Galatasaray CC:70 - Casa Ted Ankara Koleji:91

manu' Alıntı:
bu arada belirtmeden geçmeyelim oley oleyli tezahürat süperdi...

tam önümüzde orta yaşlı bir abi uzun uğraşlar sonunda öğretti bizlere ve sonra tüm tribüne yayıldı..(bir ara ona birileri edip diye seslendi çok merak ettim ultrAslan forumundaki blade2 yani edip abimi die ama sonra gözden kayboldu soramadım) bu beste umarım samiyende de söylenir...ama o abinin bestelerini yazmış olduğu defteri kayboldu ya o kargaşada çok üzüldüm gerçekten inşallah emekleri boşa gitmemiştir...

Evet Edip abi o. Birçok bestenin yazarı.
 
ARKADAŞLAR BENCE FİTCH"E BİRAZ HAKSIZLIK YAPILIYOR. EUROLEAGUE"TEN BİÇOK TAKIMIN KENDİSİNE TEKLİF GÖTÜRDÜĞÜ HALDE GALATASARAYIMIZI TERCİH ETMİŞ SONRA KALİTESİNİ VE OYUN ZEKASINI İSPATLAMIŞ NBA ALTYAPISI OLAN MÜKEMMEL Bİ OYUNCU BENCE BUGÜNKİ FORMSUZLUĞU ÖNEMLİ Bİ SAKATLIKTAN YENİ ÇIKMASI VE DÜZENLİ BİÇİMDE İDMAN ALAMAMASINDAN KAYNAKLANMAKTA BENCE. BELLİKİ 1 HAFTA TAKIMDAN UZAK KALMASI ONU KAFA OLARAKTA ETKİLEMİŞ MAÇ İSTATİSTİKLERİNE BAKILDIĞINDA İLK 6 ŞUTUN HİÇBİRİSİ İSABETLİ DEİL Kİ GÜNÜNDE Bİ FİTCH BÖYLE Bİ İSTATİSTİKLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI OLAMAZ. GÖRÜN BAKIN İLERKİ HAFTALARDA TAKIMIMIZA ÇOK DAHA FAYDALI OLACAKTIR. BENCE TAKIMDAKİ EN BÜYÜK SORUN MCGOWAN VE HOLMAN. MİTCHELL TECRÜBESİZDE OLSA İYİ SAYILABİLECEK Bİ GUARD FİTCH"İN ZATEN KALİTESİ ORTADA FATİH SOLAK,BURAK,TUFAN, LİGİN İYİ YERLİ OYUNCULARINDAN AMA BENİM GÖRÜŞÜM MCGOWAN VE HOLMAN GALATASARAYIN YÜKÜNÜ KALDIRABİLECEK KAPASİTEDEKİ OYUNCULAR DEİL EĞER ELDE İMKAN VARSA BİAN ÖNCE GÖNDERİLİP YERLERİNE TAKIMA ÇOK DAHA YARARLI OLABİLECEK İSİMLERİN KAZANDIRILMASIDIR
ÜMİTSİZ DEİLİM BU ZOR GÜNLER ELBET AŞILACAKTIR...
 
Bu saate kadar bekledim...Belki sonucun siniri vardır diye ama düşüncelerim yine aynı yine aynı..Uzun uzun paragraf kurmak istemiyorum.Yine kısa notlarla geçicem.
Kıracağım yada üzeceğim insanlar olursa özür dilerim.Çabamızın adı Galatasaray ne de olsa.

*Balık baştan kokar derler.Maçla ilgili olmayan şeyleri yazayım öncelikle.Çoğu kişinin dikkat bile etmediği şeyler çoğu.
-Protokol isim listesi 1. sırasındaki isim "Ali Ülker"
-Bizden yine yöneticisiz bir maç
-Ahmet Cömert gibi 3 tribünlü bir salonda maçın ikinci yarısında Ted tribünsüz bölüme hücum edip serbest atış kullandı.
-İlginç bir polis kalabalığı ve kabalığı vardı.Bunlar bu havada neden buraya geldiler mantığıyla yeniden sanırım.Tabi sahip çıkan olmayınca.

