Galatasaray 67 - Fenerbahçe 75

Biletler: http://www.biletix.com/biletsec/NBX8B/ISTANBUL/tr

Rakibimiz:
Fenerbahçe:
Grup: 8-0, Top16: BLMA'ya karşı 2-0

Euroleague'de 8. sezonunu geçiren Fenerbahçe, 2007'den beri üst üste 6. kez son 8'e kaldı. Daha önceki 5 seferde son 4'ü göremeyen sarı-lacivertliler derecelerini geliştirmek için daha şanslılar. Grup aşamasını namağlup bitiren ve şu ana kadar ELW'nin en başarılı takım olan rakibimiz, son haftasına girilen TKBL'de de lider konumda. Fakat Avrupa'da namağlup olan Fenerbahçe, ligde 3 kez (Optimum TED, Mersin BŞB ve Kaskispor karşısında), Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası finallerinde iki kez Galatasaray karşısında sahadan mağlup ayrıldı.

ELW'nin (Galatasaray'ın ardından) en skorer 2. takımı olan Fenerbahçe, savunmada ise ekibimize göre daha başarılı. Maç başına 65.8 sayıya izin veren rakibimiz, en az sayı yiyen 6. takım ligde. Maç başına ribaund ve hücum ribaundlarında gerilerde kalmış durumdalar. Takımın çok iyi bir beşi olmasına karşın üçü üst üste, 5 günde 4 maçta benchten gelecek katkı ve aslında bu katkının olup olmayacağı çok kritik.

Yıldız: Angel McCoughtry
WNBA'in ve kadın basketbolunun yükselen değeri. Amerika'daki takımı Atlanta Dream'i iki senedir WNBA Finalleri'ne taşıyan Angel, Fenerbahçe'nin de en büyük kozu konumunda. Fenerbahçe'nin geçen sene kazandığı şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Angel, bu başarıyı WNBA Finalleri'nde henüz gösteremedi. 2 sezonda 6 kez final maçına çıkan Amerikalı forvet, tek bir galibiyet alamadı bu karşılaşmalarda. Müthiş fiziksel yeteneklerine karşın mental sorunlar yaşaması onun en büyük handikabı. Hız başta olmak üzere tüm atletik yeteneklerinin üst düzey olması onu hücumda ve savunmada çok önemli konuma getiriyor. ELW'nin en skorer 4. oyuncusu konumunda olan Angel, hücum ribaundlarına üst düzey katkı verip genel olarak skorunu buradan ve hızlı hücumlardan çıkarıyor. Fiziksel yetenekleri sayesinde rahatlıkla faul alabilen yıldız oyuncu, skorunun önemli bir kısmını da çizgiden çıkarıyor.

Avrupalı Yıldız: Nevriye Yılmaz & Ivana Matovic
Üst düzey tecrübeye sahip iki Avrupalı, Fenerbahçe'nin pota altı gücünü oluşturuyor. Galatasaray'a karşı oynanan son karşılaşmada "ikiz kuleler"in (Tina Charles ve özellikle Sylvia Fowles) hışmına uğrayan bu ikili, turnuvada bir nebze daha rahat olacaklar Fowles'ın yokluğunda. İkiliden daha kalıplı olan Matovic, daha mobil kullanılıyor. Her ikisi de özellikle hücumda çok etkili olan bu Avrupalı uzunlar yüksek posttan yüzdeli atışlarıyla dikkat çekiyor. Savunmada ise "F8 için gerekli sertliği sağlayabilecekler mi" bu biraz soru işareti olarak kalacak maçlar oynana kadar.

X Faktör: Penny Taylor
Rahatlıkla yıldız olarak da sayılabilecek bir isim ama kariyeri boyunca olduğu gibi hep büyük oyuncularla oynamasından ötürü yine biraz geri planda kalıyor. WNBA'de de oyun aklı ve çok yönlü oyunuyla en ciddi tamamlayıcı parçalardan biri sayılan Penny, Fenerbahçe'de de istatistik kağıdının her yerinde takımına yararlı olmaya çalışacak.

