Galatasaray Basketbol Takımı ve Kadro Yapısı

Cuneyt - Strickland
Tufan(2-3) - Graves(2-3) - Murat(1-2)
Milojevic(3-4) - Erdem(3-4)
Gurovic(3-4) - Polat(4-5)
Zizic(4-5) - Huseyin

Cok degisik rotasyonlar olusturulabilir , ozelikle 3 avrupali ve tufan switchlerle savunmada cok basarili olabilir , bunun yaninda hucumda inanilmaz etkili bir takim ortaya cikiyor hepsi sutor , gecen seneden farkli olarak ise oyun sikistiginda on plana cikacak yildizimiz artik var Augustus ve Gurovic sikistiginda gecen seneki takimlarimizdaki bu eksigini fazlasiyla kapatirlar. Herkez Graves'e yonelmis durumda ama Tufan bence formayi alir , Milojevic'te Graves'e gore cok tecrubeli ve kaliteli bence Graves ve Strickland gibi kendine oynayan oyunculari sadece ligte ve rahat giden maclarda onemli sure alir , aksi taktirde Huseyin , Gurovic gibi her hucumda setin ustunden donmesine alismis oyuncular sitemleri olucaktir. Polat transferini simdi anlam verebiliyorum 3-4-5'i oynayabilen bir oyuncu ayni avrupalilarda oldugu gibi , Erdem'de takimda bu yuzden kalmis olabilir bu sene bol bol switchler gorucez o anlasildi.
 
Bende bölge bölge analiz yapmak istiyorum takımımız hakkında.

Guard: Dee ve Mitchell hayal kırıklığından sonra Strickland kimseyi tatmin etmedi doğal olarak, belki geldiği takım belki istatistiklerini beğenenler olmadı.Benim kişisel görüşüm ise Strickland ikisinde de daha çok verim vereceğidir.Ömer Aşıkla uyumlarını herkes biliyordur.Burada Hüseyin,Zizic gibi uzunlarla daha çok katkı vereceğini düşünüyorum.
Cüneyt Kaptan ise asıl patlamaya hazır bomba orası, Cüneyt kaptan bazı maçlarda inanılmaz şutları kaçırırken,bazende bomboş şutları kaçırıyor.Kaptan'ın iyi oynadığı maçlardan kaybettiğimiz maçı hiç hatırlamıyorum.Bu sene takım içinde gerek abilik gerek sorumluluk açısından sırtında ağır yükler olacaktır.

Sg: Bu bölgenin sahipleri Tufan,Murat,Graves gibi gözükse de zaman zaman Strcikland ve Cüneyt'in de buraya kayacağını düşünürsek bu bölgede çok zengin olduğumuzu düşünüyorum.Özellikle yıllar sonra saf şutör eksikliğimizin kapandığını düşünüyorum.Tek korkum baskılı savunmalarda içeri drivelerda ne gibi tepki göstereceğimiz.Bunu bilmiyorum fakat hiç bir takım bize alan savunması uygulayamaz bunu çok iyi biliyorum.

Sf:Bu Bölgenin Avrupa'da ki kralı bizim elimizde.Guroviç orayı tek başına domine eder Erdem'de rol oyuncusu olduğunu gösterir ve gereken zamanda savunma sertliği getirecektir takımıza.Önemli olan guardlarımızın oyuna hükmede bilmesi ve Guroviç'i oyunda sıcak tutabilmesi.Yıllar sonra 3 numaramız olduğu için gerçekten çok mutluyum kendi adıma.

Pf: Zizic ve Milojevic birbirini tamamlayacak oyuncular olduğunu düşünüyorum.Birisi atar diğeri tutar :) Tek handikapımız bence içerde ayakları hızlı oyuncular karşısında neler yapabileceklerini bilmiyorum o bölgede zorlanabilir miyiz diye düşünmüyor değilim.

C:Hüseyin ve dinlendiricileri diye ikiye ayrılacak bu bölgede sakatlık olmazsa pek sıkıntı çekmeyecez sanırım.Eğer Hüseyin'i dinlendirdiğimiz sıralarda Cemal'in ve Polat'ın performansı iyi olursa bizim o maçı kaybetme şansımız bence sıfıra düşer.


