Galatasaray | 11 Haziran 2022 Seçimli Genel Kurulu

Yeni başkanımız kim olmalı ?

• Kullanılan toplam oy
    45
  • Anket kapatılmış .
Eşref Bey'in futbol patronu Cenk Ergün,
Metin Bey'in futbol patronu Levent Nazifoğlu olacak. Bu yönden de Eşref Bey biraz daha ön plana çıkıyor benim için. Tek endişem yabancı td getirmeleri olur. Rudi Garcia ve Blanc isimleri dolaşıyor. Yabancı ile uğraşacaklarına Okan Buruk'u getirsinler. Bu lig gerçekten yabancı hocaların başarılı olacağı lig değil. Okan Buruk, winner bir hoca. Şu süreçte en doğru tercih olacaktır...

Fransa'dan Lens'in hocası Franck Haise'nin Galatasaray ile anlaştığı haberleri geliyor. Eşref Hamamcıoğlu'nun muhtemel hoca adayı olabilir. (via@SuleymanRodop)

Eşref hamamcıoğlunun basketbola değer verdiğini hatta birçok maça gittiğini duymuştum açıkçası basketbola biraz daha önem vereceğini düşünüyorum

Metin Öztürk ise hiç samimi gelmiyor aynı Burak elmas gibi konuşuyor ama ikili ilişkilerinin yüksek olduğunu çoğu amatör branşa aracı olarak sponsorluk sağladığını da duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum

Buyuk ihtimal Eşref bey kazanır, sponsorluk devam ettikçe Erden Timur'a karışmaz diye umuyorum ama Galatasaray burası rasyonel yönetilmiyor çoğu zaman

Eşref Hamamcıoğlu'nun listesinde eski merkez bankası başkanı Murat Uysal var. Şu meşhur 128 milyar doların kayıp olduğu dönemdeki başkanlardan. Bu belki etkileyebilir ama bizde hiç bir şey belli olmuyor.

O da 100 milyon dolarla geliyordur belki :p
Yani belli olmaz tabi ama Hamamcıoğlu öyle sıka sıka gidecek bir adama benzemiyor.
Sponsoru hazırsa bile küçük küçük meblağlardır. Nef olayını bozmasın benim için yeterli orayı Erden Timur yönetmeye devam etsin ama kulüp de Erden Timur'dan bütçe artışı talep etsin. İlk günlerde konuşulduğu gibi büyük hedeflere gidilmek isteniyorsa

Yani belli olmaz tabi ama Hamamcıoğlu öyle sıka sıka gidecek bir adama benzemiyor.
Sponsoru hazırsa bile küçük küçük meblağlardır. Nef olayını bozmasın benim için yeterli orayı Erden Timur yönetmeye devam etsin ama kulüp de Erden Timur'dan bütçe artışı talep etsin. İlk günlerde konuşulduğu gibi büyük hedeflere gidilmek isteniyorsa
Abi zaten bir önceki sayfada Nef olayını bozmayacağını söylemiş ve yönetim olarak da destek vereceklerini söylemiş. Ben olsam kadın takımında da Müge hanımı geri getirir her iki şubeyi de Erden Timur yönetimine bırakırdım.

Bu arada şunu da söyleyeyim. Galatasaray kongre üyesi olsaydım şu iki aday söz konusu olduğunda oy vermeye gider miydim bilmiyorum. Çünkü bence hem başkan adayları hem de listeler oldukça zayıf görünüyor.

Kasa kolaylığı konusu önemli ama bu iki başkanda da bunu yaratabilecek bir maddi güç olduğunu düşünmüyorum. Zaten Hamamcıoğlu açıkça yapamayız maddi gücümüz yok yapabilecek olsaydık da parayı en erken 8-9 sene sonra geri alabiliyoruz bu iş yaş demiş. Metin Öztürk'ün ekibi belki üç beş bir şey koyabilir ama o da hiçbir derde derman olmaz. Zaten bu seçim işlerine yön veren ekipler de bunları biliyor zaten düşünmüşler. Galatasaray camiasında çok zengin ve gerekirse parasını Galatasaray için harcayabilecek kasa kolaylığı yapabilecek kim var? Bunun da cevabı belli işte birisi Ünal Aysal battı vs diye sağda solda dezenformasyon yaymalarına rağmen hala çok zengin ve itibarlı bir iş adamı. Diğeri ise Dursun Özbek Aysal kadar zengin olmasa da gerektiğinde ciddi paralar verdiği hatta bir kısmını da hibe ettiği biliniyor. Bu ikisine de gittiler oldukça baskı yaptılar başkan olmaları için ikisi de kabul etmedi. Ünal Aysal cin gibi bir adam aday olsa da kesinlikle seçilirdi ve bence bunlar benim paramı yiyecekler vs korkusuyla aday olmadı. Dışardan destek olurum vs dedi. Dışardan destek olmak nispeten ucuz Hamamcıoğluna Kürek ve su topuna sponsor olurum demiş sanırım. Dursun Özbekte ise bence durum farklı o parasını harcar Galatasaray için 7-8 sene sonra parayı geri almayı da çok dert etmeyebilir ama o da iki kez travmatik bir şekilde seçim kaybetti. Aday olursa da seçileceği bence garanti değildi. Bir kez daha seçim kaybetmeyi göze almamış olabilir diye tahmin ediyorum.

