Fernando Muslera

Futbolda bazı gerçekler kişilere göre değişmez, kişiler beğenip beğenmemekte özgürdür ama genel doğrular ve kabuller de vardır.

Durum böyle iken Mithat Abi'nin Muslera'yı beğenip beğenmemesi, iyi bulmaması Muslera'nın Top Class bir kaleci olduğu gerçeğini ve ilk 10'da bulunan bir kaleci oluğunu değiştirmez. Bu yüzden fazla da uzatmamak lazım.
 
Öncelikle, Mithat Abi sana karşı bir terbiyesizlik yaptığımı düşünmüyorum. Tekrar baktım kurduğum cümlelerde argo,küfür vb. kelime de yok. Zaten bu ortamda beni tanıyanlar bilir, kimseye bir terbiyesiz hareketim olmaz özellikle büyüklerime. Bu konuda bir kusurumuz olduysa affola.

Muslera konusuna gelirsek de, diğer arkadaşların cevap yazmalarını istememe nedenim görüşlerinin değişmeyeceğini az-çok bildiğimden. Ama şunu söylemeliyim ki; belki senin görüşün hiç değişmeyecek lakin Muslera bizim kalemizi çok değiştirecek.
 
De Gea ne yapmış da, 21 Milyon Euro etmiş diye sorayım o zaman. Biz De Gea'dan daha tecrübeli Copa America Şampiyonu ve DK Yarı Finalisti bir Uruguay'ın kalecisine, ki bu iki turnuvada da en iyi kaleci performanslarını gösteren adamdı belki de, Cana + 6.75 Milyon Euro verdik. Hep söyledik büyük kalecilerin büyük hataları olur, mükemmler, hatasız kaleci yoktur diye. Muslera'nın eksiği var, ancak oyunun içinde oluşu, kalede güven verişi, bire bir müthiş bir kaleci olması, refleks olarak belki de dünyanın 1 numarası olması hiç mi önemli değil.

Ayrıca bu niye bize geldi, niye kimse bu paraları vermedi konusunu da anlamıyorum. Messi'yi 100 Milyon Euro verip getirsek, niye geldi, kimse bu parayı neden vermedi. Belki de bizim en büyük ihtiyacımız buydu ve en büyük bütçeyi bu pozisyona ayırdık. Başka takım biz kaleye bu kadar yatırım yapamayız, başka yerleri doldururuz demiştir. Dünya üzerinde kaleci kıtlığı varken gidip bir 2. sınıf kaleci alıp, yine bir hüsran yaşayabilirdik. Ama bu sefer riski en aza indirip bana göre şu an Dünyanın Top 10 kalecisinden birini getirip, bu riski minimize ettik. Bu saatten sonra Muslera gelir, uyum sağlayamaz, aşı tutmaz, ayrı konu. Ama bu Muslera hamlesinin yanlışlığını da ispat etmez. Bana göre Buffon, Casillas, Cech, Cesar ardından gelen grubun en önemli isimlerinden birini aldık. Neuer, Adler, Muslera ve De Gea grubundan birini aldık.

Uzun süredir girmediğim bir başlıktı epey tartışmalar olmuş ve bence oldukça da yersiz olmuş ama bu tartışanların takdiridir tabi..
Başlık içerisinde en katıldığım yorumları uğur kardeşim yapmış.O yüzden de onun yazdıkları üzerinden düşüncelerimi dile getireceğim.Galatasaray bu yaz itibariyle bence de alabileceği en iyi kaleciyi almıştır.Gerçek manada iyi güven veren bir kalecidir Muslera..önünde daha sağlam bir defans kurgusuyla oynarsa bu forma altında efsane olacağını düşünüyorum..O yüzden ilk fırsatta kaliteli bir stoper almalıyız..Stoper ikilisinin uyumu bildiğimiz gibi çok önemli bir konu..


Muslera kesinlikle şu anda dünyanın elit kalecileri grubundadır ve kesinlikle dünya üzerindeki en iyi 10 kaleciden biridir..O yüzden yediği hatalı goller onun kalitesinden hiç bir şey kaybettirmeyecektir..ve şahsen ben ona her zaman inanacağım..Beni tanıyanlar bilirler benim için gelmiş geçmiş en iyi kaleci Peter Schmeichel'dır.. Onun gibi bir kalecinin bile yediği abuk sabuk golleri fazlasıyla bulursunuz..ama bunlar schmeicheldan bişey eksiltmez..Bir kaleci için önemli olan yediği gollerden ders çıkarmasıdır bence..