*Maçla ilgili.Ben takımda ne set gördüm ne direnç gördüm nede başka birşey.
Bilmiyorum anlamadım anlamak istiyorum başaramıyorum.

*Mitchell-Fitch gerginliği yok.Ama çekişmesi kesinlikle var.
Bir 4-5 dakika izledim özel olarak.Hele bir pozisyon aklımda hala iletmek istiyorum.Serbest atış kullanılıyor Ted tarafından.Mitchell karşı pota altında köşede elleri dizinde duruyor.Ribaund alınıyor Fitch e veriliyor Fitch yine hücuma çıktı topu sürdü sürdü zorladı atamadı.Bu süreçte Mitchell naptı.Top potaya çarptığı anda dizlerinden ellerini çekip kendi sahasına doğru yürümeye başladı.
Mitchell bu haliyle yarar vermesinin imkanı yok.Benim Türkiye kupasında izlediğim Mitchell El-Aminse bu Mitchell Ali Ton.

*Cemde yazmış.Hakemler çok tutarsız düdükler çaldı doğrudur.Oyuncu arkasında biri esnese çaldılar.Tutarsızdılar ama bunlar maçın bahanesi değil.

*Kopma anı Hollmanın blok sonrası top çıkarırken yaptığı kayıp.

*Hüseyin Demiral fazla gaz olmuş.3 dakika içinde 3 faul alarak gazı çıkmıştır umarım.
Nefret ediyorum eski oyuncuların böyle olmasından.

*Murat KAYA da kesinlikle bir sorun var.Kendinde yada teknik kadroyla.Gördüğüm bir olay var yazmak istemiyorum ama sadece bir yıldız adayı oyuncu nasıl ezilirse onu yaptı Murat hoca.
Fark 20 yken sahaya aldı.Hata kimdedir nedendir bilemem ama sorun olduğu ortada.

*Son dakikalarda oynatılan 5 i de aktarayım ilginizi çekecektir.
Mithat-İsmet-Mitchell-Murat-McGowan

*Taraftar iyiydi Edip abide iyiydi ama gerektiği yerde gerekli şeyleri yapmak gerekiyor.Keşke rahat oynasaydıkta rahat rahat yeni besteyi bağırsaydık.Bağrılmak zorunda gibi maçın en kritik yerlerinde oley yapmaya gerek yok.En iyi yaptığımız şey ıslığı unuttuk.

*Tufan deli gibi savunma yapıyorum imajı veriyor.Eller kollar sallanıyor gözler dönüyor ama sonuç varmı.Onun kararını ben veremiyorum.

*Fatih Solak iyi Galatasaraylı iyi oyuncu ama iyi çalışmıyor kesinlikle.Ben Fatihin geçen senelerde bu kadar top tutma sorunu olduğunu hatırlamıyorum.Kaçırdığı bir smaç varki evlere şenlik.

*Fitch....Eleştirilerin hepsini hakediyor.Gülmeye başladı en kötüsü bu. (Dixon nefretimin başlıca nedeni)

*Burak Sezgin kaptan takımın iyilerindendi bana göre.Ribaundlarda güçlü duran tek isimdi.Eli sıcakken hiç top almadı.Zaten tek yaptığı top dağıtmak oldu şut atmak dışında.Onuda yüzdeli attı.

*Son olarak Ted hakkında yazalım.Fatoşta yazmış iyi takım diyede ben katılmıyorum.Aslında katılmıyorum derken çok basit bir şey var.Basketbol = 1+5 . 1 ve 5 numaraları çok iyi bu nedenle götürüyorlar maçı rahat rahat.Diğer hiçbir oyuncu göze bile batmıyor gerekte duymuyorlar.
21 sayı yenilecek kesinlikle bir takım değil.Rahat alırız diyordum hatta 2. periodda çünkü onlarında üreteceği hiçbirşey yoktu gördüğüm kadarıyla.Extra hiçbirşey yapmadılar o kadar kötüydükki güle oynaya boş şutlarla boş paslarla oyun kurdular.Bunun karşısında hiçbirşey üretemememiz ve birşey yapamamamız gerçekten düşündürücü.
Maç sonunda hocamız Murat ÖZYER inde oldukça sinirli ve düşünceli oluşu da aynı şekilde.
Kendi evimizdeki ilk maçta böyle bir oyunla bu şekilde yenilmemeliydik.

