Galatasaray SK Başkanı ve Yönetim Kurulu (2022-)

Anlamakta zorluk çekiyorsunuz sanırım. Galatasaray'ın potansiyeli ve taraftar gücü tabiki onlardan fazla. Onlar şu surumda bile her sene 15 milyon zarar yazıyor daha geçen kongrede açıkladı başkanları. Benim gönlüm buna razı değil. Sizin de olmamalı.

Kendi takımının para harcamasını istememekle birlikte yatırım yapan rakibinin de muhasebesini tutuyor. Ali Koç’a gidip söyleyebilirsiniz; “her sene eksi yazıyor, yatırım yapmayın” diye. Haberi yoktur belki ya da sizin düşündüğünüzü onlar düşünememiştir.

Abi bizde diyoruz ki futboldan gelen gelirlerle tıpkı dünyada ki diğer tüm büyük takımların yaptığı gibi diğer branşlarda zirveye oynayacak takımlar kur,ezeli rakibine her sene,her branşta ezilme diyoruz. Mesela dünkü şartlarda bile oyuna girmeyen, yani boyu bize hiçbir faydası olmayacak Bakambu yu alma ona vereceğin 4 m Euro ile 2 tane branş kurtarırsın.Bu mu akıl dışı davranmak yoksa en büyük spor kulübü olduğunu iddaa edip ezeli rakibine her sene her branşta ezilmeyi kabullenmek mi akıl dışı?.
Ayrıca dünyada ki örneklere bakarsak Galatasaray hariç diğer büyük takımlar bizim gibi düşünüyor. Sizce onlarda da mı akıl dışılık hakim?. Saygılar..
Bu çok basit bir düşünce. Futbolda aldığın her adamdan fayda sağlayacaksın diye birşey yok. O zaman maçlara 24 kişi çıkman lazım. Ve her tutmayan oyuncunun adını verip onu almayıp bu parayı amatör şubelere verseydik demek de çok basit bir yaklaşım.

Saygılar.

Bu çok basit bir düşünce. Futbolda aldığın her adamdan fayda sağlayacaksın diye birşey yok. O zaman maçlara 24 kişi çıkman lazım. Ve her tutmayan oyuncunun adını verip onu almayıp bu parayı amatör şubelere verseydik demek de çok basit bir yaklaşım.

Saygılar.
Klasik Türk aklı işte. Onu almasaydın baskete harcasaydın. Bu kadar basit bir düşünce yapısına sahibiz malesef.

Basketbol ve voleybol ile çok ilgilenen ve maçlara sürekli giden bir Fenerbahçeli olarak söyleyebilirim ki futbolda senelerdir başarısız olduktan sonra bunların çok bir manası yok. Oraya harcadığımız on milyonu eğer başarı gelecekse futbola harcanmasını tercih ederim. Futbolda başarı gelirse daha çok oraya para aktarılaiblir çünkü.
Bir fenerlinin bunu görebilmesi ve bizim bunu kendi taraftarımıza anlatamayışımız da çok acı.

Basketbol ve voleybol ile çok ilgilenen ve maçlara sürekli giden bir Fenerbahçeli olarak söyleyebilirim ki futbolda senelerdir başarısız olduktan sonra bunların çok bir manası yok. Oraya harcadığımız on milyonu eğer başarı gelecekse futbola harcanmasını tercih ederim. Futbolda başarı gelirse daha çok oraya para aktarılaiblir çünkü.
Ah bir de bizimkiler anlayabilse bunu. Futbolda başarılı olunca iyice şımarmaya başladık.

Galatasaray taraftarı eskiden bu kadar vizyonsuz değildi. Zaman geçtikçe ülkeye uyum sağlıyorlar demek. Sorsan basketbol takip ediyor ama takımı yıllardır Euroleague’in kapısından girememiş; buna tepki vermekten âciz. Yeter ki para harcamayalım kafasında. Sanki kendi cebinden veriyor parayı. Ülkenin özeti resmen. Kraldan çok kralcılık.

