Final 2. Maç | Fenerbahçe Ülker 95 - 74 Galatasaray CC

Fazla kasmayın bu kadar..eşit bütçeli ve kadroların denk olduğu bir dönemde 20 sayılık fark yenir ve sonuna kadar eleştirilir...ama şuan için yapacak birşey yok..büyük bir fark var haliyle..gelecek sezonu görelim bakalım nasıl bir kadro kuruluyor..
 
Bir anda koptu maç. Geri getiremedik. Üst üste attıkları 5 tane üçlükle kopardılar maçı. Moralimiz de o an gitti ve geri dönemedik.

Yenilmek her zaman can sıkıcıdır; ama olayın sıcaklığıyla her şey bitmiş gibi davranmayalım. Kendi salonumuzdaki oyunumuzu biliyoruz. Yıkıcı olmayalım.
 
Olağanüstü şut attılar bugün maçın sonundaki sallama 2-3 şutlarını saymazsak %70'lerde 3 sayı attılar maçın kafa kafaya gittiği anlarda ki bu olağan üstü bir yüzde. O şutları ne kadar iyi savunduğumuz elbet tartışılabilir ama tartışmaya mahal olmayan tek konu Aslanlarımızın ellerin gelenin en iyisini yapmaya çalıştıkları. Ayrıca es geçilen bir faktör maçın koptuğu 3.çeyrekte FBU yarı sahasında bizim oyuncularımız adeta dayak yerken bizim yarı sahada herşeye faul çaldı sevgili hakemler! Bu da devre arasında Oğuz ve Ömer Onan isimli karakter yoksunu kişilerin çektiği ayardan olsa gerek ama bakıyorum maç sonu bundan hiç bahseden yok. Tamam maçı hakemler yüzünden kaybettik diyemem ama bu kadar keskin bir kopuş yaşamamızda çok büyük katkıları var, ellerine sağlık (!) hepsinin.

Bu sezon için kişisel olarak zaten beklentimin üzerine çıktı bu takım, onlardan son ricam şu iki maçı alalım ondan sonra her maç 30 fark yiyip 4-2 versekte seriyi gam yemem. O iki maçta da en büyük iş taraftara düşüyor...
 
Rakip yüksek yüzdeyle üçlük attı tamam ama bunda biz suçluyuz.İçe gömülü savunmayla rakibi yay gerisinde bomboş bırakırsan atarlar tabii
 
Takıma tepki göstermeyin olayına da katılmıyorum.Tepki göstermemek yenilgiyi kabul etmek demektir.Bir şeyler istiyorsak tabiki tepki vereceğiz.Biz tepki vermezsek sonsuza kadar aynı şekilde devam eder.
 
Yapmayın arkadaşlar. Bu sene için arada bütçe olarak uçurum var. Çok anormal bir sonuç değil bu. Bugünde izledik, bu takım Oktay Mahmudi'nin takımı, sonuna kadar savaştılar. Çarşamda İpekçi'de de yenilebiliriz. Fark da yiyebiliriz. Olsun varsın. Biz bu sene lige renk katmak için çıktık yola ve başarılı olduk. Sonuç ne olursa olsun be senenin kazananı Oktay Hoca'nın Galatasaray'ı ve bundan sonranın Galatasaray'ı dır. Lütfen... Yensekte yenilsekte ALKIŞLAYALIM ASLANYÜREKLİLERİ!...
 
Yapmayın arkadaşlar. Bu sene için arada bütçe olarak uçurum var. Çok anormal bir sonuç değil bu. Bugünde izledik, bu takım Oktay Mahmudi'nin takımı, sonuna kadar savaştılar. Çarşamda İpekçi'de de yenilebiliriz. Fark da yiyebiliriz. Olsun varsın. Biz bu sene lige renk katmak için çıktık yola ve başarılı olduk. Sonuç ne olursa olsun be senenin kazananı Oktay Hoca'nın Galatasaray'ı ve bundan sonranın Galatasaray'ı dır. Lütfen... Yensekte yenilsekte ALKIŞLAYALIM ASLANYÜREKLİLERİ!...

Partizanda Euroleague'de karşısına çıkan kendisinden 3-4 kat büyük bütçeli takımlar karşısında böyle düşünseydi bu gün hiç bir başarısı olmayacaktı.Bütçesi büyük diye yenilgiyi kabul mu edecez yani?5-5 oynanmıyor mu bu oyun?
 
Partizanda Euroleague'de karşısına çıkan kendisinden 3-4 kat büyük bütçeli takımlar karşısında böyle düşünseydi bu gün hiç bir başarısı olmayacaktı.Bütçesi büyük diye yenilgiyi kabul mu edecez yani?5-5 oynanmıyor mu bu oyun?

Biz 11-11 diye biliyorduk ama futbolmuş onun adı yeni öğrendik..

Kardeş, ya sakin sakin yaz şuraya ya da okumakla yetin. Hakikatten kalbin kırılacak biraz daha devam edersen.. Lütfen.
 