Son olarak Galatasarayda fazla profosyonellikte iyi değildir.

Bugün bu havada gelen herkesin ayağına yüreğine sağlık..
 
arsameia' Alıntı:
Öncelikle gecen yıl TED'in play-off daki bütün maclarını izledim. Bu yıl ki kadronun gecen yıldan tek farkı gelen yabancılar. Yani öyle yeni , oturmamıs bir takım degiller. Bu yıl sezonun ilk macında Dacka ile oynadıkları macta Green'i ilk kez izledim ve bu oyuncuyu TBL de öyle cok rahat tutabilecek bi oyuncu olmadıgını o gün de söyledim.

Maalesef Galatasaray'ı izleyecek cok fırsatım olmadı ancak forumdan takip ettigim kadarıyla herkesin fikri cok iyi takım olduk, yabancılar süper, bu yıl hedef ilk 4 (hatta sampiyon GS).. Gecen hafta Telekom macını izledikten sonra da bu mudur dedim, bu mu yani süper Galatasaray.. Tamam Telekom cok iyi takım ama Murat Özyer gibi bi coachun yenilgi karsısında eli kolu baglı macı izlemesi de bi ilginc geldi, adam hic bir formül bulamadı resmen oyunu cözecek..

Sonuc olarak Galatasaray'ın kadro, coach ya da maddi yönden bi sıkıntısı yok belki ama TED'in de yok. Galatasaray kötümüydü bugün bilmiyorum ama benim bildigim TED iyi takım..

bizim iyi takım olmadığımız ortada olmakla beraber bu yazının bazı noktalarına katılmıyorum.

TED kadrosunu korumuş olabilir, ama bu iyi bir takım olduklarını göstermez. Kaldı ki bugun 7 kişiyle oynamışlar, 4 oyuncu (yabancılar artı berent) 73 sayı atmış. Bayan takımımız bugun 6 kişi oynayıp 24 sayı fark yedi. Arada büyük bir fark var. Bu fark nereden kaynaklanıyor ? Kesinlikle bizden. Onların ekstralığından değil.

1-) 40 dakika boyunca aynı seviyede savunma yapamıyoruz. Bazen çok sert, bazen de kolay basket yiyen savunma yapıyoruz. Savunmada istikrarı sağlamamız lazım. Özellikle baskılı 1-3-1 alan savunması üzerinde bolca durmalıyız, çünkü gerçekten iyi yapıyoruz.

2-) Ribauntlarda genelde etkisiziz. Arkadan gelen guard ve forvetler biraz takipçiyse ribaundu çekebiliyor. Fatih bu konuda biraz konsantrasyon eksikliği yaşıyor sezon başından beri. İyi box-out yapmalı ve biraz da agresif olmalıyız. Hanım evladı gibi ribaund çekilmez çünkü.

3-) Bench'i iyi kullanamıyoruz. Cemal sezon başından beri çok az vakit aldı. Murat Kaya da öyle. Mithat ise sadece ikinci periyot ve biraz da üçüncü periyotta oynuyor, ama gerçekten etkisiz. Tüm oyuncuların maça hazır bir şekilde, full konsantre beklemesi gerekir. Bu takımda herkese sonuna kadar ihtiyaç var.

Murat Kaya oldukça ağır bu sezon, özellikle içeriye drivelarda. Halbuki onun oyun zekasına, şutlarına ve asistlerine çok ihtiyacımız oluyor (özellikle Mitchell durduğunda)

4-) Genel olarak hucum mantalitemiz yanlış. Her maçtan sonra postlarımı okuyanlar fark etmiştir belki, yapmamız gereken şey topu sürekli içeriye indirmek. Fatih'in size'ı ve Holman ile Mcgowan'ın akıllı pivot oyunları ile sayı bulamasak bile faul yaptırabiliriz. Faul yaptıramasak bile sıkıştırma geldiği zaman topu dışarıya çıkarıp ekstra pas ile boş şutu bulabiliriz. Ama bunları yapmıyoruz ne yazık ki.