Muslera şu anda 25 yaşında en üst grup kalecilerin bir altındadır performans olarak..ve yeni jenerasyonun en iyi kalecilerinden olduğu için de gelecek 10 yıl içinde dünyanın en iyi kalecisi bile olabilir..bu yetenektedir benim gözümde..ki kalecilerin asıl gelişiminin 25 yaşından sonra olduğu göz önüne alınırsa Muslera henüz 25 yaşındayken rüştünü ispatlamış bir kalecidir..

Konu açılmışken kendi adıma inandığım kaleci sıralamalarını da yapayım..

1.Julio Cesar
2.Iker Casillas
3.Petr Cech
4.Gianluigi Buffon

Bu en tepe grubun altından yeni jenerasyon kaleciler geliyor..Bence bu kaleci grubunda şu anda en iyi durumda olan Manuel Neuerdir ve onun arkasından da bence Hugo Lloris gelir..Ki bence Neuer ile Lloris arasında(aynı jenerasyon oldukları için söylüyorum) ileride ciddi bir rekabet olacaktır..Lloristen sonra benim nezdimde Muslera gelir şu anda verdikleriyle onu da Adler ve De Gea takip eder bence..

5. Manuel Neuer
6.Hugo Lloris
7.Fernando Muslera
8.Rene Adler ( ki bence bu grubun en iyisi olabilecek potansiyele sahiptir)
9.De Gea
.
.
.

Bu grup bence an itibariyle dünyanın en elit ve en elit olmaya aday kaleciler grubunun oluşturduğu gruptur..Henüz yukardakilerin seviyesinde olmasa da her an o grubun içine girebilecek ve daha da yukarıları zorlayabilecek Ruffier,Salvatore Sirigu,Kasper Schmeichel gibi kaleciler de var..

Özetle benim fikrim alabileceğimiz en iyi kaleciyi aldık..Şimdi bize düşen sabretmek ve Musleranın gelişimini izlemek..
 
Can güzel bir analiz yapmış bende katılıyorum sıralamasına. Dünyadaki en iyi 10 kaleciden alabileceğimizi aldık bence. Üstelik gelişime açık ve genç.

Mithat biraz sabret, Simovici hatırlarsın sen nasıl başladı ve nerelere geldi. Bence Muslera' da öyle olacaktır.
 
Bursa maçındaki golde ne yapabilir yahu, savunma oyuncusu adamı boşa çıkarmış adam hızlanıp kafa vuruşu yapıyor 3-4 metreden, ne yapabilir ki kaleci.
 
Melih git kaleci bul gel oynat !
Arkadaşım neyi savunuyorsun Muslera gerçekten çok kötü bir maç çıkardı, 2.golde pozisyon hatası yaptı direkten dönen toptan sonra durduğu yeri bilemedi sağ tarafı o kadar bariz boş bıraktı ki rakip oyuncuda bunu iyi değerlendirdi.

3.golse maçın kırılma anıydı ve bu golde çok çok büyük hatası vardı. Pozisyon yok topu önüne alan oyuncuya çok net yetişecek bir savunma oyuncusu da varken kalenden neden çıkıyorsun arkadaş, çıkıyorsanda taca at topu.. Malesef Musleranın acemiliğinden ve Orta ve yan hakemlerin art niyetliliğinden maçı kaybettik.

Bu Muslera kötü kalecidir anlamına gelmez her kalecinin kötü maçı olur ancak umut kırıcı bir performans oldu, bu maçı arayacağız.
 
Musleraya kötü diyebilmek için henüz yeteri kadar veriye sahip değiliz. Kaç maç izledik ki?

İyi diyebilmek için birçok veriye sahibiz. Geçmişte yaptıkları...

İyi - kötüden ziyade, bize sağlayacağı katkıyı bekleyip görmeliyiz.

-------

Ayrıca Popov'un gölü için söylenecek tek şey. O golü kaleci falan yemedi, adam attı.
 

Üst