Galatasaray-Alpella (79-64)

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
tribün olarak kötü maçlar çıkarıyoruz;niye bu kadar boş anlamak mümkün degil.

Futbol takımız da cezalı;c.tesi günü nasıl boş kalır salon hayret doğrusu.
 
Evet ,ben de bakayım dedim,belki kendimi görürüm diye.:)Onu bırakın maçı da izleyemedim.:(Ben de öğrenmek istiyorum .Bir daha ne zaman yayınlacak?
 
Bu arada maçta dikkatimi çeken bir olay da üçlük çizgisinin oralarda uzunlarımız çok baskılı savunma yapıyor ve buralarda benim gördüğüm en az 4-5 kere top çalma noktasına geldik.Bu da çok önemli en azından topu çalamasakta rakip takımın hcumunu bozuyoruz.
 
Güzel 1 mücadele oldu takımızı adına farkı hep 10 sayı üzerinde tutarak maçı aldık .
3 tane aksayan noktamız var şuanda göze çarpan :
1 rakip takımların özellikle guardlarının elini kolunu sallay sallay potamıza basket atmasına çözüm bulsak
2Bugün ki kötü 3 sayı yüzdemis
3 Ve son olarak bugun salonu boş bıreakan taradaftarımız...
 
maçı izlemediyseniz bazı gerçekleri gerçekten görmeniz imkansız, istatistik olarakta gözükmüyor çünkü, gaines iyi, dee güzel oynadı falan, bunlar hep belli gözükenler, bana göre özellikle erdem türetken'in yaptığı savunma ve pozisyon bozmaları, pas aralarına girmeleri (kestiği toplar ve kesmesede topa dokunup rakibi hataya zorladığı) cok yüksek sayıda oldu.
bizim için hucum ve savunma setlerini calışabileceğimiz cok iyi bir maç oldu, fast break'ler inanılmaz ama gerçekten inanılmaz oranda doğru paslarla hep sonlandırıldı, boş boş luzumsuz pas atılmadı, en doğru adama en doğru zamanda atıldı,
özetle bir genelleme yapacak olursam,
doğru basketbol oynadık, 40 dakika olmasada 25 dakika kesinlikle doğru basketbol oynadık.
önümüz cok açık
 
Bende katılıyorum maçı izleyen biri olarak :) Zaman zaman çok güzel hareketler de gördük, gerçekten bu sene maçlarımızı seyretmek çok zevkli olmaya başladı :)
 
maçın özetini izledim. Galibiyet güzel ama dikkatimi çeken bir kaç noktayı belirtmek istiyorum. Owens ve gaines dışında Erdem, Hüseyin ve dee de özel teşekkür hak edenlerden. 4. perioddaki fast break sayıları Hüseyin'in paslara el sokması sonucu oldu. erdem savunmada her açığı kapatmaya çalıştı. Dee ise parmağıdan sakatlanıp çıktığında takım için ne akdar gerekli olduğunu hatırlattı. 3. periodun son 3 dakikasında çıktı. Cüneyt girdi ve biz de krize girdik. Cüneyt halbuki ilk yarıda çok iyiydi. Dee'nin olmadığı ve ona tam ihtiyacımız olan dönemde tecrübesini yansıtamamasını geçiyorum, yanlış şut seçimleri ile krize girmemize neden olmasını çok yadırgadım.

bu maçlar aldatıcı olabilir. asıl maçımız kaf kaf'la olacak. Gerçek gücümüzü orada test edeceğiz. banvit'in Fener'i yenmesi aldatıcı olmasın. Maçı Tanjevic kaybetti. Solomon'da inat ederek. Tanjevic'i saevmeye başlıyorum :)
 
Bugün 2 galibiyet almışız gibi sevindi herkes. . . Gerçekten güzel bir gündü! Bu sevince kapılıp diğer maçları unutmayalım! ksk ve casa'yı yenersek harika olur artık sevinçten ağlarız :D :D (kendi adıma konuştum ama :D )
 
Verdiğimiz turnikeleri FAtih oynamaya başladığında azaltacağımızı tahmin ediyorum,ayrıca savunmada gerçekten çok gayretliydik,geçen maçtaki gibi tek tek oyuncularla ilgili yazmayacağım.Bir kere her şeyden önce doğru basketbol oynama çabası var,bulduğmuz birçok fast break var;ancak akip savunmayı aşamadığımızda skora katkı yapacak bir dış oyuncu eksiği de ortada.