Galatasaray Takımının artıları ;

1-Set hucumunda başarılı olacağımızı düşünüyorum.
2-İyi savunma yapacağımızı düşünüyorum.
3-Ribaundlarda iyi yer tutacağımızı düşünüyorum.
4-Hucumda topu paylaşacak oyuncularımızın olduğunu düşünüyorum.
5-Oyun içinde Hüseyin-Zizic-Milojevic gibi uzun olmasına rağmen aklıyla oyunu yönlendirebilecek oyuncuların çok büyük artı sağlayacağını düşünüyorum.
6-Oyuncu ve taraftar bütünlemesini sağlarsak çok büyük avantajımız olaacaktır.
7-Oyuncularımızın Avrupa'yı çok iyi tanıması

Galatasaray Takımının eksileri ;

1-Guard konusunda ki belirsizlik(hiç birşeyin garantisi yok bakarsınız ki Strickland bu takıma bir boy küçük gelir)
2-Uzunlarımızın ayakları hızlı oyuncular karşısında yaşayacakları sorun.
3-Takımımızın yaş ortalaması Hüseyin 33,Guroviç,32,Milojevic 31,Cüneyt 30'un üstünde ufak bir korku yok değil içimde.
4-Çok top çaldığımız maçlarda FAst Break'i güçlü oyuncumuzun olmaması.
5-Taraftarın takımı yalnız bırakması.
6-Sırp-Hırvat birlikteliğinden doğacak sorunlar korkutmuyor değil.


Görevimiz: Bu sene en büyük görev bizlere düşüyor artık takımımız komple ve çok iyi olduğunu düşünüyorum şu anda Bjk'den ve Fener'den daha iyi bir kadroya sahibiz, bundan sonra yukarıya atacağımız adımı Galatasaray Taraftarı sağlayacaktır.Bizim iteklememizle desteğimizle bu takımın önünde kimse duramaz.Bu takım seyircisiz kalırsa ters tepebilir çünkü tüm yabancılarımız(Strickland hariç) taraftar sayısı çok olan kuluplerden bize geldiler.Artık bu sene otobüs mü kaldırılır ne yapılır bilmiyorum fakat o salonun bir çok maçta full çekmesi gerekmektedir.

Sözlerimi burada bitirirken başlığı beğenen Murat Abi teşekkür ederken, hepimiz için hayırlı bir yıl olmasını diliyorum...
 
sizce avrupa maçlarında böyle çıkar mıyız 5 yabancı geçen yıl gibi
ms-graves-gurovic-milojevic-zizic galiba hüseyin kesin oynatılır kısa oluyoruz gibi ama ligde zizic-milojevic-gurovicten birisi yedek başlayacak büyük ihtimelle gerçekten enteresan bir kadro oldu ben gravesin başarılı olacağına inanıyorum msde iyi işler yaparsa gelsin şampiyonluk
 
Sırp -Hırvat gerginligine ihtimal bile vermiyorum.Taraftar cok önemli rol oynayacak bu sene.Ama gecen senenin iki katı seyirciye oynarız diye düşünüyorum.Ben babamı anneni kapıp gelicem maclara.Bir baska konuda belirttigim gibi strickland'dan ümitliyim potansiyelli bi oyuncu bence.Bu yıldızlara ayak uyduracaktır.Sakatlıksız bi sezon gecerse eger daha önce yarı final oynarız diye olan düşüncelerim şimdi efes'le bir final olarak degişti şimdilik. erkekler ve bayanlarda double yapmamız dilegiyle :)
 
Tolga Kaplan' Alıntı:
Sırp -Hırvat gerginligine ihtimal bile vermiyorum.Taraftar cok önemli rol oynayacak bu sene.Ama gecen senenin iki katı seyirciye oynarız diye düşünüyorum.Ben babamı anneni kapıp gelicem maclara.Bir baska konuda belirttigim gibi strickland'dan ümitliyim potansiyelli bi oyuncu bence.Bu yıldızlara ayak uyduracaktır.Sakatlıksız bi sezon gecerse eger daha önce yarı final oynarız diye olan düşüncelerim şimdi efes'le bir final olarak degişti şimdilik. erkekler ve bayanlarda double yapmamız dilegiyle :)
Sendeki sans bende yok . Benim sadece babam Gs li . Annem ve ablam Bjk li . Sansa bak :) :) Benimde icimde korku var acıksası sırp - hırvat gerginliği konusunda ama bunu gidermek teknik ekibin görevidir . İşini iyi yaparlarsa muthis bir arkadaslık ortamı olusur . Müthis de bir sezon geciririz . Şu kadro Uleb cup da ki en güclü takımların kadrosuyla bile cekisir . Gecen seneki derecemizi yakalarız , gecerizde (hem avrupada hemde ligde,)
 
bence uyum çok sorun olmayacaktır bu oyuncular avrupa basketbolunu bilen oyuncular olduğu için tek sorun birbirlerine uyum sağlamaları oda çok zaman almayacaktır burda en önemli iş türk oyunculara düşüyor onların yardımıyla hem hırvat sırp kaynaşması hemde türklerle kaynaşması daha kolay olacaktır inşallah sorun olmayacağını düşünüyorum belkide umuyorum bence risk olan oyun kurucu mevkimiz inşallah marshall ve kaptan bu kadro kalitesine uyum sağlarlar gerçekten çok iyi oyuncular kaliteli oyuncular aldık
 
