Fatih Terim

Kimse YD'nin Fatih Terim'den 3+1 yıllık sözleşme sözü aldık lafından sonra yönetime sallamasın . Demek ki İmparator bizi Aslolan Galatasaray lafları ile uyutmuş aynı 2000'de Milano yoluna çıktığı gibi.
 
Doğan Haber Ajansı'na konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Zaten 3+1 yıllık kontrat için kendisinden söz almıştık. Hemen masaya oturup, ayrıntıları konuşacağız" dedi.

Konuşulan birşeydi zaten bu mesele ama hiç olmadı,yakışmadı Fatih Hoca.
 
Başkan da hoca da hatalı; ama süreci başlatan başkanın kendisidir. Eğer ki bu takım geriye giderse tek sorumlusu benim gözümde bu andan sonra Ünal Aysal'dır. Yazıklar olsun.
 
Kap'a yapılan açıklama.

"Şirketimiz Yönetim Kurulu, 24.09.2013 tarihinde yapmış olduğu toplantıda profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlük görevini yürüten Sn.Fatih Terim'in sözleşmesinin feshedilmesine oybirliği ile karar vermiştir."

Resmi sitede yapılan açıklama.

Kamuoyuna Duyuru

Son günlerde Profesyonel Futbol Tamımızla ilgili yaşanan gelişmeler, bugün düzenlenen Galatasaray Sportif A.Ş.(Kulüp) ve Şirketimizin kurucu ve hakim hissedarı olan Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurullarında ayrı ayrı müzakere edilerek değerlendirilmiştir. Yönetim Kurullarımızın sözleşmesini iki yıl uzatma kararı almasına cevaben Teknik Direktörümüz Sayın Fatih Terim’in kendisine yapılan yeni sözleşme önerisini kabul etmediğini açıklamış olması Yönetim Kurulumuza yeni çözümler aramak konusunda önemli bir sorumluluk yüklemiş bulunmaktadır.

Yaşanan gelişmeler Galatasaray’ın tüm sportif başarılarının temelinde yer alan Galatasaray değerlerine zarar verecek aşamaya gelmiştir. Yönetim Kurulumuz her şeyden önce bu değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması sorumluluğu altındadır.Galatasaray’ın tarihsel süreçte oluşmuş yönetim şekli gerek kurum içi hiyerarşi bakımından gerekse görev, sorumluluk ve yetkilerin dağıtımı bakımından kuşku ve tereddüt götürmeyecek ölçüde bellidir ve nettir.

Bu sorumluluğun gereği olarakcamiamızındaha fazla yıpratılmasını engellemek amacıyla Yönetim Kurullarımız oybirliği ile Sayın Terim’in sözleşmesinin feshi için kendisine bildirimde bulunulması kararı almıştır.

Bu kararınŞirketimiz, Kulübümüz ve de Sayın Terim için hayırlı olacağı umuduyla, Sayın Terim’e Kulübümüze verdiği hizmetlerinden ötürü teşekkür eder, Milli Takım’ın başında devam edeceği kariyerinde elde edeceği başarıların tüm camiamızı gururlandıracağının bilinmesini isteriz.


Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu

Şu an resmen bitti 1-2 hafta önce bu olay olsaydı üzülürdüm şahsen ama şu anda üzüntü yok bende her iki tarafında isteği bu yöndeydi diye düşünüyorum.
 
Ünal Aysal'ı aldığı karardan dolayı tebrik ediyorum. Burası kimsenin çiftliği değil. Kim ne kazandırdıysa misli ile karşılığını almıştır bu kulüpten. Eminim ki Fatih Terim de maddi ve manevi hakkını almıştır.

Sabah da yazdım burada. TFF Başkanı Yıldırım Demirören çağırdığında sabahın kör saati gidip apar topar imzayı çakmıştı kendisi.

Biz sözleşme teklif edeli günler oldu ama yanıt vermediği gibi dalga geçercesine kimse mutlu olsun diye imza atmam demişti kendisi.

Şimdi gitsin ve mutlu etmek istediklerini etsin. Ben başkanın yanındayım her zaman.
 
Kendini zorla kovdurmak bu olsa gerek....

Bende zerre kadar üzülmedim. Üzüldüğüm tek şey Roberto Mancini veya Roberto Di Matteo haberleri var.. Aman haa!!
 
