Galatasaray: 71 - A.Girona: 69

Yiğiter Uluğ salonda az seyirci var ama sesleri çok geliyor diyordu. Rakip hücumdayken ıslıklayan takımımız hücum yaparken coşan seyirciyi özlemiş bu parkeler...

Bu arada Yıldız Teknik ile Marmara Üniversitesi büyük özveri göstererek maça gitmiş. Onlara da tebrikler...
 
1)şu takıma yalvarırım güvenin.türkiye kupasından elendiğimiz gün hatırlayan bilir ayhan şahenkte gironay yenecez dedim güldüler..
2)tufan ayrı parantez açacam ama yazacak hiç birşey bulamıyorum.görende 20 senedir avrupada maç oynuyor diyecek.hem savunmada hem hücümda 2 adet ibrahim kutluay performansı çizdi
gaines büyük maçların oyuncusu olduğunu gösterdi başlarda sürekli potaya gitti ama faul problemine dikkat etse iyi olur.hüseyin çok şaşırttı beni bir double-double bekliyordum neyse canı saolsun.hite konusunda herkes konuşuyor ama şurada kimse kötü oyuncu demedi yanlış yere transfer yapıldı dediler bari şugünde ortamı germiyelim olmuyor...
3)murat hocaya şimdi dokunmayın nolursunuz ya adamın güzündeki ışığa bakın galatasaraylılık heycanına bakın
şuan mutluluktan yazamıyorum heycanım dinsin diye bekledim ama hala kıpır kıpırım neyse cimbom avrupada kral köşküne hoşgeldin
yensende yenilsende...
 
futbol maçlarında canlı yayın yapıp basketbol maçının skorunu hala geçmeyen resmi sitemize sevgilerimi yolluyorum
 
müthiş bir galibiyet oldu bu. ben malesef maçı izleyemedim işim dolayısıyla. artık gs tvde tekrarını beklemekle geçicek zaman.
bu arada maç istatistiklerini öğrenme şansımız varmı???
 
Re: Re:

Arda EZER' Alıntı:
Arda Öztürk":7361d]futbol maçlarında canlı yayın yapıp basketbol maçının skorunu hala geçmeyen resmi sitemize sevgilerimi yolluyorum[/quote] Onu da biz [url="http://www.gsbasket.org' Alıntı:
http://www.gsbasket.org[/url] olarak geciyoruz. Olsun o kadar ;)[/quote:7361d]


elinize sağlık abi

bu arada sendende maçla ilgili bir yazı bekliyoruz :)
 
Maçla ilgili yorumlarımı sonra yapacağım..Çok yoruldum az dinleneyim de..Salon hakkında da güzel şeyler paylaşacağım inşallah..

Ama şu anda tek paylaşmak istediğim konu Kanal 24 hakkında..Maçın neden 6'ya alındığını sorduğumda aldığım cevap beni gerçekten yaraladı..Bunu daha önce de forumda söylemişlerdi ama teyit ettirdik en azından..

Fenerbahçe yarın Şampiyonlar Ligi maçı var diye maçını Salı'ya aldırıyor..Biz de onların maçı var diye maçı 6'ya aldırıyoruz..Koca bir alkış yönetimimize...

Bu arada deplasman maçları büyük bir ihtimalle yayınlanmayacak :(
 
Yine maçın heyecanı geçtikçe aklımızda kalan güzel şeyler oluyor..ilk periyodda üstüste attığımız 5 fastbreak avrupada bu düzeyde bir takıma karşı inanılmazdı.
 
Re:

Murat İnal' Alıntı:
Yine maçın heyecanı geçtikçe aklımızda kalan güzel şeyler oluyor..ilk periyodda üstüste attığımız 5 fastbreak avrupada bu düzeyde bir takıma karşı inanılmazdı.

dee brown ın varsa olacak okadar :)
 
Haftanın sürprizlerinden birini yaptık. Murat hoca'nın sonuda rakibe yönelik bir hazırlığını görmüş olduk. Barca-girona maçını seyrettikten sonra bizim bu takıma karşı alan savunması yapmamız gerekir demiştim. Etkili bir şutörü olmayan gironaya karşı alan savunması yaaprak pota altından bizi geçmelerine engel olduk.

bu galibiyetin fazla da büyütülmemesi gerekiyor. Takımımızın eksikleri yerli yerinde duruyor. Cüneyt ve Murat hala savunma yapmıyor. Ribauntlarda gerek owens gerekse gaines istekli ve mücadeleci olmlarına rağmen boy handikapalrı nedeniyle yeterince etkili değiller buna kısa oyuncularımızın da her mevki de rakiplerinden kısa olması eklendiğinde maç boyu alan savunması yapmamıza rağmen ribaunt sıkıntısı yaşadığımız dönemler oldu. ispanya liginin güçlü ekiplerinden birisini yenmek çok güzel ama kollektif bir oyun oynamadık. paylaşım denen bir şey yoktu. maçta sadece 7 asist yaptık. ironik olarak eleşrdiğim murat kaya 4 asist yaparak maçtaki en çok asist yapan oyuncumuz oldu. ama bir de savunma yapsa. Cüneyt ve murat'ın yan yana oynaması bir facia da birinini oynaması bile savunmanın ciddi anlamda tökezlemesine sebep oluyor. Hele ilk periodun sonlarıydı galiba alan savunmasında dışarıda cüneyt ve murat'ı koyduk. Evlere şenlikti.