Bence yaşayacağımız tek sıkıntı yerli oyuncuların kalitesinden olur.fülkerde mirsad ömer onan semih ömer aşık mrsiç oğuz savaş tt de tutku asım iki barış bekir efeste ender cenk engin sinan kaya kerem beşiktaşta bilebizim yerliler seviyesinde adamlar var muratcan haluk cevher.Tek sorunumuz bence 1 yada 2 cok iyi yerli alırsak şampiyonluk şansımız artar.!
 
bol silahlı bir hucum seti olacak . geçen seneki koş koş oyunun(yani bunuda nasıl nekadar yaptık oda belli değilde) yerini set oyunu alacak. sette iç dış varyasyonları iyi sağlarsak dışarda keskin şütorlarim mevcut. huseyin ve ziziçin pasor olduğunu biliyoruz. özellikle hüseyini çok iyi biliyoruz. guruoviç ve 2 numarada oynayan isim murat da olabilir ama tufan kesin şütorler . o yüzden hucumda sıkıntı olcağını zannetmiyorum. savundamada cuno nun muratın ve tabiki tufanın guardlara iyi basklı yapcağını düşünüyorum. tek sorun hopyan zıplayan uzun amerikalara karşı içerdeki savunmamız . ama ondanda pek şüphe etmiyorum. (ne takımışız ama 8) ) heyecanla maçların başlamasını bekliyorum .
 
Belki ilk defa futbol takımından daha şöhretli bir basketbol takımımız olacak. Forumda bir iletide "Gece okusam son transfer haberlerini, sabah uyandığımda rüya sanırdım" diyordu bir arkadaş. Bunu söyletebiliyorsa şube başkanı Ahmet Dedehayır'ı tebrik etmeli. Transfer konusunda erken konuşup eleştirenleri de haksız bırakmış oldu Dedehayır bence.
Ben yeni katılımın olmayacağı düşüncesindeyim, 12 kişi var zaten ki bunun 9'u rotasyona girecektir, dolayısıyla yeni bir transfer çok lüks olur bu takıma.
Geçen sene kısa, hareketli ve saldıran bir takım iken bu sene uzuna dayalı ve set oyununun oynandığı bir takım olacağız.
Bence TBL için rotasyon:

Strickland(22)-Cüneyt(18)
Murat(22)-Graves(18)
Guroviç(20)-Tufan(20)
Milojeviç(25)-Guroviç(5)-Ziziç(10)
Hüseyin(22)-Ziziç(18)

Saf bir oyun kurucu olmamasından bahsediliyor ama set oyununda pasör aynı zamanda tecrübeli yerli ve yabancı uzunlarımız bu açığı hissettirmeyecektir bence.
Tek sorun pota altı sertliğinde Hüseyin idare etse bile Ziziç ve Milojeviç'in oyun stili, umarım onlar da sertlikte yılmayacak oyun sergilerler.
Yerli kısalarımızın savunmacı ve pasör, yabancı kısalarımızın da savunmadan çok skora dönük oyunu sebebiyle ben sahada bir yerli ve bir de yabancı gardla oynayacağımızı düşünüyorum.
 
3+2 geregi 5-10dk Huseyin'i yedekleyecek yerli uzun oyuncu gerekli, mevcut kadroya gore Cemal ve Polat bu işi yapacak. Bu dusunduruyor biraz.

Polat zaten pota altı oyuncusu sayılmaz. Kalkıp içeride adamın arkasında durabilecek hali yok. Erdem bile bu işi Polat'tan daha iyi yapar. Polat'ın yaptıgı en iyi iş 3'luk, Guroviç gibi aynı pozisyonda bir sutor varken kısalardan da Graves, Cuneyt hatta Tufan'ın oldugu yerde Polat'ın top kullanması ne kadar gereklidir, dogru mudur?

