Galatasaray: 76 - Asvel: 75

Re: Galatasaray-Asvel (19 Şubat "D" - 26 Şubat )

İlk 15 dakika felaket savunma yapsak bile sonradan toparlandık hatta biraz daha dikkatli olsaydık belki maçı erkenden de alabilirdik . Sonuçta gördük ki rakip takım hızlı hücum temposunu kaybettiğinde maçtan kopuyor . Neyse , bakalım Dee dönünce İstanbul'da nasıl bir maç olacak ? Oyuncuları kutlarım.
 
Re: Galatasaray-Asvel (19 Şubat "D" - 26 Şubat )

dee brown

16 sayı-4 asist-3 ribaund ortalamalarıyla oynayan bir oyuncudan konuşuyoruz.
cenki boşuna savunduğumu anladım :) dee ile ilgili konuşulan konu buysa vurun gitsin cenki ipe :)
 
Re: Galatasaray-Asvel (19 Şubat "D" - 26 Şubat )

Utku OĞUL' Alıntı:
Demek ki eksik olan şey mücadeleymiş!
Krizden çıkarır umarım bu sonuç takımı.Bravo böyle devam...
alakasi yok ama arkadaslar aranizda fransa'da yasayan ve ntvspor'a bakabilen bir arkadas varmi aranizda ?
 
Re: Galatasaray-Asvel (19 Şubat "D" - 26 Şubat )

Maçtan bahsetmeden önce Murat KAYA'dan bahsetmek gerekiyor bence. Arda bahsetmiş biraz. Murat KAYA maçın başında aldığı sorumluluk ve takındığı tavırla çok güzel işaretler verdi. Hite a yapılan faul sonrası yaptığı sert! faul bile çok anlamlıydı. İçeri drive eden tek oyuncumuz şu anda. Ki sanırım sene başından en son beklenen oyuncuydu. Tebrikler Murat #10...Daha güzel günlere umarım..

Sonrasın da tabiiki Hite. Sakatlığına rağmen (zorlanması çok belliydi) sahaya herşeyini verdi. Tek eksiği içeri daha çok girip bitiriciliği. O konuda ciddi sıkıntısı var. Yaptığı blok maçı bitirdi zaten. Bir de dikkat eden oldu mu bilmiyorum ama Asvel'in attığı serbest atıştan sonra arkadan gelip aldığı bir ribaund var. Of of :)

Cenk cidden iyi maç çıkardı. Kendini maça verdi çünkü. Yine kendi top kullandı ama kesinlikle affedilebilir. Bu çıkışı sürdürsün bizi utandırsın..Hadi bakalım.

Hüseyin hücumda yine ikinci oyun kurucu gibi oynadı. Bir ara top bile sürdü :) Ama savunmada anlamadığım şekilde (aslında anlıyorum ama..) etkisiz kalmayı "tercih etti".

Rövanş için hepimiz umutlandık ve iyi düşüncelere girdik. Yüzdelerde bir sıkıntı yaşamazsak geçeriz gibi görünüyor. Süper bir atmosferde güzel bir tur galibiyeti alırız umarım..

Son not : Umarım bazıları utanmıştır !!!!
 
Re: Galatasaray-Asvel (19 Şubat "D" - 26 Şubat )

akşam ki maçta cenkte olduğu gibi bütün oyuncularımız böyle oynasınlar biz utanmaya razıyız...
yeterki mücadele etsinler son dakikaya kadar biz haksız çıkmaya razıyız...
biz müsteri seyirci değiliz,taraftarız . galatasaray kazanınca biz kaybetmeyiz..
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

Bu maçı sakin oynayarak,takım olgusundan kopmadan ve savunma yaparak kazandık..Çoğu zaman iyi organize olamadık yani çıkıp da birileri Dee'siz daha iyi oynuyoruz derse komik olur..Bu maçta konsantre olduk oyun kurucusuz oynamaya ama her maç nasıl oynayacağız..Bu yüzden Dee'yi kazanmak bizi kupada çok daha yukarılara taşır..
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

Bir iki şey daha ekliyeyim.

*Maçtan önce kadrolar açıklanırken Murat KAYA ' nın boyuna dikkat eden oldu mu :)

*Ceo 4 blok yapmış.Ayrıca her istatistikte bir şey yapmış.
6 sayı 3 ribaund 4 asist 1 top çalma 3 top kaybı 4 blok.

*İki sayılık ve üç sayılık atışlarda yüzdelerde gerideyiz.
Ribaundlarda 34-24 gerideyiz.
Asistlerde 20-13 gerideyiz.

