Fatih Terim

Savunduğunuz kişinin özelliklerinin yazılması niye zorunuza gitti bu kadar? Gerçekler işinize gelmiyorsa, böyle toplara girmeyeceksiniz. Niye bunları yazıyor muşum? Bak bak, millet yaparken suçsuz da, biz yazınca mı suçlu oluyoruz? Size mi soracağım ne yazacağımı? Sevmememin nedenlerini belirttim sadece. Sevmek zorunda mıyız? Ben Galatasaray’ı sadece kupa olarak görmüyorum. Karakter, ahlâk gibi değerler benim için başarıdan daha önemlidir. Sizin için değilse bilemem. O sizi bağlar. Fblilerin ne düşündüğü zerre umrumda değil, çünkü onlar da “başarı için her yol mübah” kafasındalar. Fbliler Terim gitsin diyormuş, o zaman kesin kalmalı. Zekaya bak. Takdir edilesi hakikaten..

Ki herkesin ortak noktası; son senelerdeki kötü gidişatımız. Sorun objektif olunamaması. Kan değişikliği istiyoruz. Vay efendim o gitse kim gelecekmiş? Bu nasıl bir bakış açısı, hâlâ anlayamadım. Bu kulüp dün kurulmadı, bir kişinin gitmesiyle de dağılmaz merak etmeyin. Bu taraftar profili 20 sene önce olsa, kulübü Terim’in üstüne yaparlarmış kesin.
 
Galatasaray taraftarı çiğ süt emmiş. Bu yazdıklarınızdan ileride utanacaksınız.

Bu yazdıklarımdan kasıt ve alaka şu ki; Terim'in Galatasaray Futbol takımından gitmesi veya kalması değildir. Galatasaray'ın şuan halihazırda bulunan hocasına söylenen küçük düşürücü, sicilini aşağılayıcı sözler ve alaycı tavırlar.

Manchester United, ilk 7 sene şampiyonluk göremeyen, 16-17 senede 7-8 şampiyonluk yakalayan Ferguson'un heykelini Old Trafford'un önüne dikiyor ancak biz 12-13 yılda 8 şampiyonluk yaşamış, Türkiye'nin futboldaki ilk ve tek Avrupa kupasını kazandırmış ve daha da önemlisi futbol branşında psikolojik üstünlüğü lehimize çevirmiş hocamıza ne kelimelerle hitap ediyoruz. Yazık gerçekten. İnsanoğlu bazen yılandan beterdir. Twitter'da Terim gönderilsin diye hashtag açanların yarısından çoğu Fenerbahçeliler veya diğer takımın taraftarları oluyor genelde. Bu da şöyle bir göstergedir ki; kendi rakiplerinin takımının güçsüzleşmesi demek onların menfaatine demek. Bunu da şuraya bağlarız ki, bu sezonki rezil rüsva halimizde bile halen Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılmasını bizden kayıp onlara fayda verecek diye tefekkür ediyorlar. Psikolojik üstünlüğü mevzu bahse dahi açmıyorum.

Bizim ülkemizde hamaset fazladır. Ülkemin insanının mizacı da budur. Bir kişi bir şey başarınca, muvaffak olunca, o insana tapılır. Hatta Tanrının yeryüzündeki gölgesi ilan edilir. Ama adem-i muvaffak olunca yani başarıdan yoksun olunca o insan daha önce yaptıkları, işledikleri ve söyledikleriyle birlikte yerin yedi kat dibine sokulurcasına eleştirilir.

Bu başlıkta neler neler yazıldı, sadece Fatih Terim'in gitmesi için Türkiye'nin üst üste galibiyet alamama rekorunu kırmamız temenni edildi. Fatih Terim'e karşı, ki bu adam Galatasaray tarihinin istatistiksel olarak açık ara en başarılı şahsiyetidir, o kadar gözü kara ve cahilce bir nefret oluşmuş ki adamda, Galatasaray'ın yenilmesini, daha alt sıralara inmesini temenni ediyor. Malzeme çıksın, eleştirsin. Çünkü zihin genişliği o kadar. Ötesini kaldırmıyor. Makinenin teknolojisi bu kadar.

Yok Galatasaray olmasa Terim yiyecek ekmek bulamazmış, yok şunu dövmüş yok bunu dövmüş. Magazin yapmak isteyen magazin başlığı açsın. Alsın kahvesini.

Sen sicil kayıt memuru musun? Fatih Terim'in sicil kaydını mı tuttun? Fenerbahçeli ağzıyla yazma buraya. Bu kelimeleri en son Fenerbahçe başkanı Ali Koç demişti. Sicil-kayıt memuruysan bile Fatih Terim'in kayıtlarından sana ne ? Kişisel hayatıdır. Sokakta kim kimle kavga etti, kim ne içti, kim kiminle sevişti, kim hangi markette ne kadar para harcadı, kim nereye yatırım yaptı, bunlar kişisel mevzulardır. Seni bağlamaz. Laf olsun torba dolsun diye yorum yapılmaz.

