Galatasaray | Mayıs 2018 Seçimli Genel Kurulu

Sizce hangi isim Galatasaray başkanı olmalıdır ?

  • Mustafa Cengiz

    Oy: 36 64.3%
  • Dursun Özbek

    Oy: 2 3.6%
  • Ozan Korkut

    Oy: 18 32.1%
  • Ali Fatinoğlu

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    56
Sıra geldi kongreye.Bu kongre şampiyonluğumuzdan daha önemli,sonuçta şampiyonluk futbol branşının bir başarısı ama kongre kulübün bütünüyle ilgili.

Mustafa Cengiz başkana saygım büyük,Ocak ayında bize büyük bir mutluluk yaşattı,duygusal açıdan bakınca başkanlık onun hakkı diyorum ama bu duygusallık bütün yenilgilerin,üzüntülerin kaynağıdır.

Kongrelerde başkan adayından çok yönetim listesi önemlidir.Güçlü başkandan ziyade güçlü yönetim anlayışı daha doğrudur.Bu kongrede en güçlü liste Ozan Korkut'un listesidir.Mustafa Cengiz yine vasat bir liste oluşturmuştur.

Mustafa Cengiz yönetimi özellikle basketbol konusunda hiç iyi bir sınav vermedi,benim bu fikre varmamı sağlayan şube yöneticileri ise yine listede.Mustafa Cengiz seçilirse basketbolda Dursun Özbek yönetimini bile arayacağız.

Fazla uzatmadan şunu diyeyim,benim için öncelik basketbol şubemizdir.Mustafa Cengiz yönetimini denemiş olduk ve bu iş onlarla olmayacak anladık.Şimdi yeni bir ismi deneyelim,ne kaybederiz ?

Benim adayım Euroleague'de A lisansı almaktan bahseden Ozan Korkut'tur.Bu vaat dolu mu boş mu bilmem ama en azından vaat bile vizyon dolu.
 
Beklediğimiz soruyu Mustafa Cengiz'e sora sora beyaz tv'nin troll muhabiri sordu. "Euroleague'de fb final oynadı, sizin de basketbolda böyle hedefiniz var mı?" diye sordu.

Mustafa Cengiz'in verdiği cevap içler acısı. Önce röportajın uzadığını söyleyerek cevap vermekten kaçındı fakat sonra mecbur kalınca "mali durum yüzünden, inşallah ileride devletin yardımıyla, basketbol ve voleybol amatör olması gereken sporlar" gibisinden bir şeyler saçmaladı. Bendeki iyi izlenimini bir anda yok etti. Yazık..

Eger cidden boyle bir cevap verdiyse komik dusurmus kendisini! Devlet yardimi ne alaka ya ? bakiniz avrupa devletlerinde hic kimse bu tarz komik seylerle muhatap olmaz. cunku devletin asli gorevi mevcut buyuk kluplerin ve firmalarin kazancindan tam takir vergileri alip ihtiyac sahiplerine dagitmaktir. ( komur makarna olarak degil ) egitim saglik adalet cinsinden :)

Devletin yardimi eksik olsun kardesim, devlet kendine baksin. ekonomi coktu cokecek, bu havada soylenecek sozmu sayin cok sahiplenemedigim baskanim!
 
Son düzenleme:
Sirf Olcan Adin olayindan dolayi bile bu adam secilmemeli. Sinirlendim Olcan'in sozlesmesini feshettim dedi. Biz 11 milyon odemek zorunda kaldik. Dursun Ozbek'in cebinden kurus cikmadi.


 
Son düzenleme:
Mevcut 4 adayın da ciddi bir planı olduğunu düşünmüyorum.

Mevcut adaylardan basketbol ile ilgili konuşan bir tek Ozan Korkut. Bu bağlamda diğer adaylardan ayrılıyor fakat bana sadece konuşuyor gibi geliyor. Euroleague A lisansını almalıyız diyor? Nasıl alacağız, ne yapacağız hiçbir açıklama yok. Kuru vaat. Bugün saat 5 gibi scope'dan yayın yapacaklarmış, Adnan Öztürk ve Burak Elmas ile beraber. En ciddi grup, kırmızı grup olarak duruyor fakat onlar ile ilgili de Burak Elmas'ın maaşlı CEO yapılacağı iddiası var. Ayrıca Mustafa Cengiz baskın seçimde Dursun Özbek'in karşısına çıkarken neredeydi diye soruyorum ister istemez.

