FIBA Şampiyonlar Ligi

Eurocup gelirse Galatasaray, teknik olarak FIBA'nın açıklamasındaki "16 Euroleague takımı haricindeki kulüpler" bölümündeki istisnaya girer.

İsmail Şenol böyle birşeyler yazmıştı dün twitterda, bizi etkileyen birşey yok galiba ?
 
Harun Erdenay muhtemlen bizim Eurocup'ı almamız ve başka bir Türk takımının Eurocup'a çağrılmamsı için dua ediyordur.Eğer böyle olursa 1 yıl için başı daha az ağırır çünki.Avrupadaki diğer liglerle yerel federasyonların ilişkisinin hukuki ayrıntısını tam bilmiyorum ama önemli ligler arasında ligi basketbol federasyonunun düzenlendiği tek lig bizim ligimiz.Bu yüzden kağıt üzerindeki yetkiler açısından en güçlü federasyon bizim federasyon.Bizim federasyon başkanı da FİBA Avrupa başkanının sağkolu ve FİBA ŞL yürütme kurulu üyesi olduğum göre Eurocupa katılacak takımlara en net yaptırımı uygulaması gereken federasyon başkanı bizim ki.Öte yandan bu iş pratikte şek mümkün değil.Bunu yapabilmesi için aynı anda GS ve FB'yi karşısına alması lazım.ECA dolayısı ile ECA'yı oluştıran takımlar federasyonların yaptırımına muhattap olacak takımları destekleyeceklerini deklere etti.Buna paralel olarak da lig kurulu toplantısında Erdanay aba altından soğpa göstermeye kalkınca FB ve Efes ligden çekilme tehdininde bulundu.Herhangi bir fedeasyon başkanının aynı anda bizimle ve FB ile ters düşmesi ülke dinamikleri göz önünde bulundurulunca mümkün değil.Kabaca ülkenin yarısını oluşturan bir tabanla çatışmaya girip bu çatışmadan galip çıkmak pek mümkğn değil.Kaldı ki böyle bir durumda daha yukarılardan başka iradeler de işin için girer.Özet olarak TBF yaptırım uygulayamaz.
 
Topsakal da EL&Eurocup'a evet dediğimizi söylemiş.Asıl ilgınç olan EL bir sonraki seneden itibaren 20 takım olacak daha sonrada son dört takımın EL'den Eurocupa düşmesi Eurocup'dan da dört takımın çıkması gibi bir sistem olacak şeklinde daha önce başka hiç nir yerde okumadığım bilgiler vermiş.
 
Topsakal da EL&Eurocup'a evet dediğimizi söylemiş.Asıl ilgınç olan EL bir sonraki seneden itibaren 20 takım olacak daha sonrada son dört takımın EL'den Eurocupa düşmesi Eurocup'dan da dört takımın çıkması gibi bir sistem olacak şeklinde daha önce başka hiç nir yerde okumadığım bilgiler vermiş.

Abi böyle olacaksa Euroleague desteklenir, ama öyle para ligi gibi bir lig yaparlarsa uzun vadede kaybederler...
Lig statüsü olacaksa düşme çıkma olmalı...
 
Nasıl olacak ki bu? Mesela Brose almanya şampiyonu olarak katıldı fakat 17.oldu ve düştü ama o sene Bayern almanya şampiyonu oldu. Nasıl olacak bu durumda?
 
Topsakalın berdiği bilgide hata ya da eksik olma olasılığı hiç de az değil böyle net bir durum olsa şimdiye kadar başka kanallardan sızardı sanki
 
Benim anladığım bir sonraki sezon 4 takım daha alınacak sonra küme düşme şeklinde bir turnuva sistemine geçilecek yani 2 sene sonra yerel lig başarılarıları önemli olmayacak.
Gözüken bu ama şu açıdan da olası gelmiyor bana. Mesela Milano, Zalgiris, Kızılyıldız, Almanya temsilcisi falan düştüğünde bu ülkeler EL'de temsil edilemeyecek. Uleb böyle bir karar almaz. Başka ayrıntıları vardır bunun.
 