Kadro kalite farkı yine kendini gösterdi bu maç. Tam oyunun kontrolü bizdeyken Ukiç, Tomas bir anda ibreyi Fener'e çevirdi. Son periyotda da Emir aldı maçı. Bizim eline baktığımız oyuncular ise yine pek varlık gösteremediler. Aslında bu sene finale çıkmak da bizim için bir başarı fakat rakip fenerbahçe olunca, ezeli derbi olunca kazanma zorunluluğu çıkıyor ortaya. İpekçi'de muhteşem seyirci, iki galibiyet beni fazlasıyla tatmin eder.
 
Partizanda Euroleague'de karşısına çıkan kendisinden 3-4 kat büyük bütçeli takımlar karşısında böyle düşünseydi bu gün hiç bir başarısı olmayacaktı.Bütçesi büyük diye yenilgiyi kabul mu edecez yani?5-5 oynanmıyor mu bu oyun?
bu açıdan düşünmemiştim ? onları yenebilecek gücümüz var ama o 3lüklerden sonra fark 10 ken 10 dk varken maçı bıraktılar erken hücümda çok basit top kaybı yaptık elimizde topu tutamaz olduk kızdığım nokta o . bide ipekçide görelim takımımızı . takviyelerle seneye taraftarın önünde tutamazlar bizi .
 
Ciddi şekilde umudum vardı final serisi öncesi ama gözüm kör bir şekilde havada karada yeneriz şampiyon oluruz demiyordum. Zira Fenerbahçe'ye göre ciddi dezavantajlarımız var. Kadro rotasyonu,tecrübe farkı bunların en önemlileri. Takıma tepki gösterenler olmuş. Ezeli rakibe yenilmek, hele ki böyle yenilmek çok moral bozucu ama şu takıma da laf edeceksek eğer diğer branşlarımızı düşünemiyorum. Sezon öncesi kaçımıza siz bu sene final oynayacaksınız deseydi sevinmezdik. Kaçımız Sertaç veya Göksenin'in bu kadar takımın parçası olacağını düşünürdü. Evet seri henüz bitmedi ama ümidimiz önemi ölçüde azaldı, direncimiz kırıldı açıkçası. Ama böyle pişe pişe gelecek senelere yatırım yapacağız. Geçmiş yıllarda yeşillik olsun diye playoffa katılmayı başarı sayarken bu sene finali beğenmiyoruz. Bir yapı kuruluyor ve ilk senesinde kadro-performans orantısına göre inanılmaz başarılı bir sezon geçiriyoruz. Playoffta artık o kadar yoğun maçlar geçirdik ki( Beşiktaş-Banvit) artık takım duman çıkarmaya başladı açıkçası. Onlarda insan.

İyi kötü şu seri bitsin. Oyuncularımızı ayakta alkışlayalım. Sonra gelecek yılların yapılanmasına bakarız. Şu takımdaki oyuncuları şimdiden asıp kesenler varsa helal olsun valla. Ben muhteşem bir sezon ve harika duygular yaşattıkları için teşekkür etmekten başka bir şey yapamıyorum.
 
veliyigit Veli Yigit
Söylenecek birşey yok. Olmadı. Seri 2-0 oldu. Abdi İpekçi'de muhteşem atmosferle 2-2 olması dileğiyle...
1 saat önce »

veliyigit Veli Yigit
5 üçlük arka arkaya olunca yapacak birşey olmuyor !
1 saat önce »

veliyigit Veli Yigit
FB 44 GS 46
 
bence 5 sene öncesinde bu takım ne mücadelesi veriyormuş ona bak, biraz arşivleri karıştır, bu forumda yapabilirsin bu dediğimi, sonra gel buraya ne yazmak istiyorsan yaz.

Bu takım İpekçi'de de 2 maçta 20 sayı fark yese bile ellerimiz patlayasıya kadar alkışlanmalı. Tüm spor kamuoyu bu takımın önümüzdeki senelerde ne kadar büyük bir güç olacağını biliyor, bunun için aynı şuan senin yazdığına benzer şeyleri yazıp takımı ve Oktay Mahmuti'yi karalama kampanyasına başlamış durumdalar.

Partizan çok uç bir örnek, yıllardır bu şekilde mücadele ediyor, 1 senede hop diye her şey olamaz zaten değil mi?

Bu takım finale çıkarken korktuğum tek bir şey vardı, olası kötü yenilgilerde taraftarın takıma sırtını dönmesi. Bu takıma yapacağımız en büyük hakaret Fb Ülker'e nasıl yenilirsiniz demek olur. Adamların 3 kat fazla bütçesi var bizden, 5 kat fazla tecrübeliler, biz de kalkmış bu şartlarda deplasmanda nasıl maç kazanamayız diye isyan ediyoruz. Ukic üst üste denediği 2 zorlama üçlüğü sokamasa muhtemelen kazanacaktık burada, yani her şey 2 şutun girmesine mi bağlı bizler için, ne yazarsanız yazın ama şunu kabul edemem.

