Galatasaray :62 - Beşiktaş :77

Arda Ezer

ARdaQue
Ligin ilk yarısında Akatlar Spor Salonu' nda oynanan maçta Beşiktaş karşısında salondan mağlup ayrılan Galatasaray Erkek Basketbol Takımı; o maçın rövanşında Ahmet Cömert Spor Salonu' nda mutlak galibiyet arıyor.

Akatlar Spor Salonu' ndaki karşılaşmaya Galatasaray taraftarlarnın alınmaması ve salon içinde yapılan türlü taşkınlıklar hala gözler önünde. Ahmet Cömert Spor Salonu haricindeki tüm salonlarda ev sahibi takımın hemen herşeyine göz yuman hakem ve emniyet güçleri, Galatasaray' ın salonu olan Ahmet Cömert Spor Salonu' nda ise en ufak bir sersenişte salonu boşaltma eylemine girmektedirler. Bu sebeple Beşiktaş karşısında sinirlerimize ve sabrımıza sonuna kadar hakim olmalıyız.

Bu karşılaşmada tribünlerin tamemen dolması ve Galatasaray Erkek Basketbol Takımımızın bu zorlu maçta yalnız bırakılmaması karşılaşmanın kazanılmasında büyük etki sağlayacaktır. Karşılaşma tarihi ve saati hernüz belli değildir.
 
Sezonun bizim açımızdan en önemli ve en zor maçlarından biri olarak düşünüyorum bu karşılaşmayı.Bu maç play-off sıralamasında ortalama yerimizi anlayabileceğimiz bir maç gibi duruyor.Bu arada kesin olmamakla beraber maç cuma günü saat 20:00'de oynanacak.
Beşiktaş çok disiplinli ve kaliteli oyunculardan oluşmuş bi takım.Takım oyununu bizden daha iyi oynuyorlar.Oynamaktan çok oynatmayı düşünen bi guardları var ki bunda da çok başarılı oluyor artı bu sene boş şutlarda da yüksek yüzdeyle başarı sağlıyor Kerem.Onun liderliğinde hızlı basketbol ve de sert savunma disipliniyle oynayan bir ekip ve topu içeriye kesinlikle geçirmeye çalışıyorlar.Cezalandırıcı atışları iyi yapabilen oyuncuları mevcut.
Bence bizim yapmamız gereken bi kere kesinlikle sabırla oynamak ve hücum sürelerini iyi değerlendirmek.Çünkü Beşiktaş bize açık alanda daha rahat üstünlük kurabilir yani hızlı basketbol oynamaya çalışırsak onların temposuna ayak uyduramayabiliriz.Topu her seferinde içeri geçirmeye çalışmalıyız.Onların pivotları bizimkilerden daha kaliteli ama bizim de bol alternatifli bi pota altımız var.Hepsini iyi kullanarak Beşiktaş pota altını faul problemine sokabiliriz.Ayrıca özellikle Michael Wright'a sıkıştırmalı top almamasını sağlayacak önlemler almalıyız kanımca.Çünkü topla buluştupunda çok rahat sayıya ulaşabiliyo.Bu maçta özel önlem almamız gereken bi oyuncu olduğunu düşünmüyorum bu işi yapacak kişi normalde DeSean Hadley'dir.Ama bence bunu bu kez Malik Dixon'a Kerem ve Ellis'le Murat Didin yapacaktır.Halil Hoca'nın hafta başından ilk maçı izleyip ona göre hücum organizasyonları ve değişik varyasyonlar üretmesi gerekir.Yoksa tek başına Malik bu işi çözemez,sonra biz yine burda Malik iyi atamadı ondan kaybettik deriz.Hüseyin konusuna da bi kez daha değinecek olursam;Halil Hoca sanırım geçen haftadan beri onunla problem yaşıyor umarım bunu hallederler çünkü ona gerçekten ihtiyacımız var.
Bu arada maçın cuma günü olacağını düşünürsek bi çok insan işinden yetişememe problemi yaşayacak.Bi derbi maçını cuma gününe koymanın mantığını çözebilmiş değilim.Ama salonun dolacağına eminim.Çünkü ben gibi bu maçı uzun zamandır bekleyen çok kişi olduğunu biliyorum.Takımımıza çok iyi susmadan destek vererek,tahriklere kapılmadan,sadece karşı tarafı tahrik ederek,onların sinirlerini bozarken bunu kendimize zarar vermeden yaparak maçtan galip gelebileceğimiz görüşünü taşıyorum.Maçı alırsak önümüz baya baya bi açılacak.Bu maçtaki atmosfer seyirciye de yansıyacak.Tv başındaki seyirci o atmosferi yaşamak için salonda olmak isteyecek.Bu da çok önemli takımımız için.
 
