24/25 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Salon sporlarına mutlaka sağlam sponsorlar bulmalıyız. Kulüp ne yazık ki ben bildim bileli para döndürme işlerinde beceriksiz. Voleybol'da bütçeler nedir bilmiyorum ama kadın basketbola harcanacak 5 milyon ve erkek basketbola harcanacak 15 milyon üzeri bir bütçe başarı getirir.
Bazı arkadaşlar Euroleauge Women şampiyonluğumuzdan bahsetmiş ama unutmuşlar Ünal Aysal ve yönetimden kimse F4'e gitmemişti. Bizden ne yazık ki Mehmet Ali Aydınlar, Murat Ülker, Ferit Şahenk çıkmıyor.

Bunların yanına voleybolları da ekle ne kadar lazım?
 
En az 10 da voleybol için ekle yaptı 30. Gerçekten her sene 30 milyon dolar verebileceğimizi düşünen var mı bu branşlara?
Değerli kardeşim,
Olaya bu şekilde bakarsanız, sanki hiçbir yatırım yapılmamış yeni bir branşı kuruyormuş gibi bir algı yaratmış gibi oluyorsunuz, oysa ki durum öyle değil. Mevcut kadroların üzerine 10 milyon euro çok absürd bir rakam. Erkek voleybolda son yılların en iyi ve şampiyonluğa oynayacak kadrosu zaten kuruldu. 1 transfer daha olurmu olmazmı bilmiyorum, Bu kadro ile şampiyon olunur ya da olunmaz göreceğiz ama çok yüksek meblağda extra yatırım yapılmasına gerek yok gibi duruyor.

Konu kadın voleybol olunca, benzer şekilde iyi bir kadro kuruldu ama şampiyonluk için 1 veya 2 extra gerekir ki bunların maliyeti, 10 milyon euro'nun 6'da 1'ine denk gelse, çok iyi transfer yapılabilir. Yani hedefler için anormal bir bütçeye gerek yok, zaten iyi bir takım kurulmuş. Neşve hanım ile %100 ayni fikirde olduğum konu, takım kimyasıdır. Takım kimyası oturmamış bir takıma, dünyanın en iyi ve en pahalı oyuncusunu getirseniz de, hiçbir zaman başarı veya şampiyonluk garanti olmaz.
 
Eğer takip etmemişseniz, yarı finale yükselen U20 milli kızların 7'de 7 yaptıkları tüm maçların tamamını, Bulgaristan Voleybol Federasyonunun resmi yayınlarından, aşağıdaki link'den izleyebilirsiniz. Görüntü son derece temiz olup, makul bir mesafeden çekilmiş, sadece yakın çekimler de olsa daha da iyi olurdu diyebilirim. İyi yanı, top "oriye gitti", "blok sayasaaaaaa" diye yırtınan, türkçeyi katleden, sahada olan biteni yorumlamaktan uzak, kendi hayal dünyasında yaşayan bir spiker yok.

Belçika maçından başlayarak, yukarıya doğru sırayla izleyebilirsiniz. Eğer henüz izlememişseniz, arayı değerlendirmek isteyen siz voleybol severler için iyi bir fırsat. Yarı final maçımız, 16 Ağustos yerel saat ile 15.30'da Polonya ile oynanacak. Yarı finalin diğer maçı ise aynı gün 18.30'da İtalya ile turnuvadaki ilk maçımızda 3-0 mağlup ettiğimiz Belçika arasında oynanacak.
Şu ana kadar alınan sonuçlar Şöyle
Belçika 0 - Türkiye 3
Türkiye 3 - Ispanya 0
Slovenya 0 - Türkiye 3
Türkiye 3 - Hollanda 2
Hırvatistan 0 - Türkiye 3
İsveç 0 - Türkiye 3
Türkiye 3 - Bulgaristan 0

 
Son düzenleme:
⚡️ Voleybolun sesi ÖZEL | Aras Kargo, İstanbul’da hazırlık turnuvası düzenliyor. 🏐

📌 Aras Kargo’nun ev sahipliğinde Burhan Felek Voleybol Salonu’nda 4-6 Eylül’de düzenlenecek 4 takımlı hazırlık turnuvasına Galatasaray Daikin ve Beşiktaş ile Ahmetcan Erşimşek’in çalıştırdığı Bulgar ekibi Maritza katılacak.
 
Wang Yuanyuan üst düzey bir ligde oynayıp bu sezon kendini geliştirmek istediğini teklif beklediğini söylemiş. Timmerman transferi olmasaydı çilek transferi olarak sezonun seyrini değiştirecek bir transfer olabilirdi. Hem blok hem hücum her serviste çok etkili bir orta oyuncunun yapması gereken herşeyi üst düzey yapabilen bir oyuncu.
 
