Final 2. Maç | Fenerbahçe Ülker 95 - 74 Galatasaray CC

Daha iyi oynuyacağımızı düşünüyorum.Eksikler üzerinde çalışılacaktır.Yanlız pek vaktimiz yok sadece 1 günlük süremiz var.Tutku-Evren-Caner-Shumpert-Andric beşiyle maça başlamak gerek.Oyunu maçı başından itibaren kontrol etmemiz gerekiyor.Onlarda savunma yapacaklar ve bu anlarda sakin kalmamız lazım.Jerrynin sakin kalması zor.Tutku sakin kalmayı ve oyunu kontrol etmeyi başarır.Ermal kendine çeki düzen vermeli.İyi oynuyacağını düşünüyorum umarım bizleri yanıltmaz.4 numarada Haluk ve Ermali denemek lazım.Ayrıca gen Doğukanı kadroya alıp riske girilebilirde.Umarım ikinci maçta iyi oynar ve galip geliriz başarılar aslanlar.
 
oyuncuların üzerinde final oynamanın baskısı vardı.sinan erdem'de oynadığımız son maçta son topa kadar oynadık kaya peker'in dediği gibi öyle iki takım arasındaki fark çok büyük değil. o söz ettiği farkı ipekçi'de, kupa maçında ve son lig maçında göremedik nedense.shumpert kilit oyuncumuz kötü gününde olduğu zaman oyuna zor tutunuyor.ermal çok basit topları bitiremedi,bir daha tekrarlanacağını sanmıyorum.tutku andriç shipp'ten de ekstra katkı gelmediği ve onlarda yüksek yüzdeli oynadıkları için üçüncü çeyrekte maç bitti.mahmuti diğer maçı düşünerek oyuna almadı zaten bir daha .ikinci maç farklı olacaktır.yavaş yavaş ısınacağımızı düşünüyorum.

konsantrasyon
 
Emir'in şutu riske edilebilecek bir şut değil bence, bu sene özellikle geliştirdi kendisini. Onun yerine Emir'in sahada olduğu dakikalarda adam adam savunma yapıp, savunma sertliğini özellikle Emir'in üstünde arttırmalıyız. Ukic sahadayken ve direksiyon ondayken alan savunması Ukic'i kontrol etmek için önemli olabilir ancak o zamanda Ömer, Tomas gibi şutörlere dikkat etmek lazım. Bu yüzden ben bu seride alan savunmasının mümkün olduğunca az kullanılmasından yanayım.

Basit bir şey var ilk maç ile ilgili. Sene başından beri söylüyoruz bizim savunmamız ve hücumumuz birbirini tetikliyor. Savunma yaptığımız zaman hücumda da etkili oluyoruz. Bunu sadece savunma kaynaklı bulduğumuz sayılar için söylemiyorum. Bugün alan savunması tercihimiz tutmadı ve Fenerbahçe'nin yüzdeli oyunuyla birlikte hücumda da düştük. Pazartesi günü adam adam savunma ile başlamamız gerekiyor. Ancak beni serinin gidişatı için endişelendiren nokta ribaundlar. Luksa-Ermal ve Sertaç var elimizde gerçek uzunlar olarak. Sertaç'ı buraları kaldırabilecek bir isim değil bana göre bugün fena bir performans göstermese de. Ara ara süre bulacaktır ama 5-10 dakikayı geçmemesi lazım bence aldığı sürelerin. Geriye bir tek Luksa ve Ermal kaldı. E bu ikilinin de hiç beraber oynamadığı ve oynasalar bile 40'ar dakika oynayamayacaklarını düşünürsek, Shumpert'ı mutlaka kullanacağız 4 numarada. Spahija'nın hakkını verelim bu zaafımızın üzerine çalıştırmış takımı Fener kısalarıyla birlikte hücum ribaundu kovalıyor. Özellikle ilk yarıda bu ribaundlardan çok canımız yandı. Açıkçası maç oynanırken seriden önce ribaundlara fazla eğilmediğimizi düşündüm. Oktay hoca mutlaka uyaracaktır yarın oyuncuları. Shipp, Caner, Evren, Haluk, Göksenin kim oynuyorsa mutlaka ribaundlara yardım etmeli.
 
