Fenerbahce'de Solomon ve Rasim bildigim kadariyla yine oynamayacaklar, Mirsad zaten yok.
Galatsaray'da da Mc Gowan'in bu macta yeniden oynamaya baslamasi bekleniyor.
Muhtemel ilk 5'ler:
Fenerbahce: MRsic-Ibrahim-Omer-Clark-Kambala
Galatasaray: Mitchell-Murat-Fitch-Fatih-Burak (bence bu mac mClark ile match up icin Cemal yerine Burak'la baslariz)
Eslesmelere bakarsak:
Mrisc-Mitchell: Bence macin en onemli eslesmelerinden biri. Solomon'un sakatligi sonrasi Mrsic 1 numara baslayarak kendini bulmus gorunuyor, TED macini koparan oyuncuydu. Mitchell da birkac haftadir iyi oynuyor. Iyi bir Mitchell fizik gucu ve suratiyle Mrsic'i cok yorar ve etkisiz hale getirir. Yanliz ozellikle savunmada Mİtchell cok dikkatli olmali boyle atmosferi yuksek bir macta Mrsic'in havaya girmesine musaade etmemeli.
Omer-Murat Kaya: Endisemin olmadigi bir eslesme. Murat son maclarda istedigimiz Murat olma yolunda, takima katkisi buyuk. omer'in tecruberine ragmen bu eslesmeden maglup cikmayacaigmizi dusunuyorum. bu arada Fenerbahce'nin savunmada Omer'i Fitch'i yipratmak icin kullanmasi da olasi.
Ibrahim-Fitch: Bence macin kilit eslesmesi. Fitch'in hucumda istikrarsiz bir performansi var. Oynasigi 7 macin dordunde inanilmazdi, ucunde ise cok dusuk yuzdeyle oynadi. Savunmada ise genelde ayni performas koruyor. Ibrahim bu sene henuz ahim sahim bir mac oynamadi ve ayaklari iyice yavaslamis duruyor, ancak adami ne kadar sevmesem de boyle yksek tansiyonlu maclarda daima sorumluluk alip on plana cikabilecek bir oyuncu. Bence maci belirleyecek temel faktor Fitch'in hucum performasi ve Galatasaray'in Ibrahim'i ne derece kontrolde tutabilecegi olacak.
Fatih-Kambala: KAmbala son maclarda cok formsuz, zaten Fenerbahce genelde Kambala-Oguz degisiminden snra canlaniyor. Ama ne olursa olsun Kambala ciddi bir silah. Fatih'in her topu bloklama heyecanina kapilip erken faul problemine girmemesi cok onemli, Fatih uzun sure oyunda kalabilirse cember altinda buyuk problem yasamayiz.
Burak-Clark: Clark iyi bir gorev adami ama maca agirligini koyabilcegini sanmiyorum. Burak sadece 3 sayiya konsantre olmadan, arada iceriden de zorlayarak oynarsa bu eslesme bizim lehimize sonuclanir.
Bench'ten gelecek oyuncular:
Galatasaray: Mithat-Tufan-Cemal-Hollmann-McGowan
Su ana kadar verim alamadigimiz mithat umarim bu macta Avrupa 2.si Alman milli takiminin guardi oldugunu hatirlar, tecrubesiyle takima katki saglar, en azindan Mithell'a yeterli dinlenme suresini verebilir. Tufan muhtemelen Mrsic ve/veya Ibrahim'i mac icinde yipratmak amaciyla oyuna girecektir. Gecmiste iyi bir sutor olan Tufan'i bu macta sadece sevunmasiyla degil, degerlendirdigi sutlar ile de gormeliyiz. Cemal Fatih'in dinlendigi bolumlerde Kambala/Oguz'u savunurken umarim buyuk problem yasamaz. Holmman ve McGowan'dan ne beklemem gerektigini bilemiyorum, acikcasi bu mac icin kendilerinden buyuk beklentim yok. Ikisinden birinin beni mahcup etmesi, galibiyet ibresini bize cevirir.
Fenerbahce: Hakan-Semih-Oguz
Son maclarda ozellikle Oguz Fenerbahce'ye buyuk katki sagliyor, savunma ve hucumda Kambala'dan daha faydali oluyor. Semih de istikrarsiz bir oyuncu olmasina ragmen atletik yapisi ve uzun kollariyla ozellikle ribaunt konusunda ciddi katki verebliyor. Hakan da gerek Mrsic'i dinlendirmek, gerek ise Mrsic'i 2 numarada oynatip Ibrahim-Omer'i dinlendirmek icin cok faydali, ozellikle savunmada cok gayretli. Bugun gazetelerde Fenerbahcenin 5. yabanciyi getirecegi yaziyor. bu oyunucnun bizim macta oynayip oynamayacagini bilemiyorum.
Sonuc olarak: Eksikelrine ragmen Fenerbahce benchi bence bu maca bizim benchten daha buyuk katki saglayacaktir. bizim benchten gelecek her ekstra katki bizim icin avantaj saglar. Macin kilit faktoru Ibrahim ve ozellikle Mrsic'i savunma performansimiz ve Fitch'in hucumdaki etkinligi olacaktir. Zor ama kazanabilecegimiz bir mac, umarim hersey istedigmiz gibi olur.