Beren'in potansiyelini nasıl görüyorsunuz?
Değerli arkadaşım,

Beren'in çok iyi bir potansiyeli olduğunu, rahatlıkla söylüyorum. Şöyle ki, geçen yılın transfer döneminde, Beren ve Nazlı Eda Kafkas'ın şu yada bu sebeple bırakılmasını doğru bulmadığımı ifade etmiştim. Tabii ki karar yeni koçun ve eğer bu seçimi kendisi yapmışsa saygı duymak gerekir. Bununla birlikte, özellikle Beren'in elde tutulması çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Beren, sizin de bildiğiniz gibi, Galatasaray Altyapısı'nda yetişen ve ilk profesyonel deneyimini henüz 16 yaşında iken Sultanlar liginde formamızı terleterek yaşayan değerli bir oyuncumuz idi. Pek tabii ki gelişmeye ve güçlenmeye ihtiyacı vardı. İki sezon önce sınırlı sürelerle yer aldığı maçlarda, iyi görünmesine rağmen, söylediğim nedenlerle, çok verimli olamadı. 2005 doğumlu bir oyuncudan, zaten oldukça sınırlı sürelerde, harikalar yaratmasını bekleyemezsiniz ama kumaşının iyi olduğu, her hali ile belliydi.

Biz bıraktıktan sonra, geçen yıl U19 Dünya şampiyonasında 'En iyi Pasör Çaprazı', dün de 'Avrupa Şampiyonasında yine 'En iyi Pasör Çaprazı' olmayı sonuna kadar hak etti. MVP olarak da seçilebilirdi ama Dilay Özdemir olmuş. Olsun... O da gerçekten çok verimli ve bir blokör kadar da katkı veren bir pasör olduğunu kanıtladı.

Tekrar Beren ve Galatasaray'ımıza dönersek, geçen sezon İlbank ve sonrasında Çukurova'ya giden Beren, yaşadığı sakatlık nedeni ile çok verimli olamadı ama sonrasında Dünya Şampiyonasında 'En iyi Pasör Çaprazı' seçilmiş ve bu sezon Zeren macerasına atılıyor.

Eğer voleybol'un içinde birisi olarak, Galatasaray'lı bir yönetici olsam, Beren'i bu şekilde bırakmazdım. Gelişimi için 1 veya 2 yıllığına kiralar, gelişimini yakınen takip eder ve başarılı olduğu takdirde yeniden A takıma dahil eder ve alt yapımdan yetiştirdiğim oyuncum ile gurur duyarak başarısı ve tabii ki takımın başarısı için seferber olurdum.

Dün maçı izlerken içim burkuldu. Bulgar spiker, sürekli olarak Fenerbahçe, Beşiktaş ve Beren isimlerini sayarken, hem Beren'in artık Zeren sporcusu olmasını, hem de rakip takımların onca alt yapı sporcusu ile sürekli adlarının geçmesini ama doğal olarak Galatasaray adının geçmemesini, her Galatasaraylı voleybolseveri üzecek bir durum olarak değerlendirdim. Sadece bu durum bile aslında voleybolun ve altyapının ne kadar önemli olduğunun canlı bir göstergesi.

Geçtiğimiz yıl, altyapı konusundaki endişe ve düşüncelerimi paylaşmıştım. Tarama yapıldığında, U23, U20 ve U18 takımlarında kaç spocumuz var bir araştırın. Olanı da tutamıyoruz. Sultanlar'da başı çekenler, bu alanda da dominant ve Beşiktaş bile bu konuda çabalıyor. Peki ya biz? Açıkça bu iş, sadece lafla değil, genç takımlara ne kadar oyuncu verebildiğiniz ile ilgili. Açık söylemek gerekirse, Galatasaray kadın takımı ile ilgili olarak geçmişte yaşanan problemler, önemsemezlik ve ilgisizlik ve bir güven bunalımına dönüşmüş ve voleybolun popülerliğinin atrması sonucu, çocuğunu kolundan tutan, Vakıfbank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe ve hatta Beşiktaş'ın kapısını çalıyor. Güveni tazelemek ve eski altyapı oyuncu fabrikasına geri dönebilmek için, geçmişteki çalışmaların on katını yapmak zorundayız. Güven kaybetmek kolay, kazanmak ise bir o kadar zor. Bunun için etkin medya iletişimi, çok cazip etkinlikler, kaliteli işi bilen altyapı hocaları ve kaliteli hizmetler aracılığı ile bu olumsuz süreç ve resim, tersine çevrilebilir ve kaliteli altyapı oyuncularımızla takım takviye edilebilr. Yönetimden bu vizyonu bekliyoruz.

