Yazın olduğu gibi transferde verin yetkiyi görün etkiyi...
Abartmayın kardeşim ya. Terim elbette değerlidir ama bırakalım bu şeyh uçmaz mürit uçurur hikayeleri. Rakipler terimi arıyor doğru ama 70 yaşındaki Terimi değil. 45-50’lerindeki terimi. Ne yapalım rakipler terim bulamıyor diye ölene kadar futbolu terime mi bağlayalım? Sir Alex Ferguson bile bıraktı zamanı geldiğinde. Zamanı geldiğinde bırakmasını bilmek lazım. Bu arada o dönemi bire bir bilmesem de benim de hatırladığım Canaydın bırak dedi terim de bıraktı. Sonraki dönemde de Ünal Aysal kovdu. Yok Aysal terimi kovmasaydı her şey çok başka olurdu filan. Bunlar çok iyimser hikayeler Terimin genelde ilk 2-3 yılı verimlidir sonra genelde ben buraların kralıyım der hata üstüne hata yapar ve başarısız olur.Bekleyeceksin gerekirse,senin rakiplerin 25 senedir Terim'ini arıyor sen elindekinden hemen vazgeçeceksin neymiş şampiyon olamıyormus.Hoca GS için bir realitedir kabul etmek lazım. Ha ,bulursun kulübe zengin para verecek bir başkan, kurarsın rüya takım, başına da birinci sınıf yabancı bir hoca getirirsin o zaman kimse Terim'i aramaz, konuşmaz. Yoksa bu imkanın, yarım sezon daha hocayla devam edip bakacaksın umut var mı?Yoksa artık olmuyor diyebilirsin ya da hoca kendi bırakır.Bir de ben hiç iyimser biri değilimdir, emekli mühendisim ben , rakamlara inanırım.Bulundugu 13 senede 8 şampiyonluk ve bir Avrupa kupası büyük başarıdır bence.
.
Tabi herkesin bir fikri var ama ozellikle geçmiş olayları doğru aktarmak gerek.Şu an her iki rakip, kabul etse Terim'i havada kapar.70 lik Terim eskisinden daha tecrübeli ve sakin bir kere.Seyh,murid hiç olmamış.Hele Ferguson örneği,eminin United taraftarı hiç bırakmasaydı diye hayiflanıyordur.Zaten 27 yıl aralıksız çalışan biri ile defalarca gidip gelen birini nasıl kiyaslariz.Kaldi ki Ferguson elestirildigi için bırakmadı.Ama sorduğun için cevaplayayim Terim kalsın isterim.Canaydin olayı da şöyledir hatirledigim kadarıyla, Terim bırakmış Canaydın kal dememiştir.Terim başta iyi sonra bozar tespiti de cok doğru değil.İlk geliş 4 yıl 4 şampiyonluk alıp kendi gider,ikinci geliş 1.5 yıl baştan sona kötü bir ikincilik alsa da transferde çok büyükAbartmayın kardeşim ya. Terim elbette değerlidir ama bırakalım bu şeyh uçmaz mürit uçurur hikayeleri. Rakipler terimi arıyor doğru ama 70 yaşındaki Terimi değil. 45-50’lerindeki terimi. Ne yapalım rakipler terim bulamıyor diye ölene kadar futbolu terime mi bağlayalım? Sir Alex Ferguson bile bıraktı zamanı geldiğinde. Zamanı geldiğinde bırakmasını bilmek lazım. Bu arada o dönemi bire bir bilmesem de benim de hatırladığım Canaydın bırak dedi terim de bıraktı. Sonraki dönemde de Ünal Aysal kovdu. Yok Aysal terimi kovmasaydı her şey çok başka olurdu filan. Bunlar çok iyimser hikayeler Terimin genelde ilk 2-3 yılı verimlidir sonra genelde ben buraların kralıyım der hata üstüne hata yapar ve başarısız olur.
Aynen mesela ilk 2 3 yilinda sampiyon yapip sonraki sezonunda tekrar sampiyon yapip Uefa Kupasi’ni alarak ne kadar batirdigini gostermistir.Abartmayın kardeşim ya. Terim elbette değerlidir ama bırakalım bu şeyh uçmaz mürit uçurur hikayeleri. Rakipler terimi arıyor doğru ama 70 yaşındaki Terimi değil. 45-50’lerindeki terimi. Ne yapalım rakipler terim bulamıyor diye ölene kadar futbolu terime mi bağlayalım? Sir Alex Ferguson bile bıraktı zamanı geldiğinde. Zamanı geldiğinde bırakmasını bilmek lazım. Bu arada o dönemi bire bir bilmesem de benim de hatırladığım Canaydın bırak dedi terim de bıraktı. Sonraki dönemde de Ünal Aysal kovdu. Yok Aysal terimi kovmasaydı her şey çok başka olurdu filan. Bunlar çok iyimser hikayeler Terimin genelde ilk 2-3 yılı verimlidir sonra genelde ben buraların kralıyım der hata üstüne hata yapar ve başarısız olur.