Açıkçası başabaş geçen bir maçtan sonra kaybetmektense böylesine kaybetmek daha iyi oldu.Üstüne saçma sapan açıklamalar takımı illa ki motive edecektir.İnanılmaz derecede kötü günümüzdeydik.Onlarda pek iyi sayılmazlardı tutturdukları çizgidelerdi. 2.maç kesinlikle böyle olmayacaktır ancak zaten rakip rotasyon sıkıntısı yaşarken Oğuz maçın başında devre dışı kaldı ardından Kaya kenara geldi. 2.maç bu isimlerde aynı hataları tekrarlamayacaktır.İşte biz iyi günümüzde olsak bile onlarda bugünden daha iyi olacaklardır.Umarım bu sefer kazanırız.
 
Adam adama savunma yapmalıyız. Çünkü asıl güçleri Ukc değil Tomas ve Preldzic. Ve çok çabuk eksilmemliyiz birebirde. Savunmada çözüm üretemezsek zaten hücumu iyi yapamayız.
 
Geçen maç gibi olmayacak bu sefer.Belki kaybederiz belki kazanırız ama bu sefer istedğimiz mücadeleyi göreceğiz,görmemiz gerekiyor.Kazanırsak 1adım önde olacağız onlardan,kaybedersekte bence 1 adım geride olucaz.Şampiyonluk için kalan 3 sinan erdem deplasmanından 1 galibiyet şart.O galibiyet bu pazartesi olsun..
Tutku Shumpert ve Kuqo bu maçta artık ilk maçtaki kötü oyunlarını telafi ederler,andricte iyi oyununa devam etsin :)
Bakalım Mahmuti alan savunmasına devam edecek mi.
 
Tutku-Evren-Shumpert-Andric-Ermal 5'i ile uzun sure oynamaliyiz...Shipp,Caner vs.. 6. 7. adam olarak oyuna girebilir.. Birde Johnson'un artik winner guard kadar olmasa da, akilli !!!! oynamasi gerekiyor.... Biraz akilli oynasa iceri penetrelerde basket faul cikaracak bir cok pozisyonda zaten..Bunu yapabilse zaten Euroleauge seviyelerinde olurdu ama neyse...Umarim bu macta aklini biraz kullanmaya baslar ve sakin kalir oyun icinde
 
Ortada bi' aşk var... Galatasaray "aşkı" için Olimpiyat stadına koşan aşk. ÖSS senesinde şartlar nolursa olsun sadece 3 saatliğine Galatasaray maçı için İstanbul'a gelen aşk. Kayıtsız şartsız destek olmamızın sebebi aşk. Beni günlerdir ayakta tutan şey bu. Kötü geçen günlerden sonra, "Yarın maçı alıcaz" diye düşündüren aşk. Milli maçta bile "Galatasaray ulan!" diye inleyen aşk.

Varsın insanlar bi' maçta seriyi bitirsinler, Fener'in bizden 10 gömlek üstün olduğunu söylesinler... Final taraftarı ortaya çıkıp istediği kadar "biz final için yetersiz yeaa" desin. Ben bu takıma KAYITSIZ ŞARTSIZ güveniyorum. 2. maçta çıkıp aslanlar gibi mücadele edecekler. Kazanamayabiliriz, eğer kazanamazsak da Abdi İpekçi'de oynanacak 2 maçı vermeyeceğiz. O kadar. O Kaya Peker şerefsizine de, "süpürürüz" diyen Fenerbahçe taraftarına da gereken cevabı sahada vereceğiz. Eğer inanmayan varsa, 15 gün daha beklesin. Önlerinde kocaman bir yaz var.

