Galatasaray Basketbol Takımı ve Kadro Yapısı

mustafakaya' Alıntı:
Emin Doğanca' Alıntı:
Rakiplerimizi göz önüne alarak yorum yapacağım .

Beşiktaş

C Stanojevic , Adem
PF Austin , Cevher
SF Shumpert , Fashion , Haluk
SG Apodaca , Muratcan , Ömer
PG Chatman , Mehmet

Efes Pilsen

C Kaya , (yabancı)
PF Kerem , Kakuisis
SF Smith , Mustafa
SG Thorton , Sinan
PG Vujanic , Ender , Engin

Fenerbahce

C Semih , Ömer , Vidmar , Oğuz
PF Rasim , Mirsad
SF Preldzic
SG Ömer , Smith , Mrsic
PG Green , Hakan

Galatasaray

C Hüseyin , Cemal
PF Zizic , Milo , Polat
SF Gürovic , Erdem
SG Tufan , Graves , Murat
PG Cüneyt , Strickland

Türk Telekom

C Asım , Dudley , Lang
PF Wright
SF Winston , Bekir
SG Serkan , Barış
PG Tutku , Blakney , BarısE

Baktığımız zaman kadromuz hem hücum hem de savunmayı olağanüstü yapabilecek gücte . Tabiki gecen seneki sorunlarımızın basında gelen saldırganlık , set hücumu ve winner oyuncu olmaması (gibi sorunlar), bir sakatlık olmassa bu kadro sayesinde ortadan kalkacaktır (Kaan Kuralın cenesindende kurtuluruz) .

5 büyükler arasında herhalde en iyi kadrosu olan 3.takımız(Efes,Telekom,biz,Bjk,FB) . Ayrıca ligin en mücadeleci takımlarından birini kurmusuz .

Abi bu kadrolara göre BJK nin 6 yabancısı var :) Shumpert gönderilecek galiba .
cidden hata yapmısım orda
 
beşiktaş bu 5li arasında en kötü uzun rotasyonuna sahip olan takım...zira kaiouzis çok sert bi adam değil ribaund mibaund hak getire ama kendine göre silahları ve müthiş tecrübesi var,kerem ve kaya da asla gerçek pivot değiller,gelecek pivot da sanırım kasun olmayacak...fenerin herşeyi mirsad'a bakar potaaltında çünkü gerçek 4 numaraları bir tek mirsad.ömer semih filan 4 numara olamaz o oyun bilgileri ve şut menzilleri sınırlı rasim ise 3 ten 4e kayan fakat 4 sertliğini getiremeyen bir adam telekomun ise uzunları müthiş bizden daha dengeli fakat wright sağlam dönemezse onların da işi zor çünkü görüldü ki dudley'den 4 olmuyor..biz ise hüseyin e 15-20 dk arası süre vereceğimize göre cemal'e bi 5-8 dk arası bir zaman kalıyor ve cemal bu zamanı iyi kullanırsa bizim için süper olur...kısalarda ise murat kaya nın performansı önemli çünkü o varken cücü murat ikilisine döndüğümüzde zizic-milojevic-gurovic üçlüsünü yanyana oynatabiliriz ki çok da gözalıcı setler izleyebiliriz...ayrıca hücum sıkışınca saatli bomba kimde patlayacak sorusu sorulmayacak ,çünkü mmilan gurovic var artık
 
Şu son transferler sonrasında Mithat'ın düşüncelerini merak ettim ve aradım, aldığım cevaplar beni çok mutlu etti.

Mithat derki!!

Geçen seneden çok daha iyi bir takım olduk, artık bunu söyleyebiliriz, 2 numaraya bir yerli oyuncu bulmalıyız vede Marshall konusunda biraz eksiğiz, bu takımın guardı o olmamalıydı.

Bu yılın transferi DEJAN MİLOJEVİC'TİR durdurulamaz bir oyuncu aldık,3 numara oynatılırsa özellikle gördüklerinize inanmıyacaksınız, Gurovic ise son toplar vede sıkışık anların adamı olacaktır, Graves her maç 20 atar, Ziziç ise pota altında büyük bir üstünlük kuracaktır.

Böyle transferlere yapılacak yorum budur, doğrularıda söylemekten çekinmem.


Mithatın görüşleri bu şekildeydi, o şimdi cezasının biteceği günü bekliyor, Onur bey'ede selam söyledi ayrıca.
 
Saat 15:00 veya 15:30 da GSTV de haberler başlıyacak . Belki orada M.Özyer in dünkü konuşmasına yer verirler . Ben izleyeceğim bi umut ;)
 
Uğur YILMAZ' Alıntı:
[quote="Serhat Aydın":tjyl81fb]Yeni transferlerin yaşları hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Gurovic 32 Milojevic 31 yaşında.
Bu demek ki topun el yaktığı, oyunun sıkıştığı anlarda artık ''Eyvah! Maç gidiyor'' psikolojisi ile maç izlemeyeceğiz...[/quote:tjyl81fb]
aynen gecen seneki en büyük kaygımız bu yıl olmayacak
 
Bu arada bu sezonun en onemli oyuncularindan Cuneyt olacagini dusunuyorum. Gecen senenin onemli kismini sakat ve cogu antrenmana cikmadan gecirdi. Sezon sonu ameliyat oldu, gecen seneye gore epey kilo da vermis, kendisinden daha istikrarli bir verimli bir sezon bekliyorum.