Maç Programı:
28 Mart 18:00 Beretta-Famila
29 Mart 20:45 Galatasaray
30 Mart 18:00 Rivas Ecopolis
 
Biraz daha sabır, oynayacak takım az sabır ya. 2 kupa aldık 2 kupa. Haksızlık etmeyelim adama. TV molası verilmişken takımına mola alan, seri yediğinde bir 13-15 yemeden mola almayan, takım rüzgarı arkasına alıp seri yakaladığında mola alan, rakibin hücum süresinin bitmesine 8 sn kalmışken 8 snlik hücumu beklemeyip mola alıp rakibe set çizdirebilen bir koç var takımda. Az daha sabretsek olur heralde.

Maça gelirsek 40 dakika alan savunması yapmazsak şansımız olduğunu düşünmüyorum. Az umudum vardı onuda bugün kaybettim. Boşuna beklemişiz şu günü sabırsızlıkla.
 
Bencede yarın istifa diye inletilmemeli, maç sonu kazanırsak şampiyona bitene kadar susalım deriz, kaybedincede buluruz başka şey, ama ne istifa nede yerli kalitesini yükseltmeye gerek duymayız...
 
bence bu gece hic düsünülmeden ceyhun hocaya tessekür edelim... Cem hoca yarın takımn basında cıksın ... Hocasız cıkmakdan cok daha iyidir
 
Bu gruplarda sıralama sayı averajına göremi, ikili averaja göremi yapılacak. Üçlü averaja kalırsak sıralama neye göre yapılacak bilgi verirmisiniz?
 
Yahu Cem Hoca hakkında Kadın takımının başındayken burada yazılanları unuttunuz sanırım. Adamı tefe koyup gönderdiniz. :)

Biz bu maçı alırız bence. Ayrıca hoca da ayrılmaz maç gecesi. Boşuna yazıyorsunuz. :)
 
Hocayı ben de beğenmiyorum. Zorla adamı savunma durumuna getirmeyin insanı. Hoca bu gece değişmez, kupa maçından sonra da değişmezdi. Yazılanlar boşuna. Onu söylüyorum.

Hem bu maça taraftar inanmazsa oyuncular hiç inanmaz. Fener'i 2 kere yendik, onlar da bizi 2 kere yendi. Demek ki yenilmeyecek bir takım yok karşımızda.
 
çok ciddi olarak söylüyorum bunu sene sonuna kadar Taurasi oyuncu/koç olsun...
hem basketi bıraktıktan sonra koç olacaktır muhtemelen onada tecrübe olur...
sene sonunda Rivas'ın koçuna kaynayalım...
adam oyunun her saniyesinde maçın içindeydi resmen oynattı takımını...
 
Kerem benim derdim fener değilki, hatta onları yensekte , şampiyon dahi olsak bu hocasız olacak. Ben bugün istifa etsin demiyorum, bari oyunu okuyamıyor, müdahale etmesin...
 
Gruptan çıkmamız için ne gerekli biri yazsın ? Yarın Fener maçını kazanamazsak birilerinden bunun hesabı sorulmalı. Bu sadece Ceyhun Yıldızoğlu olmamalı organizasyonu Federasyona devretmiş basiretsiz yöneticilerden de hesap sorulmalı.
 
Onu sana yazmadım zaten. Hocayı ben de tutmuyorum ama takım içinde hocadan daha büyük sorun olan kişiler var. Burada yazmak istemiyorum onları. Bazıları akıllarını başlarına devşirmeliler. Kazandıkları paralar hayırlı olmaz yoksa onlar için.
 
Gruptan çıkmamız için ne gerekli biri yazsın ? Yarın Fener maçını kazanamazsak birilerinden bunun hesabı sorulmalı. Bu sadece Ceyhun Yıldızoğlu olmamalı organizasyonu Federasyona devretmiş basiretsiz yöneticilerden de hesap sorulmalı.
Grup çıkmaza girdi.Yarın yenilirsek bitiyor,yenersek son maçıda yenip fenerin yenmesini beklicez.Bence imkansız.Fener maçı yer yer verir rivasa.
 

Üst