İki yönetimdir sırf birilerinin arkadaşı diye liyakatsiz profesyonel atanıyor Kadın Basketbol takımına, yönetimlerlerden kimse de böyle saçmalık olmaz demiyor.Subeye verdikleri kıymet bu çünkü böyle şeylere ses çıkarmayan yönetimlerin amatör şubelere kaynak yaratmak gibi bir derdi olabilir mi ? Kimsenin örneğin erkek basketbola FB kadar bütçe ayrılsın dediğini sanmıyorum zaten.5-6 milyon dolar civarı bir hedef bütçe gayet yeter bence bu sene yapılan artış da yeterli de bütçe kullanımı büyük sıkıntı.Yonetimden ne yapıyorsunuz siz diyecek gerekli aksiyonları alacak kimse de yok.

İki yönetimdir sırf birilerinin arkadaşı diye liyakatsiz profesyonel atanıyor Kadın Basketbol takımına, yönetimlerlerden kimse de böyle saçmalık olmaz demiyor.Subeye verdikleri kıymet bu çünkü böyle şeylere ses çıkarmayan yönetimlerin amatör şubelere kaynak yaratmak gibi bir derdi olabilir mi ? Kimsenin örneğin erkek basketbola FB kadar bütçe ayrılsın dediğini sanmıyorum zaten.5-6 milyon dolar civarı bir hedef bütçe gayet yeter bence bu sene yapılan artış da yeterli de bütçe kullanımı büyük sıkıntı.Yonetimden ne yapıyorsunuz siz diyecek gerekli aksiyonları alacak kimse de yok.
Zaten asıl sorun bu. Çok para harcamak ile olmuyor herşey. Mütevazi bütçelerle de başarılı olunabilir ama mesela kadın takımında torpilli bir hoca var he hala kovulmuyor. Böyle vizyon ile en fazla parayı harcasan ne olur?

Bu cevabın benim söylediklerimle alakası yok zaten. Benim içinde öncelik futbol. Futbolda ağır başarısızsan tabiki anlamı olmaz.
Ahmet’e sorabileceğimiz soru şu. Fenerbahçe futbolda Galatasaray dan ve diğer rakiplerden çok daha başarılı bir dönemdeyken, Fenerbahçe nin diğer branşlarda sürekli zirveye oynayamayan takımlar kurup, Galatasaray’a her sene her branşta ağır ezilseydi tepkisi ne olurdu?. Ya yeter artık adam gibi takım kurun buralara da gerekli yatırımı yapın dermiydi?. Rahatsız olur muydu, yoksa böyle iyi Galatasaray bizi her sene ezsin mi derdi?.
Siz futbolda başarısızlığı yaşamadığınız için böyle konuşmak kolay. Senelerdir doğru düzgün bir kupa almadığınız günleri görürüz inşallah da o zaman konuşuruz tekrar. Bizde şu anda herkes futbola konsantre kimsenin çok umrunda değil diğer branşlar. Bu sene futbolda şampiyon olmayalım ama diğer branşların hepsi şampiyon olsun diyen bir tane Fenerli çıkmaz.

Biliyorsunuz Karşıyaka basketbol şehridir ve bununla çok mutluyuz. Ama futbol bu ülkenin can damarıdır. Süper ligde olup şampiyon olabilmek için herşeyi verirdim.

Uzun süredir bu başlık altında yazılanları okuyorum.

Arkadaşlar Öncelikle Hatırlatırım ki burası bir Basketbol Forumu. Diğer başlıklar olsa da özellikle eski üyelerin çoğu Basketbol sevdası ile bu foruma üye olmuş kişiler. Elbette ki hiçbirimiz Amatör Branşlar yüzünden her sene -15,-20 Milyon Euro eksi yazalım istemiyor ama hepimiz istiyoruz ki En azından Düzgün Organizasyonlar kurulsun ve arada başarılara ulaşalım. Fenerbahçe de örneğin Murat Ülker diye bir adam çıkıyor 500 Milyon Dolara yakın bir para şu kadar süre de harcadık ama Başkan isterse yine yanındayız yine harcarız diyor. Ya da Pınar Karşıyaka Organizasyonunu düzgün kuruyor ve yaklaşık bizim bütçelerimiz ile Final oynuyor ya da Kupa kazanıyor.

Yönetici arkadaşlar 2 yıldır ortalıklara çıkıp ısrarla her Branşta hedefimiz Şampiyonluk diyor Amiyane tabirle bizi kafaya alıyor sorun olmuyor ama burada Basketbola gönül vermiş Renktaşlarımız Fenerbahçe kadar olmasa da Yönetimdeki Yetkili kişiler Sponsor katkılarını biraz daha yükseltip Kulüp olarak ta bizde biraz bir şeyler katıp 6-7 milyon maliyetle Euroleague zorlayacak bir organizasyon olalım istediğimizde kıyamet kopuyor.

