Fatih Terim

Ama böyle oldu demezseniz gerçekleri göremezsiniz. Nereden geldik nasıl şampiyon olduk bir futbol oynadıkta mı şampiyon olduk diye kendinize sormazsınız olan işte bu sezondur. Şampiyonlar Liginde yerle yeksan olmuşuz, takım futbol oynamıyor ve garip bir sorumluluk anlayışı var. Takım içinden çözüm bulamıyor ve hep transfer dönemini işaret ediyorsa kusura bakmayın Terim kötü yönetiyor demektir.
 
Saha içi futbolunda da başarılı değil tezine de katılmıyorum. Ama istikrar sağlayamadığımız kesin.

Ne Marcao ne de Lyundiama yanlış transferler. Marcao'nun sezona formsuz girmiş olması bu gerçeği değiştirmiyor.

Yukarıda yazdığıma da gelmiş konu; ''Ve bütün başarısız transferler hocanın başarılı transferler ise gökten zembille inmiş muamelesinden de vazgeçelim.'' Vazgeçemiyoruz...

son olarak evet hoca Sneijder'i listesinin 4. sırasına koymuştu. İlk sırada da Tadic vardı Kaka değil.
 
Fatih Hoca bu takıma 4 defa geldi. Kimsenin hatırlamadığı veya hatırlamak istemediği o ikinci gelişinde yaptıkları ve yapamadıklarıyla girdiğimiz krizden yıllarca çıkamamıştık. Üçüncü gelişindeki takımdan ayrılış hikayesi de malumunuz. Milli görev diye diye tüpçüyle bir olup gittiği milli takımda bir şey yapamayıp postmodern kebapçı açmak isteyen damatlarıyla geleneksel bir kebapçı baskını sonrasında lobicilikle yine geldi kulübe. Kulüpte de yine 1905 lira ve bize Avrupa gerek gazıyla başlayıp 3 milyonluk kontratlar ve rakiplerimiz şöyle böyle söylemleriyle devam ediyor.

Şampiyon olalım veya olmayalım, top oynamıyoruz. Bunu da herkes görüyor. Sürekli transferle durumu kurtarmaya çalışan bir hocanın taktik yönü zayıftır. Kendine uygun takım kurmayı anlarım ama bu bir dönem olur iki dönem olur. Fatih Hoca'nın gördüğü 5. transfer dönemi olacak neredeyse ve kaç tane de futbolcu gelip gitti bu sürede...

Takımda Seri dışında bekleneni veremeyen oyuncu yok. Kimse de çıkıp oyuncular oynamıyor demesin, cahilliğini göstermesin. Başından beridir söylüyorum, Mariano çok eksik ve temposuz. Nagatomo çoğu kişinin düşündüğünün aksine çok kötü filan değil, zaten Babel önünden gider gitmez açıldı adam. Babel baştan hataydı zaten. N'zonzi de zaten verim verebileceği bir düzende oynatılmıyor. Takımda bir sürü kaliteli oyuncu var ama bir oyun planı olmadığı için ortaya bir şey çıkmıyor. Hoca da kendi yetersizliğini oyuncuların kalitesiyle kapamaya alışmış, sürekli oyunculara çatıyor. Halbuki sezon başından beridir sürekli yan ve geri pas yapıyoruz, kimse sorumluluk alamıyor.

Takımda ne forma adaleti var, ne oyun var, ne de hocaya güven var. Prandelli bundan daha iyi bir senaryoya rağmen ilk yarı bitmeden gönderilmişti. Terim'in farkı bu işte...
 