En çok tepkimizi çeken oyuncuya bence en iyi tepki bizim tribünden geldi,böyle yaratıcı olmak herkesin harcı değil.Yaratıclık derken tribünü kast etmiyorum,söyleyen kişiye tebrikler. :)

Alpella,Biskrem diye devam edersin artık. :)

Söyleyeni tahmin edin bakalım.

Ayrıca takım performansının üstüne koyduğu gibi Ömer de performansınn üstüne eklemiş.Geçen maçtaki heyecanını attığını düşünüyorum,özellikle Fenerbahçe maçının skorunu ses tonu değişmeden vermesi bile başarıdır. :) HAftalar geçtikçe daha da iyi olacak umarım.
 
Fenerbahçe uşağı .... Alpella :D :D

Bu tezahurattan sonra benchten malzemeci ve oyuncuların bakışları görülmeye değerdi :)

Daha fazla seyirci..Daha fazla destek..Daha fazla tezahurat lazım..
Puan tablosundaki yerimizi korumak istiyorsak bunlar olmazsa olmazlardan..
 
Arkadaslar nasil zamaninda 3 4 maglubiyet aldigimiz daha 2 hafta oncesinde moralinizi bozmayin dediysek simdi de bir anda havalanmayalim. Bugun Alpella'yi amiyane tabiriyle tokatlamamiz lazimdi yas, tecrube ve fiziksel guc olarak. O yuzden bugunku mac asla bir olcu olmamali. Alpella farki kapadigi dakikalarda tam bir altyapi takimi gibi maci kaosa surelim mantiginde presi koydu fark kapandi ve koc dogru bir mola aldi, ilk hucumda sayiyi bulduk ve altyapi agirlikli olmalari neticesiyle de direncleri ve momentumlarini kirdik. Maci izleyemeyen arkadaslar icin de soyle soyleyeyim ilk 3 ceyrekte 8 yada 10 sayiyi Alpella 24 saniye biterken biraz bomba atislarla buldu.

Soyle bir avantajimiz var artik kupadaki moralsizlik gitti, guven gelmeye basladi. Hatirlayin o zaman kafalar yerden kalkamiyordu, ozellikle Banvit macinda mac zora girdigi bir anda Huseyin'in basket faulu gelmisti o pozisyonda Murat ve Tufan'in Huseyin'e sarilislari cok onemliydi, stresi gosteriyordu. Artik o yuk kalkti sirtimizdan, insallah o moda da bir daha girmeyiz.

Strese bir ornek olarak ilk macta cok cok basit hatalar yapiyorduk. Ilk mac sonrasi bahsetmeyi unutmustum o macta 3 4 pozisyonda savunmada savunmada uzunumuz screenden sonra gostermelik bir show-up a ciktiktan sonra inanilmaz bir sekilde topu gormeden adamini bulmaya calisiyordu ve oyle 3 4 defa pota altindan bombos sut yemistik. Bu mac ozellikle dikkat ettim show-uplar biraz daha uzun tutuldu ve donuslerde de gerekirse rotasyon yapildi yada adam hemen bulundu. Bu tur kucuk kucuk artilari her mac gorucez insallah.
 
Maçı hiç izlemedim..Zaten gitttikçe hüzün kaplamaya başlıyor beni...Seviniyorum bir yandanda ama herşey tıkırında diye özellikle forumdaki arkadaşlarım kardeşlerim için..Sağolsunlar bugün beni arayan insanlar :S

Bir şey eklemek istiyorum..Düşük şut yüzdemiz varmış 3 lük sayılarda..Sorun olarak çıkarmak yerine bence artı olarak çıkarmak gerekiyor.Aslında hep korktuğumuz 3 atamadığımız zaman ne olacak sorusunun cevabı verilmiş sanki.
 