Bu noktada Murat Hoca'nın insiyatifini kullanması ve takıma bol bol set çalıştırması gerekiyor. Açıkçası izlediğim 3 maçta da öyle güzel set oyunları göremedim. Guardlarımızın da sürekli içeriyi zorlaması, gerekirse pick and roll yapması gerekiyor. Eğer oyun planımızı üçlüklere göre kurarsak bütün sezon sıkıntı yaşarız. Basketbolda içeriyi zorlamadan bir şeyler olmuyor ne yazık ki.

İçeriyi zorlama konusunda oldukça şanslıyız çünkü uzun rotasyonunda 5 tane oyuncumuz var. Bu noktada oyuncularımızı kesinlikle iyi kullanmalıyız. Holman, Fatih ve Cemal sırtları potaya dönük iyi oynarken McGowan ve Burak yüzleri dönük drive ederek etkili oluyor. Setleri biraz da bunları gözönünde bulundurarak kurarsak içeride çok daha etkili oluruz.

Bir küçük not daha, Fitch maçlarda çok fazla topla oynuyor ve zamanı yiyor. Bunu engellemek için Fitch'in üstüne kurulan setlerin sonunda top Fitch ile uygun noktada buluşturulmalıdır. Zaten gerisini de Fitch halledecektir. Topla çok oynamayıp bol pas yaparsak çok daha etkili set oyunları oynayabiliriz.
 
seyirci sayımızın az olduğu maçları kazanıp çok etkili seyircimiz olduğunu kaybettik.bu ne perhiz ne lahana turşusu ozaman sorun taraftardamı?
ama tekrardan yüreklerine sağlık o tarafatarın binbir zahmet takıma destekleri için.
 
GALAT-ASIR-AY' Alıntı:
Ted oturmuş takım filan tamam da , kendi seyircin önünde ''fark '' yiyorsun ya olacak birşey değil bu.İlk maçlarda hep kötü takımlarla oynadık.İstatistiği vermiştim , ilk maçlardaki takımlar ligin son 3 sırasındaydı ve galibiyeti olmayan 3 takımın 3'ü de bizim oynadığımız takımlardı.Bu sene de geçen sezon gibi ilk 8 için oynayabiliriz.Konuşmak için erken ama neyse... Neden kimse mücadele etmiyor.Tv'den da birçok maç izledik kazandığımız maçlarda da kaybettiklerimizde de skor ne olursa olsun koşan mücadele eden bir takım değildik ve 40 dk mücadele de görmedim.Fatih-Burak-Tufan 3'lüsü hariç , haklarını yemeyelim.Takım olamadık filan derseniz, şahsi mücadele nerede peki.Uyan adamlara iğne batıracağımıza yatak-yorgan veriyoruz.

Fitch gibi bir adamın var ama kullanamıyorsun.Burada suç Fitch'de değildir kesinlikle.Hocada suç.Asist yeteneği de üst düzey olan bir adam Fitch'in her türlü istatistiği var ve yeteneğinin yanında zekası da üst düzey.Ama hiç eleştirilerin önününe geçilmiyor.Adamı attılar ateşin önüne takım oyuncusu değilmiş.Hadi be Fitch olmazsa ne olacaktı.1/3'le kümede kalmaya mı oynacayacaktık?

Yazıktır günahtır ya .Kadromuz TED'i katlar.Bu mağlubiyetin bahanesi kesinlikle olamaz olmamalı! Hele farkın asla!Buradaki kayıp ancak üzerimizde bitirmesi beklenen takımlardan alınacak bir galibiyetle telafi edilir.

Hoca da sporcular da tutamayacakları sözler vermesinler bence.Ama yine de sabredeceğiz.Destek vereceğiz.