Daha önce yazmıştım bir daha yazayım. Geçirdiğimiz 4 transfer dönemi. Gelenler/Gidenler;

2017-2018 devre arası transfer dönemi;
Gelenler; Nagatomo (Kiralık)
Gidenler; N'diaye

2018-2019 sezon başı transfer dönemi;
Gelenler; N'diaye(kiralık), Emre Akbaba, Onyekuru(kiralık), Ömer Bayram, Nagatomo
Gidenler; Gomis, Denayer, Yasin Öztekin, Latovlevici,

2018-2019 devre arası transfer dönemi;
Gelenler; Marcao, Lyundiama, Diagne, Semih(kiralık), Mitroğlu(kiralık), Emre Taşdemir
Gidenler; Ozan Kabak, Rodruiges, Maicon, Serdar Aziz

2019-2020 sezon başı transfer dönemi;
Gelenler; Falcao, Seri(kiralık), Lemina,(kiralık) Nzonzi(kiralık), Andone(kiralık), Babel, Şener, Emre Mor(kiralık), Taylan, Adem, Jimmy, Okan, Ozonwafor
Gidenler; Fernando, Diagne(kiralık), Mitroğlu, Eren Derdiyok, Ozonwafor,(kiralık) Ndiaye, Onyekuru, Semih, Sinan Gümüş

Bu seneye kadar ''kimler geldi kimler'' gitti durumu olmamış. Tam tersi sürekli eksik kalmış takım. Bir şekilde altyapıya kovduğumuz adamla çıkmışız ya da devre arası eksikleri kapatmaya çalışarak.
Doğru oldukça eleştiriye her zaman varım. Yanlış olduğunu düşündüğüme de itirazım her zaman var.
 
Son düzenleme:
Muslera Mariano Luyindama Marcao Nagatomo Nzonzi Lemina Seri Babel Belhanda Feghouli Falcao Andone. Bu takımda ne eksik mesela?

13 milyon euro bonservis bayıldığın adamı 6 ay sonra maaşını ödeyerek kiraladiniz. Ve bu elestirilecek bir sey değil :) komik vallahi ne desem bilemiyorum. Elinde Cavani Neymar ve Mbappeden sonra Fransa liginin en çok gol atan forveti var adam şut atamaz hale geldi. Bir takimda tum oyuncular kötü oynuyorsa sorun oyuncular değil. Zira Avrupa'da durumumuz malum. Lig şampiyonluğuyla kendimizi avutmaya devam edelim.

Yerden yere vurulan bedenci denilen adamın durumuna bakalim, Ndiaye 17, Gomis 6, Rodrigues 9. 2 senede getirdiğin hiçbir oyuncu kulübe 1 lira bonservis getirecek halde değil. Hala transfer masalı anlatıyor. Çözümü de 33 yaşında yürümeyi unutmuş Arda Turan ve Ben Arfa. İnsanin akliyla dalga geçmeyi bırakın rica ediyorum ya.

Millet Guardiola eleştirir, Klopp elestirir biz o niye oyle oldu diyince ne hainligimiz kalır en fenerliligimiz. Ben mi sattirdim Gomisi Emre Akbaba'yi almak için? Ben mi gecen sene Feghouliyi 15 hafta kadro dışı bıraktım? 60 yaşında adam saha içini bıraktı stadda kim yemek dağıtıyorla uğraşıyor. Avrupada oynadığımız şeyi ve oynanan futbolu görünce kimin ne olduğunu anlıyoruz neyse ki. Slavia Prag gidip Camp Nou'dan puan aliyor, dortmund'a tek kale top oynuyor biz hala saha yerleşimini cozemiyoruz ve bu elestirilecek mantikli bir argüman değil:)
 
Son düzenleme:
Evet kiraladık. Çünkü maçında ıslıklamaya 3. maçında gerek stad gerek sosyal medyadan ana avrat sövmeye başladılar. bunun adına da ''ama kötü oynayan futbolcuyu eleştiremeyecek miyiz'' koydular. Adamın takımda kalma şansı zaten yoktu.
Elindeki forvet Önce maçları fiziken çıkartacak hale bir gelsin hele de şut atıyor mu atamıyor mu konuşuruz. Sakatlığı atlatmış güçlü bir Falcao'nun son 2 maçta 2'şer golü vardı.

