Galatasaray Basketbol Takımı ve Kadro Yapısı

Arkadaşlar takımımız bence tamamlandı kadromuz oluştu bu topicte kadromuzu değerlendirelim.Nasıl oynamamız gerektiğini,rotasyon sorunlarını,uzunlarımızın alacağı dakikaları,diğer takımlarla aramızda kadro farklılıklarını ve takımımız hakkında herşeyi buradan konuşalım artık transfer konusunun modası geçtiğine göre :)

Kadromuz;
Cüneyt Erden-Strickland-İsmet Hacıoğlu
Tufan-Graves-Murat
Guroviç-Erdem-Altay Özurgancı
Cemal-Zizic-Milojeviç
Hüseyin-Polat
 
Yerli Bir Guard Alınabilirmi Diye düşünüyorum ama Piyasada adam yok ama bu takım ligde final oynayacak ve ulebde yine f4 yapacak kapasitede
 
İsmet ve Altay farkın açıldığı maçlarda son 3-5 dk oynarlar heralde.Genel olarak takımın iskeleti 8-9 kişiden oluşacak gibi duruyor.Onlar da Cüneyt-Strickland-Graves-Tufan-Gurovic-Zizic-Milojevic-Hüseyin olur sanırım.Başta Erdem,Murat ve Polat sakatlık,formsuzluk,yorgunluk gibi durumlarda eksik oyuncuların yerini doldurabilecek isimler bence.Cemal de artık patlamasını yapmalı yoksa seneye yollarımızı ayırırız gibi geliyor.Ama genel olarak iyi oldu takım ya özellikle Tufan Zizic Graves Mliojevic gibi 2 pozisyonda birden oynayabilen oyuncularımızın olması önemli bi avantaj bence(Hatta Strickland ve Cüneyt aynı anda da oynayabilirler).İyi olduk iyi.
 
Evet ,ben de, sakatlanmadan sürekli oynayan şut yüzdesi yüksek bir guard alınmasından yanayım.O zaman tam anlamıyla süper bir kadro kurmuş olacağız.
Yine de insan ,kadroya bakınca yeni sezonu beklemede sabırsızlanıyor.
 
Burak Barut' Alıntı:
Arkadaşlar takımımız bence tamamlandı kadromuz oluştu bu topicte kadromuzu değerlendirelim.Nasıl oynamamız gerektiğini,rotasyon sorunlarını,uzunlarımızın alacağı dakikaları,diğer takımlarla aramızda kadro farklılıklarını ve takımımız hakkında herşeyi buradan konuşalım artık transfer konusunun modası geçtiğine göre :)

Kadromuz;
Cüneyt Erden-Strickland-İsmet Hacıoğlu
Tufan-Graves-Murat
Guroviç-Erdem-Altay Özurgancı
Cemal-Zizic-Milojeviç
Hüseyin-Polat

Kardeşim güzel kadro ama yanlıs yerlestirmişin . Doğrusu bu ;

C Hüseyin , Cemal , Polat
PF Zizic , Milojevic
SF Gürovic , Erdem , Altay
SG Tufan , Graves , Murat
PG Strickland , Cüneyt ,Teoman
:)
 
Kadromuz şuan itibari ile oldukça iyi. 3 tane bırakın Türkiye'yi Avrupa çapında ''Yıldız''ımız var. Eğer Strickland ve Graves takımı uyum sağlayıp kendilerini geliştirirlerse çok iyi oluruz. Zira ikisi de potansiyelli oyuncular. Graves geçen sene Pau perdormansını yakalrsa iyi olur. Fakat bizde o kadar top kullanamayacaktır. Strickland ise oyungörüşü iyi olan bir oyun kurucu. Onun göstereceği gelişim bizi doğrudan etkileyecektir. Ben ikisi içinde ön yargılı değilim. İkisinden de oldukça umutluyum. Eğer tutarlarsa çok tehlikeli bir takım oluruz. Zaten skor potansiyelimiz tavan yapmış durumda. Hüseyin şuan en iyi uzunlarından biri. Sağlam dönmüş bir Tufan ilk 5'e girer. Onun verimi çok önemli olacak. Cücü guard pozisyonunda Strickland ile rotasyonu oluşturacak. Ona bu sezon daha çok ihtiyacımız olacak. Murat kendini savunma konusunda geliştiriyor. Eğer istikrarı yakalarsa iyi işler yapabilir. Erdem, Polat ise pek süre bulamayacktır. Cemal ise zaman rotasyon içinde görev alabilir.
Cücü-Strickland-Graves-Gurovic-Tufan(kısa rotasyonu)
Milojevic-Zizic-Hüseyin-Cemal-Gurovic(uzun rotasyonu)
Eğer alabilirsek Cenk Akyol kısa rotasyonuna dahil olabilir. Eğer bonservisi ile alırsak verim alabiliriz. Ama şimdilik durum gayet güzel...
 