Dee muhteşemdi ama takımın oyuun kurucusunun sadece bir asist yapması düşündürücü. yalnız böyle bir oyuncu bulduğumuz için çok şanslıyız. Elimizden kesin kaparlar. bence bir an önce NBA opsiyonu olan uzun dönemli kontrat yapmaya çalışmalıyız.

Hite beklediğim gibi bir performans gösterdi. transfer topiğinde yazmıştım 12-13 sayı 4-5 ribaunt ortalamalrı ile oynar diye. Bu noktada belki tartışmamız gereken konu hangi bölgeye transfere ihtiyacımız olduğudur. ben hem uzun hem ed kısa forvete ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Neyse daha önce yazdığım şeyleri tekrarlamak niyetinde değilim ama tek bir transfer yapacaksak bence kısa forvet almalıyız. şu anda 4 yabancımız var. bunlardan ikisi kısa ikisi ise uzun. Elde hem savunma hem de hücum açısından güvenilir tek yerli kısa oyuncu Tufan. Cüneyt ve Murat'ın aldığı dakikaları azaltmamız gerekiyor. Ligi düşündüğümüzde iki yabancı uzunla oynamak kısa rotasyonunda cüneyt ve Murat'ın sürelerini arttıracak ve takımın savunma gücünü çok fazla törpüleyecektir. Gaines ya da owens bir 6-8 cm daha uzun olsa iyi olacaktı ama bence Faith'de savunmaya kataacğı dirençle bir 10-15 dakika hüseyin'i dinlendirecektir. Şu şartlar altında top kullanmayı çoks evmeyen ama savunmaya direnç katacak bir kısa forvet çok işimize yarar. Basden gibi bir oyuncu bulsak iyi olur.
 
Hite'in en az 30 dakika süre alacağı düşündüğğümden Cüneyt ile Murat'ı aynı anda sahada 5 dakikadan fazla görmeyiz.Bu da önemli bir adım.
 
Hite bugün 30 dakikakaya yakın oynadı zaten. (28 dakika). cüneyt ve Murat'ın sadece yanyana oynadıkalrı değil tek başlarına oynadıkalrı dakikaları da bence azaltmamız gerekiyor. Cüneyt kendi keyfine oynuyor. Murat'tan ise artık benim hiç bir beklentim kalmadı. bir adam 3 yılda savunmasına hiçbir şey mi katmaz? Şutu sokamamasına bir şey diyemem ama elini kolunu sallayan yanından geçiyor. savunmada ruh gibi. hücumda süper olsa asvunma yapmamasına tolerans gösterilir de aradaki parlamaları dışında hücumda da yok. Bize Tufan gibi yürekli oyuncular lazım.
 
işten erken cıktığıma bu kadar değeceğini sanmazdım.
hite inanılmaz faydalı olacak, bayıldım, tribünleri ayağı kaldıracak bir transfer olduğunu düşünüyorum.
basketbolu parkede değilde gökyüzünde oynuyor sanki,
kite @ sky
hite @ court :p
aman allahım ya, bu ne harika bir kadrodur. dee, hite owens gaines mahşerin 4 atlısı : )

neyse, yarın kaçabilirsem bayan maçında görüşmek üzere.
 
MAçla ılgılı tvden yorum yapan arkadaşlar azcıkta T bloktan bahsetselerdi çok eksiktik ama inanılmaz mücadele ettik , teknık takık girmiyim ama Hüseyin 'i maç içersinde dinlendirerek daha verimli oynatabiliriz. Maça gelmeyip 100 olur diyenlere KAPAK olsun :p
 
Bu maçta T blokta değildim..Arkadaşlarımla yukarıda takılmayı tercih ettim..Sonuna kadar destek verdik tüm salon ve bize hediye ettiler galibiyeti..

Ya dikkat ettiniz mi her basket sonunda atan kişi tribüne armağan ediyor..Ya taraftar takım bütünleşmesi ne kadar güzel bizde..Bunu geliştirmek de bizde..O salonu doldurunca ben o insanların ne kadar motive olacaklarını tahmin edemiyorum bile..

Dee her zamanki gibi çok iyiydi..Ne o fast breakler ya..Adam uçuyo..Hite da çok hızlıydı..Hem hızlı hem hem de havada..Şahin mi desem kartal mı :D

Hüseyin yorgundu..Acilen 5 numaraya bir takviyeye ihtiyacımız var..Orayı da yedeklersek sağlam bu takım şampiyonluğa oynar..