Böyle bir maçı berabere bitirdik motivasyon ve mücadeleyle. Yeniden tebrikler aslanlarımıza.
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

Deplasmanda beraberlik iyidir =)

Deesiz açıkcası dağınık olacağımızı düşünüyordum.. Ama takim iyi mücadele etti gerçekten.. Murat ve Cenk'in guard yeteneklerini kullanmaları biraz Dee'nin eksikliğini kapatmış olsa gerek.. Hite inanılmaz zaten, keşke topu daha fazla eline alıp kendisi bir şeyler yaratabilse.. Umarım sakatlıklar konusunda yine sıkıntı çekmeyiz bu arada. Bugun Hite'ın sakatlığını duyunca "of yine mi başladık" diye hayıflanmıştım ama Hite sakat sakat bu performansı gösterdi =))

Tufan'ın da iyileşmesiyle baya geniş bi rotasyonumuz olacak. Ben avrupa'da da umutluyum açıkcası.. İlk sene
için zaten başarılı olduğumuz açık 8)
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

Bu arada belki konumuzla alakalı değil ama ilgilenen arkadaşlar mutlaka görmüşlerdir Hemofarm Buducnost u evinde 26 sayı farkla 82-56 ile dağıtmış ve son 16 yı bir mucize olmazsa garantiledi.Hemofarm ı 2 maçta da yenen ve özellikle grup 2.liği için deplasmandaki son maçı kazanan takımımızın bir kez daha ne kadar büyük bir iş başardığı ortada.Öyle zannediyorum ki bu sene takımımızın en büyük handikapı istikrar.Bu istikrarı şu dönemde yakalayıp sezon sonuna kadar sürdürürsek ligde en azından final oynarız diye tahmin ediyorum.
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

Takimin bu yil en iyi yonleri sunlar.
1) Kesinlikle teslim olmuyoruz. Geriye de dussek maci birakmiyoruz. Bu cok onemli. Rakip one geciyor, bazen farki da aciyor ama takim ne olursa olsun maci birakmiyor. Bunu basarmak icin hem hirs gerek hem de kendine guven. Cok zor maclarda bile bunu basariyoruz. Istanbuldaki maclari seyirci destegiyle kazanirsak sorun olmaz. Cunku kimse bize oyle 10-15 sayi fark atamaz kolay kolay. Cunku takimun muthis bir oyuncu gururu var. Dun bir pozisyondan Hite'in yuzundeki ve hirsini gorunce cok etkilendim.
2) Takim birbirine inaniyor ve seviyor. Herkes rolunu oynuyor. Kotu oynasalar da ne yapip edip yardimlasarak bunu kapatiyorlar.
3) Savunma direnci oturunca bize sayi atmak deveye hendek atlatmaktan zor.

Takimin en kotu yonu ise mac bize donecegi sirada bir turlu gerekli hamleyi yapmamasi dun defalarca maci kazanma firsati yakaladik ama hep hucum tercihlerinde hata yaptik. Bu konudaki eksikleri gidermemiz gerek.
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

Bu oyun ve skor üstelik eksik kadro ile yapılınca oyunculara ve bize iyi moral oldu.Utku yukarda demiş yaa gerçekten eksiğimiz mücadele imiş.Takım liderliğin rehavetine fazla kapılmıştı umarım bu artık silkelendiklerinin resmidir.Artık buradaki maçta traftara büyük iş düşüyor öyleki oyuncularımızı baskı altına almadan rakibin bileğini biz titretmeliyiz en başta.Zor bir deplasmandan alnımızın akıyla çıktıktan sonra buna artık tur yakışır.
Ayrıca eklemeden geçemicem Hüseyin'in bu maçta var olması hayati önem taşıyordu.
Son olarak yine eklicem transfer komitesi ve Murat Hoca yine bir toplansalar iyi olur bence.
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

:) Çok uzun teknik analizlere girmeye gerek yok..Zaten arkadaşlar yukarıda yazmış..

hite zaten kapasiteli oyuncuydu.. gözlerinden öperim :)

cenk konusunda mahçup olmayı, haksız çıkmayı çok istiyorum.. karşıyaka maçında fena değildi, bu maçta daha iyiydi..inşallah formu böyle sürekli artar..özellikle tuttuğu adamı çıldırttı.. buradaki maçta o adamın üzerine oynayabiliriz.. solomon gibi.. hemen kaptırıyor kendini..

murat kaya üzerine düşeni fazlasıyla yaptı.. helal olsun..

bir tek fransız tv si konusunda atıp tutmak istiyorum.. burunlarından kıl aldırmazlar, sorsan türkleri, türkiyeyi, türk televizyonculuğunu ciddiye almazlar.. yaptıkları maç yayınına bakın.. maçta istatistik namına hiç bir şey yoktu.. skor dışında hiç bir şey yazılmadı.. bir de anlamadığım bir şey var.. basketbol topu topu 5 kişiyle oynanıyor, ilk 5 in 2 sini yanlış yazmayı nasıl başardılar anlayamıyorum. fatih ve gaines yazdılar, hüseyin ve owens başladı..

takım için ne zaman umutlarım azalsa böyle bir şey oluyor..hemofarm maçı da böyle bir ana denk gelmişti.. murat özyer i bazen ben de anlamıyorum ama kervan yürüyor.. bu maç tempoyu ilk periyot hariç süper kontrol ettik.. rakibi coşturmadık..

son olarak mersin maçında " bizim takım el ele hep beraber tribüne " yi daha güçlü söyleyeceğiz..