Strickland-Cüneyt
Murat-Graves
Gurovic-Tufan-Erdem
Zizic-Milojevic-Polat
Hüseyin-Cemal

İlk 5
Cüneyt-Graves-Gurovic-Zizic-Hüseyin böle bir ilk 5 le özellikle hücumda müthiş bir takım oluruz .
 
Cüneyt'in ilk beş oynadığı takım belli bir düzeyin üzerine çıkamaz.1 oyun kurucu almadan bu transferlerin anlamı çok fazla olmaz
 
Güzel başlık Burak.

Yıllar sonra 3 numara aldık gerçi korkuyorum hoca 4 numara oynatır diye neyse.
Cidden çok ilginç kadro olduk. Direk saatli bomba. Ne zaman nerede patlar belli olmaz.

Merakla bekliyorum bu sene sistem oturacak mı. Bir de menejerlere çok büyük iş düşüyor şu anda.
 
Bir daha düşündüm de biz Gurovic ve Zizic imi aldık. Hemde sponsorun bu kadar kötü desteğine rağmen.
Gel de heyecanlanma.
 
Cemal ve Polat'ı da sayarsak eğer on oyuncumuz iki mevkide çok rahat oynayabilecek kapasitede. Bu kadar iyi isimleri alabilmek kadar bu değişkenliği sağlayabilmek de marifet. Teknik heyeti tekrar tekrar kutlamak gerek.

Bence yeni bir guarda hiç gerek yok. Murat sezon içerisinde zaman zaman bir numarada da oynuyor ve bence hakkını veriyor. Hiç izlemedim ama Graves için de aynısı söyleniyordu. Bu saatten sonra alınacak bir guard kadroyu gereksiz yere şişirir. Zaten bu isimlerin arkasında kalmayı kabul edecek bir guardın da bizim istediğimiz düzeyde olacağını sanmıyorum, bizim istediğimiz düzeyde guard gelirse de bu sefer diğer oyuncular da huzursuzluk çıkacaktır.

Bu sezon basketbol formamızı imzalatacak çok oyuncu var, ileriki yıllarda baktığımız zaman ne oyuncular vardı be diyebileceğimiz tarzdan :p
Emeği geçen herkese teşekkürler...
 
Murat Abi bırak saatli bombayı. Bu takım patladığı maçlarda direk ''atom bombası'' etkisi yaratır. Tek Gurovic yeter zaten.
Dediğim gibi doğru sistem ve doğru basketbol ile hedefe ilelenir. Şimdi önemli olan takım olmak. Takım olarak oynayarak eksiklerimizi kapatabiliriz...
 
İsim olarak baktığımızda kadro çok iyi ama önemli olan uyumdur. Misal 2 yerli oyuncuyu nasıl sahaya süreceğiz. Bence en önemli 3-4 konudan biri bu.Alternatifler ise;

Cüneyt-Hüseyin
Cüneyt-Tufan yada Murat
Tufan yada Murat-Hüseyin

İkinci bir konu Strickland-Cüneyt ikilisi ne kadar yararlı olacak. Burada soru işaretleri mevcut.

Üçüncüsü siyasi tediginlikler. Basketbolla ilgisi yok diyemeyiz. Zizic ve Gurovic arasındaki bağ nasıl olacak bu da önemli. Bana kalırsa takımda Gurovic ve Hüseyin'e büyük yetki verilecek. Zizic üzerinde nasıl bir etkisi olacak bunun bakacağız.

