Almeida' Alıntı:
Maçtan önce iki takımın istatistiklerine bakmak istedim sonucu sizlerle paylaşmak istiyorum;
GS FB
İki Sayı(%) 43 58
Üç sayı(%) 36 32
SA(%) 52 48
Rib. 12-23 10-24
Asist 10 17
Top Çalma 8 11
Top Kaybı 15 14
Atılan sayı 69 80
Yediği sayı 65 68
Almeida basketbolda istatistikler önemlidir ama dipnotlarla anlamları olur.Bir kaç dip not ekleyeyim.
Fb'nin attığı sayı ortalamasının yüksek olmasının nedeni tamamen fazlaca denedikleri üçlükler. Maçlarına baktığımızda genelde denedikleri üçlük sayısı ikilik sayısından bir kaç atış fazla. Yani biz 100 atışın 36sını sokmuşsak, onlar 200 atışın 64ünü sokmuşlar.
İkilik yüzdesinin de yüksek olmasının nedeni genelde az ikilik denemeleri ve bu denemelerde içerideki etkili adamlarını müsait yerlerde topla buluşturmaları. Bizim ise genelde drive ederek veya şut ile denediğimiz için biraz daha düşük onlardan.
Asist sayısının fazla olması ise daha önceden anlattığım boş adamı arayıp onunla üçlük deneme sevdalarından. İyi şutörleri olduğu için de bunu genelde başarıyorlar. Her şutlarına bir el koymamız lazım. Kaldı ki İbrahim bazen Ted kolej maçında iki el birden gördü suratında. Düşüktü yüzdesi. Bizim de bunu yapmamız lazım.
Yediği sayının düşük olması ise yaptıkları etkili alan savunması yüzünden. Tabii içeride Kambala gibi bir gücü de unutmamak lazım. O yüzden bu maçta Fatih'e Cemal'e ve Burak'a önemli görevler düşüyor. Alan savunmasına karşı posttan pas alışverişini yönlendirmek çok önemli.
Ayrıca bu maçta McGowan'a da çok ihtiyacımız olacak. Murat Hoca 3 numarada onu deneyip, İbrahim'in veya Ömer'in üstüne salarak size avantajı yaratmak isteyebilir. İbo'nun da 2.06'lık bi adamın üzerinden şut sokma ihtimalini hesaplamak istemiyorum çünkü olmayacaktır.
Bu maç tarafsız sahada oynansaydı kesinlikle galip gelirdik. Çirkef fb seyircisinin de oyuna etkisi olacağını düşünüyorum, çünkü hep oluyor hep bir şeyler atılıyor küfür yiyoruz. Umarım onlar sıcakken bir olay olur da iyice soğurlar.
Onurla iddiaya giren benimle de girebilir. Kimse karamsar olmasın.