Kesinlikle katılıyorum. Fitch gibi bir oyuncuyu kullanmak hocanın elindedir. Kaldı ki kötü diye eleştirilen bir oyuncu 16 sayı atıyorsa ve takımın en skorer ikinci ismi oluyorsa gene de çabasını alkışlamak gerekir.

Kadromuz TED'den daha iyi ve daha derin. Dedigim gibi 4 oyuncusu 73 sayı atan ve 7 oyuncusunu oynatan bir takımdan bahsediyoruz.

Bu mağlubiyetin hiç bir sebebi yok. Günümüzde değilsek savunmada kötüyüz. Hucumda setimiz yok. vs vs

Eğer sporcularımızın "basketbolcu şerefleri" varsa gelecek hafta Akatlar'da ölümüne bir oyun ortaya koymaları ve kazanmaları gerekir. Şerefi olan hiç bir basketçi iki maç üstüste 20 sayının üstünde yenilmeyi hazmedemez.
 
Çok moral bozucu bir yenilgi. Üzüldüğüm nokta ise yine tek bir oyuncuya bağımlı olmamız. Yani Fitch iyi oynadığında bizim takım bi noktaya gelicekse,o zaman umutlarımızı yine gömelim. Ben oynayan ve oynatan oyuncular görmek istiyorum Galatasaray'da. Saha kenarında koçu ile tartışan adamları değil. Yinede konuşmak için çok erken, umarım toparlanırız. Ama insan keşke şu sene başındaki Erman Kunter dedikoduları olmasa diyor. İlerde kötü bir gidişat olursa yapılan tercihler konusunda çok tartışmalar olabilir...
 
Utku o 3 maç kısmını yazmasan yazına sonuna kadar katıldığımı belirtecektim.
Bu takımın oynadığı her maç ölçüdür.O takımlar nagalip ünvanlarını sürdürdülerse bu bizim iyi oyunumu,mücadelemiz,takım olarak sahada ağır durmamız yüzündendi.Soruyorum sana,24 sayı farkla ezdiğimiz Karşıyakayla bugün bizi ezen Ted Kolej arasında sezon sonunda kaç sıra fark olacak sence?Takımı eleştirmeliyiz ama alınan sapla samanı birbirine karıştırmayalım.
Ted Kolej'in bireysel istatistiklerine bakınca şaşkınlığım daha da arttı.Forumda skoru takip ederken Green 40'lara yaklaştı şeklinde bir intiba uyanmıştı bende.İzmir'deki şampiyonada izlediğimiz Berent Kavaklıoğlu'nun bizden başka hiçbir takıma 21 sayı atabileceğini zannetmiyorum.Yaş ortalaması 25 altı olan guardlarımız savunmada hiç ama hiç yoklarmış.Davis'ten 33 yememiz ayrı rezalet.Pota altı rotasyonumuzun Holman-Mc Gowan-Fatih-Cemal olduğunu hatırlatmak isterim.
Takımdaki potansiyel bir türlü ortaya çıkarılamıyor.Burak Sezgin dışındaki 11 oyuncunun performansı yapabilecekleriyle kıyaslayınca vasatın altında.Takımdaki kimse ne yapması gerektiğini kavrayabilmiş değil.Hal böyle olunca set oynanamaması normal.
İlk ekstra mağlubiyetimizi acı bir şekilde aldık.Teknik heyet bu maçta sınıfta kaldı.Telekom maçından sonra ilerleme sıfır.Haftaya Akatlar'a bu görüntüyle çıkarsak son periyot Beşiktaşlıların bizimle dalga geçişlerini dinleriz.
 
yazılanları okudum maçı'da izlemedim, Burak denen oyuncunun Hollman ve McGowan'dan hangi üstünlüğüyle ilk 5 çıktığını merak ettim 35 metreden 3lük atmaksa herkes atar gayet. Burağın ilk 5 çıktığı bi takım Ted'ede yenilir , Telekom'ada ilk 2 maç kadroda yoktu 20 oldu bi geldi hale bak neyse. yazık valla
 
yalnız maçın kırılma anlarında ne zaman farkı indirsek 2. hücumda ya sayı yediq genelde 3 lük oldu bu yada bize geçen topta üst üste 2 hücumdan sayı atarak dönemedik hakeminde 3. periyotta çaldığı kararlar takımın olmayan havasınıda bozunca maçı almak imkansız oldu
 
