Galatasaray-Türk Telekom

takım müthiş bir performans gösterdi bir ara maç farkı açılırken tufanın attığı üçlükler beni çok duygulandırdı olmadı ama şu bir gerçek murat özyer çok iyi teknik adam maça ağırlığını koydu şans olmadı...

şöyle bir gerçek var galatasaray ezilmedi ve lideri gerçekten çok zorladı
 
O alman bunu hep yapiyor :) bi günlük mesele degil. Fenere de ayni tarifeyi uyguladi hem de daha beterini (son saniye hanceri). Neyse ben oyunumuzdaki bir noktayi elestirmek istiyorum. Superpor da bir yazar var Cem Sengezer diye. Galatasaray antipatisi belli olsada bir dogru noktaya deginmis. Biz dün tempoyu yükselterek Telekom'un ekmegine yag sürdük. Yapmamiz gereken BJK CT gibi tempoyu öldürüp onlari sogutmak idi derken aklima bisey geliyor :) o zamanda bizim hücum ölürdü cünkü sete sette bisey üretemiyoruz. Hizli cikip TT savunmasini dengesiz yakalamak dogruydu ah cem sengezer ah..bukadar artistlige ne gerek var sirf GS yi kötüliyecegim diye. Neymis ilk 4'ü hazmedememisiz. hayi ordan. :D buyrun link:

http://www.superspor.com/detail.php?Typ ... 22&go=3362




bence bu adam bos konusuyor.
 
merhabalar..maç hakkında yazmadan önce taraftara değinmek istiyorum..dün gerçekten muhteşem bi atmosfer oluşturduk sanırım son zamanlardaki en iyi performansımızdı.. :atki :atki

maç hakkındada yazacak fazla birşey yok aslında..şansszılıkmı diyelim telekomun bizden daha disiplinli olmasımı diyelim dün avcumuzun içine kadar gelen maçı aldı götürdü bizden..rakipte muratcan jagla ve tutku gerçekten çok iyi oynadılar..bizdede ilk yarı fitch ikinci yarı tufan gerçekten çok iyiydiler..bunlara maçın geneline yaydığı performansla mitchellıda ekleyebiliriz..mersin maçını kazanmamıza rağmen takımın bende yarattığı olumsuz izlenim dünkü maçı kaybetmemize rağmen olumluya döndü diyebilirim..kaliteli bir 4numara aldığımız ve fitchi biraz daha takım oyununa adapte edebildiğimz takdirde bu takımın finale kadar yolu açık diye düşünüyorum..saygılar..
 
Son zamanlarda izlediğim en iyi maçlardan biriydi, hem tribün olarak hem de oyun kalitesi olarak. Ben gidemedim ama gidenler mükkemmel bi şekilde destek verdiler, çok güzel bi ortam oluşturdular. Maçda ise yenilmemize rağmen bence sevindirici bir mağlubiyetti, 17 sayıdan geri gelebileceiğimizi gösterdik. Hele bu geri gelişi Fitch'siz yapınca Tufan gibi Mitchell gibi oyuncuların kendine güvenlerine tazelendi. Ama Telekom da hele bazı anlarda gerçekten çok şanslı şutlar buldu. Neyse sağlık olsun ama takım çok iyi yolda bunu belirtmek isterim. Bu arada Hollman'da bi-iki hareketle geri geliorum sinyalleri verdi, umarım sezon sonu, play-off başına doğru eskiyi andırır.
 
Giden taraftarın ağzına sağlık çok iyidiniz takıma birşey sölemeye gerek yok o yeni tezarat nasıl arkadaşlar ""kupaları şirketlere bırakmayalım""nasıl bişi onun sözünü yazarsanız iyi olur.
 
Öncelikle taraftarımızı oyuncularımızı ve hocamızı tebrik ediyorum.
1-Aylardır forumda uzunlarımız yetersiz diye basbas bağırıyoruz buna rağmen transfer yapılmaması bu yenilginin baş sebebidir.
fatih,holman,cemal 3 nü toplasan dudley veya jagla etmiyor!!!
sevindirici olan ise kısalarımızın performansı gayet iyi fitch,mitchell,tufan murat kesinlikle takımda kalmalı iki isabetli uzunla şampiyonluğa oynarız seneye.
kesinlikle holmann'ıda gönderilip iki tane kaliteli uzun almalıyız.
2-Hakemler müessese takımlarının personeli olmuşlar acaip iğrenç düdükler çalıyorlar yazıklar olsun.
3-Tribünün yarısını TT ye ayıran zihniyeti kınıyorum yazıklar olsun!!!
4-tribün olarak son periyot yaptığımız destek muhteşemdi umarım bu ilgi artarak devam eder!!
 