Cemal, geçmiş iki yılda pek yol katedemedi. Bu sezon alacagını tahmin ettigimiz 2-3dk ortalama sureyle, iki yıldır yapamadıgı cıkışı bu yıl yakalar mı? Sanmam. Kiralansa iyi olurdu. Surekli oynarsa belki bir atılım yapar. Bu haliyle ne bize gereken katkıyı saglayabilir ne de kendi gelişebilir.

Polat ve Cemal gibi ortalama sureleri 2-3dk bulacak ve aynı zamanda işimizi tam anlamıyla goremeyecek iki oyuncu yerine, ortalama bir uzun da olsa Cemal'e gore daha verimli olabilecek bir uzun alabilseydik iyi olurdu. Bu iki oyuncunun toplam alacagı sureyi tek başına alırdı, tahmini 5-7dk. Gerek 3+2 nedeniyle gerekse de Huseyin'in muhtemel sakatlıgı dolayısıyla bu tur bir oyuncuya ihtiyacımız var.

Kısa rotasyonunda ise, Tufan'ın performansının ne olacagı onemli. Bir de Tufan ve Cuneyt'in yanına bir saglam oyuncu daha lazım. Rol oyuncusu Erdem ve inişli cıkışlı oynayabilen Murat, oyunlarını geliştirip 3. guvenilir yerli dış oyuncumuz olabilecekler mi?

Kritik oyuncular Cemal ve Murat bence. Eger kendilerini aşıp, guvenilir ve stabil bir performans gosterebilirlerse, takıma da sınıf atlatırlar. Cemal, Huseyin'i yedekleyip ve boylece iç-dış yabancı dengesini saglarsa; Murat da keza 3+2 geregi, sure almak zorunda.

Yerli transferi yapaılacaksa yine bu pozisyonlara yapılır. Murat yerine Cenk, Cemal (Polat*?) yerine ??? gibi.

* : Polat'ı hangi pozisyon için transfer ettik? Gs tv'deki açıklamalara gore uzun pozisyonu için, halbuki herkes bilir ki genelde içeride oynamaktan hoşlanmaz, ribaund takip etmez. Bilmelerine ragmen, hangi oyun planı dahilinde transfer edildi? Mutlaka hocanın aklında Polat'a uygun bir rol vardı ki alındı... Yoksa sadece F.Solak'ın gidişinden sonra uzun pozisyonundaki sayısal eksiklik nedeniyle, piyasada başka uzun kalmadıgı için mi alındı? Cemal + Polat'a nerden baksanız 300bin$ oduyoruzdur. Keske bir takas imkanı bulabilsek...
 
Rakiplerimizi göz önüne alarak yorum yapacağım .

Beşiktaş

C Stanojevic , Adem
PF Austin , Cevher
SF Shumpert , Fashion , Haluk
SG Apodaca , Muratcan , Ömer
PG Chatman , Mehmet

Efes Pilsen

C Kaya , (yabancı)
PF Kerem , Kakuisis
SF Smith , Mustafa
SG Thorton , Sinan
PG Vujanic , Ender , Engin

Fenerbahce

C Semih , Ömer , Vidmar , Oğuz
PF Rasim , Mirsad
SF Preldzic
SG Ömer , Smith , Mrsic
PG Green , Hakan

Galatasaray

C Hüseyin , Cemal
PF Zizic , Milo , Polat
SF Gürovic , Erdem
SG Tufan , Graves , Murat
PG Cüneyt , Strickland

Türk Telekom

C Asım , Dudley , Lang
PF Wright
SF Winston , Bekir
SG Serkan , Barış
PG Tutku , Blakney , BarısE

Baktığımız zaman kadromuz hem hücum hem de savunmayı olağanüstü yapabilecek gücte . Tabiki gecen seneki sorunlarımızın basında gelen saldırganlık , set hücumu ve winner oyuncu olmaması (gibi sorunlar), bir sakatlık olmassa bu kadro sayesinde ortadan kalkacaktır (Kaan Kuralın cenesindende kurtuluruz) .

5 büyükler arasında herhalde en iyi kadrosu olan 3.takımız(Efes,Telekom,biz,Bjk,FB) . Ayrıca ligin en mücadeleci takımlarından birini kurmusuz .
 
