Maça gelirken seyirci sayısının iyi olacağını bekliyordum,ama takımla böyle bir elektrik yakalayacağımızı beklemiyordum açıkçası.
Salonun önüne gelince bilet sırasında Eyüp abiyi gördüm.Maçı birlikte bizim benchin arkasında seyrettik.Maçtan önce Rize'den gelen haber tribündeki ortamı daha da ısıttı.
Maçtan önce en büyük korkum Telekom'un oyuna iyi başlayıp bizim onlara karşılık veremememiz sonucu seyircinin oyundan kopmasıydı.Telekom iyi başladı ama seyircinin de gazıyla onlara karşılık verdik.Fitch maça çok iyi konsantre olmuştu,oyuna iyi başlayınca gerisini getirdi.İlk 15 dk. öyle bir oynadı ki biz bu adamın olumsuz yönlerini boşuna görmezden gelmemişiz,büyük oyuncu kendini büyük maçta belli ediyor dedirtti.
2. periyodun ortasına kadar herşey iyi gitti.Seyirci oyunun içindeydi,takım hırslıydı ve Telekom yüksek yüzdeyle oynamasına rağmen öne geçmiştik.Ama ne olduysa Fitch kenara gelince oldu,takım resmen tıkandı.Fitch çıkarken 31-29 öndeydik,devreyi 46-36 yenik bitirdik.Ayrıca devrenin sonunda dört oyuncumuzun 2,bir oyuncumuzun 3 faulü vardı.
İlk yarıda uzunların farkı ciddi şekilde ortaya çıktı.Uzunlarımızdan skora doğru düzgün katkı alamazken Dudley-Alston (9-14) ikilisi Telekomun sayılarının yarısını attı.Ayrıca Muratcan boş kaldığı zaman cezayı kesti.Şutunu oldukça geliştirmiş.
İkinci yarıya Murat hoca Fitchle başladı.Yalnız Fitch ritmini kaybettiği için hiçbir katkı yapamadı ve fark 17 sayıya kadar çıktı.Murat hocanın molasından sonra savunmada agresifleştik,hücumda da iyi top çevirip boş şutları değerlendirince 13-2'lik seri yaptık ve farkı 6'ya kadar düşürdük.Seyircinin oyuna yeniden dahil olması açısından çok önemliydi bu seri.Tam Telekomu yakalıyoruz derken Jagla sahneye çıkıp üçlüklerle yaklaşmamıza izin vermedi.
Son periyota özellikle Tufan'ın hem savunma hem de hücumdaki etkinliğiyle fırtına gibi girdik.Tufan hem rakip oyun kurucuya baskı yaparak oyn kurmalarına engel oldu,hem de üçlükleri hayvani düzeyde attı.
Can abinin de belirttiği gibi Tufan'ın 78-75'e getiren üçlüğünde salon yıkıldı adeta.
Sonraki hücumda Mitchell'ın basket faulünde eşitliği yakaladık.
Bu noktada Burak'a eleştriler var,haksız da değil.Ama Burak'ın olayı olmasa da maçı alacağımızı zannetmiyorum.Telekom son yıllarda izlediğim en anormal takım.Momentum filan dinlemiyorlar kritik anlarda,müthiş bir özgüvenleri var.2-3 kere geri dönüş yaptık,hepsine bir şekilde cevap verdiler.Son geri dönüşümüzde Burak kaptanın olayı oldu,o noktada Murat hoca Fitch'i oyuna aldı son kozunu oynayıp.Bence hamle doğruydu ama Fitch batırınca sonuç vermedi.
Tufan'ın son dakikalarda oynamamasına gelince Tufan son periyodun büyük kısmını 4 faulle oynadı,hakemlerin bundaki katkısı da yadsınamaz.Hepsi tartışılabilir ama bir tanesi var ki evlere şenlik.İsabetli serbest atışımız sırasındaki ribaund mücadelesinde faul çaldılar...
Tufan gözümde maçın adamıydı bizim takımda,ikinci yarıda savunma ve hücumu harika yaptı.Hakemler inceden doğradılar onu.
Mitchell ilk yarı etkisizdi,ama ikinci yarı oyunu harika yönetti.Driveları Dudley'nin faul problemine girmesinde temel etken oldu.Tufan'a boş pozisyonları hazırlayan da oydu.
Fitch ilk 15 dk. harikaydı,kalan 25 dk. esamesi okunmadı.Tolga hücuma katkı yapamasa da savunmada çok etkili oldu.Mithat'ın etkisiz gözükmesinin sebebi sahada olduğu sırada yanında olan 4 oyuncunun etkisizliğinden kaynaklandı.
Pota altında Holman dışında skora katkı yapan olmadı.Uzunların mücadelelerine lafımız yok ama hücumda takımın tıkanmasına sebep oluyorlar.Can abinin söylediği gibi Fitch'in zorlamalarının temel sebeplerinden uzunların etkisizliği.
Murat ve Cemal beni hayal kırıklığına uğrattılar.Cemal Dudley karşısında ezildi.Momentum bizdeyken Telekom'un bize cevap vermesinin nedeni Dudley'e verdiğimiz ribaundlar oldu.Murat maçın sonuna doğru turnike atamaz hale geldi.Ayakları çok yavaş.Ona özel set çizilmedikçe iyi takımlara karşı kayıpları oynar.
Uzun süre sonra kaybettiğimiz bir maça üzülmedim.Takımı ve seyirciyi görünce 4. sıraya dair endişem kalmadı.Önümüzdeki 3 kilit maçı kazanacağımızı düşünüyorum.Sezon sonuna kadar maksimum 2 mağlubiyet alırız.
Salondaki seyirci futbol seyircisiydi ama bir basketbol takımına nasıl destek olunur dersi verdi.Son yıllarda izlediğim en iyi basketbol tribünüydük dünkü performansımızla.
Maçı birlikte izlediğim Eyüp abime de teşekkürü borç biliyorum.Onla maç izlemek büyük zevk.Sağolsun maç sonrası beni Bakırköy'e bırakarak dönüşümü kolaylaştırdı.
Bu takımın arkasında durmalıyız.Uzun almak için hala geç kalmadık.İyi bir uzunla beklemediğimiz noktalara gelebiliriz...