24/25 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Anlamak istemediğiniz şey Türkiye'de spor futboldur ve bunu bizim gibi böyle küçük çığlıklar ile de kimse değiştiremeyecek. Bir daha da bu konuyla ilgili yorum yapmayacağım. Anlamsız argümanlarla uzatıyorsunuz konuyu.

Saygılar.
Metin bey,
Küçük çığlıklar ifadesi ile, hala konuyu küçümser gibi bir tavır içerisinde olduğunuzu görüyorum Ayrıca ben kaçırmış olabilirim ama sizin voleybol ile ilgili değil de, daha çok futbol ile ilgili çığlık attığınızı duyuyor gibiyim. Yanılıyor olabilirim.

1- Kadın voleybolu özelinde konuşuyoruz ve şu ana kadarki paylaşımlardan elde ettiğim genel kanı, bu yıl için iyi bir çekirdek kadro oluşturlduğu ve bu kadronun ilk 4'ü zorlayabilecek bir kalitede olduğu şeklindedir. Takım uyumunu ve alınacak sonuçları yakında göreceğiz.
2- Sizin küçük çığlık olarak nitelediğiniz konu, buraya kadar kötü denilemeyecek ve hatta, baştan itibaren son yılların en iyi kadralarından birisi kurulmuşken, biraz daha özveri ve makul extra yatırımla, kesin şampiyonluğa oynarız diyememiş olmanın serzenişidir.
3- Futbol'un, kulüplerin lokomotifi olduğu konusunda kimsenin herhangi bir görüş ayrılığı olmadığının bilinmesine rağmen, sürekli futbolu, diğer branşlar için yatırıma bir engel gibi gösterme çabası da anlaşılabilir değil. Söylenen şey, şampiyonluğa oynayacak bir futbol takımı oluşturulurken, aynı önemin sizlerin amatör branş olarak nitelendirdiğiniz branşlara verilmesidir.
4- Sizlerin amatör branş olarak nitelendirdiğiniz branşlar için, özellikle oyuncu transferi konusunda yapılacak harcama, futbol için yapılacak harcamanın fersah fersah gerisindedir. Tüm bunlara rağmen, yine de ucuz etin yahnisi misali, Heather veya Katherine Bell gibi, hem Galatasarayımıza hem de ligin kalitesine yakışmayacak yabancı oyuncu transferleri ve performansları, bu spora ve Galatasarayımıza gönül veren taraftarı çileden çıkaracak nitelikte olup, kaynakların da boşa harcanmasına neden oldu. Tarafınızdan anlaşılmayan konu, eğer bu kadar mali sıkıntıdaysak, bu branşlara çöp transfer yapıp kaynakları boşa harcamak ve sonunda hayal kırıklığı yaşamak yerine, biraz özveri ile, örneğin futbolda 20 milyon euro'ya mal olacak bir oyuncu yerine, 18 milyon euro'ya aynı kalitede/kalibrede oyuncu alınması ve aradaki farkın mevcut bütçe üzerine, kadın/erkek voleybol'una veya basketbola yatırılması halinde, hem futbolda, hem voleybolda hem de Basketbolda (ve diğer branşlarda), şampiyonluğa oynayacak kadroların yaratılabileceğidir.
5- Taraftarın beklediği kadro ihtiyacına göre, ekstra üst düzey bir veya iki voleybolcu transferinin toplam maliyeti 1 milyon euro'yu geçmez. Sosyal medyada her yazılana çok itibar etmeyin. Neyin ne olduğunu, gerek yerli gerekse yabancı forumlardaki güvenilir kaynaklardan bizler de takip edebiliyoruz. Benim gibi düşünen taraftarların tam da söylediği budur. Kısaca futbol nazarında çok küçük görülebilecek bir yatırım farkı ile diğer alanlarda çok büyük bir fark ve başarı yaratılabilir.
6- Farklı kaynak yaratımı ayrı bir konu ve buna bile küçümseyici bir yaklaşım görüyorum. Tesisleşmeye yönelik hamle ile birlikte başarılı olacak takımın hem lig hem Avrupada oynayacağı maçlarda dolu tribün geliri önemsizmiş gibi düşünülüyorsa, başarısız ya da averaj takım adına sponsorluk reklam geliri ve adedi ile başarılı olarak, hem şampiyonluğa aday hem de Avrupada final oynayacak takımın elde edeceği sponsorluk reklam geliri ve adedi önemsiz ise, milyonlarca genç kızın idol olarak görmeye başladığı ve tuttuğu takımın voleybolcularının formalarının GS Store'larında satışından elde edilebilecek gelir önemsizmiş gibi görülüyorsa (ki bildiğim kadarı ile ne Fenerbahçe'de ne de Galatasaray'da bu yönde bir çalişma yok), gerçekten yönetim ve bu eksikliği ve önemsizliği savunan taraftar kitlesi adına durumu vahim olarak niteliyorum.
7-Tüm bunların dışında, şu ana kadar proaktif olma adına, bu branşda son derece zayıf olan iletişim konusunda bile, düzeltilmesi adına hiçbir ciddi yatırım gerekmediği halde, düzeltilmesi yönündeki eleştirilere kulak tıkanıyorsa, bu kayıtsızlık içinde olanlar gerçekten çok yanlış yoldadır.
8- Tüm dünyada neredeyse trend topik olan, yabancı forumlarda neredeyse meydan savaşlarının yaşandığı ve kulüp olarak, dünya kulüpler sıralamasında, yıldan yıla sürekli düşüş içerisindeyken ve buna bir dur demek gerekir derken, hadi canım önemli olan futbol deniyorsa ve yönetim de böyle düşünüyorsa, yazık ki ne yazık.