bizi Ahmet Cömert'ten çıkartamazlar çok büyük taşkınlıklar yapmadığımız halde, ki zaten yapmamalıyız Galatasaray seyircisine yakışır şekilde maçı oynamalıyız. Fenerbahçe Ahmet Cömert'te dersini alacak ancak Beşiktaş taraftarı Akatlar'da bize karşı çok kötü hareketler yapmadı yanlış hatırlamıyorsam? (yapmış olsa bile biz yapmamalıyız!) maç sırasında ise taraftar olarak takımımıza sonuna kadar destek vermeliyiz! rakibin her hücumunda müthiş bir ıslık ve GALATASARAYIMIZ her topu aldığında sanki hep beraber hücuma çıkıyormuşuz gibi tezahurat yapmalıyız! serbest atışlarda mükemmel sessizlik ve rakibin serbest atışlarında gene müthiş bir ses yapmalıyız.. :atki

beşiktaş takımında malik'i durduracak adam yok, malik bu maçta en az 20 sayı atmalı. kerem tunçeri bu maçta pek etkili olamayacaktır gibi geliyor bana içime doğdu nedense. :muhaha pota altında whisby rakibe potayı göstermez. umut yenice ile pota altında sayılar bulabilirsek maçı çok rahat alırız. geriye düşdüğümüz zamanlarda kaptan burak sezgin'e çok ihtiyacımız olacak takımı ateşlemesi için, onun dışında şemso'dan çok birşey beklemiyorum. hele bir de hadley skora katkı yaparsa, beşiktaş için yenilgi kaçınılmaz olur..

son birşey, bazen wright topu dışarda alıp içeri drive ediyor ve sayı buluyorlar. ya da dışarıda topu alıp üçlük sokuyor. burak sezgin'in veya hüseyin'in onu çok iyi savunması lazım, whisby onu ancak pota altında bloklarıyla durdurabilir ama dışarıda aldığı zaman wright whisby'nin üstünden veya içeri drive ederek çok rahat sayı bulur. 4 numaradaki geniş oyuncu kadromuzu kesinlikle kullanmamız lazım.

Salon dolacak inşallah, ama ben de gidecem maça hea bütün biletleri almayın :muhaha
 
Evet bu maçta takımımızın üst sıraları ne kadar zorlayabileceğini net bir şekilde görebileceğiz.
En büyük avantajımız Ahmet Cömert olacak.Akatlardaki Beşiktaşla deplasmandaki Beşiktaş arasında dağlar kadar fark var.Deplasmanda içerideki şut yüzdesinin yakınından bile geçemiyorlar.Özellikle Avrupada deplasmanlarda ciddi sıkıntılar çektiler.Portekizin adı duyulmamış Qualuz Sintra takımından bile ciddi bir fark yediler.
Tabi Ahmet Cömert'i avantaj ya da dezavantaj olarak kullanmak bizim elimizde.Virginandhardly'nin yazdığı gibi sahaya bir şeyler atmadan kendi hücumlarımızda tezahüratlarla salonu inletmeli,Beşiktaş'ın hücumlarında ise korna vb. şeylerle rahatsız edici bir gürültü çıkartmalıyız.Yalnız sahaya en ufak bir şey atılmamalı.
Bu maçta da salon boşaltılırsa bence Abdi İpekçi'ye dönelim.
Bana göre bu maçta saha dışı olaylar skoru daha fazla etkileyecek ama teknik kısma da biraz değinmek istiyorum.
Bana göre bizi en çok zorlayacak oyuncu Michael Wright değil de Kimani Ffriend olacak.Savunma ribauntlarında ara sıra sıkıntı yaşıyoruz.Yine böyle olursa Ffriend başımızı ağrıtabilir.
Hücumda ise dış oyuncularımıza pota altından da katkı gelmeli.Ben bu konuda Umut Yenice'ye çok güveniyorum.
Ayrıca Fatih Solak coşarsa işler çok daha kolay olur.
Ben seyircinin de ciddi etkisiyle kazanacağımıza inanıyorum.Eğer bu maçı kazanırsak sezonun geri kalanı açısından camiaya ciddi bir gaz olur.
 
Pota altında Wrigt ve Ffriends başa bela olabilirler.Mithat da dün iiiydi.

Bu maç bizim ilk 5 giribilmemiz için çok önemli Telekomla 2 galibiyet fark var.......Yukarılardan kopmamak için mutlaka kazanmamız gerekiyor...
 
Bu hafta sonu izlediğim bjk karşısında takımımızın için çok ama çok zor olduğunu söylemek herhalde hata olmaz.Dün yeni transferleri ffriend de dahil olmak üzere çok iyi bir oyun sergileyip iyi bir galibiyet aldılar.
Bu maçta bizim özelikle pota altında çok büyük sorunlar yaşayacağımızı düşünüyorum.Bu maçı alabilmemiz için en az bir şutör ve bir pivotumuzun ekstra oynaması gerekiyor.
Seyirci konusunda söylenecek çok şey var aslında.Bizim yapacağımız şey baştan sona sahaya hiç bir şey atmadan son saniyeye kadar deliler gibi bağırmak olmalıdır.Yıllardır basket maçlarına giderim.Bizim seyircimiz her basket derbisinde (özellikle fener) sahaya ayran atma olayından vaz geçmelidir.Hakemlerin nasıl taraflı davrandıkları ortada ama bizde buna en ufak bir koz vermemeliyiz.
Fener maçında çok şey beklediğimiz ve mrsiç karşısında etkili olamayan de sean hadley umarım bu maçta kereme karşı daha dikkatli olur.Yoksa pota altı derken başımıza bir de kerem belası yaratmayalım.
 