İlk 2 paragrafa imza,kase,muhur ne dersen de.Galatasaray tarihi fatih terim'in buyuklugunu gayet guzel anlatiyor. Bu konunun tartismasi bile gereksiz.
Ancak son donemlerde gozle gorulur bir sekilde hocaligi geriledi, daha ne olmasi lazim. Bugun seviyeli bir sekilde yollari ayiramazsak yarin istemedigimiz bir sekilde gelisecek isler.
Bu is gittikce Estonya feribotu sendromuna benziyor bence.
Ondan önce şampiyon olmuyor muydu? Şampiyon Kulüpler Kupasında yarı finali Terim mi oynattı? Ki Galatasaray'la kazandıklarını inkar eden yok bugün yaptıklarına bakıyoruz. Kontrol edilmezse ne yazık ki hep patlıyor. Ünal Aysal'a kadar bir kez bile şampiyonlar ligi gruplarından çıkamadı. Lucescu kiralık futbolcularla ve ekonomik sorunlarla ve daha da önemlisi bazı kilit oyuncuları takımı 2000-2001 sezonunun ikinci yarısı satmışken o sezon çeyrek final sonraki sezon ise ikinci tur gruplarında son maçta elenmişti ofsayttan yediği golle. Terim Galatasaray'a ne verdiyse Galatasaray o'na 40 katını verdi.O değil de Galatasaray tarihinden Terim'i çıkar, BJK'den bile gerideyiz. GS'nin diğer Türk takımlarına karşı en net ayrıcalığı olan Avrupa Kupası başarısında yine kendisi var.
Tabi ki şu dönemki performansı için eleştirilir hatta teknik direktör değişikliği de istenir ki Terim yerine başkası olsa çoktan gitmişti, bu adama karşı GS'li birisi nasıl nefret duyar
Yav bu adam olmasa BJK kadar hürmetin yoktu bu ligde. Hadi Canaydın kovdu, Demirören'le Mayıs'ta yolunu yaptı, paragöz falan gibi kısmen afaki tespitler var da benim yukarda saydığım objektif ve kanıtları müzede sergilenen başarıları ve Gs'yi taşıdığı yeri nereye koyacağız
Ondan önce şampiyon olmuyor muydu? Şampiyon Kulüpler Kupasında yarı finali Terim mi oynattı? Ki Galatasaray'la kazandıklarını inkar eden yok bugün yaptıklarına bakıyoruz. Kontrol edilmezse ne yazık ki hep patlıyor. Ünal Aysal'a kadar bir kez bile şampiyonlar ligi gruplarından çıkamadı. Lucescu kiralık futbolcularla ve ekonomik sorunlarla ve daha da önemlisi bazı kilit oyuncuları takımı 2000-2001 sezonunun ikinci yarısı satmışken o sezon çeyrek final sonraki sezon ise ikinci tur gruplarında son maçta elenmişti ofsayttan yediği golle. Terim Galatasaray'a ne verdiyse Galatasaray o'na 40 katını verdi.
Bu arada Terim ilk defa Galatasaray'a gelmeden önce bizim 10, Beşiktaş'ın 9 şampiyonluğu, Fenerbahçe'nin de 13 şampiyonluğu vardı.
59'dan beri sayılan şampiyonluk sayılarında Terim çalıştığı 12 yılda 8 şampiyonluk alırken Terimsiz Galatasaray 50 yılda 13 şampiyonluk aldı. Terim'in şampiyonluk yüzdesi %66 iken Terimsiz Gs'nin şampiyonluk yüzdesi %26. Bu oranlara bir de Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş ve muhtemelen tek olarak kalacak olan UEFA kupasını da ekleyelim.
Bak ben hikaye anlatmıyorum, yok Canaydın kovmasa gitmeyecekmiş, yok zaten Mayıs'ta ayrılmayı kafaya koymuş demiyorum ortaya subjektif değil bariz gerçekleri koyuyorum.
Kabul etseniz de etmeseniz de GS futbol takımının tarihindeki sportif başarıların 1/3'ünden fazlası Terimindir. Hani şu sizin tuttuğunuz uğrunda günlerinizi berbat geçirdiğiniz, karalar bağladığınız Galatasaray var ya hani, hah işte o takımın tarihinden bahsediyorum.
Ben Galatasaraylıyım şu dönem oynanan futboldan memnun olmayabilirim, gitmesini de isteyebilirim. Ama bunu Gs tarihine adını altın harflerle yazdırmış Terim'e her daim saygı duyarak yapacağım. Çünkü Terim'e saygısızlık GS tarihinin en önemli futbol figürüne saygısızlıktır. Sevseniz de sevmeseniz de
Ve spor gibi performansa dayalı bir sektörde kimse kusura bakmasın vefa yoktur.
