Fatih Terim

Bratu transferinde elbette kendisinin bir suçu yok Romanya'da bazıları için hapisle biten bir süreç yaşandı. Popescu ya da Becali itiraflarında 1 milyon doların Türkiye'de birilerine dağıltığını ama isimleri bilmediklerini söylemişlerdi.
650 bin dolara kapanacak transfer 3 milyon 150 bin dolara bitmişti.
 
Yani surada bir haber gosteriyoruz,soyleyen kisi eski futbolcumuz,butun spor sayfalari kaynagi belirterek paylasiyor ama hala haber Terim tarafindan yaptirilmistir seklinde yorumlaniyor.Gercekten artik diyecek bir seyim yok.
Kimseden bir destek almak veya tartisma yaratmak amaciyla da paylasmadim bu haberi.Sadece son gunlerde tartistigimiz konunun ustune gelince buraya koymak istedim.
Bir sozum de forum yonetimine.Suradan atilsam umrumda olmaz kimseyi de atin demiyorum.Ancak gunlerdir hatta haftalardir Galatasaray’in yasayan en buyuk efsanesine karsi bir Galatasaray platformunda inanilmaz suclamalar yapiliyor ama bunu yapan kisiler en ufak bir uyari almiyor.Eger boyle devam edecekse beni atin buradan cunku uyelik silme islemini ben bulamadim.Boyle bir ortamda sadece adinin Gsbasket oldugu ancak Galatasaray’in degerlerine sahip cikilmayan bir ortamda bulunmak istemiyorum.
 
Bratu transferinde sucu olup olmamasi degil ki buradaki konu.Bratu resmen 3 4 aylik maaslarimizi Fatih Terim odedi demis.
Fatih Terim geçmişte böyle durumlarda futbolcularına maddi destek olmuştur bunu duymuşuzdur ama bir ya da birçok futbolcunun 3-4 aylık maaşını cebinden ödemesi filan akla yatkın değil. Ciddi paralar bunlar. En fazla bir futbolcu için ''harçlık'' olarak nitelendirilebilecek meblağları vermiştir. Güzel hareket elbette ama 3-4 aylık maaş filan diyerek abartmamak lazım bence.
 
Güzel masal anlatmış. Ülke tüm kurumlarıyla akp ve yetkili şahıslarda rte'ye benzedi.
Bir yapı kurduğunuz külliyen yalan. Almanya ve Fransa gibi güçlü alt yapısı olan ülkelerden alt yapı hocası getirdiniz de haberimiz mi yok?
Yanına sana hatalarını söyleyecek birilerini aldında haberimiz mi yok?
Levent Şahin nerede sahi kariyeri için ayrılmıştı?

Kuruyoruz dediğin yapı Gezhall ve Rosier transfer edilmek istenirken neredeydi?

Ya da bu sezon alt yapı oyuncuları oynattında haberimiz mi yok?

Kupa maçında bile gençleri oynatacak cesaretin yok.
Belli ki Avrupa elden kaçınca gideceksin ve belli ki ligden de oralara gidemeyeceğiz.

İstifa et. Başarısızsın.
 
Taraftar zaten bunu bekliyordu.

Haydi hep beraber ''ölene kadar seninleyiz''

Bir günde kral olmadık,bir günde tahttan inmeyiz !

KONSANTRASYON !

Yahu bu kadar mı Galatasaray'ı sevmiyor bu taraftarlar ? Sen kendinden o günkü kadrolara göre çok güçsüz bir takıma,kupada,kendi evinde ilk maçta eleniyorsun.Üstelik Avrupa'ya gitme olanağının olduğu kupadan.

Hep aynı sözler,başarısızlıkta gereğini yapacağım.Geçen sezon neden bırakmadın o zaman imparator ?
 
Terim, “hoca zaten anladığında bırakır” diye düşünenlere inat, “kovulana kadar bir yere gitmem” demiş açık açık.
 
Son düzenleme:
Son olaylar hakkında yorumum 23 Nisan'da başkanlık koltuğuna oturmuşçasına takılmaktan öteye geçemeyen Başkanımsı Işıtan Gün eliyle FT'yi yemeye çalıştı. Büyük ihtimalle söz konusu yardımcı antrenörü önce FT'nin yanına getirelim bir süre sonra da koltuğu ona teslim ederiz düşüncesi vardı. FT de böyle olacağını düşündüğü için ya da başka düşüncelerle bu yardımcı antrenör olayını kabul etmedi. Sonra ise çok ustaca bir hamle yaparak açıklama yayınladı. Açıklamada aslında diyor ki benim ismimi kullanarak başkanlık koltuğuna oturdun bana takımı gençleştirelim uzun vadeli bir plan yapalım kısa vadeli sonuçlar o kadar da önemli değil minvalinde konuştun. Sonuçlar yeterince iyi olmayınca taraftarın bir bölümünden baskı gelince beni yemeye ÇALIŞAMAZSIN. Benim ismim sayesinde o koltuğa oturdun eğer bu işlere devam edersen sen gidersin.

FT bu açıdan bakılınca haklı haksız diyemem ama başarısız olduğu için de bence kan değişimi gerekiyor ama bu kan değişimini yapabilecek kişi de mevcut başkan değil ve onun da meşruiyeti soru işareti. Aslında en makbul yol önce FT ile yollar ayrılmalı sonra da kısa süre içerisinde seçime gidilmeli ve BE kesinlikle yeniden SEÇİLMEMELİ.
 