Olayların en başına dönelim. Sadece yakın zamana bakarsak yanılırız. Başkan eleman polemiğiyle başlattı bu süreci. Devamında Sneijder transferi, yönetim kurulundaki bilinçli tasfiyeler, yönetim kurulunda Terim isminin altında ezilen ve başkanı gazlayan güruh... Terim de hatalar yaptı ama bütün o yöneticilerden daha fazla bu camia için anlamı var. Yarın bu kulüp kötü günler geçirirse gene hoca gelip sahip çıkar başkanın yanındaki o kerametinin ne olduğu belli olmayanlar değil.
 
Gönderirlerse de direnirim diyen hoca, resmen gönderilmek için her şeyi yaptı ! Hangi koltuk için yaptığı yakında çıkar nasıl olsa . Tahminim geçici antrenörlük sonrası TFF başkanlığı....Değer mi bu taraftarı bırakmaya ? Hani asıl olan Galatasaraydı ?

Başkan yakışanı yapmıştır.
 
Terim'in GS sevgisini tartışanların aklına şaşarım..! Başkan geldiği günden beri Terim'i göndermek için ya da istifa etmesi için elinden geleni yaptı. Madem milli takımı çalıştırmasını istemiyordu, o zaman görüşmeye izin vermeyecekti.. Fatih Terim'i kimseye yedirmeyiz.! Evet bu kulüp kimsenin çiftliği değil. Çiftlik gibi de yönetilemez. Sen kendine rakip olarak başarılı Avrupa kulüplerinin başkanlarını görseydin Fatih Terim'i değil ey başkan..
 
Ben vefasızlığa üzülüyorum.Sonuçta Fath Terim Galatasaray sayesinde bir yerlere gelmiş bir insandır.

Tamam kendisinin de yetenekli olduğu bir gerçek ama futbolu bıraktıktan sonra Polat pasajında açtığı spor dükkanında çektiklerini de biliyoruz.

Sezon ortasında bu durumu yaratmayacaktı.Başkan a gitmek bahanesi yaratmak amacıyla saygısızlık yapmayacaktı.

Biz kendisini Galatasaray için sevdik.

Keşke sevgimiz aynı şekilde devam edebilseydi.

Olmadı.Fatih Terim sevgimizin devamına izin vermedi.

Yolu açık bizden uzak olsun.Üzüldüm....
 
Bu süreci başlatan Terim değil, Milli Takım olayı kopmayı hızlandırdı bu noktada Terim hatalı.
Ama süreci başlatan eleman sözüyle, yönetim kurulu tasfiyeleriyle, bazı transferlerdeki tutumuyla başkandır. Terim hata yaptı ama başkan daha fazla hata yaptı. Belki de Terim'in gölgesinde kalmayı sıkıntı etti.
İkisi de net bir şekilde kulübe zarar verdi, rakiplerin Avrupa'dan men edildiği yılda fark açılacakken abuk sabuk ego savaşına girdiler ve zararlı çıkan Galatasaray oldu. 3-4 maçta kötü sonuç alınca "Ünal Aysal istifa!!!" sesleri yükselecek.
Bir de burası ne yazık ki lisenin çiftliği...
 
Fatih Terim var olan kredisini limitsiz sanıp hoyratça harcadı.

Geçen yıldan beri yönetimle çatışması, maçı değil maç sonrası vereceği demeçleri düşündüğü izlenimi veren kadro seçimi ve oyuncu değişiklikleri, yanlışlarında ısrarı...

Yönetim ya Terim'e teslim olup takımın Terimspor olmasına göz yumacak ya da riske girip "burası Galatasaray" diyerek masaya yumruğu vuracaktı.

Demirören'in "Zaten 3+1 yıllık kontrat için kendisinden söz almıştık. Hemen masaya oturup, ayrıntıları konuşacağız" açıklaması yönetimin ne kadar doğru bir karar aldığını gösteriyor, yoksa çok kapris çekeceklerdi.
 
burada ünal aysal a ve yönetimine çok sinirli olan genç galtasaray lı arkadaşlarımızın sakin olmasını tavsiye ediyorum. ne terim ne aysal kimse Galatasaray dan üstün değildir. ama şu aşamada yapılması gereken yapılmıştır ve çok hayırlı olmuştur. hiyerarşik düzen bozulursa o takımda ne huzur kalır ne başarı gelir. ünal aysal ne yaparsa yapsın, başkan ın telefonlarına çıkmamak olmaz. mesaj çektiği halde 2 gün sonra bile geri dönmemek olmaz. aysal ın taktiği bile olsa şu Galatasaray a sağlı sollu vurulan günlerde, herşeyi bitirecek ,Galatasaray ı huzura kavuşturacak, "aslolan Galatasaray dır" veya "kovsalar bile gitmemek için direnirim" gibi lafları haklı çıkaracak önüne konan 2 yıllık sözleşmeyi, "başkaları mutlu olsun diye imzalamam" diyerek elinin tersiyle itmek omaz. önceden tahmin ettiğimiz ve sonradan yıldırım demirörenin ağzından kesin olarak öğrendiğimiz gibi Galatasaray ın başındayken milli takım bile olsa başka bir takım a 3+1 senelik söz vermek olmaz.