Ayrılık güzel olsun diyorum ben de. Bu işin sonu Seba'nıın Beşiktaş'taki sonuna dönecek. "Ahmet Dursun, Seba gitsin" türü aleyhte tezahuratlar duymaması için bırakmalı.
Ve spor gibi performansa dayalı bir sektörde kimse kusura bakmasın vefa yoktur. Üç sezondur şampiyonluğu geçtim kupa yok.
Geçmişle savunmayın o yüzden kimseyi. Terim sorunlara çözüm bulamıyor ve bulabilecek gibi de durmuyor.
Terim'in kariyerinde tüm başarılarda da Galatasaray var.
Bu kulüp Avrupa bileti alamazsa 2022 - 2023 sezonunda büyük ızdırap çekeriz. Bu yönetiminde futbolcu satabileceğini düşünmüyorum, iyi bir menajer kanalı bulamazlarsa.
İlk paragrafta saydığın huyların hepsi var hocada ama Hamza Alan"in suratına tükürdüğünde ya da jubilesinde Saracoglu stadının ortasına helikopterle indiğinde de vardı bu huyları.Hocanin ne olduğunu bilmiyormuydu yöneticiler.Basari da hersey iyi güzel işler kötü gidince Terim tukaka.Sonuc olarak kulüpler başarıya odaklidir. Başarılı olunmayan sezonlarda ne bilet satılır ne de forma.Bir kez daha Terim benim umurumda değil,başaramaz ise gider. Bir de hatirlatma son yıllarda ülkeyi yönetenler Terim'den çok mu farklı, her seçilen başkan koşa koşa kapısına gidiyor ama.O his takımı GS bu kadar borclanip siyasetin kucağına oturduğunda beri maalesef sadece başarmak zorunda olan bir takım.Ve Terim bunu yapabildiğini ispatlamış biri.Tek ölçütleri başarı olan tiplerin Terim’i sevmesi son derece doğaldır. Onlara Aziz Yıldırım gelip şampiyon yapacak deseler, muhtemelen onu da kabul ederler. Fakat Galatasaraylılık sadece başarıdan ibaret değildir. En azından biz büyüklerimizden böyle gördük. Ben de tam aksini söylüyorum. “Galatasaray bir his takımıdır” vs. mottoları şiar edinmiş kimseler nasıl olur da egosundan yanına varılmayan, hayatı boyunca kişisel menfaatlerini her zaman her şeyden önde tutmuş, çalıştığı her başkanla sorun yaşamış, her başarıyı kendisi üstlenip her başarısızlıkta topu başkalarına atmış, kariyeri darp, tehdit, kabadayılık, damadıyla mekân basma, Galatasaray düşmanlarıyla işbirliği yapma vs gibi olaylarla dolu olan Terim’i sever? Kupa için mi?
Utanmasalar Terim olmasa Galatasaray diye bir takım da olmazdı yazacaklar neredeyse. Asıl Galatasaray olmasa Terim yiyecek ekmek bulamazdı. Kimsenin babasının çiftliği değil burası. Geçmiş romantizmi kasma yeri hiç değil. Diğer büyük kulüpler salak o zaman. Real Madrid Zidane ile, Milan Ancelotti ile, Barça Guardiola ömürlük sözleşme yapmamış zamanında. Hiç kafaları çalışmıyor demek ki. Bir akıllı biziz çok şükür. Terimspor mu yapsak kulübün adını acaba?
Tek ölçütleri başarı olan tiplerin Terim’i sevmesi son derece doğaldır. Onlara Aziz Yıldırım gelip şampiyon yapacak deseler, muhtemelen onu da kabul ederler. Fakat Galatasaraylılık sadece başarıdan ibaret değildir. En azından biz büyüklerimizden böyle gördük. Ben de tam aksini söylüyorum. “Galatasaray bir his takımıdır” vs. mottoları şiar edinmiş kimseler nasıl olur da egosundan yanına varılmayan, hayatı boyunca kişisel menfaatlerini her zaman her şeyden önde tutmuş, çalıştığı her başkanla sorun yaşamış, her başarıyı kendisi üstlenip her başarısızlıkta topu başkalarına atmış, kariyeri darp, tehdit, kabadayılık, damadıyla mekân basma, Galatasaray düşmanlarıyla işbirliği yapma vs gibi olaylarla dolu olan Terim’i sever? Kupa için mi?
Utanmasalar Terim olmasa Galatasaray diye bir takım da olmazdı yazacaklar neredeyse. Asıl Galatasaray olmasa Terim yiyecek ekmek bulamazdı. Kimsenin babasının çiftliği değil burası. Geçmiş romantizmi kasma yeri hiç değil. Diğer büyük kulüpler salak o zaman. Real Madrid Zidane ile, Milan Ancelotti ile, Barça Guardiola ömürlük sözleşme yapmamış zamanında. Hiç kafaları çalışmıyor demek ki. Bir akıllı biziz çok şükür. Terimspor mu yapsak kulübün adını acaba?