FİNALDEYİZ !!| BBL Play-Off Yarı Final Serisi | Galatasaray MP - Pınar Karşıyaka (3-0)

Galatasaray erkek basketbol takımı play-off yarı final serisinde Karşıyaka ile kozlarını paylaşıyor.Normal sezonda 27 galibiyet-3 mağlubiyet elde eden takımımız ligi lider bitirmiş ve tüm play-off serilerine saha avantajıyla başlama hakkını elde etmişti.13. haftada Bandırma deplasmanında alınan mağlubiyetin ardından yakalanan 17 maçlık galibiyet serisi şüphesiz ki zirvenin anahtarı oldu.

Play-off ilk turunda ligi 8. sırada bitiren Tofaş ile eşleşen takımımız seriye 17 maçlık galibiyet serisinin verdiği ivmeyle çıktı.TBF'nin normal sezonun son bölümünde zirve yapan planlama becerisinin bir uzantısı olarak ilk karşılaşmanın başlangıç saati Cumartesi 13:00 oldu.Maçın ilk yarısında zorlanan takımımız 3. periyota yaptığı sert girişle sadece ilk maçı değil adeta seriyi noktaladı.İstanbul'da alınan 92-64'lük galibiyetin ardından Bursa'da rakibin son kozunu oynayacağı ortamda ilk periyotun 26-6 bitmesi ve Jamont Gordon'un ilk yarıdaki sınırları zorlayan görüntüsü seriyi ne kadar istediğimizi gösterir nitelikteydi.82-49'luk galibiyetle birlikte tıpkı 2011-2012 sezonunda olduğu gibi Tofaş'ı 2-0'la geçerek yarı finale yükselmiş olduk.
Yarı finaldeki rakibimiz normal sezonu 4. sırada bitiren Fenerbahçe Ülker ile 5. sırada bitiren Pınar Karşıyaka'nın mücadelesi sonucunda ortaya çıktı.İstanbul'daki ilk karşılaşmayı 74-68 kazanıp saha avantajını ele geçiren Karşıyaka İzmir'deki 2. maçı 81-78'lik skorla kazanarak rakibini 2-0'la eledi ve play-off yarı final serisinde rakibimiz oldu.

Koçluğunu 2012-2013 sezonundan itibaren Ufuk Sarıca'nın yaptığı Karşıyaka Eurochallenge Kupası'nı finalde dramatik bir şekilde kaybetti.Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda eden İzmir temsilcisi normal sezonda ise evinde oynadığı 15 maçta 13 galibiyet-2 mağlubiyet alarak başarılı bir grafik çizdi.Rakibimizin kadrosunda eski oyuncularımız Evren Büker ve Caner Topaloğlu'nu bulundurduğunu hatırlatmakta fayda var.

Normal sezonda rakibimizle oynadığımız iki karşılaşmada da basketbolun geri planda kaldığını söylemek yanlış olmaz.Oyunun gidişatını hakemlerden ziyade Karşıyaka taraftarının yönlendirdiği,sıklıkla durdurulan ilk maçı 72-69'luk skorla kaybetmiştik.İzmir'de ekilen nefret tohumlarının neticesinde Abdi İpekçi'deki ikinci maçın öncesinde çıkan olaylar sebebiyle karşılaşma seyircisiz oynanmış,takımımız mücadeleden 94-73'le galip ayrılmıştı.

Finale giden yolda saha avantajı elimizde.Üç sezondur Abdi İpekçi'de gösterilen unutulmaz tribün performanslarına play-off'la birlikte dönüş amaçlanırken TBF'nin üstün planlama becerisi çeyrek final serisinin de pas geçilmesine sebep oldu.Finalden bir önceki adım gelip çatmışken elimizde altın bir fırsat var.Pek yakın geçmişte Abdi İpekçi'den alınan keyfin zirve yaptığı,takım ve taraftarın birbirini yukarı çektiği onlarca maçı yaşadık.Bu listeye birkaç güzel anı daha ekleyerek erkek basketbol şampiyonluğuna ulaşmak işten bile değil.

Tüm Galatasaraylıları play-off yarı final serisinde Abdi İpekçi'ye,takımımızın yanında olmaya davet ediyoruz.Saha avantajının bizde olduğunu ve bir şeyleri değiştirmesi gereken tarafın rakibimiz olduğunu hatırlatıyoruz. Gerginliğin dozajında kalması gerektiğini vurguluyor ve takımın saha dışına kafa yormak zorunda bırakılmasının şampiyonluk yürüyüşüne vurulacak en büyük darbe olacağının altını çiziyoruz.Galatasaray erkek basketbol takımına final yolunda inanıyor ve kendilerine güveniyoruz.

