FİNALDEYİZ !!| BBL Play-Off Yarı Final Serisi | Galatasaray MP - Pınar Karşıyaka (3-0)

Bu sezonki tabloyu geçen sezon ile karşılaştırmak büyük yanılgı. Bu sezon hem kadro, hem de oyun kalitesi anlamında 2 gömlek üstün bir yapı mevcut ve karşımıza geçtiğimiz sezonki Beşiktaş hiç gelmeyecek. Evet, onlarla eşleşmeyi katiyen istememiştim, sonucunda korktuğum başıma gelmişti ve elenmiştik. Bu yıl öyle değil. Karşımızda ancak Efes direnebilir, onu da psikolojik üstünlükle geçeriz.

Bu durum rehavetle falan açıklanamaz. Doğruları söylüyoruz. Takımımızın ortaya koyduğu mücadele, sergilediği oyun ve potansiyeli bu. Bizim rakiplerden değil, onların bizden çekinmesi lazım.

Karşıyaka'nın işi basit. Dixon'a önlem alıp boyalı alanı kitleriz, tamamdır. Gerekirse switching man-to-man savunma yaparak yıpratırız. Bizim hem müdafaada hem de hücumda alternatiflerimiz çok. Ne yapacağını düşünmesi gereken Karşıyaka'dır, biz değil.

Ve, tabii ki de Ergin Ataman unutulmasın. Kazanmak için her şeyini ortaya koyuyor. Son oynadığımız bursa'daki maç sürpriz değil. Ciddi bir mesajdı.

Rehavet demeyelim, normal şartlardaki beklentiler ve olasılıklar dile getiriliyor sadece.
Oyuncular ve koçta rehavet yoktur zaten.
Bizler de süpürürüz deriz ama salona gidip gerekeni de yaparız. Saha dışı faktörler olmadığı sürece de KSK'yı rahat geçeriz. Lakin dediğim gibi, bu rehavet değil, kuvvetle muhtemel durum.

Gerek yazılı gerek görsel basının o pislik taraftarı övmesi beni gerçekten çileden çıkartıyor...
Fenerbahçe hariç bir takımdan bu kadar nefret edeceğimi düşünemezdim..

Uzun zamandır içimde bir yerde patlayacaz diye bir his vardı, ancak takımımız beni yanılttı.Eğer hakemler İzmirdeki ilk maçta taraftarların yaptıklarına müdahelede bulunursa seriyi 3-0 alırız.
Bunu karşıyakayı küçümsediğim için söylemiyorum, sadece takımımıza güveniyorum..

Salon full dolar mı, pek sanmıyorum ama en azından 7-8 bin kişi olmalıyız. Ağırlığımızı koymanın vakti geldi de geçiyor. Umarım biletler satışa çıktığı gibi kapış kapış gider.

Aynı Tofaş serisinde olduğu gibi, ilk maç çok önemli. "Bu seri bizim" mesajı vermek gerek. Özellikle pota altında Aminu'ya karşı büyük bir üstünlük kuracağımızı düşünüyorum, Ndong, Furkan ve Ersin madeni işlemeli. Aminu da Bora Hun Paçun da uzunlarımıza karşı koyamaz diye düşünüyorum. Özellikle son lig maçında Aminu Ndong'un yanında küçük çocuk gibi kalmıştı size olarak.

İstanbuldaki maçta salondaydım, maçın başlamasına yaklaşık yarım saat kala biletimi aldım, salona girmek üzereydim. O sırada benim önümden geçerek salonun önünde bekleyen gençlere bağıran orta yaşlı biri geçti. Kurduğu cümle aşağı yukarı şuydu: Girin lan artık içeri, maç başlıyor (aralara serpiştirdiği küfürleri yazmıyorum)
Ben biraz oyalandım orda, baktım güvenliğin önünde bilet dağıtıyor, ama 1 kişiye bilet veriyorsa 3 kişiye vermiyor, biletsizler de basıp geçiyor güvenlik falan dinlemiyordu. Bu adamların ne biletine bakıldı, ne üzerleri arandı. O gün o salona maç izlemeye ya da takımı desteklemeye değil, kavga etmeye geldikleri her hallerinden belliydi zaten. Bu adamlar tribün lideri olarak tanınan adamlar. Peşlerine taktıkları gençleri her türlü yönlendirebiliyorlar. O gün o adamlar olay olmayacak deselerdi hiç bir olay çıkmazdı, ha ne olurdu, karşıyakalılar 3-5 bağırırdı, en fazla biz de 3-5 küfür ederdik, ne olay çıkardı, ne ceza alırdık, ne de milletin ağzına düşerdik.