Diğer taraftan Eşref Hamamcıoğlu nispeten daha iyi işler yapabilir Elmas'a göre çünkü bir tık daha ayağı yere basıyor gibi ama o da konuşulanlara göre Dursun Özbek'ten 20 milyon dolar istemiş. Dursun Özbek de o kadar para vereceksem ben aday olurum demiş. Haklı mı haklı. Sözün özü cebinde paran yoksa bence bu işlere girmeyeceksin. Özellikle nakit akışının daha da sıkıntılı olacağı gelecek senelerde bu işi paran olmadan yönetemezsin. Mecburen küçüleceksin ama küçülmek de neyi çözer çok emin değilim.

Aysal İran'daki 3,4 milyar $ lik yeni bir enerji yatırımına başlamak üzere olduğunu açıkladı geçenlerde, yani Gs filan uğraşmaz. Özbek çok zengin değil ona kadar çok işim var ama hep söylüyorum aklı olan bu yükün altına girmez.

Abi zaten bir önceki sayfada Nef olayını bozmayacağını söylemiş ve yönetim olarak da destek vereceklerini söylemiş. Ben olsam kadın takımında da Müge hanımı geri getirir her iki şubeyi de Erden Timur yönetimine bırakırdım.
Umarım öyle olur orayı ellemesinler ama bu düşünce yapısına karşıyım. Erden Timur kadın basketbolunu da alsın stada da Erden yetişsin nikah şahidim de Erden olsun bizim oğlanın kirvesi de Erden olsun olmaz öyle:)

Şimdi sevgili Kuru sıkı başkan sözünü tutabilmiş olsaydı o bahsettiği stad sponsorluğunu bulabilmiş olsaydı bugün Galatasaray Nef basketbol yapılanması daha güçlü olurdu. Çünkü Erden Timur'un Galatasaray için harcayabileceği atıyorum yıllık 7-8 milyon doları varsa Erden Timur bunu basketbol için harcamalıydı ama stada da sen yetiş şuraya da sen sponsor ol ile bu işler olmaz. Bence Erden Timur erkek basketbola odaklanmalı diğer yerlere de benzer iyi sponsorlar bulunmalı.

Umarım öyle olur orayı ellemesinler ama bu düşünce yapısına karşıyım. Erden Timur kadın basketbolunu da alsın stada da Erden yetişsin nikah şahidim de Erden olsun bizim oğlanın kirvesi de Erden olsun olmaz öyle:)

Şimdi sevgili Kuru sıkı başkan sözünü tutabilmiş olsaydı o bahsettiği stad sponsorluğunu bulabilmiş olsaydı bugün Galatasaray Nef basketbol yapılanması daha güçlü olurdu. Çünkü Erden Timur'un Galatasaray için harcayabileceği atıyorum yıllık 7-8 milyon doları varsa Erden Timur bunu basketbol için harcamalıydı ama stada da sen yetiş şuraya da sen sponsor ol ile bu işler olmaz. Bence Erden Timur erkek basketbola odaklanmalı diğer yerlere de benzer iyi sponsorlar bulunmalı.
Doğru aslında demek istediğim Basketbol A.Ş. kurulup Erden Timur'a bırakılmalı ve sadece basketbol ile ilgilenmeli. Stad için daha iyi sponsor bulunup Erden Timur'u o yükten kurtarmak gerekiyor.

Aysal İran'daki 3,4 milyar $ lik yeni bir enerji yatırımına başlamak üzere olduğunu açıkladı geçenlerde, yani Gs filan uğraşmaz. Özbek çok zengin değil ona kadar çok işim var ama hep söylüyorum aklı olan bu yükün altına girmez.
Hamamcıoğlu Aysal'ın kürek ve yelken şubesine sponsor olmak istediğini söylemiş.

Mutlaka Dursun Özbek'ten çok daha zengin Galatasaraylılar vardır ama gerektiğinde parasını Galatasaray için harcayabilecek adam çok değil. Herkes bir Ali Koç değil yani Ali Koç'un taraftarlık ve kulübüne olan aidiyetini açıkçası kıskanıyorum. Mesela İnan Kıraç Türkiye'nin sayılı zenginlerinden ama Galatasaraya nasıl maddi bir katkısı var çok bilmiyorum geçmişte olmuştur belki yaşı itibariyle. Mesela Ali Sabancı'nın birileri listesine almasın diye seçim dönemleri aidatını özellikle ödemediği konuşuluyor:) Tam bir Kayserili uyanıklığı:) Yani Galatasaray camiasında da çok zengin insanlar var ama taraftarlık aidiyetleri bir Ali Koç bir Aziz Yıldırım gibi değil ya da Ferit Şahenk gibi hatta Ülker grubu gibi.

ve ayrıca şu Basketbol A.Ş konusu da bir an önce hallolursa sevinirim. Yönetimi belli bağlayıcı kontratlarla belli bir minimum maddi destek koşuluyla mesela yıllık 5 milyon dolar minimum bütçe vs gibi bir koşulla 5 yıllığına Erden Timur'un yönetimine devretsinler. Kulüp de denetleyici ve düzenleyici olarak rol alsın ama yönetimlerin değişmesi basketboldaki yapılanmayı etkilemesin. Çünkü net hatırlıyorum Ünal Aysal da basketbolun A.Ş olması koşuluyla sponsor olurum ve ciddi paralar yatırırım demişti daha önce. Basketbol A.Ş olursa NEF yapılanması da daha güçlü bir hale gelebilir.