Keşke kırmızı ve gri liste birleşseydi de daha güçlü bir Galatasaray yönetimi olsaydı. Umarım bu bölünme Dursun Özbek'e yaramaz.

Galatasaray üyesi değilim eğer üye olsaydım; sarı ve moru direk eleyip, kırmızı ve griden birini, listeleri ve seçime kadar yapılacak açıklamalar ile gelişmeleri takip ederek seçerdim. Şu an gri'ye yakınım.
 
Tüm adaylar aralarında sözleşmiş gibi Fatih Hocamıza saygısızlık etmeyiz diyorlar ama asıl saygısızlık onu yanlız bırakmak. Yani sadece basketbol değil adayların futbolla ilgili bir planları da yok. Varsa yoksa UEFA kriterleri. Bu hedefi de onlar değil zaten UEFA koyuyor bize. Fatih Hoca geçmişte hiç olmadığı rahat çalışıyor ve geniş bir ekip kurdu ama bu demek değilki yöneticiler kenara çekilsinler. Tabiki Ünal Aysal gibi Bülent Tulun benzeri bir adam getirip ortalığı karıştırmasın kimse ama en azından doğru adımlar atılmasını sağlayacak bir sisteme sahip olsun yeni gelecek yönetim.
 
Takım şampiyon olunca taraftar garip bir şekilde Cengiz'ci olmuş. Tamam Özbek'le kıyaslanınca farklı görünüyor olabilir ama ilk seçildiği günden beri bence tekrar seçilmesini sağlayabilecek bir yönetim göstermedi. Büyük hatalar yapmamış olabilir Özbek gibi ama önemli doğruları olduğunu da düşünmüyorum.

Hele ki Beyaz tv'de geçen gün sorulan soru karşısında düştüğü durum üzücüydü. Eveledi, geveledi ama bir şey söyleyemedi ve hazırlıksız olduğu için de asıl düşüncesinin gün yüzüne çıkmasına engel olamadı. Basketbol ve Voleybol gibi amatör olması gereken branşlar diyerek kafa yapısı olarak 70'lerde olduğunu maalesef göstermiş oldu. Özbek'ten hiç hazzetmem ama Özbek bile basketbol konusunda bence bu kadar vizyonsuz değildi.
 
Dursun Ozbek secilmesinde kim secilirse secilsin!

Kevin grosskreutz faciasini unutma unutturma - boyle bir hata ile klubumuze 5 milyondan fazla zarara ugrattilar.

Paraya tapmayan namuslu bir insan o zarari karsilardi. ama 1 kurusu bile Dursun beyin cebinden cikmadi.

20 den fazla oteli var Dursun beyin, gidelim 1 gece bedava kalmak isteyelim. en basta Dursun bey kovar bizi otelden.

Suan karsimda olsa ayni seyleri soylemekten cekinmem, cunku durust insanlarin hicbirseyden korkmamasi lazim.

Baska sozum yok hakim bey!
 
Dursun Ozbek secilmesinde kim secilirse secilsin!

Kevin grosskreutz faciasini unutma unutturma - boyle bir hata ile klubumuze 5 milyondan fazla zarara ugrattilar.

Paraya tapmayan namuslu bir insan o zarari karsilardi. ama 1 kurusu bile Dursun beyin cebinden cikmadi.

20 den fazla oteli var Dursun beyin, gidelim 1 gece bedava kalmak isteyelim. en basta Dursun bey kovar bizi otelden.

Suan karsimda olsa ayni seyleri soylemekten cekinmem, cunku durust insanlarin hicbirseyden korkmamasi lazim.

Baska sozum yok hakim bey!

Yunan takımı Panathinaikos'u bedava otelinde misafir eden Dursun denen hain unutulmasın!
 
Basketbol konusunda bizim beklentilerimizi karşılamayı geçtim hedeflerimizin yanına yaklaşabilen bir aday bile yok. Dursun'u falan adaydan saymıyorum zaten.

Mustafa Cengiz'in basketbola bakışı tam bir facia. Ozan Korkut desen kim olduğunu anlayamadık bile. Burak Elmas'ın bir anda ortaya çıkması, seçim öncesi saf değiştirmesi güven verici şeyler değil.

Yani kısacası adam gibi bir sponsor, işi bilen şube yöneticileri, basketbola önem veren bir yönetim, kaliteli kadrolar göremeden böyle geçecek ömrümüz ne yazık ki...
 
Mustafa Cengiz "fenerbahçemizin şampiyon olmasını isterdim" diye şirinlik yapacağına, başkanı olduğu takımı da o seviyelere çıkaracağını söyleseydi keşke. Koca bir sıfır!
 