Düşme işini ilk defa bizim yöneticiden duyuyorum ama saçma geldi bana.11 tane A lisanlı takım var zaten bunlar 10 yıllık ING sponsorluğunda Euroleague'de olmak için anlaşmış ? E nasıl olacak.2 tane A lisanlı takım son sırayı alsa, nasıl düşüreceksiniz Euroleague'den. Onları es geçip üstündeki 16.15. takımı mı düşüreceksiniz. Gerçek dışı açıklama gibi duruyor.
 
Topsakalın birşeyleri yanlış anladığı kesin gibi malesef. Bazı liglerin lig kontenjanı var zaten. Alman şampiyonu bir sonraki sezon kendi liginde şampiypn olamazsa zaten düşmüş olacak.Bir önceki şampiyonun kötu performansı yuzunden bir sınraki şampiyonu düşürecek halleri de yok.
 
Eurocup gelirse Galatasaray, teknik olarak FIBA'nın açıklamasındaki "16 Euroleague takımı haricindeki kulüpler" bölümündeki istisnaya girer.

İsmail Şenol böyle birşeyler yazmıştı dün twitterda, bizi etkileyen birşey yok galiba ?

Yok kardeşim, ters bir durum olamaz için rahat olsun. Eurocup şampiyonu olarak Euroleague katılmamız tartışma konusu bile olmaz.
 
Erdenay Eurocupa çağrılma olasılığı olan takımlarla toplantı yapark ligden atmakla tehdit etmiş.Yalnız "CUmhurbaskanımız ve bakanımız da böyle düşünüyor" gibi bir ifqde de kullanmış.Yorumsuz
 
Yalnız eğer Eurocup'a katılanlar yerel liglerden atılırsa ortalık çok karışır. Eğer bu ihtimal olursa bildiğm kadarıyla EL takımları da ligleri protesto edip yerel liglerinden çekilecekler. Sonuç olarak Euroleague'in ilk kurulduğundan beri kapalı lig olma hayalini gerçekleştirebilmesi için gereken ortam hazırlanmış oluyor. Bence FIBA bunu isterse kendi adına büyük hata yapar. EL büyük takımları zaten yanına çekti bir de kapalı lig olursa FIBA çokmaz olan gücünü de kaybeder.
 
Diyelim ki FİBA dediğini yaptı ve bu 14 ülkeyi attı, ki ben asla sanmıyorum blöf yapıyorlar, ULEB bu 14 ülkeyle milli takımlar düzeyinde kendi Avrupa Şampiyonasını düzenleyebilir mi?
 
Federasyonlar zayıf halkalara saldırmaya başladı İtalyan federasyonu adı geçen üç takıma,İsrail federasyonu Hapoel'e ,TBF wild card alması muhtemelen takımlarımıza rest çekti deniyor.Burada aynı liglerde mücadele eden ECA üyesi takımların söz konusu takımlara ne kadar sahip çıkacağı önemli
 
Erdenay THY ve Doğuş sponsorluğu ile ilgili bir şeyler de söylemeli o halde. THY-hükümet ilişkisi malum, bildiğim kadarıyla Doğuş ile hükümet de birbirine yakın. İkisi de ULEB'in en büyük sponsorları. Hem sponsor olup hem takım göndermemek çelişki gibi.
 
Harun abisinden emir almış demekki. Ama burdaki en önemli husus inşallah biz eurocup alırsak pek sorun olmayacak gibi duruyor bu sene için ama gelecek sene biz tekrar eurocup a gidersek işler değişir. Fener in ve efes in duruşları da önemli burda . Eğer gerçekten böyle bir durumda dedikleri gibi ligden çekilirlerse ki o zaman bizimde çekilmemiz gerekiyor ligimizin kalitesi Romanya ligi kalitesine düşer.
 

Üst