Skora bakmıyorum, 2 maç boyunca 80 dakika takımın duruşuna bakıyorum, 10 dakikalık süreci çıkardığımda yapması gereken herşeyi yapan bir takım görüyorum, bu takımın buraya alın teriyle, şirketlerle birleşmeden geldiğini hatırlıyorum, daha da mutlu oluyorum. Biraz daha ilerisine gidersek, bu takımın Avrupa'dan kupayla döneceği günü düşünüyorum, dünyanın en mutlu insanları biz oluruz sanırım.

Takıma gizliden gizliye laf sokma çabasına giren içimizdeki İrlandalılara, bu takımı gerçekten seven ama skor taraftarlığı ağır basan taraftarlara da tavsiyem bu foruma pek yazmasınlar bu süreçte. Takımın kötü gününde bizler burada biz bize oluruz, bu takımı her zaman elimizden geldiğince destekleriz. Sonra gün gelir bu takım bir kupa kazanır, zamanında ana avrat düz giden adamlar sevinçten havaya uçar, bu başarı tüm taraftarların olur. Ama bu takıma kötü gününde güvenenler, sahip çıkan taraftarlar başarı geldiğinde her zaman daha fazla gururlu olurlar. Ben bu sene bu takımı finale uğurlarken bunun hazzını fazlasıyla yaşadım, ileride çok daha fazlasını da yaşayacağım, sizlere de tavsiye ederim.
 
vay arkadaş ben böyle bir şey görmedim...
tamam iki maç kaybedildi ancak şuan olağanın dışında bir durum yok seride. teknik olarak herkesin kendi evinde kazanması beklenmekte ve bu temelde de bizim rakipten bir deplasman galibiyeti çalmamız lazım. henüz çalamadık. ancak şartlar normal işlerse bunu yapabilmek için 2 maç daha şansımız olacak. çoğumuz hayatımızda ilk defa galatasaray basketbol takımının final oynadığını görüyoruz o nedenle heyecanla veya anlık fevri düşüncelerle lütfen ne kendimizi,ne etrafımızdakileri ne de takımımızı umutsuzluğa sürüklemeyelim.

kadro farkına yapılan aşırı vurguyu da anlayamıyorum. evet kağıt üzerinde durum bu. ancak bu takım fenerbahçeyi abdi ipekçi de kağıt üzerinde değil parke üzerinde yendi. tıpkı normal sezonda maçı son saniyede kendi eliyle verdiği gibi. tıpkı kayseri'de 27 sayı farktan gelip karşı tarafın dizlerini titrettiği gibi...

gelin rasyonelliği ve realistliği bir iki hafta sonraya bırakalım ve biraz iyimser/romantik olalım...
 
Kaya bölümüne en doğru selamı yazacaktım kapanmış :) selam üzerimde kalmasın.. yazmassam çatlarım :)

Kaya sana neşe ile oya'nın, arzu ile kaya'nın selamı var

yarın falan silerbilrsiniz :)
 
Rancik bizim icin buyuk kayip oldu.Bu butce farki ve tecrubeye ragmen biz bu takimi her sene Ipekcide yeniyoruz.Sinan Erdemde son topta yenildik.Yanlis giden bazi seylerin oldugunuda gozardi etmemeliyiz bu seride.Oyuncular finale motive olamadilar su ana dek.Ipekcide olurlarsa kaybedilmis hicbir sey yok hala.Guveniyoruz.
 
Partizan örneği gerçekten iyiymiş! Partizan yazan arkadaşın Partizan'ın altyapısından, geleneğinden, basketbol tarihine kimleri kazandırdığından ya da kim ne derse desin USA'dan sonra dünyanın en başarılı basketbol ülkesi olan Yugoslavya ekolünden ve bu ekolün hangi klüpten kaynaklandığından hiç haberi var mı acaba? Yaz da ne yazarsan yaz...

Skor taraftarları ya da at gözlüğü takan futbol taraftarları lütfen gidip transfer nöbeti falan tutsunlar. FBU'den 20 sayı fark yemekte utanılacak bir durum yok, o FBU bu sene hem de deplasmanda Barcelona'ya (ki bir önceki Avrupa Şampiyonu) 10, Olympiakos'a yine deplasmanda 14 sayı fark atmış, yıllardır Euroleague'de en üst seviyede mücadele veren bir takım. Efes gibi bütçesi bizim 3 katımız olan takımı dümdüz etmiş bir takım ve üstüne 1 haftadır bizim maçları bekleyen bir takım.

Bizim takım son 12 günde 6. üst düzey maçını oynadı, bu dar kadroya ve üzerine sakatlıklara rağmen çatır çatır mücadele ediyorlar, ayıptır. Kazanırlar kaybederler hiç sorun değil, canları sağolsun. Kupa için takım tutanlar birkaç yıl gidip FBU'i tutsunlar nasıl olsa 2-3 yıl içinde geri dönecekler!
 
benim abdi ipekçide alacağımız 3 galibiyetten şüphem yok...sinan erdemde 1 maç alıcaz öle yada böle...seri 7.maça gider ve umarım o maçı alırız sinan erdemde..olmadımı bu oyucuları sinan erdemden floryaya omuzlarda şampiyon gibi taşımak boynumuzun borcu..
 

Üst