"Anlamak istemediğiniz şey Türkiye'de spor futboldur ve bunu bizim gibi böyle küçük çığlıklar ile de kimse değiştiremeyecek" derken, aslında siz de bizim gibi düşünüyorsanız fakat değişeceği yönündeki inancınızı kaybetmişseniz ne ala, ancak bu sizin de mali kongrede desteklediğiniz ve yönetimle birlikte arkasında durduğunuz bir görüş ise, EYVAH EYVAH.

Anlamsız argümanlarla uzattığım için bağışlayın,

Hekese sevgi ve saygılar,
 
Jean patry sayesinde olimpiyat finalinde Galatasaray markasını duyduk işte Galatasaray adını hep böyle önemli isimlerle beraber tüm dünyaya duyurmalıyız mesela keşke kadınlar finallerinde de bolca markamızı duyabilsek… 777 los Angeles diyorum
 
Yatırım bence de tartışılması gereken iki tarafında haksız olmadığı bir konu bence. Ama bu sezon hem kadınlar da hem erkekler de zevk verecek kadrolar kuruldu bence ama burda kesmeyip her geçen sene üzerine koymalıyız bence 4 sene sonra ilkez düzgün bir kadro kurduk keyfini çıkaralım.
 
Kalandadze gümüş liginde en iyi servis atan ve manşet alan oyuncu seçildi.Gürcistan erken elendi şampiyon olacak bir takımda olsa performansı ile Mvp de olurdu.
 
Vakıfbank markovayı Türk yapıyormuş; fb Vargas eczacı jack Vakıfbank Markova… bu şekilde yarışılmaz biz de bir pasör bulalım yabancı çok yetenekli onu devşirelim! Alexia evet belli bir seviye için idare edebilecek bir çapraz ama üst seviyelerde yetersiz kalıyor. Bu devşirme işinin buraya gideceği en başından belliydi
 
Vakıfbank markovayı Türk yapıyormuş; fb Vargas eczacı jack Vakıfbank Markova… bu şekilde yarışılmaz biz de bir pasör bulalım yabancı çok yetenekli onu devşirelim! Alexia evet belli bir seviye için idare edebilecek bir çapraz ama üst seviyelerde yetersiz kalıyor. Bu devşirme işinin buraya gideceği en başından belliydi
Şampiyon olamayacağımıza göre Aleksia bizim seviyemiz için gayet yeterli.
 