Bu sene ile ilgili 10 defa yazdım ama senin için bir daha yazayım Furkan; Bu takımın bu kötü halinde ki tüm sorumluluk Fatih Terim'in. Yazdığın kadronun temposu eksik. Bunu da çözecek ya da önlem alacak hoca. Bunu yapamadı. Söylemleri ile eylemleri tutmadı.

İnşallah avutmaya devam ederiz. İstediğin Avrupa başarısının yolu da kulübün mali yönden düze çıkmasının yolu da bu avuntu.
 
Club Brugge gibi bir yerde iki ayda kadro dışı kaldı adam. Bunun sorumlusu da mi isliklanmasi? 13 milyon euro verdiginiz adami ertesi sene bedava kiralayarak mi çıkacağız mali düzlüğe?

Simdi de neymis Atalay ve Mustafa sözleşme imzalamak istemiyormus. Valla zeki çocuklar 40 yaşında Selçuk hala ilk 11 oynuyor ben olsam bu adamların yerinde ben de imzalamam ki sozlesme. Selcuk stoper oynasa Ozani da zor görürdük ya neyse. Fatih Terim bana bir çözüm sunmuyor. Ağustostan beri ocak ayını bekleyin. Yardimci antrenorler malum.
 
Sana bir çözüm sunmadığını biliyorum zaten. sunamaz da. Öyle bir imkanı yok. :)

Mustafa ve Atalay da bizle imzalamayıp genç oyuncuları parlatmasıyla ünlü Fenerbahçe'ye gidecekmiş. Yolları açık olsun. Ülkede akıllı çok delinin attığı taşın peşinden koşan ne de olsa.
Bak Ozan olayına da bir şey bulacaksınız az kaldı. Aslında Fatih Terim oynatmadı başkan oynattı demeye az kaldı ha gayret. Gerçi o çocuğu da penaltı yaptırıyor diye afaroz ediyorlardı.
 
O edenlerin sorunu. Ben sözleşme imzalamiyor olmalarini takdir ederim nereye gittikleri beni bağlamaz. Genç çocukların oynamadığı yerde hala Selçuk'un oynuyor olması yetenek ve çalışma işi ise gerçekten alt yapıya kilit vurma zamanı gelmiş.

Kendisine soru sorulamaz, elestirilmez, elestirenlere her türlü sıfat yüklenir. Tek argüman da sayısal verilerde önde olmasıdır. Bu ülkede bu özelliklere sahip şahıslar çok seviliyor nedense.
 
O da soru soramayan ya da eleştiremeyen gazetecilerin sorunu. Benim değil. Tek argüman dediğin 8 şampiyonluk Avrupa da gördüğün en iyi başarıların bir kaçı bir ton kupa. Tabi tüm bunlar hep gazla oldu değil mi? haklısınız. Niye seviliyorsa
 
O da soru soramayan ya da eleştiremeyen gazetecilerin sorunu. Benim değil. Tek argüman dediğin 8 şampiyonluk Avrupa da gördüğün en iyi başarıların bir kaçı bir ton kupa. Tabi tüm bunlar hep gazla oldu değil mi? haklısınız. Niye seviliyorsa

Kim gazla ya da teknik taktik bilmiyor dedi ki? Bunlar fenerli argümanı. Arsene Wenger, Ancelotti, Mourinho teknik taktik bilmeyen hocalar mı? Sadece taktikleri eskisi gibi işlemiyor ve anlayışları eskide kaldı. Fatih Terimde de gördüğümüz bu. Nitekim oyunu okuyamıyor. Fener macinda iyi oynadık falan diyordu adam. Bahsettiğimiz sey bu.
 
Fatih hoca attığı bir tweetle kahraman olmuş bugün,bu tweetten sonra istediğin kadar başarısız ol hocam diyenler bile var,malesef Türkiye'de işler böyle yürüyor,sen futbola odaklan Fatih hoca,takımı düzelt,herkes görevini yapsın.