BBL Play-Off Yarı Final Serisi | Galatasaray MP-Pınar Karşıyaka

Takımımız normal sezonu 27 galibiyet ile lider tamamlamış ve play-off çeyrek finalinde normal sezonu 12 galibiyet ile kapatan Tofaş ile eşleşerek seriyi 92-64 ve 49-82'lik skorlarla 2-0 geçmesini bilmişti.

Ligde normal sezonu 23 galibiyet ile beşinci sırada bitiren rakibimiz play-off çeyrek finalinde 24 galibiyet ile ligde normal sezonu dördüncü bitiren Fenerbahçe Ülker'i 68-74 ve 81-78'lik skorlarla mağlup edip seriyi 2-0 ile geçmişti.

BBL'de bütün play-off serileri 0-0 başlayacak. En çok beş maç üzerinden düzenlenen play-off yarı final serisinde üç galibiyete ulaşan takım finale yükselecek. Takımımız saha avantajına sahip olup ilk iki maçını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynayacak. Serinin üçüncü maçı İzmir'de bulunan Karşıyaka Spor Salonu'nda gerçekleşecek. Gerek olması halinde dördüncü maç bir kez daha Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanırken beşinci maç Abdi İpekçi Spor Salonu'nda olacak.

Play-off yarı final maç programı TBF tarafından daha sonra açıklanacak.

Galatasaray Medical Park 8 Aralık'ta BBL 9. haftasında rakibine konuk olmuş ve mücadeleden 72-69'luk skorla mağlup ayrılmıştı. 30 Mart'ta BBL 24. haftasında İstanbul'da tribünlerde yaşanan olaylar sebebiyle alınan karar gereği seyircisiz oynadığı maçı takımımız 94-73 kazanmıştı.

(Kaynak: Play-Off Yar Finali Rakibimiz Pnar Karyaka - 22.05.2013 23:03 (ERKEK BASKETBOL) / Galatasaray.org)

Çok zorlu maçların bizi beklediğini ama sonucunda ALLAH'ın izniyle alnımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyorum bu seriden..fb eşleşmesinde izlediğim ksk tamamiyle oyun kurucu üzerinden alıyor sayılarını dixon çok hareketli ama onu bir şekilde durduracağımızı düşünüyorum,oyunun kilitlendiği alanlarda bize nazaran kilidi açıcak oyuncuları sınırlı ksk'nın..serinin ilk iki maçında fire vermeyeceğimizi düşünüyorum ama bunda en önemli etken yine taraftar olucak,umarım sezon içi ve tofaş maçında göremediğimiz o atmosferi bu seride yakalarız..burda belkide en önemli etken ufuk sarıca ve ksk taraftarlarının,maçları dışarıya çıkarma istekleri olucak,ben ufuk sarıcanın maçların bitiminde ortamı germe konusunda orhun ene ile yarıştığını düşünüyorum,umarım maçlar saha içinde tamamlanır ve bu şekilde olursa net bir şekilde finale kalıcağımıza inancım tam...tecrübemiz ve buraları oynayan oyuncuların bizde daha fazla olmasıyla final yolu bize açık,inş beklentilerimiz ve ümitlerimiz istediğimiz gibi olur ALLAH'IN izniyle...

Taraftarimiz eşliğinde seriyi rahat geçeceğimizi düşünüyorum. Seyircisiz olarak farkli yediğimiz Karşıyaka'yi Abdi İpekçi cehenneminde boğarız. başımıza Ergin Ataman varsa hiç temkinli olmaya gerek yok. Hele birde buna Arroyo'nun muhteşem saha içi yönetmenliği eklenince tadından yenmez bi oyun çıkıyo ortaya. Ha birde, arada bir olan şu Jamont'un hayvansı patlamaları da çok işimize yarar. Hep aynısını beklemiyorum tabi ama Ergin hocanin da dediği gibi Jamont'un iyi oynaması play-off larda takımı çok rahatlatacaktir.

Büyük olasılıkla;

Abdi İpekçi Spor Salonu

ilk maç 25 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00
ikinci maç 27 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00

Hatırlatma; birinci karşılaşmanın olduğu gün saat 21.45 B. Münih vs B. Dortmund, ŞL finali var Star TV'de. Seyretmek isteyen futbolsever seyirciler salondan eve rahatlıkla yetişebilir belirttiğim saat olursa.

Gergin bir ortam bize değil KSK ya yarar. Çünkü bizi geçmeleri imkan dahilinde değil. Bu nedenle herkes sadece takımımızı desteklemeye odaklansın. Kazasız - belasız finale çıkalım...