Neyse bu akşam da bayan maçındayız..Herkesi bekleriz..

Bu arada maç öncesinde Gasol'la konuştum..NBA'ye neden gitmedin dedim benim takımım benim için daha önemli dedi..Bizden kimi tanıyorsun falan dedim Gaines ve Owens dedi..Dee Brown'u tanıyor musun dedim Oooooo Dee Brown falan gibi bişey dedi :D
 
Maçta çekilen fotorafların yayınlandığı bir yer var mı sitede? Ana sayfada her maç başlığında bir iki küçük kare var ama daha büyüğü belli olan yok mudur?
 
- Lami cimi yok cok onemli bir takimi yendik bir kere, acikcasi mactna once 70e 30 diye dusunuyordum sanlslari.
- Bu macta cok avantajlarimiz da vardi bunu da unutmamak lazim. 35 yasindaki McDonald, 41 yasindaki Middleton gibi oyunculari var ve Pazar mac yaptilar, Girona'dan tahminen Barcelona'ya gecip buldularsa direk ucmuslardir. Yani yorgun bir takimla oynadik. Ayrica niye bilmiyorum ama bizi en cok zorlayabilecek adamlardan 3 numarada Stevenson hic oynamadi, Drobnjak da tadimlik oynadi.
- Uleb'den istatistiklere baktim, pek gercekci durmuyor cunku Huseyin ve Fatih'in toplam sureleri 40'tan fazla ama hic ayni anda sahada kalmadilar. Istatistiklerin dogru oldugunu varsayarsak 7 asist yapmisiz ve bunlarin 4unu Murat Kaya yapmis.
- 2 mactir devre arasi oncesi bombos turnikeden de kolay pota dibi kaciriyoruz, neyseki sonradan aramiyoruz.
- Cok degismeli savunma taktigimiz tuttu bu mac.
- Hite cok faydali oldu, dikey ziplamasi da o kadar iyi extra katkilar yapabiliyor.
- Huseyin'den 0 verim aldigimiz bir maci almak da cok onemli. Takimin ne kadar opsiyonlu oldugunu gosteriyor.
- Son topta Huseyin yerine Fatih ile oynamamiz daha dogru olurdu gibime geldi, bir de son topta screen sonrasi sikistirmaya devam etseydik dedim keske cunku screene Middleton gelmisti neyseki top girmedi.
- Bir de Dee-Cuneyt-Hite oynadigimiz dakikalarda cok kisa kaldik, bu tur zamanlarda Tufan dinlenirken Erdem'in de rotasyona girmesi onemli. Bugun Fatih rotasyonda zaman zaman ne kadar verimli oldugunu gosterdi, darisi Erdem'in basina.
 
Yillar sonra Avrupa maclarina hem de onemli bir takimi yenerek baslamak elbette cok guzel. Bu galibiyet onemli bunun nedeni bence rakibin gercekten winner bir takim olmasidir. Girona Pamesa Valencia'yi da Cajasolu da 1 sayi farkla yendi kendi liginde. Yani ozellile mac sonu stresini iyi bilen ve kazanan bir takim. Nitekim dun de mac sonunda geriden gelip az daha (son top girseydi) kazaniyorlardi. Neyse ki girmedi. Forumda pekcok dogru tespit var tekrarlamakta gerek gormuyorum. Ancak Huseyinin Karsiyaka macindan kalan yorgunlugu ve genc pivota karsi oynamasi bizi etkiledi. Bu durumda Fatihten birseyler bekliyoruz. O da sakatliktan sonra hala toparlanamadi. Eger savunma ve ribaunda katki verirse mutlaka faydasi olacaktir. Erdemi ben de sahada gormek istiyorum. Erdem 3 numarada Tufan ile birlikte bu yuku sirtlamaya gayret ederse ki eder takima cok faydali olur. Dee icin soyleyecek soz bulamiyorum. Ancak seneye NBA donmezse NBA coachlarinin bu isi hic bilmedigi kanisi olusacak bende. Bu yasta bu kadar olgun takim oynatan Pg bulan varsa beri gelsin. Bu da bu yilki sansimiz bizim. Hite icin burada kimse kotu oyuncu demedi ki. Kim neden uzerine aliniyor. Bize 3 numara lazim neden 2 numara aldik dendi. Ama Hite atletik yapisiyla ribaundlarda katki vererek 3 numaranin yapacagi isin bir kismini ustlendi. Ancak hem kendi adamini hem de 3 numarayi savunamayacagina gore Erdem'den kesin katki gerek. Cuneyt ve Murat'in bu savunma isteksizligini de her mac yadirgiyorum. Bu is gonul isi bu macta bile savunma yapmayacaklarsa hangi macta yapacaklar.
 

Üst