Rızkı veren de Allah'tır ötesi berisi yok. Galatasaray Fatih Terim olmasa da kupa kazanırdı, Fatih Terim Galatasaray olmasa da teknik direktörlüğe başka takımlarda devam ederdi.

Alex Ferguson Manu'nun başına 1986'da geçmiş. Tam İngiliz kulüplerinin UEFA'dan 5 yıl ceza aldığı sezon. Zaten Avrupa kupalarına çıkılan ilk sezonda Kupa Galipleri Kupası'nı kazanmıştı. Ve asıl önemlis o günün ekonomisi bugünün ekonomisi aynı değil. Bakınız bugün Manu teknik direktörleri gönderiyor. Çünkü sponsorluk sözleşmeleri onlara Avrupa başarısı şartıyla geliyor. 26 sezonda 7-8 değil 13 şampiyonluğu var ayrıca Alex Ferguson'un bir de 4 şampiyonlar ligi finali ve 2 kupası var. Bahsi geçen lig bizim ligimiz gibi 3 takım arasında geçen bir lig değil. Ekonomik olarak eşiti çok takımın olduğu bir ligdi.

Şu rakipler Terim'ini arıyor martavalını artık bitirin. Terim bitmiştir ve ne yaptığını da bilmemektedir. Yapılandırma yapılıyor siz planı anlamıyorsunuz diye satanlar ise gitsinler kumda oynasınlar. Sezon başı Gezhall ve Rosier peşine ben düşmedim. Bunlar alınamayınca başka yola dönüldü. Takım tecrübesiz yalanı satılıyor şimdi de kariyerlerinde 100'den fazla profesyonel maçı olan futbolcular için.

Galatasaray, Terim'e beraber kazandıklarının kat be kat fazlasını vermiştir ve 4 sezondur takımın başında olan biri ısrarla hala "değişim" diyorsa kendisi değiştirilir ve kovulur.

Terim olmasaydı takımın başında bu sezon daha mı kötü olacaktık yoksa en fazla bu kadar mı kötü olurduk?

Çiğ sütü siz emmişsiniz Terim'in ben de bir hakkı yok benim onda hakkım kuruş bile olsa var.
 
Farkında mısınız ? Fatih hocayı savunmaya çalışanlar şunu yapıyorlar.

Şu an takımın halinden bende memnun değilim ama diyerek cümle kuruyorlar.Şu an bende gitmesini isterim ama diyerek cümle kuruyorlar.

Sizin yaptığınız tamamen çarpıtma.Bende eleştiriyorum adı altında konuyu çarpıtıp çarpıtıp duruyorsunuz.Beğenmediğiniz bir şeyi neden savunuyorsunuz ?

Siz Galatasaray teknik direktörü hakkında değil,sürekli Fatih Terim hakkında yorum yapıyorsunuz.Burada kimsenin Fatih hocanın geçmiş başarılarını inkar ettiği yok,her cümlenizde insanlara nankör demeye getiriyorsunuz.Nankör olduk,düşman olduk,Galatasaray düşmanı olduk,hortlak olduk.Ayıp artık ya.

Saygı kazanılan bir şeydir.Güzel bir şekilde bırakmış olsaydı hiç kimsenin saygısını kaybetmezdi.

İnsanlar yorum yaparken sürekli Türkiyenin en kariyerli hocası Fatih Terim'dir diyerek mi görüşünü dile getirsin.
 
Bu forum altında benim gördüğüm bir kaç farklı yaklaşım var ;
1- Her ne sebep ise ( politik , dini, kişisel ,menfaat vb.) Fatih Terim e karşı olanlar , Her durumda eleştirmeye hazır kişiler. Hemen bırakmalı diyenler.
2- Fatih hocanın , futbol tarihinde en başarılı hoca olduğunu kabul edip , son 3 sezonunda başarısız olduğunu kabul edenler. Bu son 3 sezona göre bırakmalı diyenler.
3- Fatih hoca bize geçmişte çok şey kattı. Başarısız da olsa , ondan daha iyisini bulamayız deyip , kalmalı diyenler.
4- Fatih hoca zaten egolu bir insan, bize çok zarar veriyor , bize hiç yakışmıyor diyenler.

Benimde katıldığım 2. grup eleştiriler daha mantıklı duruyor.

Birde biz bu yorumda yazarken ; ne tür bir hayat da başarımız var , neleri çok iyi biliyoruz , hangi konularda uzmanız gibi önemli şeyleri es geçip , eleştiri uzmanı gibi davranıyoruz. En kötü şey bilgi sahibi olmadan , başarılı olmadan , kesin fikir ve yargılara sahip olmamız.

