Galatasaray SK Başkanı ve Yönetim Kurulu (2022-)

Basketbol ve voleybola yatırım yapmamanın bahanesi olarak lokomotif branşın futbol olmasını öne sürmek bana komik geliyor.
Koskoca Galatasaray basketbol ve voleybola yüksek sponsorluk ücreti verecek kişi nasıl bulamaz anlayamıyorum açıkçası ki futboldaki sponsorluk ücreti de rekor kırmış iken.
Galatasaray futbolda fbden önde ise bu ligdeki şampiyonluk farkından ziyade UEFA ve Süper Kupa’ya sahip olmasından kaynaklanıyor.
UEFA’nın yeni şampiyonlar ligi formatında turnuvaya katılan takım sayısı artacağı için Konferans ve UEFA kupasını almak daha da kolaylaşmış olacak. Eğer olur da fb şans eseri UEFA kupasını alırsa elimizde fbye karşı argüman kalmamış olacak.
Dolayısıyla uzun vadede basketbol ve voleybola yüksek yatırım yapmak ŞART.

Bu biraz züğürt tesellisi kusura bakmayın. Çevremde bir sürü fenerli arkadaşım var; çoğu da gayet basketbol, voleybol takip ediyor ve de çok memnunlar. O dediğiniz tipler futbol holiganları.
Benim çevremdekiler öyle düşünüyor ve hepsi de aklı başında önemli mevkilerde insanlar. Asıl hiçbir getirisi olmayan basket ve voleybol diyenler züğürt tesellisi yapıyor.

İnsanlar tuttuğu takımına üye dahi olamıyor neden sponsor olsunlar ki ? Ufak olsun, benim kontrolüm altında olsun yeter düşüncesi hakim oldukça kimse gelip de ne içten gönül rızasıyla kulüp de görev alır ne de parasını verir...
Haklısınız, lise hegemonyası büyük engel, şu zenginlerin başka takımlarda olmasının nedeni kulübe üye olamamalari.Daha doğrusu çoğu baba zengini, Koç, Ülker, Sahenk gibi.Eskiden rakamlar çok büyük olmadığı için böyle zenginler çok onemsenmiyordu sanırım.Ama şu da var fener gibi 10 bine üyelik satarsan sonra toplantıların sirke döner.Bunlarin önüne geçmen için oyuncu yetiştirmek en iyi çare, yoksa zamanında basketbola 10 milyon $ üstü paralarda harcandı, sonuc alinamadi.Hic bir GS taraftarı takımının sürekli fenerden fark yemesini hiç bir branşta içine sindiremez ama yine de futboldan kisalim buralara harcayalım demez en azindan çoğunluğu.

Galatasaray Spor Kulübü yerine Galatasaray Futbol Kulübü olsun, herkes rahat etsin. Taraftarın çoğu amatör branşlarda rezil olmayı kabullenmiş zaten. Sürekli futbol vurgusu yapılıyor; onda da sanki her sezon ŞL yarı finali oynuyoruz, 23 sene önceki Uefa kupasıyla övünüyoruz hâlâ.

Galatasaray Spor Kulübü yerine Galatasaray Futbol Kulübü olsun, herkes rahat etsin. Taraftarın çoğu amatör branşlarda rezil olmayı kabullenmiş zaten. Sürekli futbol vurgusu yapılıyor; onda da sanki her sezon ŞL yarı finali oynuyoruz, 23 sene önceki Uefa kupasıyla övünüyoruz hâlâ.
Delirmişsiniz. Türkiye'de açık ara en başarılı futbol takımıyız.

Bence futbolu kapatalım siz rahatlayın. Amatör şubelere harcanan para nerden geliyor onu bile bilmiyorsunuz! Futbol bu kulübün lokomitifidir.

amatör şubelere az para harcanıyor diyen arkadaşlar mesela geçtiğimiz sezon ne gibi katkınız oldu bu şubelere?
Ne gibi katkı bekliyorsun mesela?. Fb taraftarının yapıp da bizim yapmadığımız nedir merak ettim? Salon doluluk oranından bahsedeceksen bizde o bütçede takım kurulsun, eurolig de oynasın görelim bakalım kim daha çok dolduruyor. Zaten geçmişte de biraz denk takımlar olduğu zaman her maçta fazla olan bizdik.Siz bence Galatasaray ‘ın potansiyelinin farkında değilsiniz. Bu ülkede en çok taraftarı olan takım Galatasaray’dır.

Bence futbolu kapatalım siz rahatlayın. Amatör şubelere harcanan para nerden geliyor onu bile bilmiyorsunuz! Futbol bu kulübün lokomitifidir.
Futbol kulübün lokomitifi olduğunu, böyle de olması gerektiğini inkar eden yok zaten. Hatta önceliği futbol olmayan taraftar burada bile bile çok azdır. Senin anlamadığın şey şu: Futbol da bu kadar dominant iken ezeli rakibine diğer branşların hepsinde,her sene bu kadar ezilemezsin. Bunun dünyada örneği yoktur. Ülkenin en çok taraftarına sahibim, en büyük spor kulübüyüm diyorum ama ezeli rakibim futbol hariç her branşta bizi eziyor. Bu size nasıl normal,hatta doğru geliyor bunu anlayamıyorum.

GSBasket forumunda bile basketbol düşmanı zihniyetler oldukça, zaten hiçbir şey düzelmez.

-“Aman canım bizim Euroleague neyimize?
Şimdi durduk yere tadımız kaçmasın.”

