Final 2. Maç | Fenerbahçe Ülker 95 - 74 Galatasaray CC

Basketbolda güzel bir söz vardır: "Uzun oyuncu kısalmaz ancak kısa oyuncu yorulur". Phoenix Suns NBA'de yıllarca kısa beş ve run&gun sistemi ile normal sezonu domine ederken, back to back seri maçların oynandığı, sertliğin arttığı play-off'larda topu attı. Sonunda onlar da kalıplı beş numara ile set sistemine döndüler. Fark yaratan tek alternatifimiz olan Shumpert'in 4 numarada oynadığı kısa beşin bu seride pek maç kazandırabileceğini sanmıyorum. Oktay Mahmuti'nin her ne kadar yedek sıkıntımız da olsa, sezon içinde denememiş de olsa Ermal(5)-Andriç(4)-Shumpert(3)-Shipp(2)-Tutku(1) beşini sahaya sürmesi gerektiğine inanıyorum. Böylece Andriç ve Tutku üzerinden pick&roll oynayabilir, Shumpert'e perdeleme üzerinden boş atış imkanı sağlayabiliriz. Ayrıca Predziç'in karşısına Shumpert'i koyarak penetrelerine cevap verebiliriz. Hücum ribaundu da bu kadar vermeyiz. Ha bu beşi yedekleyemeyiz, dinlendiremeyiz (yoksa farklı bir sisteme döner oyun) o ayrı...
 
2 şeyde çok büyük üstünlük kurdular;

birincisi,pota altında fizik olarak olsun cüsse olarak olsun Kaya,Lavrinoviç ve May üstünlük sağladılar,Rancik'inde yokluğunda başta buna bir çözüm bulunmalı,nasıl bulunacak şuan elde olan oyuncular ile biraz zor görünüyor...

ikinci olarak ta en büyük özellikleri serbest atış atar gibi hatta ondan daha kolay bir şekilde 3'lük sallamaları,özellikle Ömer onan ve Ukiç.

bu 2 soruna çözüm bulunup Preston,Tutku ve Ermal maca ağırlıklarını koyarlarsa Sinan erdemden galibiyet ile ayrılabiliriz.....
 
Tutku,Jerry,Shumpert,Ermal,Andric besini denemeliyiz.Jerry topu getirmemeli ceza sutoru gibi oynamali.Tutkuyu Evrenle,Jerry i Shipple degistirebiliriz.Ama yorulduklarinda olusan varyasyonlar Evren,Jerry yada Tutku Shipp seklinde olmali.Shumperti Canerle yedeklemeliyiz.Ama Ermal ve Andricten birinin oyunda olmadigi dakikalarda Caner degil Shumpert oyunda olmali.Ermal yada Andric 30 ar dakika oynamali.Geri kalan 20 dakikada Haluk yedeklemeli bu iki oyuncuyu.9 kisilik bu rotasyonu kullanmaliyiz.Macin gidisine ve oyuncularin form durumuna gore Sertac ve Gokseninde kullanilabilir.Ama ilk planda bu 9 kisilik rotasyonla oyunu cozebiliriz.
 
en çekindigim adam oguz oynamadı ama .farkeden bişey olmadı hücumda daha çok setler denemeliyiz bu şekilde onları faul problemine sokarız içerden oynarsak mutlaka faul problemine gireceklerdir .o zaman kazanma şansımız olabilir orada .başka türlü kazanma şansımız çok az. bence
 
jerrynin 2 penetresindede faul yaptılar onlar bizden daha iyi motive olmuşlardı maça ısrarla içerden oynarsak faul problemine girecekler ve daha sonra yumuşamak zorunda kalacaklardır
 
Emir çok büyük oyuncu bence fenerin beyni ukiç gibi gözüksede esasında oyunu yönlendiren Emir oluyor.O yüzden Emir'e özel önlem almamız lazım,oyunun her alanın oynadığı için tamamen kitlemek zor ama en azından yavaşlatmak lazım.
 
Yediğimiz 22 sayı fark önemli değil.Maçı kaybettik bu önemli.22 sayı oyuncularımızı gaza getirir inşallah 2. maç için ve seride durumu 1-1 e getiririz inşallah.Öncelikle ilk 2 maç çok önemliydi 1'i gitti 1'i kaldı 1-0 gerideyiz yarın inşallah iyi savunma yapıp ribaund vermeyip iyi hücumlarla faul sıkıntısına girmeden maçı tamamlarız ve bunun sonucundada inşallah seride durum 1-1'e gelir.İpekçide inanılmaz bir atmosferde öne geçmeye çalışan taraf inşallah biz oluruz.Takımda yorgunluk olmadığını düşünüyorum.Çünkü fark açıldığında dinlendirmeye çekti coach.Bunun sonucunda onların hafif yorulduğunu ama çok değil bizim kondisyonumuzun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Joshua,Tutku,Preston,Ermal,Evren,Caner,Luksa,Sertaç,Radoslav,Göksenin,Doğukan,Melih,Jerry,HalukİNANIYORUZ.
 