asvel maçına da herkes gelecek artık.. kimse ertesi gün iş var, saat kötü , trafik felç, salon uzak ,sevgilimin doğumgünü falan demesin.. her akşam oynanmıyor bu maçlar.. yıllardır bu seviyeye çıkamadı bu arma.. maça gelenlere de kırmızı t-shirt dağıtılacak :) Salon dolacak, başka yolu yok..
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

Murat Kaya,beklediğim patlamayı son bir ay içinde yapıtı.Dün müthiş oynadı.Gerçekten bravo.Hite da mükemmel oynadı.Attığı 3 lükler çok kritik zamanlarda geldi.Mücadelenin büyük kısmını geride götürdük.Öne geçme fırsatlarını bir türlü iyi kullanamadık.Özellikle son hücumumuz ,top kaybı ile sonuçlanması çok üzdü beni.Orada öldürücü darbeyi yapacağımızı düşünmüştüm,ama olsun.İlk 15 dakikada 40 sayı yedikten sonra,geri kalan zamanda 29 sayı yemek;herkesin yapabileceği bir durum değil.Haftaya salonumuz dolacaktır.Skor iyi olunca,hakemler az konuşuluyor.Hakemler kötüydü,dün.
Maçın adamı;Cenk Akyol.Cenk,zaten gelecek sezon bizimle birlikte olmayacak.İyi bir takıma gitmek için iyi oynamak zorunda.O yüzden vitrin yapması zorunlu.
Son olarak güvenelim arkadaşlar,takıma ve teknik heyete.İkinci Yükselme Devri başladı... ;)
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

Ben herkesin olduğu gibi kulüplerin de bir karateri olduğuna inanıyorum. Eminim kuruluş günümüzde sonbaharda olsa çok güzel güneşli bir gündü. Ne demiş Ali Sami Bey: "....Türk olmayan takımları yenmek....." bir kulüp bu inançla kuruluyorsa karşılığını mutlaka alır.
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

Tebrikler ASLAN YÜREKLİLERİMİZE

Bizi biz yapan savunmamızı ortaya koyunca çok değerli bir sonuç elde ettik.

Dee,döndükten sonra böyle yavaş tempoda oynayınca çözdüğümüz takımı,Dee'nin yüksek templou oyunu ile onların işine mi gelir yoksa o oluşacak atmosferde onları sahadan mı sileriz saha da görücez.
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

aslan yüreklilerimizi bir kez daha kutluorum ama deinilmesi gereqen bişiler war öncelikle cenk akyol önce karsıyaka maçı sora asvel gittikçe yükselen bi grafiği söz konusu hite,cineyt sakat olmalarına rağmen verdiği mücadelelerden dolayı hepsine tesekkür ediorum haftaya salı o salon ya dolacak yada dolacak bide dee geldimi tamamdır :D
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

aslanlarımızı verdikleri mücadele için kutluyorum.ve hayatımda ilk defa berabere biten bir basket maçı izledim :D Hite gerçekten tam bir iki numara gibi oynadı cenkte ise büyük bir çıkış var dün akşam hem hücumda hemde defansta iyi işler yaptı tebrik ederim umarım play offa kadar hepsi en üst seviyeye ulaşırlar.ben dee brownun neden oynamadığını bilmiyorum ma amurat kaya onu pek aratmadı doğrusu onuda ebrik ederim.Telekomun 26 bjk nin 15 sayı fark yediği bir günde biz iyi bir iş yaptık :D.Diğer maçlar için hepsine yürekten başarılar
 
Re: Galatasaray-Asvel (26.02 Salı 21:15) İlk Maç : 69-69

Asvel macindan avantajli bir skorla donmemizi saglayan yegane faktorlerden en baslicasi Murat Ozyer'in mevcut hatalarini en minimuma indirmesi ve Cenk Akyol'un ekstra katkisi...

Murat Ozyer'in Karsiyaka ve Asvel macindaki farkliliklari sunlar oldu...!

1.Dee Brownsuz Galatasaray,Lincolnsuz GS futbol takimi gibi...!! Hakemlerin garip tutumlarina,kararlarina ragmen savunmada bilhassa herkes kendinden bir seyleri ortaya koydu ve Murat Ozyerin aldigi molalar cok yerindeydi..(Mola alimi konusundaki zaman...)

2.Dee'nin olmadigi zamanlar Hite daha cok sorumluluk aliyor ve hucumda daha cok on plana cikiyor..Cunku Dee'de sut yok,Hite'in dis atislari cok yuzdeli ve tehlikeli.. (Hite'e liderlik gorevini vermek)

3.Murat Kayayi akilci bir sekilde oyunda tutaraktan oyununun temposunu cok iyi ayarladi,ve Murat Kaya'da kendinden beklenenin fazlasini vermis oldu..

4.10 sayi geride iken iceriden Gaines ile devamli oynatarak takimi garanti basketlerle farki kapamayi dusundu ki,dogru bir karar..!

Brighton ise su ana kadar soru isareti..Ilerleyen haftalarda ne duzeyde oldugunu tam olarak gorebilecegiz.Bu mactan cikaracagim en belirgin sonuc DEE'siz GS daha baska bir guzel..
 

Üst