Asıl söylemek istediğime gelirsek, yukarıdaki mesajlarda deplasman yasağının savunulduğu mesajlar gördüm. ben deplasman yasağının çözüm olduğunu düşünmüyorum. Kimse kolunun ağrısını dindirmek için kolunu kesmez. Spor izleyicilerle çok daha zevkli. Artık spor seyirciliği kültürünün oluşması lazım. Bu da yasaklarla değil bilinçli insanlarla olur.
- En büyük görev bize düşüyor. Galatasaray taraftarı olarak bilinçli olmalıyız, oyunlara gelmemeliyiz. 3-5 kişinin kişisel çekişmesine alet olmamalıyız.
- Tribün liderleri tansiyonu yükseltecek hareketlerden kaçınmalılar, gençler onların ağzından çıkacak bir lafa bakıyorlar. Eğer kavga etmek için maça geleceklerse hiç gelmesinler daha iyi.
- Klüp emniyetle koordine olarak maçta güvenliğin en üst seviyede tutulmasını sağlamalı. Olaylı maçta gördük ki salondaki özel güvenlik görevlileri çok yetersiz. Gerekirse özel güvenlik de 3-4 katına çıkarılmalı. Aslında olayın ideali bu değil tabi, ideal olan iki takım taraftarının da aynı salonda, yanyana tribünlerde olaysız maç izleyebilmesi, ama bu şimdilik olanaksız olduğu için insanımız bu kültüre alışana kadar güvenlik en üst seviyede olmalı.

2 Senedir kombinem var. İpekçi'yi biliyorsunuz kombineliler 8.Kapıdan otoparkın karşısından giriyor salona. Arama minimum düzeyde. bir de o kapıdan otobuslerle gelen biletsiz taraftarlar giriyor. Bilet kontrolü arama falan yok. KSK maçına özel bir durum değil her maç aynı orası. Kendisine tribüncü diyen, asarız keseriz raconundan olan, ama tek başlarına hiç şey yapamıyacak kişiler.
Zaten dikkat ederseniz her maç kendi aralarında bile kavga ediyorlar. Bağırsana / oturmasana zıplayın vb.

Aklıma Geçen Sene geldi Sanki Finaldeyiz Gibi beklenti var Bu sene KŞK bizi yenip şampiyon olurlarsa da hiç de şaşırmam süpriz falan olmaz... Zaten basketbol ile alakası olmayan kesim şimdiden şampiyonuz diyor millete...

BAKIN MİLLET BUNU BAHANE EDECEK GEÇEN SENE BJK MAÇLARINDA OLDUĞU GİBİ SALONDA 7 BİN KİŞİ ANCA GELECEK TEHLİKELİ BİR DURUM

resmi olarak maç saati açıklanmadı. TBF açıklama için maç gününü bekliyor sanırım ! Bir işi de doğru ve zamanında yapsalar olmaz. Avrupa daki en plansız programsız lig bizimkidir.

2 kişi geliyoruzzzzzzzzzz... cumartesi salonu dolduracağımızdan eminim ama şu pazartesi maçından şüpheliyim.. ve tehlike olarak 2. macı göruyorum.. aman ha!

