Galatasaray'a hiç mi hükümetle yakın olan bir başkan adayı, yönetici gelmedi mi ki biz bugün bunları konuşuyoruz. Galatasaray'da sorunlar burda yazılanların hiçbiri değil. Kulüp yıllardır milattan önce kalmış tüzükle, milattan öncede kalmış bir kurul anlayışıyla yönetiliyor.
Hep diyorlar ya Galatasaray'ı lise yönetsin.. Son 20 yıldır lisenin el vermediği kim aday olmuş, kim başkan olmuş da Galatasaray'ın borcu buralara gelmiş, bütün kaynakları sömürülmemiş?
Her seçim aynı şeyleri, farklı kişiler üzerinde duyuyoruz "X parayla geliyor, X sponsor olacak, X projesi var, Y projesi var" diye. Yahu bu kulüpte, divan kurulları sırf yönetimi tehdit edebilmek için yıllardır sportif branşları A.Ş statüsüne getirmiyor. Neyin siyaseti? Siyasetin kralı Galatasaray'ın içinde dönüyor.
İş adamısınız, holding sahibiniz, grup şirketleriniz var. Kafayı kırdınız bu kurda Galatasaray branşına sponsor oldunuz. Size paranızı kontrol etme izni vermiyorlar. Sen parayı ver çekil diyorlar. Allah aşkına kim bu ortamda neye sponsor olsun bana biri anlatabilir mi?
Galatasaray'da 1000'i aşkın kişi, seçimden seçime aidatı ödenerek, başkan adayı belirleyebiliyor. Anadolu grubunun yüksek mertebedeki üyeleri Galatasaray'lıysa, Anadolu grubunun yönetim kurulu başkanı Beşiktaşlı. Rahmi Koç Beşiktaşlı. Beşiktaş'a über destek mi veriyor bu adamlar şimdi?
Galatasaray hala birilerinin paralarına muhtaç edilmeye çalışılıyor. Yönetim şekli değişmeden, o para sağ cepten çıkar, sol cebe girer. Yıllardır da böyle oluyor. Allah aşkına Mecidiyeköyün ortasında kulübün parasını harcayıp bina diktiler. 5 senedir inşaat halinde duruyor. Kimse çıkıp hesap soramıyor. Ne siyaseti, neyin siyaseti allah aşkına.