İlk maçta yeterınce dınlendınız, şimdi bu sezon nasıl yuregınızle oynayıp son sanıyeye kadar savaştınız bunu gösterın!

Biz daha bir hafta önceden biletleri bitirerek ipekçiyi cehenneme çevireceğimizin tiyosunu dosta düşmana verdik.


7 maçlık serıde daha akacak çok su var..Haydi Aslanım..
 
İlk maçın en büyük hikayesi 3.periyotun başında lavrinoviçin 5 asisti ve may'in 10 sayısıydı.Hem de oğuz ve kaya faul problemindeyken.Bunlar hem sayı hemde organizasyon açısında çok eksta durumlar.Ermal-andriç ikilisini aynı anda oynatmaya bende varım ama bunun rotasyonu nasıl olucak.rancik yok ermal gibi kalıplı başka bir uzun yok.Bu durumda shumpert 4 numara oynayacak ki burda en başa dönüyoruz.lavrinoviç'i shumpert tutamadı.İstediği zaman devrildi veya asist yaptı lavrinoviç.

Alan savunmasına gelince daha öncede yazmıştım banvit onları atamaz ama ömer onan-tomas-emir-oğuz-lavrınovıc-ukıc-saras bunların hiçbirini boş bırakamazsın.alan savunmasında verdiğimiz hücum ribauntlarını katmıyorum bile.Rancik'i kaybetiği çok arayacağız gibime geliyor.
 
İlk maçta yaptığımız çok çok çok basit hataları yapmazsak rahat kazanacağımız maç olacaktır. Ermal'in kaçırdığı en az 5 boş turnike, Shipp'in inanılmaz kötü yüzdeleri ve dış atışlardaki beceriksizliğimiz nedeniyle kaybettiğimiz ilk maçtan sonra biraz daha derli toplu olacağız gibi. Bahsettiğim hatalar olmasa ve dış atışlarımız %20 değil de %60 olsa maçı alırdık zaten.

Ayrıca Oktay Mahmuti'nin ilk maçta yaptığımız hataların tekrarlanmasına izin vereceğini zannetmiyorum. Haftaiçi maçı olduğu için tribünler dünkü gibi olmaz aynı zamanda.

Zaferler bizim ruhumuzda var, unutmayalım...
 
Jerry deli gibi kontrolsüz biçimde elini ayağına dolaştıra dolaştıra fener uzunlarının arasına dalmasın, adam gibi akıllı sakin olsun; tecrübesiz gençlerimiz bu maçları pek kaldıramıyor, evren gibi daha tecrübeli oyuncularımız biraz daha fazla süre alsın (yorulmak pahasına), ve kesinlikle sakin oynamalı..
 
BİZ BU SERİYİ ALACAZ BAŞKA YOLU YOK.GALATASARAY TARAFTARININ BİRŞEYE BU KADAR KENETLENDİĞİNİ HATIRLAMIYOM AMA O KAREKTERSİZLERE ŞAMPİYONLUĞU VERMİCEZ.HERKES İNANDI...ilk maç hiçbişey göstergesi değildirr herşey motivasyondur.konsantrasyondur..
 
Jerry Johnson'ı kendini frenlemesi zor gibi görünüyor.Bence 2 numara oynatılmalı.Hem şutlarından daha iyi yararlanırız.

Ermal'in de mutlaka birşeyler göstermesi lazım.İçeri devrilerek çengel atışlar yapmalı.Bizim en önemli hücum kaynaklarımızdan biri pota altı.Ermal'in iyi başlaması gerek.

Tutku-Andric ikilisinden de çok sayı bulabiliriz.Özellikle pick and roll'larla dipteki oyuncu boş kalıyor.O boştaki adam Preston Shumpert veya Haluk olursa dipten de çok sayı buluruz.

Ömer Onan ve Marko Tomas'a yakın baskı kurmak lazım.Çünkü dıştan ne kadar kısır olurlarsa pota altına oynamak zorunda kalacaklar.Ve pota altındaki savunmanın temeli Ermal'e dayalı.Ona çok büyük görev düşüyor.

Zaferler senin ruhunda var, Haydi Bastır Galatasaray !
 
Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasındaki ikinci maçın hakemleri; Murat Biricik, Erşan Kartal, Halil Baldemir.. Bu sefer işi sıkıya almışlar.
 
Ne olursa olsun oyuncusundan koçuna,koçundan malzemecisine kadar hepsine güveniyorum.

İlk maç kötü oynama hakkımızı kullandık.Bu maç tam konsantrasyonla ve korkmadan çok rahat baş edeceğimizi düşünüyorum.
 

Üst