Mutlak doğrunun tek olduğu konularda bile , işin uzmanları farklı fikirlere sahip olabiliyorlar. Herkesin fikri kendine doğru , bu neden le karşı fikri yok saymak , yanlış saymak , kendi fikrini karşı tarafa empoze etmeye çalışmakta vazgeçmeliyiz.
 
Vay be demek GS Terim'e dünyaları vermiş şan,şöhret ve tabi ki bir dünya para.Karsılığında da doğru dürüst bir şey alamamış bir kaç kupa o kadar.Nasilsa bir gün bırakacak ve göreceğiz bakalım o zaman neler oluyor.,Ben nasılsa şampiyonluk beklemeyi bilen nesildenim, şampiyonluklara alistirilmis nesiller düşünsün başarı gelmeyince.Bu tartışma bitmez neyse umarim 2022 herkesin gönlüne göre bir sene olur.
 
Yazdıklarımıza doğru olduğunu kendileri de bildiği için yalan diyemeyenler, sıkışınca işlerine gelmeyen gerçekleri “saygısızlık” olarak görüyorlar. Yakında “ezan dinmez, bu millet bölünmez” vs. demeye başlarlarsa da hiç şaşırmam.

Aynı zâtlar, Ataman kendisini istifaya davet edenleri Galatasaray taraftarı olmamakla suçlarken “ama Ataman bizi bilmem kaç sene sonra ligde şampiyon yaptı diyerek” ona biat ediyorlardı. Neyse bu zihniyetle uzlaşmamız imkânsız, uzlaşmayalım da zaten. Burası forum. Herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil. Önemli olan birbirimizi kırmadan tartışabilmek.

Herkese mutlu yıllar.
 
Ataman da Terim de kendi branşlarında efsanelerdir ve kanıtları da müzededir. Galatasaray forumunda Galatasaray efsanelerini E.Bol, T.Kum üslubuyla eleştirmeye hevesli olanlar aynı üslupla antuda takılarak moderatör dahi olabilirler.

Kendilerine tavsiyem yazdıklarıyla el üstünde tutulacakları forumlarda takılmalarıdır. Tabi ki uyup uymamak kendilerine kalmış.

ha bu arada insanları kırmadan tartışmayı şiar edinmeye çalışan birisi yazdığı forumun önemli bir kısmı tarafından efsane olarak görülen, saygı duyulan figürlerine saygısızca konuştuğu zaman insanları tahrik edebileceğini düşünebilecek kapasitede olmalı.
 
Son düzenleme:
Kimse yaşattığı başarıları reddetmiyor zaten. Yalnız başarı yaşatmak, efsane görülmek; o kulüpte ömür boyu demir atacağı anlamına da gelmiyor. Milyon kere dedik, “sporda dün yoktur” diye. Olmuyorsa gitmeli, bu kadar basit. Bunu anlamaktan aciz şahsiyetler, forumu babalarının malı olmadığını idrak edip tavsiyelerini kendilerine saklasınlar. Çok istiyorlarsa kendileri öyle bir forum açıp 7/24 yıkama yağlama eşliğinde müridliklerine orada devam edebilirler.
 
Son düzenleme:
Hoca son şansını kullanıcak Yardımcıları değişirse. Oyuncu izleme Ekibine direk yol veririm çok net ismi neydi utkumuydu.

Morutan Cicayi Hagi ile Popescu diyorsa
Gelen hiç bir oyuncu olmuyor elle tutulur 2 oyuncu tutturmuşlar 5 senede durmadan oyuncu değiştiyoruz. Marionadan sonra kaç sağbek geldi Telles den sonra kaç sol bek geldi
 
Kimse yaşattığı başarıları reddetmiyor zaten. Yalnız başarı yaşatmak, efsane görülmek; o kulüpte ömür boyu demir atacağı anlamına da gelmiyor. Milyon kere dedik, “sporda dün yoktur” diye. Olmuyorsa gitmeli, bu kadar basit. Bunu anlamaktan aciz şahsiyetler, forumu babalarının malı olmadığını idrak edip tavsiyelerini kendilerine saklasınlar. Çok istiyorlarsa kendileri öyle bir forum açıp 7/24 yıkama yağlama eşliğinde müridliklerine orada devam edebilirler.
Çok şükür anlama kabiliyetim yüksektir ama sen nerenle anlıyorsun bilemiyorum.Tutturmuşsun bir murid lafı gidiyorsun,anlamını biliyor musun bu kelimenin?Daha kaç kere yazayım Terim umurumda değil, olmuyorsa gider.Türkçen de zayıf, tavsiye ve saklamak bir arada olmaz.Forum senin babanın malı anlaşılan bu kadar rahat sallayabiliyorsun hem de yeni yılın ilk saatlerinde.
 