Şampiyon olmak için zaten Alexia'dan iyisini almamız gerektiği için şampiyon olamayacağız. Burada da Gizem Hanım'ın vizyonu bu açıdan doğrudur. Vakıfbank, Fenerbahçe voleybol camiasında at koşturmaktadır.
 
Erkek voleybolda şampiyon olma ihtimalimiz var da kadın voleybolda şampiyon olma ihtimalimiz neden yok?
Çünkü bütçenin çoğu erkek voleybola ayrıldı diye düşünüyorum.
THY de çok iyi kadro kurdu. Galatasaray 1-2 tane net transfer yapmazsa 4. olmak da imkansız hale gelir.
Zeren ve Beşiktaş da iyi kadro kurdular.
 
Ben 4. Bitiririz diye düşünüyorum. Beşiktaş da libero ve pasör hattı çok zayıf. Köşe hattı da zayıf bence Polonyalı smaçörleri düşüş döneminde.Çaprazları çok yaşlandı sadece orta hattı iyi Beşiktaş da. Thy bence bu sezon çok büyük kayıp yaşadı Karmen ilk 6 oynayacak gibi Anthi pç pasör yedekleri yok denebilir bence Thy bu sezon çok düştü. Zeren bence en büyük tehdit fena kadro kurmadılar ama tecrübesiz bir camia kimya oturtmaları zaman alabilir.
 
ilk üç sıraya girmemiz mucizeye yakın. bunun sebebi de aleksia değil.
İlk 3 yapamayız çünkü tek sebebi Alexia diye bir şey zaten demedim. Demek istediğim pasör çaprazı Alexia olan takım top 3 arasında olamaz. Pasör çaprazı orta seviye olan kaç tane üst seviye takım var? Bence her yazılan şeye potansiyel tartışma gözüyle bakılıp yorum yapılmamalı zira bu konuda farklı düşündüğümüzü sanmıyorum
 
Tartışmanın tamamına bakarsanız, tam da söylediğim çerçevede odaklanıyor. Evet iyi bir takım kuruldu ama şampiyonluk için yeterli değil. Özellikle Fener, rezilce şımardı, oyuncumuza saldırıyor ve hiçbirşey yapamıyoruz, hemen hemen tık yok ve çok üzülüyoruz. 5 oyuncuları milli diye kasım kasım kasılıyor, bize çöp diyorlar, bir yanıt yok. Bu yılı sağ salim bitirelim ve seneye biraz daha özveri ve yatırımla çok daha güçlü bir takım kurarak şampiyonluğa oynayıp, el'mi yaman bey'mi yaman herkese gösterelim diyoruz. Galatasarayımıza yakışan da bu ve voleybol, futboldan sonra Türkiye'de kesin olarak 2. sıraya oturmuş durumda. Tüm olayın özü bu.
 