Galatasaray üstünden prim, reklam yapmaya çalışan şu küçük takıma lütfen bu imkanı vermeyelim. Bir kere adamları kaale aldık biz zararlı çıktık. O yüzden biz kendi işimize bakalım, 3-0 vurup geçelim.

Mutlaka deplasman yasağı olsun, finali tehlikeye atmayalım tahriklere gelip!

Karşıyaka'nın Fenerbahçe Ülker'i elemesi kimseyi yanıltmasın, iki takımın oynadığı basketbola bakarsak zaten favori Karşıyaka'ydı. Beklenen sonuç oldu...

İlk yorumlara bakıyorum da, bir temkinlilik hali var... Bense Galatasaray'ın şu an ki performansıyla Karşıyaka'nın çok çok üzerinde bir takım olduğunu bildiğim için, ciddiyetle oynanan her maçın farklı kazanılacağını düşünüyorum.

Bu serinin 3-0 bitmemesi çok büyük sürpriz olur. İlk maç 15-20 sayı civarlarında, ikinci maç ise +20 sayı civarında fark olacağını düşünüyorum. İzmir'deki son maçta ise, Karşıyaka ilk yarıda tutunmaya çalışır ancak, maç özellikle son çeyrekte çözülür.

Bu maçlardan tek beklentim Holiganizmi körükleyecek Raconcu bebelerin o salonu doldurmamasıdır. Yoksa güle oynaya geçeriz turu Allahın izniyle. Karşıyakanın bize rakip olabileceğini sanmıyorum. Gergin ortam yaratılmasın. Sadece takımımızı destekleyelim yeter.

Rakibimizi gözümüzde büyütmeden ama ciddiyeti de elden bırakmadan çıkmalı seriye hem taraftar, hem takım, hem teknik kadro, hem yönetim olarak. Başarıya giden yolda her bir halkayı belirtmek istedim çünkü 23 yıllık özlemi dindirmenin yolu birlikte olmaktan geçiyor.

Parkede ter dökecek oyuncular ile kenar yönetim üstüne düşen sorumluluğu yerine getirdi bugüne kadar. Bugüne kadar gösterdikleri mücadele gelecekte de gerekeni yapacaklarının göstergesi. Peki biz taraftar olarak bu sezon üzerimize düşeni yerine getirdik mi, kanımca hayır. O halde en azından yarı final serisinden itibaren Ataman ve öğrencilerine hak ettiği desteği verelim Abdi İpekçi´de.

Dileyen Karşıyaka ile, dileyen karşı yaka ile oynuyoruz diye gelsin maça. Ne de olsa çirkeflikte yok birbirlerinden farkları. Yalnız hangi gözle gelirsek gelelim herkes turnikelerinden geçerken öfkesini yabancı madde kutusuna atsın, öyle girsin salona.

Türlü şanssızlıklara rağmen elde edilen avantajı heba etmeye kimsenin hakkı yok.

Bu seride kesinlikle deplasman yasağı olması gerekir. Karşıyaka buna karşı çıkacaktır ama kulübümüz, geçen maçtaki olayları referans göstererek, bu kararın alınmaması üzerine çıkabilecek herhangi bir olayın sorumluluğunu almayacağını TBF'ye bildirmelidir.

İstanbuldaki maçta salondaydım, maçın başlamasına yaklaşık yarım saat kala biletimi aldım, salona girmek üzereydim. O sırada benim önümden geçerek salonun önünde bekleyen gençlere bağıran orta yaşlı biri geçti. Kurduğu cümle aşağı yukarı şuydu: Girin lan artık içeri, maç başlıyor (aralara serpiştirdiği küfürleri yazmıyorum)
Ben biraz oyalandım orda, baktım güvenliğin önünde bilet dağıtıyor, ama 1 kişiye bilet veriyorsa 3 kişiye vermiyor, biletsizler de basıp geçiyor güvenlik falan dinlemiyordu. Bu adamların ne biletine bakıldı, ne üzerleri arandı. O gün o salona maç izlemeye ya da takımı desteklemeye değil, kavga etmeye geldikleri her hallerinden belliydi zaten. Bu adamlar tribün lideri olarak tanınan adamlar. Peşlerine taktıkları gençleri her türlü yönlendirebiliyorlar. O gün o adamlar olay olmayacak deselerdi hiç bir olay çıkmazdı, ha ne olurdu, karşıyakalılar 3-5 bağırırdı, en fazla biz de 3-5 küfür ederdik, ne olay çıkardı, ne ceza alırdık, ne de milletin ağzına düşerdik.

