Fatih Terim

Fatih hoca maça Sinan'la başlayarak, Linnes'i çıkarıp Ömer'i sokarak, Rodrigues'i çıkarıp Selçuk'u sokarak ne yapmak nereye varmak istemektedir?!
 
Günümüz futboluna ayak uyduramıyor maalesef. Geldiğinden beri iyi oynadığımız maç sayısı bir elin parmakları kadar etmez. Bu sezon bir de takımın kondisyonu yerlerde olunca geçen seneki mücadeleden de eser kalmadı.
 
Çıkardığı kadronun tövbe tövbe...

Ahmet - Selçuk - Eren - Muğdat nedir ya? Bu 4'lüyü ben düğünümde oynatmam hoca ciddi ciddi maçta oynatıyor. Olası bir puan kaybında sorumlu bellidir. Kimse kadro yetersiz falan demesin. Bu takım 2 aydır içeride bile maç kazanamıyor. Kadromuz Anadolu takımlarından da mı kötü? Bu 4'lü yerine Gökay, Abdussamed, Yunus, Atalay oynasa ne kaybederdik? Hoca her yanlış yaptığında bahaneler mi üreteceğiz? Geçmişte başarılar yaşadı diye ses çıkarmayacağız mı?
 
Bu rezil puan kaybının tek sorumlusu hoca ve yardımcılarıdır. Hepsinin defolup gitmesi lazım. Hele hele senelik 3 milyon € alan Fatih hoca sana diyecek söz bulamıyorum. Tek taktiğin uzun boylu Maicon'u forvette oynatmak... Rezil herifler.
 
Ünal Aysal dönemi 2 şampiyonluk sonrası başlanan 13-14 sezonuydu sanırım, yine böyle bocalamaya başlamıştık galiba. Kazansak bile top oynamıyorduk. Drogba Sneijder Melo gibi isimlerin bireysel yetenekleri ile bi şekilde zar zor puan alıyorduk. Bu durumlardan benim anladığım şu ki Fatih Terim uzun süreli pek faydalı olamıyor. Onun en verimli olduğu süreç gelişi ile birlikte 1.5 sezon. Çünkü gelişi ile teknik heyet ve futbolcular dahil herkes bi silkelenip hizaya giriyor ama sonrası aynı dikiş tutmuyor, dağılmalar, düşmeler oluyor. Bu sezon için net konuşamıyorum çünkü iğrenç ötesi bir yönetimle çalışıyor. İstediği transferler yapılmadı ve göz göre göre kaderine terkedildi. Fakat bu sonuçları da sindiremiyorum. Böyle olmaz, olmamalı !
 
Fatih Terim: 2 forvet alınacağının garantisi verilmeseydi, Gomis'in satılmasına izin vermezdim

Fatih Terim'e kumpas kurulmuştur, daha da kötüsü bunlar Galatasaray yönetiminde...
 
Hoca devre arası takıma adam gibi yükleme yapacak bir kondisyoner ile anlaşmak zorunda. Yoksa kendi başını yakacak bu durum.
 
Hoca devre arası takıma adam gibi yükleme yapacak bir kondisyoner ile anlaşmak zorunda. Yoksa kendi başını yakacak bu durum.
Kondisyon yüklemesi sezon ortasında değil sezon başında yapılır. Sezon ortasında yaparsan daha çok sakat verirsin. Son 2 şampiyonluğumuzun en önemli etkenleri kondisyonumuzun sağlam olmasıydı. Bunda Prandelli ve Tudor'un askeri antrenmanlar derecesinde sezon başında yaptırdığı yüklemelerdi. Yani geçti borun pazarı sür eşeği Niğde'ye. Artık fiziksel olarak eksikliklerimizi üst noktaya taşıyamayız lakin bu eksikliğimizi örtecek taktiksel çalışmalar yapılabilir. Mesela takım olarak 115 km koşmak yerine 105 km ama verimli bir biçimde koşma çalışmaları yapılabilir.

Not: Bir Fitnessçi ve Tff Grassroots kursuna katılmış biri olarak izlenimlerim.
 
Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı’nda Demir Grup Sivasspor’u 4-2 mağlup ederken Teknik Direktörümüz Fatih Terim, Kulübümüzle olan rekorlarına yenilerini ekledi.

Demir Grup Sivasspor karşılaşmasına, Süper Lig tarihinde Galatasaray Teknik Direktörü olarak 199 galibiyeti bulunan bir teknik adam olarak çıkan Terim, takımımızın galibiyetiyle 200. zaferini elde etti. Böylece deneyimli hoca, lig tarihinde bir takımla en fazla galibiyet yaşayan teknik direktör unvanını geliştirdi.

Demir Grup Sivasspor ağlarına dört gol gönderen Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde 850 gol barajına da erişmeyi başardı. Bu maçla birlikte deneyimli teknik adamın görev başında olduğu 425. resmi karşılaşmaya çıkan takımımız adına 850. gol, 69. dakikada Henry Onyekuru ile geldi.

Galatasaray, Terim döneminde 98 farklı oyuncusundan skor katkısı alırken tabela, 20 kez de rakip oyuncuların kendi kalelerine attıkları gollerle değişti. 2013-2014 sezonunda Galatasaray’ın Beşiktaş karşısında hükmen 3-0 kazandığı karşılaşmadaki bir gol de kayıtlardaki yerini aldı.

Fatih Terim’in teknik direktörlüğündeki 800. resmi golümüz, 2017-2018 sezonunda Medipol Başakşehir’in 2-0 mağlup edildiği mücadelede Brezilyalı oyuncumuz Mariano’dan gelmişti.
 
Zaten hoca söylemişti gidecekler olacak hemde çok şaşıracaksınız diye yaygara koparmaya gerek yok.Zamanında Bülent Korkmaz'ı yollamış birinden bahsediyoruz.
 
Herkes yönetime yükleniyor da Fatih hocanın hiç mi suçu yok bu transferlerde? Sezon başından beri ne transferlerde ne forma adaletinde ne oynanan oyunda ne alınan skorlarda hiç mi Fatih hocanın suçu yok? Hep mi başkaları suçlu? Bizde başarılı oldu diye yaptığı hataları görmezden mi geleceğiz? Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden Mourinho bile sürekli eleştirilip kovuluyorsa kimse Fatih hocanın bir bildiği var demesin.
 
Çalıştığı her yönetim de kötü yönetim, ne bahtsız adammış bu sinyori grande importante.

Milan ve Fiorentina da böyleydi herhal.

Fatih Terim çok yaşa padişahımız çok yaşa.
 
Yine takıntıları başladı. Fatih Terim'e bir tane oyuncu hakkı vereceksin diğer tüm transferleri futbolu bilen yöneticiler yapacak. Ünal Aysal'ın ben Sneijder'i alırım sen de oynatacaksın tavrı çok doğruydu. Kaka'yı istiyordu o dönem hem de sürekli sakatlanan Kaka'yı.
 

Üst