Abi öyle görünüyor ki Hakan Üstünberk gibi hem mutfaktan çıkan, hem de büyük başarılarda işin aşçılığını layıkıyla yapan adam olmadıkça biz amatör şubelerde istikrarlı bir süreç yaşayamayacağız. Ünal Aysal belki de bu kulübü batırmada bayrak taşıyan adamlardan biriydi ama hiç yoktan yaptığı abartılı harcamaları Galatasaray'ı gerçek bir spor kulübü yapmak için kullandı. Onun döneminde erkeklerde Eurocup'ı, kadınlarda Euroleague'i kazandık. Kadın voleybolda ilk kez Final Four oynadık, Engelsiz Aslanlar Koç'un Beşiktaş damgasından önce ligdeki son dominasyonlarını geçirdi. Hakan Üstünberk bu işleri daha mantıklı bir ekonomide yapacak tek adam gibi görünüyor. Ne yazık ki bugünkü tüm adaylar Galatasaray'a bakınca futbol takımından başka bir şey görmüyorlar. Yine de benim daha önce dediğim gibi hiç yoktan doğru bir maaş skalasının oluşturulduğu, gerçek anlamda kurumsal bir Galatasaray asgari beklentim. Dursun Özbek bunu bile başaramadığını önceki başkanlık döneminde çokca gösterdi. Onun için geri kalan 3 adaydan kimin geleceği benim için çok anlam ifade etmiyor, Dursun Özbek gelmesin yeter.
 
Ben 4 adayıda Galatasaray'a yakıştıramıyorum ama illa birisi başkan olacak bu yüzden Ozan Korkut dedim o olamazsa Mustafa Cengiz ama Sarı ve Mor asla ama asla 1 gün bile bu kulüpte başkan olmaması gereken adaylar.

Şu Ozan Korkut'un listesinin başında başkan adayı Ünal Aysal olsaydı bu kadar yoruma bile gerek kalmazdı.

Ozan Korkut'un basketbolla ilgili vaatlerini biraz açmasını bekliyorum,detaylıca anlatmalı,15 milyon euroluk kadro derken yıllık mı diyor bunu acaba ?
 
Mustafa Cengiz'in bugün TRT Spor'a yaptığı röportajı açın izleyin. Dursun özbek denen şerefsizin yaptıklarını tek tek açıklıyor. Hala bu adama oy veren varsa Galatasaray hainidir. Futbolcuların maaşını 7 aydır ödememiş, her yere haciz koydurtmuş. Akhisar deplasmanına giderken 11 bin TL'lik borç çıkıyor takım otobüsü içinde haciz işlemleri oluyor. Daha bilmediğimiz neler var Allah bilir.
 
Nedendir bilmiyorum ama Mustafa Cengiz bana ilk günden beri hep sempatik geldi. Efendi, açık sözlü olmasının yanında çok da akıllı bir adam. Ağzından lokmayı alamazsınız gibi görünüyor.
Galatasaray'ın belki de en kritik başkanlık seçiminin olacağı bir dönemde Ozan Korkut saatli bomba gibi giriyor seçime. Seçimi kazanamaz mı kazanabilir ama kaybederse Mustafa Cengiz'in de ayağını kaydırtıp malum şahsı birinci yaptırabilir. Yazarken bile sinirden ellerim titredi...
 
D.Ö denen Galatasaray'ı yok etme projesinin başındaki yalancı düzenbaz herifin akıl almaz bir şekilde ibra edildikten sonra bazı üyelere "görüşeceğiz" diye tehditler savurduğu bir video gördüm. Siz de izleyin, böyle bir vasıfsızın Galatasaray'a üye olması bile başlı başına skandaldır.

Sen kimsin de kimle görüşüyorsun? Tasmanı tutanların verdiği görevi bitiremedin de tamamlamaya mı çalışacaksın? Suratındaki yağ rezervin batsın! Görüşeceğiz seçimde.

https://m.sporx.com/tv/tv/futbol-sp...dursun-ozbek-gorusecegiz-seninleSXTVQ97207SXQ
 
Son düzenleme:
Mustafa Cengiz Başkan, bizi D.Ö'den kurtardığı için bile seçilmeyi hakediyor lakin asıl şimdi başkanlığı başlayacak; o zaman göreceğiz neler yaptığını.
Otel yerine TEKNOKENT projesi hoşuma gitti ama amatör branşlar konusunda çekincelerim mevcut.
 

Üst