Bu mactan mutlaka galibiyetle ayrılmalıyız.Sahamızda taraftar desteğiyle büyük bir takımı yenmeliyiz artık
Bence de ffreind çok iyi bi pivot ribaund larda özellikle başa çok bela olabilir.
Normal şartlarda alabiliriz diye düşünüyorum bu maçı
 
ılk once sunu belırtmek gerekır. galatasaray taraftarı olarak kufure karsımıyız degılmıız.. bence bjk macında nasıl taraftar oldugumuzu ve basketbolu dıger takımların taraftarlarına gore nasıl ızlıyoruzu herkese ve bu ıgrenc medyaya gostermelıyız.. takımızı nasıl desteklememız gerek.. sahaya su sıselerı ve paralar atarak mı yoksa kendı takımımız hucumda ıken destek, savunmada ıse buyuk bır cıglıklamı... bunu yapmak kolay deıl ama burda taraftar gruplarına buyuk ıs dusuyor. kımse kesınlıkle sahaya bırsey atmamalı ve en onemlısı tek bır kufur bıle edılmemelı.. sımdı denılecek kı gecen hafta bıze kufur edıldı. buna karsılık vermıyecekmıyız.. buna kufurle degıl takımııza nasıl bır sevgı ıle destek verebılecegımızı gostermelıyız.. cunku su unutmamalıdır. hakemler yanlıs karar verdıklerınde bızım verecegımızıntepkısıde hakemın dıger kararları ıcın aydınlatıcı oluyor.. bız kufur ederek ve sahaya bıseyler atarak bunu yapmamalıyız.. sadece tepkımızı centılmence gostermelıyız. cunku sunu ortaya koymamız gerek. takımı son sanıyeye kadar desteklemlıyız.. salondan cıkartılmamız gerek. bunu yapmak ıcın butun taraftarların sakın olması gerek.. bız basketbol seyırcısıyız..
 
Çok zor maç ama ne olursa olsun bu maçı almalıyız. uzun zamandır önemli bir maç alamadık oyuncularımız bu maçta yüreklerini koyarak oynasınlar yenilgiye kimsenin artık tahammülü yok.
 
tribünleri doldurursak ve takımımıza sonuna kadar destek olursak bu maçı alırız......
 
acıkcası bnim pek umidim yok ozellikle bu mactaki gibi defans yaparsak BJK bizi rezil edebilir ne bahane olursa olsun mersinden 92 sayı yenmezdi!bence cok zorlanacagımız bi mac tek avantajımız tribunler tabi oda dolarsa ben bu macta yarimi alıyom...
 
almamız lazım bu maçı.alamazsak işimiz zor.dixon takımı oynatma görevini yerine getirirse kazanma şansımız artar.biz bjk den daha iyi takımız.
 
Akatlardaki Beşiktaşla deplasmanlardaki Beşiktaşı karıştırmayalım bence.Deplasmanda özellikle şut yüzdeleri düşüyor ve daha pısırık oynuyorlar.Eğer eksik noktalarını belirleyip üzerine gidersek çok rahat kazanabiliriz.
 
Karşılaşmanın taraftar açısından durumuna bakacak olursak; çok büyük olay yaşanmadığı sürece taraftarın salondan çıkarılmayacağını düşünen arkadaşlar çok yanılıyor. Emniyet gene tetikte olacak ve fırsatını bulduğu anda hakemlerden aldığı talimatı yerine getirecek. Ancak biz basketbol seyircisine yakışır şekilde takımımız destekleyelim ki fırsat avcılarına koz vermeyelim.

Derbinin takım açısından durumunu değerlendirmek gerektiğinde kazanmamız gereken bir karşılaşma. Galibiyeti getirebilecek kadro da mevcut. Umarım kenar yönetimi büyük maçlarda çuvallama yeteneğini bu maçta sergilemeye çalışmaz.
 
heralde düşündüler tribün hangi saatte ve hangi gün dolmaz
cuma 8 i uygun gördüler
bu soğukta karda kışta gece 10 da insanlar ataköyden çıkcak
böle zihniyetin içine ediiym ben
pzr 14:00 16:00 çokmu zor be salaklar
 
Tüh be Cumartesi günüde en zor Final Sınavım ama ne olursa olsun maçı izliyeceğim.Gerekirse Galatasaray için ''F'' alırım.İlk maçı hatırladıkça kahroluyorum zaten ...

Bekle Murat Hoca rövanşa az kaldı :eek:key
 

Üst