Fernando Muslera

Valla adam geldı helal olsun su Lugano dan önce takıma katıldı sanırım verılen tatılını kısa kesmıste olabılır.

Adamdaki nasıl bir şanstır, giydiği iki tane numara var, 1 ve 86. İkisini de bizim direkler giyiyor. Bari birini yollasak da Muslera alsa, formasını. 25 pek olmadı gibi.

Adamdaki nasıl bir şanstır, giydiği iki tane numara var, 1 ve 86. İkisini de bizim direkler giyiyor. Bari birini yollasak da Muslera alsa, formasını. 25 pek olmadı gibi.

Hem de hiç olmadı..

kaleci_leo_franco.jpg

Abi Allah aşkına bu resmi ve bu ismi başlıktan kaldıralım :D Allah korusun etkilenir falan, hem gencecik kalecinin hayatıyla oynamayalım hem de bizim paralar boşa gitmesin :D

Zamanında yazdım muslera ile ilgili görüşlerimi 3 hafta geçti ne dediysem çıktı,inşallah sonuna kadar böyle devam etmez.Bu paraların adamı değil bu kaleci,muslera aşığı olan Yalçın DÜMER EFENDİ ŞİMDİ NİYE SUSUYORSUN.

Ben Muslera'yı sadece Copa America'da değil Lazio kariyeri boyunca dikkatle takip ettim.
Kesinlikle her sene üzerine koyarak ilerleyen bir kaleci. Daha olgunlaşmadı tam olarak, yaşı bir kaleci için çok genç.
Kalecilik "yeteneklerini" Volkan'la kıyaslamam.
Gönül rahatlığıyla da ilk dünya sıralamasında 10'a koyarım.

Ama medya taraftara gaz vererek bu adamı da yuhalattırır. Bizim saf taraftar da hemen medyanın gazına gelip takımı içeriden yıkmaya devam eder.

Beraber sayalım:

1:real madrid

2:chelse

3:barcelona

4:mancester united

5:bayern münih

6:juventus

7:inter milan

8:lyon

9:sao paulo

10. yeni takımını bilmiyorum arjantinli romero

11: roma

12:ajax

daha sayabilirim hatta nefret ettiğim volkanıda bu listeye ondan öne yazarım.Kendimizi kandırmayalım sevgili kardeşim muslera değil dünya avrupanın ilk 1o kalecisinden biri değil.

Eğer ilk 10 kaleciden biri söylemini sadece biz ortaya atmış olsaydık, Galatasaray sevgisinden ötürü diyebilirdik ama bu sadece bizle alakalı olan bir durum değil.

Muslera, Dünya'nın Top Class kalecilerinden biridir. Rahat rahat da ilk 10'dadır. Ayrıca Mithat Abi senin yazdığın listeden Barcelona'nın kalecisi yani Valdes o sevieyelerde midir, tartışılır. Bunun yanında bence Romero'nun o seviyelere çıkması için 40 fırın ekmek yemesi lazım, ben beğenmem. Ajax'ın kalecisi Stekelenburg, Roma'ya transfer oldu. Kastettiğin oysa iki defa yazmış oldun.

Daha önce de yazmıştım. Dünyada Cesar, Casillas, Cech ve Buffon en üst sınıfta kaleciler. Onların ardından yeni nesil kaleciler var. Lloris, De Gea, Muslera ve Neuer. Bir de buna sakatlıklar geçirmese Adler'i ekleyebiliriz. Biz şu an Dünya'nın elit kalecilerinden birini aldık, gelecekte de en iyilerden biri, belki de en iyi olabilecek bir kaleci aldık.

Muslera'nın kalitesi ve kaleciliği bellidir. Yaptığı hataları söyleyenlere de daha bu sene transfer olan kalecilerin ilk haftalarını ve yedikleri golleri örnek gösteririm. ManU'da De Gea'nın, Bayern'de Neuer'in yediği hatalı gollere bir göz atılsın. Kalecilik uyum işidir, kaliteniz belli ise, var ise belli bir süre sonra zaten o performans da gelir. Biz Muslera'ya böyle davranırsak, ManU'nun De Gea'ya verdiği onca paradan sonra oturup ağıt yakması gerekir.

Casillas, Cesar, Cech, Buffon, Lloris, Muslera, Neuer, De Gea, Stekenlenburg, Reina bana göre ilk 10'dur.

Romero mu yapmayın allah aşkına:) Şu an kendisi serie B takımı sampdorianın kalesinde yapmayın yahu bu kadar da olmaz güldürmeyin kendinizi:)

Da Gea'nın , Neuer'in, Stekelenburg'un yediği hatalı hatta hata ötesi golleri görmeyipte Muslera'ya tukaka demek dayanaksız bir söylemdir.

Hele Romero olayı tam skandal olmuş Mithat Abi kusra bakma :)

yani ilk 10 ilk 15 farkeder mi iyi kaleci ve bizde değerlenecek kaleci..Manu diyorsunuz De Gea eğer bizde o golleri yeseydi şimdiye Franco'dan kötü derdik..Biraz sahip çıkalım bu kaeciye..Çok çok iyi kaleci olacak.