Cuneyt arzu edilen performansi yakalayarak mac basi 25 dk ortalamayla verimli olabilirse yabanci rotasyonu da cok rahatlar.
 
Yenilenen kadromuzdaki farklı oyuncu tercihlerinden ötürü bu sezonki oyun yapımız büyük ölçüde değişecektir.

Bu arada, Dejan Milojevic'in katiyen 3 numara oynamadığını, ekseriyetle 4 ve zaman zaman 5 numara pozisyonuna geçtiğini belirteyim. 2.01 boyunda olması yanıltmasın, kendisi 115 kilodur (254 pounds). Oyun tarzı hiç benzemesede fizik-mevkii olarak NBA'deki örneği Malik Rose'dur. Oyun tarzı olarak da Prkacin-Drobnjak karışımıdır, ancak oyun görüşü bu ikiliden daha yüksektir. Aynı yanılgı geçen sezon Britton Johnsen transfer edildiğinde de olmuştu. 2.08 boyunda olması hasebiyle 4-5 olarak oynayacağını sananlar ve iddia edenler vardı. Halbuki Johnsen, hem geçmişte, hemde bizde 3-4 oynadı...

Geçtiğimiz sezon atletik, hızlı hücuma dayalı, rakibi bozmaya yönelik bir takımken; kanımca bu sezon oyun bilgisi yüksek, sert, sete-set ağırlıklı ve oynatmamaktan ziyade, oynamaya yönelik bir takım izleyeceğiz.

Oyuncularımızın niteliklerine baktığımızda ortak özellikleri şutör olmaları gibi görünüyor. Kısalarımızdan Gurovic Tufan, ve Graves yüksek yüzdeyle dış şut kullanabiliyorlar. Murat, Cüneyt ve Strickland şuta dayalı oynamalarına karşın, şut konusunda nispeten daha istikrarsız oyuncularımız. Uzunlarımızda ise Hüseyin, Milojevic ve Polat'ın dış şut tehditleri var. Savunmada sertliği sağlayacak Zizic, Milojevic, Tufan, Gurovic, Erdem ve Cemal olacaklar. Delici olarak ise Graves ve Gurovic mevcut. Pas yetisi güçlü oyunuclarımız, dışarıda Strickland, Graves, Cüneyt; içeride ise Milojevic, Hüseyin ve uzundan uzuna Zizic...

1 numara pozisyonunu paylaşacaklar: Cüneyt, Strickland, Murat, Graves
2 numara pozisyonunu paylaşacaklar: Graves, Tufan, Strickland, Murat, Cüneyt
3 numara pozisyonunu paylaşacaklar: Gurovic, Tufan, Erdem, Polat
4 numara pozisyonunu paylaşacaklar: Zizic, Milojevic, Polat, Cemal, Gurovic, Erdem
5 numara pozisyonunu paylaşacaklar: Hüseyin, Zizic, Cemal, Milojevic

Kadromuza baktığımızda TBL'de 3+2 kuralı gereği Cüneyt, Graves, Gurovic, Zizic, Hüseyin ilk beşiyle başlamamız muhtemel görünüyor. Diğer bir ihtimal Strickland, Tufan, Gurovic, Zizic, Hüseyin olacaktır.

Yukarıda belirttiğim pozisyon rotasyonlarında 1 numara oynayabilecek dört oyuncu olmasına rağmen, Cüneyt dışındaki hiçbir guard bu mevkiinin esas oyuncusu değil. Dolayısıyla Murat hoca oyunu içeriden yönlendirmek için Dejan Milojevic'i tercih etmiş. Milojevic'in yüksek oyun görüşü ve pas yetisi sayesinde o oyunda olduğu sürelerde kuvvetle muhtemel hücumu yönlendirmekte sıkıntı yaşamayız.

Skorer olarak Gurovic, Graves ve Zizic'in öne çıkması muhtemel. Murat hocanın bilhassa Gurovic ve Zizic'e 30 dakikanın üzerinde süre vereceği kanısındayım.

Kilit oyuncular Cüneyt, Tufan, Strickland ve Milojevic olacaktır... Bu dörtlü içerisinde Cüneyt ve Strickland'ın yapacağı savunma çok önemli...

Geçen sezon Gaines, Owens ve Hite'ın müthiş smaçlarını bu sezon izlememiz pek mümkün değil. Ancak bu sezon, Zizic'in pota altındaki sertliği ve ikili oyunları, Milojevic'in yüksek oyun zekâsı ve alçak posttaki hünerleri, Graves'in baş döndüren deliciliği, Gurovic'in bitirici penetreleri ve el üstünden bu kadar da olmaz dedirtecek üçlükleri seyir zevkimize hitap edecektir.

Kağıt üstünde çok kaliteli ve birbirini tamamlayan parçalardan oluşan bir kadromuz var. Kritik husus, yerli oyuncularımızın istikrarlı olması ve savunma direncini azami derecede arttırması olacaktır. Bununla birlikte sakatlıklar ve zihinsel sorunların da olmaması çok önemli... Şayet her konuda iyi organize olunursa (yönetim, basketçi, taraftar) sezon sonunda "şampiyonsun Galatasaray!" diyebilme ihtimalimiz yüksek!...
 

Üst