Shumpert'in Beşiktaş'da kaldığı kesin değil bildiğim kadarı ile sadece artık Efes'de oynaması zor gibi ama BJK'de mi kalır başka bir takıma mı gider belli değil kaldıki kalırsa 6 yabancısı olacak Beşiktaşın.
 
bu forumu aylardır takip ediyorum gerçekten güzel bi forum basketbol şubemiz hakkında iyi bilgiler veriyor ve sonunda üye olmaya karar verdim

takım hakkında biraz bişey söyliyeceğim

gerçekten muhteşem bi kadro kurdu yönetimimiz çok teşekkür ediyorum
ama bu muhteşem kadronun guard ı strickland olmamalı cüneyt tecrübeli ve iyi bi oyuncu ondan şüphem yok ama strickland dan var bence basketbol şubemiz her sene erkekler de yaptığı işi bu senede yapıcak avery in olduğu gibi stricland da göndirilip yerine daha iyi bi guard alıcaklardır ben böle bişey olacağını tahmin ediyorum ama bakalım ne olacak heralde yerli bikaç transfer yapıcakmışız eğer striclan kalacaksa 1 numaraya yerli bi adam alınmalı şu anki sözleşme durumunu bilmiyorum ama geçen sene antalyada oynuyordu can akın dı heralde adı tam hatırlamıyorum o alınmalı zaten tufanda iyileştiyse başka transfere gerek yok takım tam

bu güzel kadroyu izlemek için bu sene İzmirdeki maçlara gidicem inşallah
aliağa dakine gidemem ama (uzak kalıyo) karşıyakadaki maça gidebilirim
salona fazla uzak değiliz yakın sayılır belediye otobüsüyle 10 dk
 
Şunu söyleyebilirim yabancı olarak ligde Efes ve Telekom ile aynıyız hatta öndeyiz bile diyebiliriz. Fakat yerli konusunda aklımda terddütler var. Cüneyt, Hüseyin, Tufan bizim güvendiğimiz oyuncular. Murat Kaya'yı da belki bunların içine dahil ederiz. Eğer Hüseyin'i yedekleyecek bir uzun alırsak işte o zaman tam bir takım olabiliriz. Ya da Cemal'in kendini geliştirmesini bekleyebiliriz... :?
 
Hüseyin-Zizic-Cemal
Polat-Dejan Milojevic
Erdem-Milan Guroviç
Tufan Ersöz-Murat Kaya-Graves
Cüneyt -Strickland

5 Numarada Sorun Yaşamayacağız
4 Numara'da kadro derinliğimiz sayesinde sorun yaşamayız
3 Numarada Guroviç ve Erdem'le sorun olacağını sanmıyorum
2 Numara'da zaman zaman skor üretmekte zorlanabileceğimizi düşünüyorum Graves'e çok iş düşüyor
1 Numara'da işte en çok sorunu burada yaşayacağız gibime gidiyor.Strickland yerine keşke burayada avrupa tecrübesi olan bir guard alsaydık ..

Benim İLK BEŞ'im

Hüseyin.Beşok Zizic

Guroviç

Graves Cüneyt
 
Emin Doğanca' Alıntı:
Rakiplerimizi göz önüne alarak yorum yapacağım .

Beşiktaş

C Stanojevic , Adem
PF Austin , Cevher
SF Shumpert , Fashion , Haluk
SG Apodaca , Muratcan , Ömer
PG Chatman , Mehmet

Efes Pilsen

C Kaya , (yabancı)
PF Kerem , Kakuisis
SF Smith , Mustafa
SG Thorton , Sinan
PG Vujanic , Ender , Engin

Fenerbahce

C Semih , Ömer , Vidmar , Oğuz
PF Rasim , Mirsad
SF Preldzic
SG Ömer , Smith , Mrsic
PG Green , Hakan

Galatasaray

C Hüseyin , Cemal
PF Zizic , Milo , Polat
SF Gürovic , Erdem
SG Tufan , Graves , Murat
PG Cüneyt , Strickland

Türk Telekom

C Asım , Dudley , Lang
PF Wright
SF Winston , Bekir
SG Serkan , Barış
PG Tutku , Blakney , BarısE

Baktığımız zaman kadromuz hem hücum hem de savunmayı olağanüstü yapabilecek gücte . Tabiki gecen seneki sorunlarımızın basında gelen saldırganlık , set hücumu ve winner oyuncu olmaması (gibi sorunlar), bir sakatlık olmassa bu kadro sayesinde ortadan kalkacaktır (Kaan Kuralın cenesindende kurtuluruz) .

5 büyükler arasında herhalde en iyi kadrosu olan 3.takımız(Efes,Telekom,biz,Bjk,FB) . Ayrıca ligin en mücadeleci takımlarından birini kurmusuz .

Abi bu kadrolara göre BJK nin 6 yabancısı var :) Shumpert gönderilecek galiba .
 

Üst