Hala anlamadığınız konu Galatasaray spor kulübünün muslera gibi bir kaleciye ihtiyacı yok,bu kaleci kapanan takımlarda defansındaki 4 adamın çakılı oynadığı takımlarda yıldız olur.Biz bu tarzmı? oynuyoruz,asla biz hucum takımıyız bizde muslera iş yapmaz.Romero'yu beğenmeyenler var twente'de ne yaptığı meydanda Arjantin milli takımının birinci kalecisi.Kaleci hatalı gol yer hatta iyi kaleci kötü gol yer,ama bir kaleci yer tutmasını bilmiyorsa,sert gelen her topu sektiriyorsa zamanlama hatası yapıyorsa bunları Galatasaray gibi hedefleri büyük bir takımda yapıyorsa o forma ona BOL gelir.

Siz savunabilirsiniz ama futbol herçeğini değiştiremezsiniz,Muslera yıldız bir kaleci değil,4 maç oynadı hepsinde hatalı gol yedi bir karabük maçı var gol yemediği,onda da 14 dk. kırmızı gördü hemde çok gereksiz yere.

Zamanla burda sizde eleştirirken görürsem özür beklerim.

Hala anlamadığınız konu Galatasaray spor kulübünün muslera gibi bir kaleciye ihtiyacı yok,bu kaleci kapanan takımlarda defansındaki 4 adamın çakılı oynadığı takımlarda yıldız olur.Biz bu tarzmı? oynuyoruz,asla biz hucum takımıyız bizde muslera iş yapmaz.Romero'yu beğenmeyenler var twente'de ne yaptığı meydanda Arjantin milli takımının birinci kalecisi.Kaleci hatalı gol yer hatta iyi kaleci kötü gol yer,ama bir kaleci yer tutmasını bilmiyorsa,sert gelen her topu sektiriyorsa zamanlama hatası yapıyorsa bunları Galatasaray gibi hedefleri büyük bir takımda yapıyorsa o forma ona BOL gelir.

Siz savunabilirsiniz ama futbol herçeğini değiştiremezsiniz,Muslera yıldız bir kaleci değil,4 maç oynadı hepsinde hatalı gol yedi bir karabük maçı var gol yemediği,onda da 14 dk. kırmızı gördü hemde çok gereksiz yere.

Zamanla burda sizde eleştirirken görürsem özür beklerim.

Koyulaştırdığım kısım aslında senin için uyarlanabilir, Mithat Abi. Muslera'yı eleştirebilirsin, beğenmeyebilirsin ama değiştiremeyeceğin bir futbol gerçeği var ki, Muslera iyi bir kaleci, hem de baya iyi bir kaleci ve Dünya'nın Top Class kalecilerinden biri.

Muslera'nın kapanan takımların kalecisi olduğu ve çizgi kalecisi olduğu tezi ise hiç de doğru bir tespit değil. Uruguay'ın sağlam defansı ve genel taktiği böyle bir izlenim oluşturmuş olabilir. Ama Muslera'yı izleyenler görmüşlerdir ki kalesine bağlı kalmayan, oyunu takip edip, gerekli zamanlarda çıkan bir kaleci. Karabük maçında bununla ilgili ciddi hata yaptı, doğrudur. Ama genelde zamanlamalı çıkışları ile müdahalelerini ve açı daraltmalarını da gördük, Muslera'nın.

Daha önce de söylemiştim, Muslera da olmazsa, bundan sonra hatayı kimsede aramayalım. Zira alabileceğimiz belki de en iyi adamı aldık, Dünya'nın Top Class kalecilerinden birini aldık. Şunu da söyleyeyim, Muslera bu forma bol gelirse, Romero için durum; bir bebeğin XXXL giymesi olarak tanımlanabilir. Muslera kendini kanıtlamamış, Romero kendini nasıl kanıtlamış oluyor, o da ayrı bir konu. Uruguay, Arjantin'i elerken manşetlerde Muslera vardı. DK 2010 ve Copa America'nın en iyi kalecilerinden biri olmuş bir adam kendini kanıtlamamış, bu forma bol geliyorsa diyecek söz yok.

Mithat Abi Az Alkmaar dı Romero'nun takımı.Her kaleci eleştirilir Valdes,Casillas,Van Der Saar,De Gea,Julio Cesar hatta.Hep hataları konuşulur onlar yazılır.İBB maçında da aynısı oldu bunun hata hariç çokta iyi olduğunu düşünüyorum maç genelinde Madrid ve Oly maçlarıda iyiydi onun açısından aynı zamanda.Sadece kaleci değil önündeki oyuncularıda sorgulamak gerekiyor Muslera önündeki adamlara güvenmiyor demekki çıktı o pozisyonda ceza sahası dışına.De Santcis içinde dediler böyle adam 3 lü savunma arkasında (tek stoper 2 bek) yılın kalecisi oldu milli takıma gitti.Sabretmek lazım biraz Servet,Hakan hariç bütün mevkiler değişti birkaç hafta daha sabır...

Transfer döneminde en çok para harcadığımız ve beklentimizin hemen hemen en yüksek olduğu oyuncu Muslera'ydı.Mondragon'dan sonra bir türlü kaleyi emin ellere teslim edemedik.Muslera'ya ilaç gözüyle baktık.Hala ümidim var Muslera için.Umarım kendini toparlar.İyi bir başlangıç yapamadığı kesin.