Herkese selamlar,
Stres ve sinir dolu bir haftasonundan sonra dondum yeniden.Mac saatinde yolda oldugum icin o yorgunluguma ragmen maci izledim gece 4 te.
Butun topici okudum her zamanki gibi.Madde madde yazicam.
*Eger Galatasaray bir daha Abdi Ipekcide oynarsa tepkinin kralini vericem.Ayiptir yahu.Bu galibiyetlerdeki en buyuk paylardan biri bu salon kesinlikle.Televizyondan bile atmosfer hissediliyor.
*Salondan basladik salondan devam edelim.Ergun Gursoy bitti sizmi basladiniz. "Akatlarda olsa soyle olurdu filan". Besiktasin son maclarini izlemediniz sanirim.Diger tribunleri ve takimlari ornek vermek yerine onumuze bakalim sorunlarin nedenlerini dogru gozlerle inceliyelim.
Akatlar bu sene hic dolmadi bosverin dolmasini 1.000 kisiyi bulmuyor cogu mac diyerek konuyu kapatiyorum.
*Mac oncesi KSK trafige takilmis.Besiktas stada girmeden taslanmis.Bunlar konsantrasyon bozan etkiler.Ikincisini tasvip etmesemde avantaj yarattigini dusunuyorum.Feneri 2-0 yendigimiz mactan oncede Samandirada rahatsiz edilmisti hatta.
*KSK iyi bir takim degil.Kadro olarak 7. 8. adama bakmak yeterli.Ama adamlarda bir ruh var gerektigi zaman ortaya cikan.Muratcanin ruhsuzlugu olmasa (utku seviyor gerci bunu ama
) cok farkli oynarlar bana gore.
Neyse demek istedigim bu KSK yla kendi salonlarindaki KSK cok farkli.Taraftar konsantrasyon birliktelik filan falan.
Ama kotu takimdirda demiyorum zaten hedef maci dedik bastan.Kendimize tezat dusmus oluruz.
Simdiki mac Efes maci.Efes iyi bir takim tabiiki.Super bir kadro degiller bu sene ama iyi bir takimlar bana gore.Merakla bekliyorum Efes macini ve oynanacak oyunu.
*Maca gelelim artik.Gokhan tercihi tabiiki yanlisti.
-Hadley neden oynamadi bilen varmi ?-
Gokhan takimda degeri ayri olan bir oyuncudur gozumde.Kaptan olmasinada en cok sevinenlerden biriydim hatta.Takimi saha icinden organize ediyor ama maca baslamanin anlami yok.Kusura bakmasin ama performansi gittikce dahada dusuyor.Takimin zor anlarinda gemisini kurtaran kaptan modelinde gormek istiyorum ben onu.
Yigit kaptan misali.
*Dixon super bir skorer kabul.Turkiye liginin sayi kralliginda bir numarali aday kabul.Ama benim gozumde hala mac kurtaran bir adam degil.
KSK maci icin konusmuyorum cunku ilk defa surati degisti Dixonun.Yerde kaldigi pozisyon sonrasi gelip uclugu yazarkenki ifadesi herseyi anlatiyordu.
Dixon bu sekilde hirsli oynarsa Galatasarayi cok farkli yerlere tasiyabilir ama her zamanki vurdumduymazligi devam edicekse ben sahaya girip tahrik edebilirim her mac kendisini duyrulur.
El-amin Dixondan iyidir bana gore.Bunuda soylemeden gecemicem.
*Valentin konusunda hak veriyorum.20-25 dakika sure almali en az.KSK macinda ayaklarina dikkat ettim.Bu hizla savunmasini gecebilecek oyuncu azdir.
*Takimda iki kisiyi farkli tutmak istiyorum.
Umut Yenice ve Burak Sezgin.
Takimda ki mucadelenin istegin arzunun hirsin -ne derseniz diyin iste- can damari atar damari bu iki isim.
Ozellikle Umuttan ozur diliyorum kendi adima Besiktas maci sonrasi elestirilerim icin.
Burak abi bu takim icin cok onemli bir isimdir.Taktik olarakta mental olarakta.
*Gelelim herkesin merakla bekledigi Halil hoca yorumuna
Ben oncelikle galibiyet icin tebrik ediyorum toptan son 4 macin.Nolursa olsun takimi hazirlayan kisidir.Hicbirsey yoksa takim cok diri ve inancli.
Savunma olarak iyi gozuktuk gercekten ama ben Efes macini bekliyorum bu yorum icin.
Hucumda agir elestirilere hem katiliyorum hem katilmiyorum.
Pota altini zorladi bir donem.Umut Yenice girdikten sonra top indirildi.
Bu arada unuttum.Su an itibariyle pivot hareketi gordugum tek kiside Umut oldu.Bu konuda uzerine gidilirse sevinirim.Ozellikle karsi takimda etkili bir uzun yokken.
Takim genel olarak yine daginik gozuktu.Ama mucadele ve savunmadan dolayi kolay sayilar bulduk donem donem bu gunun guzel yanlarindan biriydi.
Beni asil rahatsiz eden bir konu var. (utku iyi oku)
Semsettin Bas gerektigi zaman dogru kullanilirsa goruntu olarak berbatta olsa iyi bir skorer olabilir.Su anda ligde kotu bir takimda oynasa 20 sayida tutturur rahatlikla.
Ama benim sormak istedigim Semsettin Basin bu kadar sacmalamasina nasil goz yumuluyor.Ozel olarak dikkat ediyorum takimdaki herkes fircadan nasibini alirken Semsettine bir kere laf soylendigini hatirlamiyorum.
Hatirlatayim bir pozisyonu.
Semsettin cok uzaklardan bir sut denedi daha 12-13 saniye varken.Top cembere bile degmeden disari cikti.Hemen mola aldi.Klasik firca yerine tek kelime edilmedi.Dixondan once frenlenmesi gereken kisi Semsettindir.
Gokhan abide oldugu gibi dogru yerde dogru sekilde kullanilmasi gerekiyor bu kadronun.
Halil hoca cok itiraz etti yine.Yapisidir zaten birsey demiyorum artik.
Ama analizleri dogru yapalim.Dogru kararlarada itiraz ediyor.
Misal Dixonun bariz stepsinede itiraz etti.
Dogrudur yanlistir kendi sahamizdir birsey demek istemiyorum buna.
Son olarak takim iyi gidiyor.Gercekten "comeback team" modeli olarak gitmeye basladik. 4 defa +5 sayi geriye dusmemize ragmen bir sekilde hep toparladik. Sahadaki istek mucadele hatta bazi donemlerde savas guzel gostergeler.Ama bunlar elestirileri engellemez ve hatta engellememeli.
Her zaman dedigim gibi GS Cafe Crown olmak ucuz degil.Bunun farkinda olunsun, neler bekledigimiz anlasilsin yeter.
Kimse Galatasarayi hobi klubu, Galatasaray taraftarinida aptal zannetmesin.