Sonuç olarak güçlü ama riskli bir kadro kurduk. Korktuğumuz başımıza gelmezse çok can yakarız.
 
Arkadaşlar daha ilginci M.Gurovic'i izlemeye FB ve BJK liler bile gelecektir, yani sadece iyi takım olmakla kalmadık raitinglerimizde zirve yaptı!
 
Takım Kaptanı yine Cüneyt Erden mi olacak?
Gurovic lidelik vasıfları olan bir oyuncu. Umarım Kerem Abi dediğin gibi Zizic ile sorun yaşamazlar. 4 yerli ve 5 yabancı oyuncumuz rotasyonun ana dişlileri olacaktır. Murat umarım üstündeki şüpheleri kaldırır. Tabi Murat Hoca'nın 5 yabancı rotasyonunu dengelemesi şart... Bu bizi zorlayabilir.
 
Murat Abi,göstereceği performans konusunda mı endişelisin,yoksa müzmin sakatlığının geçip geçmediği konusunda mı?Zira sağlam bi Tufan her zaman iş yapıyor..
 
Daha transfer bitmedi..1-2 yerli alınacak..Sitemizden de dikkat ettiyseniz 'YABANCI TRANSFERİ BİTTİ' denildi..Yani bu takıma daha oyuncu gelecek..

Sıra mecvut oyuncularda..

Guard:Bana göre Türkiye'nin en iyi guardı Cüneyt'tir..Kaptanımız bu takımı çok rahat sürükleyecek kapasitedir..Geçen sezon nasıl Dee'nin arkasında beklediğini ben anlayamamıştım..Diğer guard Strickland ise Cüneyt'ten farklı daha çok skora yönelik bir oyuncu..Gurovic-Milojevic-Zizic şeytan üçgeninin ilk beş çıkacağını düşünürsek Strickland benchten önemli bir katkı sağlayacaktır..

Forvet:Gurovic-Tufan-Murat-Erdem gibi çok savunmacı ve şutör bir takım olduk..Bu bölgeye 1 yerli oyuncu daha alınacak..Gurovic-Tufan ikilisi ilk beş başlar ve diğer isimler benchten çok iyi katkı yapar diye düşünüyorum..Türkiye'nin en iyi şutörlerinden Murat Kaya ve en iyi savunmacılarından Erdem ile Graves gibi bir skorer benchte olduğu sürece bu takım şampiyonluğa rahat oynar..Artı 1 yerli geleceğini üstüne basa basa söylüyorum..

Pivot:4 numaraya Milojevic gibi bir oyuncunun alınması Murat Hoca'yı çok sevindirmiş ve istediği oyunu oynatması adına çok yararlı olmuştur..Milojevic'in yedeği olarak göze çarpan isim ise Polat Kocaoğlu..Gerçekten çok etkili bir transfer oldu..Değişik atış stili ve hırsıyla taraftarın sevgilisi olacağına ve benche derinlik katacağına yürekten inanıyorum..Gelelim 5 numaraya..Zizic büyük ihtimalle bu pozisyonda oynayacak..Zizic transferi hem bize hem ligimize sınıf atlattı..Zizic'in yedeği ise Hüseyin Beşok gibi çok etkili ve Türk olarak ligin en iyi pivotu..Artı Milli Takım'a kadar yükselen Cemal Nalga..

Birde genç takımda ortalığı kasıp kavuran İsmet ve Altay var..Onlar bu sene yine benchin derinliğini sağlayacak..

Gelelim 1 soru işaretine ??..Herkes Strickland'dan şüphe duyuyor..Fakat inanılmaz yetenekli ve skorer bir guard..Benchten gelerek çok etkili bir oyun ortaya koyacak..O bölgeye yerli bir guard da alınabilir..

Gerçekten her takıma kafa tutabilecek bir takım olduk..1-2 transfer daha olabilir..Olmasa da bu kadro yeter..Hedef şampiyonluk..

TEK BÜYÜK GALATASARAY
 

Üst