Sadece Fenerbahçe maçları için tribüne gelen taraftarı bile kabul edebiliyorum ama bu kadar nankörlüğü kabul edemiyorum. Ve asıl can sıkıcı olan şey olası bir 2. maç galibiyetinde bu taraftarlar gelip "o yeaaah nasıl koyduk ama, biz güveniyoduk" diyecekler.

Kimse üstüne alınmasın lütfen, kimseye kişisel olarak bişey demiyorum. Ancak bir gerçek varsa bu takım KAYITSIZ ŞARTSIZ DESTEĞİ HAK EDİYOR!

Sen şampiyon olacaksın! Seni sevmeyen ölsün, ÖLSÜN!
 
Dün salondaydım, dağıtılan onca davetiyeye rağmen salonu dolduramadılar. Özellikle üst taraflarda boşluklar vardı. Fenerbahçe resmi sitesi herhalde bizim altımızda kalmamak için biletler bitti diye açıklama yaptı ki külliyen yalan olduğunu dün gördük. Ve sadece bir pota arkasındaki seyirciler bütün maç takımı destekledi. Diğer bölümler maçın genelinde oturdular. Sinan Erdem'de tribünlerin sahaya etkisi gerçekten çok zayıf kalıyor. İpekçideki ortam ile kıyaslanamaz bile. O yüzden bu rahat ve baskı olmayan salondan mutlaka bir galibiyet çıkartmalıyız.

Çok kötü oynadık, basit top kayıpları ve ribauntlardaki konsantrasyon kaybına bir de hücumdaki yetersizliğimiz eklenince ortaya bu skor çıktı malesef. Bu skor mutlaka karşı tarafta da bir rahatlama yaratacaktır. Bunu değerlendirmeliyiz.
 
Onlar erken kutlama yapmaya alışkın. Kutlasınlar bakalım biraz daha. Ben de farklı bitmesinin bizimiçin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. İkinci maç bu şekilde olmaz. Olmamalı.
 
Sakin olmalıyız ilk maçtaki gibi heyecana hiç gerek yok özellikle Ermal çok önemli bizim için hep dünkü gibi oynarsa malesef pek şansımız yok..
Tutku Shipp ve Shumpert'ında kendine gelmeleri lazım Andrice çare bulamadılar Tutku pick & rollerde daha etkili hale getirebilir Andrici..
Savunmayıda bir seviye daha üste çekmeliyiz final için yeterli değil..
İnanıyoruz,güveniyoruz saldır GALATASARAY!
 
İkinci maçta kesinlikle böyle oynamayacağız.Bir günümüz var, az olabilir.Ama koçumuz Oktay Mahmuti bu bir günü çok iyi şekilde değerlendirebilecek tecrübede bir antrenör.Pota altından, Ermal'in üzerinden oynamak lazım.Çünkü Ermal potaya yaklaşınca destek geliyor.Ve bir adamımız boş kalıyor.Burdan çok sayı bulabiliriz.

Dış şutlarda ilk tercih Shipp ve Jerry Johnson olmalı.Preston Shumpert'ı dipte boş bırakacak perdelemeler olmalı.Tıpkı Banvit maçında gibi.Shumpert dip çizgiyi çözmüş bir skorer.

Zaferler senin ruhunda var, Haydi Bastır Galatasaray !
 
Mahmuti'nin dediği gibi her maçın ayrı hikayesi olacak.Her maç yeni bir başlangıç.Seri henüz yeni başladı.
 
Hedefimiz deplasmandaki ilk 2 maçdan birini kazanmakdı bu şansızımız hala sürüyo
aramızdaki kadro kalitesi farkı ortada ama 20 sayılık farkda yok normal sezonda ülkerspora 15 sayı fark koyarken kimse kadro kalitesinden bahsetmiyodu deplasmanda da son topda kaybetmiştik maçı
ülkeri yenecek güçdeyiz hem deplasmanda hem ipekçide
sanki ülker nba takımıda biz küme takımıymışız gibi bi ortam oluşturuluyo
iki takımda aynı ligin takımı bunu unutmayalım
 

Üst