Bu sene Karşıyaka ya da Telekom bizden kat kat fazla mı para harcadı da kağıt üstünde bizden çok daha iyi Basketbol takımı kurdular. Çok paraya gerek yok diyoruz sadece olaylara biraz daha Doğru bakmalıyız. Tutmayacağını bile bile herkesin gözüne batan 2 transferi taraftara rağmen yapmayacaksın mesela ya da sırf yöneticinin okul arkadaşı diye başarısız bir koçu ısrarla görevde tutmayacaksın.

İşin özü Biz her sene yüksek zararlar yazan amatör şubeler değil, Doğru Profilde yönetilen sponsor destekli mücadeleci (Her branşta ezeli rakibine ezilmeyen) arada sırada en azında Türkiye kupasını kazanabilecek Basketbol veya Voleybol takımları istiyoruz. (Hedefi her branşta şampiyonluk olan bir yönetimden istenebilecek çok makul bir beklenti bence.)

Uzun süredir bu başlık altında yazılanları okuyorum.

Arkadaşlar Öncelikle Hatırlatırım ki burası bir Basketbol Forumu. Diğer başlıklar olsa da özellikle eski üyelerin çoğu Basketbol sevdası ile bu foruma üye olmuş kişiler. Elbette ki hiçbirimiz Amatör Branşlar yüzünden her sene -15,-20 Milyon Euro eksi yazalım istemiyor ama hepimiz istiyoruz ki En azından Düzgün Organizasyonlar kurulsun ve arada başarılara ulaşalım. Fenerbahçe de örneğin Murat Ülker diye bir adam çıkıyor 500 Milyon Dolara yakın bir para şu kadar süre de harcadık ama Başkan isterse yine yanındayız yine harcarız diyor. Ya da Pınar Karşıyaka Organizasyonunu düzgün kuruyor ve yaklaşık bizim bütçelerimiz ile Final oynuyor ya da Kupa kazanıyor.

Yönetici arkadaşlar 2 yıldır ortalıklara çıkıp ısrarla her Branşta hedefimiz Şampiyonluk diyor Amiyane tabirle bizi kafaya alıyor sorun olmuyor ama burada Basketbola gönül vermiş Renktaşlarımız Fenerbahçe kadar olmasa da Yönetimdeki Yetkili kişiler Sponsor katkılarını biraz daha yükseltip Kulüp olarak ta bizde biraz bir şeyler katıp 6-7 milyon maliyetle Euroleague zorlayacak bir organizasyon olalım istediğimizde kıyamet kopuyor.

Bu sene Karşıyaka ya da Telekom bizden kat kat fazla mı para harcadı da kağıt üstünde bizden çok daha iyi Basketbol takımı kurdular. Çok paraya gerek yok diyoruz sadece olaylara biraz daha Doğru bakmalıyız. Tutmayacağını bile bile herkesin gözüne batan 2 transferi taraftara rağmen yapmayacaksın mesela ya da sırf yöneticinin okul arkadaşı diye başarısız bir koçu ısrarla görevde tutmayacaksın.

İşin özü Biz her sene yüksek zararlar yazan amatör şubeler değil, Doğru Profilde yönetilen sponsor destekli mücadeleci (Her branşta ezeli rakibine ezilmeyen) arada sırada en azında Türkiye kupasını kazanabilecek Basketbol veya Voleybol takımları istiyoruz. (Hedefi her branşta şampiyonluk olan bir yönetimden istenebilecek çok makul bir beklenti bence.)
Zaten anlatmaya çalıştığımız şey bu ama birileri ısrarla milyonları saçalım istiyor. Güncel bütçeler ile kulübe çok da yük olmadan iyi bir yapılanma ile bu yapılabilir zor değil.

Basketbol ve Voleybolu seven arkadaslari anliyorum ama olaya sadece duygusal bakiyorlar.

Türkiye bir Futbol Ülkesidir. Fenerbahce yillardir Amatör subelerede basarili evet ama kac cocuk bu basaridan dolayi Fenerli olmustur yada bu basaridan dolayi övünmüstür.

