arsameia' Alıntı:
Öncelikle gecen yıl TED'in play-off daki bütün maclarını izledim. Bu yıl ki kadronun gecen yıldan tek farkı gelen yabancılar. Yani öyle yeni , oturmamıs bir takım degiller. Bu yıl sezonun ilk macında Dacka ile oynadıkları macta Green'i ilk kez izledim ve bu oyuncuyu TBL de öyle cok rahat tutabilecek bi oyuncu olmadıgını o gün de söyledim.
Maalesef Galatasaray'ı izleyecek cok fırsatım olmadı ancak forumdan takip ettigim kadarıyla herkesin fikri cok iyi takım olduk, yabancılar süper, bu yıl hedef ilk 4 (hatta sampiyon GS).. Gecen hafta Telekom macını izledikten sonra da bu mudur dedim, bu mu yani süper Galatasaray.. Tamam Telekom cok iyi takım ama Murat Özyer gibi bi coachun yenilgi karsısında eli kolu baglı macı izlemesi de bi ilginc geldi, adam hic bir formül bulamadı resmen oyunu cözecek..
Sonuc olarak Galatasaray'ın kadro, coach ya da maddi yönden bi sıkıntısı yok belki ama TED'in de yok. Galatasaray kötümüydü bugün bilmiyorum ama benim bildigim TED iyi takım..
bizim iyi takım olmadığımız ortada olmakla beraber bu yazının bazı noktalarına katılmıyorum.
TED kadrosunu korumuş olabilir, ama bu iyi bir takım olduklarını göstermez. Kaldı ki bugun 7 kişiyle oynamışlar, 4 oyuncu (yabancılar artı berent) 73 sayı atmış. Bayan takımımız bugun 6 kişi oynayıp 24 sayı fark yedi. Arada büyük bir fark var. Bu fark nereden kaynaklanıyor ? Kesinlikle bizden. Onların ekstralığından değil.
1-) 40 dakika boyunca aynı seviyede savunma yapamıyoruz. Bazen çok sert, bazen de kolay basket yiyen savunma yapıyoruz. Savunmada istikrarı sağlamamız lazım. Özellikle baskılı 1-3-1 alan savunması üzerinde bolca durmalıyız, çünkü gerçekten iyi yapıyoruz.
2-) Ribauntlarda genelde etkisiziz. Arkadan gelen guard ve forvetler biraz takipçiyse ribaundu çekebiliyor. Fatih bu konuda biraz konsantrasyon eksikliği yaşıyor sezon başından beri. İyi box-out yapmalı ve biraz da agresif olmalıyız. Hanım evladı gibi ribaund çekilmez çünkü.
3-) Bench'i iyi kullanamıyoruz. Cemal sezon başından beri çok az vakit aldı. Murat Kaya da öyle. Mithat ise sadece ikinci periyot ve biraz da üçüncü periyotta oynuyor, ama gerçekten etkisiz. Tüm oyuncuların maça hazır bir şekilde, full konsantre beklemesi gerekir. Bu takımda herkese sonuna kadar ihtiyaç var.
Murat Kaya oldukça ağır bu sezon, özellikle içeriye drivelarda. Halbuki onun oyun zekasına, şutlarına ve asistlerine çok ihtiyacımız oluyor (özellikle Mitchell durduğunda)
4-) Genel olarak hucum mantalitemiz yanlış. Her maçtan sonra postlarımı okuyanlar fark etmiştir belki, yapmamız gereken şey topu sürekli içeriye indirmek. Fatih'in size'ı ve Holman ile Mcgowan'ın akıllı pivot oyunları ile sayı bulamasak bile faul yaptırabiliriz. Faul yaptıramasak bile sıkıştırma geldiği zaman topu dışarıya çıkarıp ekstra pas ile boş şutu bulabiliriz. Ama bunları yapmıyoruz ne yazık ki.
Bu noktada Murat Hoca'nın insiyatifini kullanması ve takıma bol bol set çalıştırması gerekiyor. Açıkçası izlediğim 3 maçta da öyle güzel set oyunları göremedim. Guardlarımızın da sürekli içeriyi zorlaması, gerekirse pick and roll yapması gerekiyor. Eğer oyun planımızı üçlüklere göre kurarsak bütün sezon sıkıntı yaşarız. Basketbolda içeriyi zorlamadan bir şeyler olmuyor ne yazık ki.
İçeriyi zorlama konusunda oldukça şanslıyız çünkü uzun rotasyonunda 5 tane oyuncumuz var. Bu noktada oyuncularımızı kesinlikle iyi kullanmalıyız. Holman, Fatih ve Cemal sırtları potaya dönük iyi oynarken McGowan ve Burak yüzleri dönük drive ederek etkili oluyor. Setleri biraz da bunları gözönünde bulundurarak kurarsak içeride çok daha etkili oluruz.
Bir küçük not daha, Fitch maçlarda çok fazla topla oynuyor ve zamanı yiyor. Bunu engellemek için Fitch'in üstüne kurulan setlerin sonunda top Fitch ile uygun noktada buluşturulmalıdır. Zaten gerisini de Fitch halledecektir. Topla çok oynamayıp bol pas yaparsak çok daha etkili set oyunları oynayabiliriz.