Jamont gordon'un yükselen performansını bu seridede devam ettireceğini düşünüyorum,özellikle pivot bölgesinde bize nazaran daha zayıflar, ersinin aminu'yu maç başlarında faul problemine sokması bizim açımızdan oyunun devamı açısından bir rahatlama getirecektir,en çok istediğim gökseninn dixona karşı bu seride oynayabilmeseydi ama sakatlığı buna engel oldu,bence en önemli olan ksk ya karşı kendi oyun kimliğimizi kabul ettirmemiz,bizi düzenden çıkarabilmek için genellikle oyunu hızlandırmaya çalıştıracaklar,ama seyirci avantajımızla final yolumuzun açık olduğunu düşünüyorum..ALLAH izin verirse yılların özlemini bu sene dindireceğiz,öncelikle Ergin hoca,seyircimiz ve arroyo'ya sonrada takıma güvenim tam...

Sahamızda kimseye maç vermeyiz. İsterse Olympiakos gelsin. Geçen sene geldiler ve gördüler zaten. Bu sene geçen seneden daha iyiyiz. Bunda en önemli iki faktör Ergin Ataman ve Carlos Arroyo..

Yarı final eşleşmeleri tam da bize uygun oldu. Pınar Karşıyaka en zayıf halka bana göre. Banvit ve Efes'e nazaran. Evimizdeki maçları kaybetmeyeceğimizi ve saha avantajının da bizde olduğunu düşünürsek gerçekten şansımız yüksek. Diğer tarafta ise çok çekişmeli maçlar olacak. Sürpriz bie şekilde Ted Kolejliler'e maç veren Efes ile ne yapacağı belli olmayan Banvit.. Finale kim çıkarsa çıksın çok yıpranmış olacak. Ve karşımıza yorgun şekilde gelecekler.

Son maçta rakiplere gereken gözdağını verdiğimizi düşünüyorum. Çok iyi savunma yaptık. Gordon harikaydı. Arroyo her zamanki gibiydi. Manuchar yine yüreğiyle oynadı. Ribaundlarda Ersin ve N'dong varken içimiz rahat. Cenk gereken zamanlarda üçlükleriyle hayat verdi. Sertaç ve Can gelecek için ümit vaad ediyorlar. Sadece Ender ve Macvan etkisizdi.

Bu sene gelsin artık şu şampiyonluk. Güveniyoruz size Aslanlar. Büyüksün Ergin Ataman!!

Ben de bu seriyle alakalı bir şeyler karalamak istedim.Öncelikle maçlarda bulunacağım ve işi ya da engeli olmayıp da bu maça gelmeyenin Galatasaraylı asla olamayacağını,futboldan ibaret fedakarlığın Galatasaraylı'ya yakışmadığını belirtmek istiyorum.Ben bu maçlara biz ve diğerlerinin savaşı gözüyle bakıyorum.Elbette finalde bu daha da ortaya çıkacak fakat yarı finalde de anlayabileceğimiz seviyede masa başı oyunları vs. dönecektir.

Karşıyaka ile oynadığımız olaylı maçta salondaydım 4'lü kombinemin ilk biletiyle.Giden para falan da umrumda değil doğrusu ama basketbol şubemizin zayıflığı ve tbf yanlılığının ayyuka çıkması üzmüştü beni.Şimdi gerçek Galatasaraylılar'la tanışma vakti herkesin.Açıkçası daha konsantre ediyor bunlar beni eminim tüm taraftarı da.Bu konsantrasyonun kendi takımımızı olumsuz etkilemesine izin vermeyeceğimizi umuyorum.

Seri bizim olacak Allah'ın izniyle.Başta Ergin Hoca olmak üzere takımımıza güvenim tam.Şöyle bir endişem var o da cumartesi alınan olası galibiyetten sonra pazartesi konsantrasyon eksikliği.Buna yer olmamalı bu sene,şampiyonluk böyle gelecektir çünkü.3 maçta seri bitecek gibime geliyor.Oradaki maçta açılan farkla Karşıyaka taraftarı yine kimliğini sergileyecektir.

Şampiyonluk çok yakışacaktır bu takıma hasretin ardından.KONSANTRASYON!