Emir'in şutu riske edilebilecek bir şut değil bence, bu sene özellikle geliştirdi kendisini. Onun yerine Emir'in sahada olduğu dakikalarda adam adam savunma yapıp, savunma sertliğini özellikle Emir'in üstünde arttırmalıyız. Ukic sahadayken ve direksiyon ondayken alan savunması Ukic'i kontrol etmek için önemli olabilir ancak o zamanda Ömer, Tomas gibi şutörlere dikkat etmek lazım. Bu yüzden ben bu seride alan savunmasının mümkün olduğunca az kullanılmasından yanayım.
Basit bir şey var ilk maç ile ilgili. Sene başından beri söylüyoruz bizim savunmamız ve hücumumuz birbirini tetikliyor. Savunma yaptığımız zaman hücumda da etkili oluyoruz. Bunu sadece savunma kaynaklı bulduğumuz sayılar için söylemiyorum. Bugün alan savunması tercihimiz tutmadı ve Fenerbahçe'nin yüzdeli oyunuyla birlikte hücumda da düştük. Pazartesi günü adam adam savunma ile başlamamız gerekiyor. Ancak beni serinin gidişatı için endişelendiren nokta ribaundlar. Luksa-Ermal ve Sertaç var elimizde gerçek uzunlar olarak. Sertaç'ı buraları kaldırabilecek bir isim değil bana göre bugün fena bir performans göstermese de. Ara ara süre bulacaktır ama 5-10 dakikayı geçmemesi lazım bence aldığı sürelerin. Geriye bir tek Luksa ve Ermal kaldı. E bu ikilinin de hiç beraber oynamadığı ve oynasalar bile 40'ar dakika oynayamayacaklarını düşünürsek, Shumpert'ı mutlaka kullanacağız 4 numarada. Spahija'nın hakkını verelim bu zaafımızın üzerine çalıştırmış takımı Fener kısalarıyla birlikte hücum ribaundu kovalıyor. Özellikle ilk yarıda bu ribaundlardan çok canımız yandı. Açıkçası maç oynanırken seriden önce ribaundlara fazla eğilmediğimizi düşündüm. Oktay hoca mutlaka uyaracaktır yarın oyuncuları. Shipp, Caner, Evren, Haluk, Göksenin kim oynuyorsa mutlaka ribaundlara yardım etmeli.