Tartışmanın tamamına bakarsanız, tam da söylediğim çerçevede odaklanıyor. Evet iyi bir takım kuruldu ama şampiyonluk için yeterli değil. Özellikle Fener, rezilce şımardı, oyuncumuza saldırıyor ve hiçbirşey yapamıyoruz, hemen hemen tık yok ve çok üzülüyoruz. 5 oyuncuları milli diye kasım kasım kasılıyor, bize çöp diyorlar, bir yanıt yok. Bu yılı sağ salim bitirelim ve seneye biraz daha özveri ve yatırımla çok daha güçlü bir takım kurarak şampiyonluğa oynayıp, el'mi yaman bey'mi yaman herkese gösterelim diyoruz. Galatasarayımıza yakışan da bu ve voleybol, futboldan sonra Türkiye'de kesin olarak 2. sıraya oturmuş durumda. Tüm olayın özü bu.
Kesinlikle haklısınız. Aynı durum kadın basketbolda da var malesef. 2014 yılında Euroleague Women finalinde fbyi yenip Euroleague Women kupasını kazanan ilk ve tek takım olmuştuk ve erkek basketbolda fbnin kazandığı Euroleague kupasına karşı elimizdeki en önemli argüman Euroleague Women'dı. Fakat Ekaterinburg ve Dinamo Kursk takımlarının men edilmesiyle fbnin Euroleague Women'da art arda 2 kez şampiyon oluşunu izledik. Bu sene de Ariel Atkins-Emma Meesseman-Nikolina Milic-Gabby Williams-Julie Allemand-Tina Charles gibi yıldız oyuncular aldılar ve 3.kez Euroleague Women kupasını kazanma ihtimalleri yüksek. Rus takımları yokken keşke yatırımı zirveye çıkarsaydık ve fb yerine biz şampiyon olsaydık diye düşünüyorum.
Bu sene Eurocup Women'da şampiyon olup,gelecek sene bütçeyi zirveye çıkarmak lazım diye düşünüyorum.
 
Kesinlikle haklısınız. Aynı durum kadın basketbolda da var malesef. 2014 yılında Euroleague Women finalinde fbyi yenip Euroleague Women kupasını kazanan ilk ve tek takım olmuştuk ve erkek basketbolda fbnin kazandığı Euroleague kupasına karşı elimizdeki en önemli argüman Euroleague Women'dı. Fakat Ekaterinburg ve Dinamo Kursk takımlarının men edilmesiyle fbnin Euroleague Women'da art arda 2 kez şampiyon oluşunu izledik. Bu sene de Ariel Atkins-Emma Meesseman-Nikolina Milic-Gabby Williams-Julie Allemand-Tina Charles gibi yıldız oyuncular aldılar ve 3.kez Euroleague Women kupasını kazanma ihtimalleri yüksek. Rus takımları yokken keşke yatırımı zirveye çıkarsaydık ve fb yerine biz şampiyon olsaydık diye düşünüyorum.
Bu sene Eurocup Women'da şampiyon olup,gelecek sene bütçeyi zirveye çıkarmak lazım diye düşünüyorum.
"Bütçeyi zirveye çıkarmak lazım" derken, özellikle de bütçeyi yada mali kongre kararlarını gerekçe gösteren arkadaşlarımız için not düşelim. Kimse bütçeyi zorlayarak milyonlar saçalım demiyor. Konu ile ilgili, yukarıda yazılan yorumlar, bir kez daha dikkatlice okunursa, ne dediğimiz ve ne talep ettiğimiz çok nettir ve yapılabilmesine de hiçbir engel yoktur. Yeterki önem verilsin ve bilgili kişiler ve doğru planlamalarla, konuya ciddi şekilde el atılsın, verimsiz transferlerle kaynak sarfiyatı yerine, nokta atışı transferler yapılsın. Bu yıl kısmen başarıldı ve gerçekten, geçen seneye oranla daha iyi görünen bir kadroya sahip olduk.. Bir sonraki yıl, bilgili ve ilgili kişilerle ve doğru bir planlama ile, mükemmele yakın bir noktaya neden ulaşılmasın?
 
Kupa Volley'e katılmak için, eleme maçları 20-22 Eylül tarihleri arasında oynanacak. Grubumuzdaki rakipler Zerenspor ve Sarıyer. Grupta 1. olan takım, Vakıf, Eczacı, Fener, THY ve Kuzeyboru'nun da içerisinde olacağı 8 takımlı çeyrek finali oynamaya hak kazanacak. Böylesi bir eleme maçı oynamak durumuna düşmüş olmak bile, sizce üzücü değilmi?
 