elimizi vicdanımıza koyarsak ve bazı objektif olmayan düşüncelerden kurtulursan ne yazıkki fatih terim 1,5 senedir bu takıma birkaç maç hariç doğru düzgün futbol oynatmı arkadaşlar. adaletli forma dağıtımı yapmadı. Galatasaray ı hak etmeyen futbolcuları transfer ettirip tekrar göndertti. hak eden genç isimleri listesine dahi almadı. saha içinde hakem itirazlarına, en tehlikeli anlarda bile kendini yere atmalara ve hırçın davranışlara çok tolerans gösterdi. en basitinden özellikle drogbayla beraber duran toplarda selçuk topun başına bile geçemedi. sakın bunun td ile ne alakası var demeyin.

ünal aysal a ben güveniyorum ve inanıyorum. bu takıma bence diğer başkanlar gibi koltuk sevdasıyla gelmedi. bu takım a terimden sonra dünya çapında çok güçlü, etkili ve türk futbolu na uygun bi şekilde soğuk değil hırslı arzulu bi td getirirse doğru yaptığı işi başka bir doğruyla tamamlamış olur. Galatasaray bu sene şampiyon olamayabilir ama fatih terim kalsaydı bile şu ana kadar oynanan futboldan ve alınan sonuçlardan sonra, özelliklede fb ve bjk nin geçen seneki gibi çok kötü olmayacağı belli olduktan sonra şampiyon olacağımız garanti değildi. hatta geçen seneye nazaran çok daha zordu. ama bence gelecek adına çok doğru karar alınmıştır. ben çok doğru ve hayırlı bir karar alındığını düşünüyorum.

ha tüm bunlardan sonra takım başarısız olmaya devam eder, çok kötü sonuçlar alır ve ümit vermezse ünal aysal da gider bi başkası gelir. mesajımın başındaki gibi hiç kimse galtasaray dan üstün değildir ve Galatasaray sahipsizde değildir. bizi Fenerbahçe ve Beşiktaş tan ayıran en önemli özelliklerimizden birisi budur.
 
UEFA Kupası:
Şampiyon (1): 1999-00
Süper Lig
Şampiyon (6): 1996-97, 1997-98, 1998-99, 1999-00, 2011-12, 2012-13
Türkiye Kupası
Şampiyon (2): 1998-99, 1999-00
Türkiye Süper Kupası
Şampiyon (4): 1996, 1997, 2012, 2013

Kim ne derse desin büyüksün hocam...Bunları bize yaşattığın için sana sonsuz teşekkürler...Bize bunları yaşattın, biz senin belkide tek kusurun olan duygusal alıngan yapını tolere edemedik... Kim ne derse desin Galatasaray Tarihi seni yazar, başkalarını değil...Yolun açık olsun Büyük Galatasaraylı..
 
Rasim Ozan Kütahyalı'ya inanıp Mustafa Denizli'nin geleceğini düşünmüyorum.Gerçi telefon krizini falan ilk söyleyen de oydu.Ve şaşırtmıştı bizi ama duyumlarının çok doğru olmadığını biliyoruz.

Mustafa Denizli'nin Sportif Direktör olması iyi olabilir Roberto Mancini ismi gündemde ki ilk defa ülkeye gelen birisine danışmanlık yapacak birisi şart.

Bu arada Fatih Hoca'nın yardımcıları da ayrılıyormuş.Erdal Keser'e Antrenörlük için yoklama yapmışız sanırım.Erdal Keser geliyorsa Alman ekolünden bir hocada olabilir aday.
 
Td: Jupp Heynckes ≥ Fatih Terim

Antrenör: Erdal Keser > Ümit Davala , Hasan Şaş

Sportif direktör : Mustafa Denizli > Abdurrahim Albayrak, Ali Dürüst

Bence takımımız artık futbol oynamaya başlayacak.
 

Üst