Cocuklaridaki Icardi sevgisini görüyorsunuz. Minicik Cocuklar Icardi sarkisini söyluyor. Futbol böyle bir tutku Türkiyede.
Bu sayede gelecek kusaklarin cogu Galatasarayli oluyor

Basketbol ve Voleybolu seven arkadaslari anliyorum ama olaya sadece duygusal bakiyorlar.

Türkiye bir Futbol Ülkesidir. Fenerbahce yillardir Amatör subelerede basarili evet ama kac cocuk bu basaridan dolayi Fenerli olmustur yada bu basaridan dolayi övünmüstür.

Cocuklaridaki Icardi sevgisini görüyorsunuz. Minicik Cocuklar Icardi sarkisini söyluyor. Futbol böyle bir tutku Türkiyede.
Bu sayede gelecek kusaklarin cogu Galatasarayli oluyor
Biri çıkıp İcardiye verilen para ile amatör şubelerin hepsinde şampiyonluğa oynarız demediği için şanslıyız.

Valla sade bir taraftarım ve çocuk yaşımdan beri gerek Abdi İpekçi gerek Ataköy'de hiç maç kaçırmıyorum. şubenin arsa çıktığı zamanlari da gördüm dibin dibini gördüğü zamanları da. şampiyon olduğumuz Banvit maçını en önden izledim, 17-18 rezilliğini de en önden izledim, 21-22'de de en önde izledim, 22-23'te de merkezefendi'den fark yerken en ondeydim. eminim yorum hakkım vardır. benim öyle fazla bütçede gözüm yok ama zarar yazıyor diyip para koymamayı savunup bütün branşlarda fenere ezilmeyi kabullenen adama da saygı duymam. Senede en azından 1 tane Fenerbahçe galibiyeti alıp elemanlardan rövanş çözecek bir bütçe koyuversin yonetim yada sponsorlar artık kimse. gereken 3 milyonsa 3, 5 milyonsa 5.
ama her şeyden önce para koyduğu zaman takibini yapsın. öyle levent yaz gibi Turgay gibi adamlara bırakmasın. Basketbol dışı branşlara pek hakim değilim yorum yapmak bana düşmez ama basketbolda durum bu. Bütçeye gelene kadar önce yöneticilerin liyakatli olması lazım. yöneticin liyakatli olur yine fenere ezilirsin o zaman arttır bütçeyi. ki yani istikrarlı bir yapı kurmak zor değil kimler kimler nerelerden çıktı geldi de kafa takım oldu biz mi olmayacağız?

Şampiyonlar ligi formatı değişti.
Artık ilk 2 takım doğrudan Şampiyonlar ligine katılacak. Dolayısıyla şampiyonlar liginden şu kadar para gelecek argümanının geçerliliği kalmadı. Çünkü 2.olan takım da aynı parayı alacak ve en az senin kadron kadar kaliteli kadro kuracak.Bu durumda ligdeki şampiyonluktan gelecek olan para önem kazandı. Ama ligde şampiyon olunca sadece 7-8 milyon Euro alıyorsun. Yani futboldan oyuncu satışı olmaz ise ekonomik anlamda daha çok zarar ediyoruz. Bu durumda basketbol ve voleybola zarar ediyoruz diye bütçe ayırmamak fbye karşı yenilgiyi baştan kabul etmektir ve buna bahane aramaktır.
Ben Galatasaraylıyım ve yenilgiyi kabul etmiyorum.

Amatör branş adı üstünde amatör hedeflerle ülkeye sporcu kazandırmak, antrenör yetiştirmek, yurtdışında ülke bayrağını dalgalandırmak için yapılır. Gelir kaynağı için değil. Onu sadece NBA yapabiliyor global pazarıyla. Eğer amatör branşların sadece zarar hanesi gözünüze batıyorsa o zaman şubeleri de kapatın, 1 yılda harcadığınız transfer bütçesini, yol gelirlerini giderlerini filan futbolculara derbide galibiyet primi diye dağıtırsınız.

Ki olay para harcayıp harcamamak da değil. Amatör branşın adının yanlış anlaşılıp amatörce yönetilmesinden ileri geliyor. Amatör olan sporcular, yöneticileri herkesten daha profesyonel seçeceksin ki daha çekici şubelerle cebinden çıkan parayı daha da azaltıp belki gelir kalemine 2-3 değer gireceksin. 5 senede işbilmez adamların elinde 15 tane transfer yapıp 1 tane çember savunabilen pivot bulamazsan her sene gelir giderde açık verirsin tabi.