Asıl söylemek istediğime gelirsek, yukarıdaki mesajlarda deplasman yasağının savunulduğu mesajlar gördüm. ben deplasman yasağının çözüm olduğunu düşünmüyorum. Kimse kolunun ağrısını dindirmek için kolunu kesmez. Spor izleyicilerle çok daha zevkli. Artık spor seyirciliği kültürünün oluşması lazım. Bu da yasaklarla değil bilinçli insanlarla olur.
- En büyük görev bize düşüyor. Galatasaray taraftarı olarak bilinçli olmalıyız, oyunlara gelmemeliyiz. 3-5 kişinin kişisel çekişmesine alet olmamalıyız.
- Tribün liderleri tansiyonu yükseltecek hareketlerden kaçınmalılar, gençler onların ağzından çıkacak bir lafa bakıyorlar. Eğer kavga etmek için maça geleceklerse hiç gelmesinler daha iyi.
- Klüp emniyetle koordine olarak maçta güvenliğin en üst seviyede tutulmasını sağlamalı. Olaylı maçta gördük ki salondaki özel güvenlik görevlileri çok yetersiz. Gerekirse özel güvenlik de 3-4 katına çıkarılmalı. Aslında olayın ideali bu değil tabi, ideal olan iki takım taraftarının da aynı salonda, yanyana tribünlerde olaysız maç izleyebilmesi, ama bu şimdilik olanaksız olduğu için insanımız bu kültüre alışana kadar güvenlik en üst seviyede olmalı.

Finaldeyiz net. Karşıyaka'nın bize karşı koyabilecek ne kadrosu ne de oyunu var. Ancak taraftarının ortamı germesi ile bir şeyler yapabilirler. Sezonun ilk maçında bu yüzden yenildik. O maça bakıldığında son çeyrek film koptuğu yere kadar bariz üstünlüğümüz vardı. Bu yüzden en kötü 3-1 geçeriz. Rahat olun. Ayrıca final serileri dahil içeride maç kaybedeceğimizi sanmıyorum.

Arkadaşlar bakıyorum direkt olarak finale kalmışız. Geçen sene de Beşiktaş serisinden önce bu yorumlar vardı. Çok dikkatli olmak gerek. Potansiyel ve kadro derinliği olarak kesinlikle KSK dan daha iyi olduğunuz net bir gerçek. Ama unutmayın KSK çok mücadele eden ve maçı bırakmayan bir takım. Bu sene bizimle oynadıkları maç haricinde tüm maçlarını kafa kafaya oynadılar.

Takımın beyni ve %50'si Dixon. Onu devre dışı bırakmak şart. Bir numaralı pozisyonda alternatifleri yok. İlerleyen maçlarda yorgunluk olasılığı bizim lehimize. 4 numarada iyiler Ümit ve Thomas hırslı ve mücadeleci iki oyuncu ve bence bizi en çok onlar zorlayacak. Diebler iyi şutör ancak savunulması çok da zor değil. Evren son maçlarda fena değil (bize karşı da birhayli iyi oynamıştı. Can Maxim ise değişik bir oyuncu kolayca kontrolü kaybedebiliyor. Ayrıca turlar ilerledikçe stresi nasıl yönetecekleri belli değil. İstanbuldaki maçta stresi yönetmediler ve sezonun en kötü yenilgisini aldılar. Benzer bir durum Avrupa kupa maçı finalinde de oldu. Sahaya su açılınca gerildiler ve kaybettiler. Umarım bu stres onları sıkıntıya sokar.

Normal şartlarda 3-1 alabiliriz diye ümit ediyorum. Savunma direncimizle onları ezber dışına çıkartabiliriz. Ergin Ataman'ın mutlaka bir planı vardır. En büyük güvencem o. Umarım geçen seneki senaryo gerçekleşmez, ligi 5. bitiren takım 4. takımı eler ve liderin rakibi olur. Lider yine Galatasaray. Senaryo tanıdık geliyor mu? Tek fark Ergin hoca bu sene bizde :)

Son söz, zor bir tür bizi bekliyor. Bellimde bu tür finalden de zor olacak. Umarım biz finale kalırız.

Bir de uzun pozisyonunda Aminu'yu unutmuştum. Son maçlarda form grafiği yükseliyor ve pota altında tam bir caydırıcı pozisyonunda. N'dong ile iyi mücadele edecekler. Bora Hun ise kapalı kutu. Ne yapacağı net belli değil. Sezon boyunca istikrarsızdı.