Oyuncularımız her geçen gün daha uyumlu, daha inançlı, daha bilinçli oynuyor. Alpella maçında da 20-25 dakikalık bir süreçte çok etkili bir basketbol oynadık. Daha evvel de belirttiğimiz gibi zaman ilerledikçe hızlı hücumlar bizim silahımız olacak, zira çok süratli ve dengeli oyuncularımız var. Dee Brown henüz 60% kapasiteyle oynuyor, şutları girmeye ve oyuncuları daha iyi tanımaya başladıkça hem sayı ortalaması artacak, hem de oyuna etkisi çok daha büyük olacaktır. Charles Gaines her maç double-double yapmaya aday bir oyuncu. Çok atletik ve nerede duracağını çok iyi biliyor. Hücum ribauntlarındaki etkinliği bizim için hayli önemli. O, benim All-Star etkinliklerindeki smaç yarışması favorim!... Chris Owens dün 8/9 gibi çok yüksek şut yüzdesiyle oynadı, bilhassa orta mesafe şutları ilerisi için umut verdi. O da çok atletik bir oyuncu ve zamanla daha yüksek randıman verecektir. Hüseyin'in oyuna etkisi tartışılmaz! O, büyük maçların oyuncusu. Bunu ilerleyen günler daha net gösterecek... Erdem çok gayretli, bazı maçlarda takımın "X-Factor"ü olmaya aday! Tufan çok fazla şut kaçırdı, ama çok gayretli, ligde tutamayacağı 2 numara yok. 3 numara geldiğinde ve Tufan esas pozisyonu olan 2 numaraya geçtiğinde rakip skorerlerin başı derde girecek kanaatindeyim. Cüneyt ısındığı anda her yerden şut sokabiliyor, çok ince paslar verebiliyor, oyunu çok iyi yönlendirebiliyor... Fakat soğuduğunda tam tersi bir görüntü içine giriyor. Onun tecrübesinde bir oyuncunun oyun içerisinde daha istikrarlı olması lazım. Ritmini koruduğunda bizim için çok önemli bir oyuncu. Murat, maalesef beklenen performanstan çok uzak. Artık bu sene kendini bir şekilde göstermesi gerekiyor, ondan ilk etapta boş şutları yüzdeli atmasını istiyoruz... Fatih bu takım için çok önemli... Bir an evvel iyileşip savunmadaki üstün meziyetlerini sergilemesini umuyoruz. Onun maç içinde alacağı 10-12 dakika hem takımın tümüne, hem de Hüseyin'e çok olumlu etki yapacaktır. Cemal, çok iyi bir fiziğe sahip. Bu avantajını kullanıp aldığı sürelerde mutlaka daha agresif olması lazım. Özellikle hücum ribauntlarını kovalaması lazım. Gerekirse akıllı fauller yapmalı, ama asla oyunda kaldığı sürede rakibe kolay savunma ribauntu vermemeli!

Alpella maçında üç sayı yüzdemiz adeta yerlerde sürünüyordu. 4/23 isabetle, yani 17% yüzdeyle oynadık. Dış şutlarımız biraz daha isabetli olsa ve Alpella'nın sallapati atışları girmese fark 30-35 sayı civarı olabilirdi. Pota altında ligin en çok sayı üreten takımıyız ve bu ilerisi için çok önemli. Dış oyuncularımız daha etkili oynamaya başlayınca ve iyi bir 3 numara transferinden sonra iç-dış dengesini yakalayıp rakipler için ürkütücü bir takım olabiiriz.
 
Çok başka bir kopnuya değinecem :? Galatasaray Tv maçıon özeti diye birşey çıkardı.İlk periyotu komple vermedi.3.periyotun sonunu vermedi. Bu nasıl mantıktır bu nasıl televizyonculuktur. !
Ayrıca Veli adında birini spiker yapmış adam açık açık konuşmayı bilmiyor tv'nin sesini kıstım sonunda dayanılmayacak kötülük bir ses tonu var.Kendisini Basketbol Dünyası programından ve İddaa programında da programlar yapıyor ve gerçekten iğrenç yapıyor Gs yakışmıyor böyle olmaz yani.Elinde ki kağıttan bakıp okuyamamak ve ayrıca bu kadar da kötü konuşmak kelimeleri tekrarlamak eskiden Trt'de de olsa kovarlarmış.Bu oplay için Gs Tv'ye e mail atmayı düşünüyorum.
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Çok başka bir kopnuya değinecem :? Galatasaray Tv maçıon özeti diye birşey çıkardı.İlk periyotu komple vermedi.3.periyotun sonunu vermedi. Bu nasıl mantıktır bu nasıl televizyonculuktur. !
Ayrıca Veli adında birini spiker yapmış adam açık açık konuşmayı bilmiyor tv'nin sesini kıstım sonunda dayanılmayacak kötülük bir ses tonu var.Kendisini Basketbol Dünyası programından ve İddaa programında da programlar yapıyor ve gerçekten iğrenç yapıyor Gs yakışmıyor böyle olmaz yani.Elinde ki kağıttan bakıp okuyamamak ve ayrıca bu kadar da kötü konuşmak kelimeleri tekrarlamak eskiden Trt'de de olsa kovarlarmış.Bu oplay için Gs Tv'ye e mail atmayı düşünüyorum.
Abi resmi sitedeki gs tv bölümüne sürekli mesaj atıyorum.Bu veli bir de kaleydeskop programını seyrettiysen oradaki spiker için .Ama hiç bir değişiklik yok...
 

Üst