Yani Türkiye'de esas görevinde ne kadar başarısız olursan ol,karşı tarafa kendi kitlenin hoşuna gidecek cümleler söylediğinde herşey unutuluyor ve birden kahraman oluyorsun,büyük bir desteği arkana alıyorsun.
 
Son düzenleme:
Fatih Hoca iyi kurulmuş ama yaş ortalaması yüksek sayılabilecek bir takım devraldı. Gerekli iyileştirmeleri yapamadı, tandem haricinde hiçbir yere uzun vadeli yatırım yapamadı-tandemin de f/p'si tartışılır-, göndermemesi gereken oyuncuları gönderdi ve yaşlı olan takımın yaş ortalamasının da üzerinde oyuncular aldırdı. Kadro mühendisliği kötü, takım yönetimi çok kötü. Söylemek istediğimi belki anlatamamışımdır, bu şekilde ifade etmek daha doğru sanırım.
 
Ya hocam Allah aşkına bırak şu Arda aşkını yaa..
Başkan gündem dışı ifadesi kullandı diye Galatasaraya hizmet etmiş biri için kullanılmaması gereken bir ifade diyorsun.
Allah aşkına ne alakası var yahu!
 
Başkan demiş ki Arda gündemimizde yok. 3. dünya ülkesinde bile gayet açık bir ifade. Beyefendi çıkıp diyor ki ben öyle demezdim. Zaten arda gelsin diye bir şey de söylemedim. Ee ligin son maçında Arda şöyle böyle diyen sensin, şimdi çıkmış ben olumlu ya da olumsuz bir şey söylemedim diyorsun. Madem gündemde yok neyi konuşuyoruz biz 1 aydır? Adam sanki çıkıp Arda'ya küfretmiş de ben olsam onu demezdim bunu demezdim diyorsun. Egon boyunu çoktan aşmış vallahi, keşke dönüp bi baksan ne dediklerine emin ol sen de gülersin.
 
Arda'yı çok seviyorsan al evinde besle. Söyle Acun ile takılsın survivor'a katılsın bizden uzak kime yakın olursa olsun. Senin kebapçı ile olan probleminde iki tarafın karşılıklı hatası var lakin bu Arda adlı şahıs elde silah hastane basmış maganda. 3 yıldır futbol oynamıyor ve kulübünün üstünde 3,5 milyon avroluk mali bir yük. Galatasaray Başakşehıir'e mali destek çıkmak zorunda mı? Belediye elden gidince sponsor desteği mi azaldı?
 
Fatih Hoca Galatasaray başkanına basın yoluyla akıl veremez veya başkanın yanlış bir konuşma yaptığını ima edemez ama ediyor işte,başka bir kulüpte bunu yapamaz veya Galatasaray'ın başında M.Cengiz yerine başka birisi olsa yine bu konuşmayı yapamaz,yaparsa en ufak bir başarısızlıkta görevden alınır.
 
Fatih Hoca Galatasaray başkanına basın yoluyla akıl veremez veya başkanın yanlış bir konuşma yaptığını ima edemez ama ediyor işte,başka bir kulüpte bunu yapamaz veya Galatasaray'ın başında M.Cengiz yerine başka birisi olsa yine bu konuşmayı yapamaz,yaparsa en ufak bir başarısızlıkta görevden alınır.
 
“Başkan olsaydım hoca bu çıkışı yapmazdı; yapmaması gerektiğini bilirdi. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Cengiz daha ılımlı. Bilemeyiz, belki onun tarzı doğrudur. Ama Arda üzerinden yaşananlar son derece ayıp. Bir teknik direktörün, başkan konuştuktan sonra üzerine yorum yapması büyük ayıp. Başkanın da seçme hakkı olmalı. Başkan, ‘Gündemimizde yok' dediyse konu kapanmıştır.”

Ünal Aysal'ın Sözcü Gazetesine verdiği röportaj.
 

Üst