Çok şükür anlama kabiliyetim yüksektir ama sen nerenle anlıyorsun bilemiyorum.Tutturmuşsun bir murid lafı gidiyorsun,anlamını biliyor musun bu kelimenin?Daha kaç kere yazayım Terim umurumda değil, olmuyorsa gider.Türkçen de zayıf, tavsiye ve saklamak bir arada olmaz.Forum senin babanın malı anlaşılan bu kadar rahat sallayabiliyorsun hem de yeni yılın ilk saatlerinde.

Arkadaşın kelime dağarcığının önemli bir kısmı mürid ve biattan oluşuyor. Ne yapsın o da evirip çevirip aynı şeyleri yazıyor.

Anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır derler ya buna da istediğin kadar anlat sana mürid ya da biatlı bir cevap yazar, kapasite olayı çok takılma.
 
Çok şükür anlama kabiliyetim yüksektir ama sen nerenle anlıyorsun bilemiyorum.Tutturmuşsun bir murid lafı gidiyorsun,anlamını biliyor musun bu kelimenin?Daha kaç kere yazayım Terim umurumda değil, olmuyorsa gider.Türkçen de zayıf, tavsiye ve saklamak bir arada olmaz.Forum senin babanın malı anlaşılan bu kadar rahat sallayabiliyorsun hem de yeni yılın ilk saatlerinde.

Bu mesaj size değildi öncelikle, nerenizle okuyup üstünüze alındınız bilemiyorum. İkincisi; Türkçem sizinki kadar kötü değildir. “Tavsiye ve saklamak bir arada olmaz” gibi saçma sapan bir kuralı nereden uydurdunuz acaba?

Evet gerçekten kapasite meselesi. “Efsane yav, gitse kim gelecek?” zihniyetine laf anlatmak zor, Umarım Terim giderken Terimsporluları da beraberinde götürür.
 
Bu mesaj size değildi öncelikle, nerenizle okuyup üstünüze alındınız bilemiyorum. İkincisi; Türkçem sizinki kadar kötü değildir. “Tavsiye ve saklamak bir arada olmaz” gibi saçma sapan bir kuralı nereden uydurdunuz acaba?

Evet gerçekten kapasite meselesi. “Efsane yav, gitse kim gelecek?” zihniyetine laf anlatmak zor, Umarım Terim giderken Terimsporluları da beraberinde götürür.


Yazmayayım yazmamayım diyorum ama tutamıyorum kendimi böyle bir mesaj görünce. Allahualem

Türkçe öğretmeni değilim veya Türk dili konusunda o kadar uzman değilim ancak Arapça ve İngilizce'de akademik metin yazacak, okuyacak ve analiz edebilecek kadar iyi seviyede olduğumu biliyorum.

Konuyu çok saptırmamak için tek bir mesaj atıcam. Dağılmasın konu, insanlar ne alaka demesinler diye.

1983neco adlı arkadaşımıza ''SAÇMA SAPAN BİR KURAL''ı nereden UYDURDUNUZ demişssiniz de, doğru demiş arkadaş. Tavsiye ve saklamak bir arada olmaz.

Biz Türkler, maalesef bilmediğimiz bir konu hakkında konuşmayı çok severiz.

Arapça'da tavsiye kelimesi, وصى (wasâ) kelimesi kökünden gelir ki, bu da ''dışarıya aktarılan haber, salık verilen bir öğüt'' anlamına gelir.

Saygılar.
 
Yazmayayım yazmamayım diyorum ama tutamıyorum kendimi böyle bir mesaj görünce. Allahualem

Türkçe öğretmeni değilim veya Türk dili konusunda o kadar uzman değilim ancak Arapça ve İngilizce'de akademik metin yazacak, okuyacak ve analiz edebilecek kadar iyi seviyede olduğumu biliyorum.

Konuyu çok saptırmamak için tek bir mesaj atıcam. Dağılmasın konu, insanlar ne alaka demesinler diye.

1983neco adlı arkadaşımıza ''SAÇMA SAPAN BİR KURAL''ı nereden UYDURDUNUZ demişssiniz de, doğru demiş arkadaş. Tavsiye ve saklamak bir arada olmaz.

Biz Türkler, maalesef bilmediğimiz bir konu hakkında konuşmayı çok severiz.

Arapça'da tavsiye kelimesi, وصى (wasâ) kelimesi kökünden gelir ki, bu da ''dışarıya aktarılan haber, salık verilen bir öğüt'' anlamına gelir.

Saygılar.

Kendinizi tutmayın, tabii ki yazacaksanız. Yanlış bir şey söylemişsek sayenizde doğrusunu öğrenmiş oluruz. Lâkin “tavsiyenizi kendinize saklayın” derken; “paylaşmayın” demek istedim. Anlatım bozukluğu olduğunu düşünmedim.
 

Üst