30 ocağa kadar kötü gidiş sürerse terim ayrılır bence ülkemize yabancı hoca gelmemek istememesi ayrı etken hicbir başkan 6 ayında seçim kararı alıp gitmek istemez bu terim dahi olsa şu aşama da yollarin ayrilmamasinin tek sebebi boşluk oluşsun istenmiyor olması bjk ve fb örnekleri ortada 30 ocak sonrası terim ayrılırsa muhtemelen omer erdoğanın geleceğini düşünüyorum şu aşama da göreceğiz
 
30 ocağa kadar kötü gidiş sürerse terim ayrılır bence ülkemize yabancı hoca gelmemek istememesi ayrı etken hicbir başkan 6 ayında seçim kararı alıp gitmek istemez bu terim dahi olsa şu aşama da yollarin ayrilmamasinin tek sebebi boşluk oluşsun istenmiyor olması bjk ve fb örnekleri ortada 30 ocak sonrası terim ayrılırsa muhtemelen omer erdoğanın geleceğini düşünüyorum şu aşama da göreceğiz
Bir Başkan değil 6. Ayında 3-4. yılında da gitmek istemez ama beceremiyorlar ve böyle giderse de ibra olamayıp seçime gitmek zorunda kalabilirler. Galatasaray değişik bir camia dün başganım çekenler yarın ibra etmeyebilir.

diğer konuya gelince ise beceriksizliklerini böyle kapatmaya çalışıyorlar ve komik oluyor. Ülkenin durumu kötü olabilir doğru ama Galatasaray’da böyle beceriksizlikler olmamalıdır asıl önemli olan o. Aysal Terimi gönderdiğinde Mancini kaç günde geldi?:) bu şartlarda bir Mancini beklemiyoruz elbette ama duyan da FT çerez parasına antrenörlük yapıyor sanacak
 
Yahu bu maçtan sonra istifa etmez yada gönderilmez ise , sezon sonuna kadar kalsın , takımı küme düşürsün. Tarihimize kara leke olarak girsin , artık bunu hak ediyor. Burak başkan ile kol kola küme düşürün 2 li diye analım onları.
 
Hala SABIR hala miras. Hala iyi futbol oynuyoruz ama sonuç alamıyoruz sözleri. Sen Galatasaraya zaten güzel hizmetler ettin geçmişte. Ekstra bir mirasa gerek yok hocam. Bence artık torun sevme vaktidir.
Şu noktada yapılacak tek şey var. İSTİFA İSTİFA İSTİFA..!!!
 
Fatih Hoca'yı överken kendi takımımızı gömmeye gerek yok. Fatih Hoca'yı ve tüm 2000'li yılları çıkarsak bile en büyük başarısı CL'de gruptan çıkıp ikinci turda Bayern tarafından tarumar edilmek olan BJK'nın ve bir defa CL'de çeyrek final oynamak haricinde bir başarısı bulunmayan FB'den epey ilerideyiz. Sadece Mustafa Denizli'yle bir Şampiyon Kulüpler yarı finali bir de Kupa Galipleri çeyrek finali oynamışlığımız vardı. Kaldı ki herkesin günü geçebilir. Fatih Hoca'dan sonra Türk futbolunun en başarılı ismi olan Mustafa Denizli de 15 senedir boşa dönüyor.

Fatih Hoca olmasaydı şuydu buydu diye başlarsak Faruk Süren olmasaydı, Fatih Hoca istemediği halde Hagi'yi getirmeseydi, Hagi olmasaydı, Mehmet Ağar tanımasaydı, Piontek çalışmasaydı, Derwall sevmeseydi diye gider. Greame Souness 1994-1995 sezonunda aldığı yabancıları ilk devre sonuna doğru kaybetmeyip lider tamamladığı ilk devreden sonra serbest düşüşe geçmeseydi belki Fatih Hoca hiç gelmeyecekti. Kaldı ki o düşüşe rağmen Türkiye Kupası'nı kazanmış ve Saraçoğlu'nun ortasına bayrağı dikmiştik. Kimse Fatih Hoca'yı inkar etmiyor zaten. Gerek Galatasaray'da gerekse de Milli Takım'da defalarca kez çalıştı, bazen başarılı oldu bazen de başarısız oldu. Genele bakıldığında açık ara en başarılı hocadır. Belki Metin Oktay ve Büyük Kaptan'ı filan saymazsak en önemli figürlerimizdendir ama senelerdir kulübü kaostan kaosa sokup her başarısızlığına tuhaf tuhaf gündemler bulmasını hoş karşılamak zorunda değiliz.

Şu an hocanın gitmesinin takıma fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Bana kalırsa transfer yapılmamalı ve sezon sonuna kadar Fatih Hoca takımın başında kalmalı. Toparlayabilirse çok iyi olur ancak ben önümüzdeki sezon sağlam ve basiret sahibi bir yönetimin gelip onu onurlandırarak ve karşılıklı anlaşarak görevine son vermesini isterdim. Şu anki yönetim kendi meşruiyetini Fatih Hoca'ya verdiği üç yıldan sağlıyor.
 

Üst