Çok uzattım biliyorum ama Beren deyince, aklıma başarı ve altyapı geliyor.
 
Son düzenleme:
Bence Beren bu fizikle üst düzey çapraz olamaz. Smaçörlük daha uygun olur onun için.
İlginç bir tartışma konusu olabiilir ancak ben pasör çaprazı olarak, 2005 doğumlu Beren'in daha başarılı olacağı kanısındayım. Nedenlerine gelince;

1- Solak olması, PÇ için daha çok daha uygun. Solak pasör çaprazı olmanın avantajlarını, önceki yazılarımda belirtmiştim.
2- Her bir durumda da pasları (iyi/kötü) çok iyi takip ederek gerek file üstü, gerek 3 metre hücum çizgisi arkası, gerekse sistem dışı isabetli ve sert vuruşları dikkat çekiyor.
3- Sert vuruşları dışında, görerek oyun oynaması ve sayı alan plaseleri de dikkat çekiyor.
4- Vücut kesimi, pasör çaprazı için ideale yakın. Bacaklarının daha da güçlenmesi ve kimi kaynaklarca 184, kimi kaynaklarca 186cm olan boyunun (ki şu an bence 187-188cm'dir) 21-22 yaşına kadar birkaç cm uzaması ve güçlü bacaklarla sıçrama yeteneğini biraz daha geliştirmesi durumunda, yakın gelecekte A Milli'de alternatif PÇ olacağına kesin bakıyorum. Tarz olarak Alexia'ya benzetiyorum.
5- Şu ana kadar PÇ oynayan bir oyuncuya, hadi gel seni smaçör yapalım demek kolay ama yapması zor. Bu mevkilerin görev tanımı, üstlendikleri sorumluluk ve buna ilişkin fiziksel yapı ve yetenekler farklılk gösteriyor. Örneğin Ebrar, bu hali ile asla bir Hande, İlkin veya Meliha olamaz. Bir smaçör, 6 ay yada 1 sezonda yetişmez. aksi mucize ötesi olur. Benim çok önceden smaçör mevkiinde gördüğüm zaaflarını, tüm rakip takımlar çözmüş bu ve nedenle de etkisiz kılınmıştır. Tam ters olarak, fiziki özellikleri, enerjisi ve hücumdaki başarısı ile Derya PÇ olarak denenebilir.

Sonuç olarak, Beren'in PÇ olarak devam etmesinde yarar görüyorum. Diğer arkadaşların görüşlerini de merak ediyorum.
 
İlginç bir tartışma konusu olabiilir ancak ben pasör çaprazı olarak, 2005 doğumlu Beren'in daha başarılı olacağı kanısındayım. Nedenlerine gelince;

1- Solak olması, PÇ için daha çok daha uygun. Solak pasör çaprazı olmanın avantajlarını, önceki yazılarımda belirtmiştim.
2- Her bir durumda da pasları (iyi/kötü) çok iyi takip ederek gerek file üstü, gerek 3 metre hücum çizgisi arkası, gerekse sistem dışı isabetli ve sert vuruşları dikkat çekiyor.
3- Sert vuruşları dışında, görerek oyun oynaması ve sayı alan plaseleri de dikkat çekiyor.
4- Vücut kesimi, pasör çaprazı için ideale yakın. Bacaklarının daha da güçlenmesi ve kimi kaynaklarca 184, kimi kaynaklarca 186cm olan boyunun (ki şu an bence 187-188cm'dir) 21-22 yaşına kadar birkaç cm uzaması ve güçlü bacaklarla sıçrama yeteneğini biraz daha geliştirmesi durumunda, yakın gelecekte A Milli'de alternatif PÇ olacağına kesin bakıyorum. Tarz olarak Alexia'ya benzetiyorum.
5- Şu ana kadar PÇ oynayan bir oyuncuya, hadi gel seni smaçör yapalım demek kolay ama yapması zor. Bu mevkilerin görev tanımı, üstlendikleri sorumluluk ve buna ilişkin fiziksel yapı ve yetenekler farklılk gösteriyor. Örneğin Ebrar, bu hali ile asla bir Hande, İlkin veya Meliha olamaz. Bir smaçör, 6 ay yada 1 sezonda yetişmez. aksi mucize ötesi olur. Benim çok önceden smaçör mevkiinde gördüğüm zaaflarını, tüm rakip takımlar çözmüş bu ve nedenle de etkisiz kılınmıştır. Tam ters olarak, fiziki özellikleri, enerjisi ve hücumdaki başarısı ile Derya PÇ olarak denenebilir.