-“Onların zengini çok yardım ediyorlar, bizim yok yiğenim.”

-“Amatör branşlara para harcayan kulüplerde hiç kafa yok. Neyse ki biz akıllıyız.”

-“Hemen eleştirmeyin. Koçun ve yönetimin vardır bir bildiği.”

Ne gibi katkı bekliyorsun mesela?. Fb taraftarının yapıp da bizim yapmadığımız nedir merak ettim? Salon doluluk oranından bahsedeceksen bizde o bütçede takım kurulsun, eurolig de oynasın görelim bakalım kim daha çok dolduruyor. Zaten geçmişte de biraz denk takımlar olduğu zaman her maçta fazla olan bizdik.Siz bence Galatasaray ‘ın potansiyelinin farkında değilsiniz. Bu ülkede en çok taraftarı olan takım Galatasaray’dır.
Geçen sene herkesin çok begendiği, çıksın hemen alalım dediği basketbol formalarından kaç tane satılmış biliyor musunuz? 500 civarı. Hala ne anlatıyorsunuz? Burda kimsenin Euroleague oynamayalım diye düşündüğünü sanmıyorum Sadece fener gibi aptalca para harcansın istemiyorum ben.

2-3m $ bütçe elestirilir ama basketbolda 4m bütçeyle hala başarısızsan profesyoneller hatalıdır. Eurocup sampiyonu ve bazı EL takımlarının maaş bütçesi 4-5m falan.

Geçen sene herkesin çok begendiği, çıksın hemen alalım dediği basketbol formalarından kaç tane satılmış biliyor musunuz? 500 civarı. Hala ne anlatıyorsunuz? Burda kimsenin Euroleague oynamayalım diye düşündüğünü sanmıyorum Sadece fener gibi aptalca para harcansın istemiyorum ben.
Bu 500 kişi tatmin olsun diye her sene amatörler en az 10 milyon euro zarar yazsın istiyor birileri gerçekten akıl almaz. Ama bunu söyleyince biz basket voleybol düşmanı oluyoruz. Esas bunu isteyenler Galatasaray düşmanıdır.

Bu 500 kişi tatmin olsun diye her sene amatörler en az 10 milyon euro zarar yazsın istiyor birileri gerçekten akıl almaz. Ama bunu söyleyince biz basket voleybol düşmanı oluyoruz. Esas bunu isteyenler Galatasaray düşmanıdır.
Bu kafayla Eurolig oynayamazsın zaten. Fener aptalca para harcıyormuş bir Galatasaray futbol taraftarı akıllı zaten!! :)
Eurolig'de şampiyonluğa oynamak gibi bir vizyon koyarsan gerekirse yazar 10 milyon zarar. Muhasebeci taraftarlık olayını çok abartmamak lazım. Önemli olan gelir yaratacak şekilde yönetmek ve bir şekilde başarılı olmak. Küçük olsun benim olsun zihniyetiyle bir yere varılmaz.

10 milyon zarar yazmasına çok gerek yok ama 7-8 milyon dolar bütçeyle GS basketbolu düzenli EL oynayacak hale getirilebilir vizyonlu yönetilirse ama EL oynadığında bir süre sonra F4 hedefleyeceksin hedeflerin harcamaların büyüyecek dolayısıyla futbol odaklı kulüp yönetenler bunu istemezler.

Bu kafayla Eurolig oynayamazsın zaten. Fener aptalca para harcıyormuş bir Galatasaray futbol taraftarı akıllı zaten!! :)
Eurolig'de şampiyonluğa oynamak gibi bir vizyon koyarsan gerekirse yazar 10 milyon zarar. Muhasebeci taraftarlık olayını çok abartmamak lazım. Önemli olan gelir yaratacak şekilde yönetmek ve bir şekilde başarılı olmak. Küçük olsun benim olsun zihniyetiyle bir yere varılmaz.

10 milyon zarar yazmasına çok gerek yok ama 7-8 milyon dolar bütçeyle GS basketbolu düzenli EL oynayacak hale getirilebilir vizyonlu yönetilirse ama EL oynadığında bir süre sonra F4 hedefleyeceksin hedeflerin harcamaların büyüyecek dolayısıyla futbol odaklı kulüp yönetenler bunu istemezler.
10 civarı total basketbola harca, 7-8 civarı da total voleybola harca, diğer branşları saymıyorum bile. Evet bir siz akıllısınız biz amatör düşmanıyız!

10 civarı total basketbola harca, 7-8 civarı da total voleybola harca, diğer branşları saymıyorum bile. Evet bir siz akıllısınız biz amatör düşmanıyız!
Sponsor olmadan kulübün cebinden böyle parlaarın çıkmasını ben de istemiyorum. Bunun basketbolu sevmemekle ve başarısız olmasını istemekle hiç ilgisi yok. Sadece her branşta başarı istiyoruz gibi popülist söylemlerde bulunmasınlar her sezon başı. Biz aptal değiliz neyin ne olduğunun farkındayız.

7-8 voleybola şart değil ama en azından futbolda ve basketbolda bir şeyler ortaya konulmalı.
Sadece futbola para harcayalım diğer branşlar için kafayı kuma gömelim kolay bir yöntem kabul ediyorum ama öyle spor kulübü olamıyorsun işte.
Aziz Yıldırım yıllarca birçok branşta başarılı hale getirdi fenerbahçeyi. Siz ve sizin gibiler futbolda başarıyı buna tercih ediyorsunuz