Salon sporlarına mutlaka sağlam sponsorlar bulmalıyız. Kulüp ne yazık ki ben bildim bileli para döndürme işlerinde beceriksiz. Voleybol'da bütçeler nedir bilmiyorum ama kadın basketbola harcanacak 5 milyon ve erkek basketbola harcanacak 15 milyon üzeri bir bütçe başarı getirir.
Bazı arkadaşlar Euroleauge Women şampiyonluğumuzdan bahsetmiş ama unutmuşlar Ünal Aysal ve yönetimden kimse F4'e gitmemişti. Bizden ne yazık ki Mehmet Ali Aydınlar, Murat Ülker, Ferit Şahenk çıkmıyor.

 
Salon sporlarına mutlaka sağlam sponsorlar bulmalıyız. Kulüp ne yazık ki ben bildim bileli para döndürme işlerinde beceriksiz. Voleybol'da bütçeler nedir bilmiyorum ama kadın basketbola harcanacak 5 milyon ve erkek basketbola harcanacak 15 milyon üzeri bir bütçe başarı getirir.
Bazı arkadaşlar Euroleauge Women şampiyonluğumuzdan bahsetmiş ama unutmuşlar Ünal Aysal ve yönetimden kimse F4'e gitmemişti. Bizden ne yazık ki Mehmet Ali Aydınlar, Murat Ülker, Ferit Şahenk çıkmıyor.

Hay sen çok yaşa Murat Temur. 3 Saat önce yayımlanmış bu programı izledikten sonra hayretler içerisinde kaldım. Vallahi de billahi de, ne kadar ekmek o kadar köfte lafını da duyduktan sonra, kendimi savunma ihtiyacını hissettim🤣 Programı yapan ben olmadığım gibi, bu forumda MeteA adıyla yazan da, program yapımcıları değil:ROFLMAO: Diğer arkadaşlarla birlikte, detaylı olarak nelere değinmişsek, aynen onlar sorulmuş. Buradan da, bu forumun yakınen takip edildiğine olan inancım artmış oldu.

Neşve kardeşimizin yanıtlarına gelince; Kendisini biraz garantiye almaya çalışmış gibi hissettim ki, bu da son derece doğal ama başarının yavaş yavaş geleceği konusundaki ihtiyatlı yorumuna pek katılamıyorum. Bu, daha çok şubeye ne kadar önem verdiğiniz ve ne kadar yatırım ve doğru tercih yapacağınız ile direkt olarak ilgili bir konu. Alt yapıdaki yatırımın meyvelerini zaman içerisinde toplamak ayrı şey, üst yapıda sürdürülebilir başarıyı yakalamak ayrı şeylerdir. Sanırım Neşve hanım bunu karıştırmış gibi. Salon konusunda da, hemen yakın bir zaman değil ama 2 yıl sonrası için bir zaman vermiş gibi geldi. Bunu yanı sıra, son derece sönük ve silik medya iletişimi için de iddialı konuşmuş.

Genel anlamda, pozitif bir izlenim edindim ancak bekleyip görelim. Umarım eski hatalar ve ihmaller, bir kez daha tekrarlanmaz ve Galatasaray kadın voleybolu, kısa sürede beklenen ve arzulanan başarıları yakalar.
 
Salon sporlarına mutlaka sağlam sponsorlar bulmalıyız. Kulüp ne yazık ki ben bildim bileli para döndürme işlerinde beceriksiz. Voleybol'da bütçeler nedir bilmiyorum ama kadın basketbola harcanacak 5 milyon ve erkek basketbola harcanacak 15 milyon üzeri bir bütçe başarı getirir.
Bazı arkadaşlar Euroleauge Women şampiyonluğumuzdan bahsetmiş ama unutmuşlar Ünal Aysal ve yönetimden kimse F4'e gitmemişti. Bizden ne yazık ki Mehmet Ali Aydınlar, Murat Ülker, Ferit Şahenk çıkmıyor.

Ne kadar kaliteli bir sohbet oluşturduğumuzu gördüm tamamen konuşulan konular sorulan sorular sorulmuş video boyu.
 

Üst