Sonuç olarak, Beren'in PÇ olarak devam etmesinde yarar görüyorum. Diğer arkadaşların görüşlerini de merak ediyorum.
Vargas bırakır, yeni bir devşirme getiririz. İlkin'in dediğine geliyor olay. Berenin çok fazla bir şansı olduğunu düşünmüyorum milli takım için.
 
İlk 3 (EB, FB, VB) o kadar yüksek bir dağın tepesinde ki diğer takımlardan karma yapsan yine de oraya tırmanacak bir takım çıkartamazsın.

4 için en büyük aday GS ama THY'nin transferi tamamlamasını beklemek lazım.
X(Her Daim Voleybol)
 
Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımımız, İstanbul’da düzenlenecek olan Balkan Kupası’nda ev sahibi takım olarak sahaya çıkacak.



10-12 Eylül tarihleri arasında Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda düzenlenecek organizasyona takımımızın yanı sıra Bosna Ersek’ten Zok Igman, Kosova’dan KV Drita ve Yunanistan’dan Paok ekipleri katılacak.

Balkan Kupası’nda şampiyon olacak olan takım CEV Challenge Kupası’na katılım hakkı elde edecek.

Balkan Kupası’ndaki maç programımız şu şekilde:

10 Eylül Salı
19.00 | Galatasaray Daikin - ZOK Igman

11 Eylül Çarşamba
19.00 | KV Drita - Galatasaray Daikin

12 Eylül Perşembe
19.00 | Galatasaray Daikin - Paok
 
Eline Timmerman ve Brit Bongaerts'in de katılımı ile, takımımız izinli İlkin dışında tam kadro çalışıyor ki, yeni sezon hazırlığı için güzel bir başlangıç. Sezon öncesi en erken bir araya gelerek çalışmaya başlamak, takım kimyası üzerinde olumlu bir etki yapar diye umuyorum.

Birçok taraftarımızın merak ettiği ve Hernandez ile ilgili, takımla birlikte olamamasına ilişkin, bilmeyenler için günceli paylaşmak istedim. Hernandez şu anda Romanya Milli takımı ile birlikte, 2026 Avrupa Şampiyonası katılımı ile ilgili elemelere katılıyor ve yarın G grubundaki ilk ve en önemli maçı için Hırvatistan ile karşılaşacak. Devamında ise 29 Ağustos'da Kosova ile oynayacaklar. Gruptan lider olarak çıkması çok büyük bir olasılık. Sonrasında ise ay sonu itibarı ile takımımıza katılması bekleniyor.

Geniş kesimlerden, sosyal medya ile ilgili eleştirilere kulak verilmesi, sevindirici ve özellikle X hesabında güncel paylaşımları da takdir ediyorum. Bravo. Artırarak devam edilmeli, oyuncularla ilgili sosyal aktiviteler, evlilik, ziyaretler, farklı alanlardaki katkı veya beceriler, toplu veya 1 e 1 röportajlarla renklendirilebilir. Örneğin, keşke Lazoviç'e evliliği için bir tebrik yayımlanmış olsaydı, ama olsun başlangıç için umut verici.

Son olarak, admin'den özel olarak ricam (ki biliyorum çok fazla sayıda taraftarımız da bundan rahatsız), özellikle sürekli aşağılama, küfür ve hakaretlerle adice saldıran iki hesabın, ki bunlar Arzu ArzuBLGS ve burak cr7 burakkrcrrr7 adlı hesaplardır, son kez uyarılması ve devam etmeleri halinde engellenmeleri gerekiyor. Her paylaşıma bakarken, küfür, aşağılama ve hakaret görmek istemiyoruz. Eleştiri tamam ama bu hesaplar trol gibi kokuyor ve sınırı çok aştılar. Kadın takımımızla ilgili yapılan hemen her paylaşımda, bu hesapların görev edinmiş gibi saçma sapan, küfür, aşağılama ve hakaret dolu sözde yorumlarından bıktık. Önlem alınmalı.
 
Galatasaray başantrenörü Guillermo Hernandez:

Yeni sezon için çok heyecanlıyım. Herkesin ilk altıda oynama kalitesine ve potansiyeline sahip bir takım kurduğumuzu düşünüyorum

Her pozisyonda mücadele var ve bu durumun takımın antrenmanlarına yansıyacağını ve takımın yüksek seviyeye ulaşmasına yardım edeceğine inanıyorum

🗞️ Gazete Mintonette
 

Üst