Burağa laf eden arkadaş şu maçı izlesen ne kadar komik durumua düştüğün farkında olurdun ,takımın tek savunma yapan ribaund kovalayan ve sayı atan oyuncusuna ettiğin laflar o kadar komikki .Maçı izlemeden Allah aşkına yorum yapmayın bu kadarı fazla Holman ve Mc Gowan dan basketbolcu olmak gibi bi üstünlüğü var karşılaştırdığın adamlar bu ülkenin en aciz 2 uzunu ...
 
WILT' Alıntı:
Ooooo Galatasaray oley.. Tezahuratıysa o, Beşiktaşlıların bestesi. Her takım kullanıyor(uz) ama. :)


renktas bahsettiğim oleyli tezahürat o deil...o tezahürattan nefret ediorum ben..bu yunanistanda panathiniakos tribünlerinin söylediği bi beste sanırım ama çok güzel uyarlanmış...
 
Gökmen' Alıntı:
Burağa laf eden arkadaş şu maçı izlesen ne kadar komik durumua düştüğün farkında olurdun ,takımın tek savunma yapan ribaund kovalayan ve sayı atan oyuncusuna ettiğin laflar o kadar komikki .Maçı izlemeden Allah aşkına yorum yapmayın bu kadarı fazla Holman ve Mc Gowan dan basketbolcu olmak gibi bi üstünlüğü var karşılaştırdığın adamlar bu ülkenin en aciz 2 uzunu ...
İzlediğim maçlardaki herşeyini sahaya veren kaptan Burak tan bahsediyoruz değil mi?yani başka Burak değil?

Mc Gowan+Holman bir Burak yapmaz.
 
Tequila' Alıntı:
yazılanları okudum maçı'da izlemedim, Burak denen oyuncunun Hollman ve McGowan'dan hangi üstünlüğüyle ilk 5 çıktığını merak ettim 35 metreden 3lük atmaksa herkes atar gayet. Burağın ilk 5 çıktığı bi takım Ted'ede yenilir , Telekom'ada ilk 2 maç kadroda yoktu 20 oldu bi geldi hale bak neyse. yazık valla


burak bu takımın kaptanı ve bunu sağlam duruşuyla sonuna kadar hakedior...ayrıca maçı izlemiş olsan böyle konuşmazdın emin ol çünkü dün inanılmaz mücadele etti.
 
Peki :D
Telekom maçında'da sağlam duruşuyla inanılmaz ribaundları kovaladı ve inanılmaz mücadele etti ayrıca zibilyon tane sayı attı dünde atmış demekki göremedik tüh e ama ben bunları telekom maçında göremedim ki :D
beni takım kaptanlığı ,adamlığı zerre ilgilendirmiyo sahada ne verdiği önemli, 4-5 sezondur bizde 20 metreden attığı 3lükler dışında ne sayı atar ne bi halt yer hepsi bu abartmayın şu adamı kaptan diye, 4 numara oynar daha bir kere post uptan topu alıpta oynadığını görmedim , anca dışarda 3'lük civarında screen yapar devrilir , 3 atar emin olun bunu sizlerde yaparsınız zaten neyse ya boşuna zaten.
 
akım oyunu oynamıyo diye istemedi ama 5 hafta ecti siz takımın takım oyunu oynadığını gordunuz mu ? eee o zaman adamı gondermeseydiniz
 
Macı seyretmedım yorumları okumadım ama bız kosan mucadele eden paslasan kollektıf oynayan oyunun her anını kontrol eden dınlenen toplu dınlenen bı takım olmak ıstedık..
Sampıyon olalım demedık .
Bız bunları ıstedık ama goruyoruz kı elde var 12+ Murat Ozyer ıslere bakıoz SIFIR !
 

Üst