Maça gelirken seyirci sayısının iyi olacağını bekliyordum,ama takımla böyle bir elektrik yakalayacağımızı beklemiyordum açıkçası.
Salonun önüne gelince bilet sırasında Eyüp abiyi gördüm.Maçı birlikte bizim benchin arkasında seyrettik.Maçtan önce Rize'den gelen haber tribündeki ortamı daha da ısıttı. :)
Maçtan önce en büyük korkum Telekom'un oyuna iyi başlayıp bizim onlara karşılık veremememiz sonucu seyircinin oyundan kopmasıydı.Telekom iyi başladı ama seyircinin de gazıyla onlara karşılık verdik.Fitch maça çok iyi konsantre olmuştu,oyuna iyi başlayınca gerisini getirdi.İlk 15 dk. öyle bir oynadı ki biz bu adamın olumsuz yönlerini boşuna görmezden gelmemişiz,büyük oyuncu kendini büyük maçta belli ediyor dedirtti.
2. periyodun ortasına kadar herşey iyi gitti.Seyirci oyunun içindeydi,takım hırslıydı ve Telekom yüksek yüzdeyle oynamasına rağmen öne geçmiştik.Ama ne olduysa Fitch kenara gelince oldu,takım resmen tıkandı.Fitch çıkarken 31-29 öndeydik,devreyi 46-36 yenik bitirdik.Ayrıca devrenin sonunda dört oyuncumuzun 2,bir oyuncumuzun 3 faulü vardı.
İlk yarıda uzunların farkı ciddi şekilde ortaya çıktı.Uzunlarımızdan skora doğru düzgün katkı alamazken Dudley-Alston (9-14) ikilisi Telekomun sayılarının yarısını attı.Ayrıca Muratcan boş kaldığı zaman cezayı kesti.Şutunu oldukça geliştirmiş.
İkinci yarıya Murat hoca Fitchle başladı.Yalnız Fitch ritmini kaybettiği için hiçbir katkı yapamadı ve fark 17 sayıya kadar çıktı.Murat hocanın molasından sonra savunmada agresifleştik,hücumda da iyi top çevirip boş şutları değerlendirince 13-2'lik seri yaptık ve farkı 6'ya kadar düşürdük.Seyircinin oyuna yeniden dahil olması açısından çok önemliydi bu seri.Tam Telekomu yakalıyoruz derken Jagla sahneye çıkıp üçlüklerle yaklaşmamıza izin vermedi.
Son periyota özellikle Tufan'ın hem savunma hem de hücumdaki etkinliğiyle fırtına gibi girdik.Tufan hem rakip oyun kurucuya baskı yaparak oyn kurmalarına engel oldu,hem de üçlükleri hayvani düzeyde attı. :) Can abinin de belirttiği gibi Tufan'ın 78-75'e getiren üçlüğünde salon yıkıldı adeta. :) Sonraki hücumda Mitchell'ın basket faulünde eşitliği yakaladık.
Bu noktada Burak'a eleştriler var,haksız da değil.Ama Burak'ın olayı olmasa da maçı alacağımızı zannetmiyorum.Telekom son yıllarda izlediğim en anormal takım.Momentum filan dinlemiyorlar kritik anlarda,müthiş bir özgüvenleri var.2-3 kere geri dönüş yaptık,hepsine bir şekilde cevap verdiler.Son geri dönüşümüzde Burak kaptanın olayı oldu,o noktada Murat hoca Fitch'i oyuna aldı son kozunu oynayıp.Bence hamle doğruydu ama Fitch batırınca sonuç vermedi.
Tufan'ın son dakikalarda oynamamasına gelince Tufan son periyodun büyük kısmını 4 faulle oynadı,hakemlerin bundaki katkısı da yadsınamaz.Hepsi tartışılabilir ama bir tanesi var ki evlere şenlik.İsabetli serbest atışımız sırasındaki ribaund mücadelesinde faul çaldılar...
Tufan gözümde maçın adamıydı bizim takımda,ikinci yarıda savunma ve hücumu harika yaptı.Hakemler inceden doğradılar onu.
Mitchell ilk yarı etkisizdi,ama ikinci yarı oyunu harika yönetti.Driveları Dudley'nin faul problemine girmesinde temel etken oldu.Tufan'a boş pozisyonları hazırlayan da oydu.
Fitch ilk 15 dk. harikaydı,kalan 25 dk. esamesi okunmadı.Tolga hücuma katkı yapamasa da savunmada çok etkili oldu.Mithat'ın etkisiz gözükmesinin sebebi sahada olduğu sırada yanında olan 4 oyuncunun etkisizliğinden kaynaklandı.
Pota altında Holman dışında skora katkı yapan olmadı.Uzunların mücadelelerine lafımız yok ama hücumda takımın tıkanmasına sebep oluyorlar.Can abinin söylediği gibi Fitch'in zorlamalarının temel sebeplerinden uzunların etkisizliği.
Murat ve Cemal beni hayal kırıklığına uğrattılar.Cemal Dudley karşısında ezildi.Momentum bizdeyken Telekom'un bize cevap vermesinin nedeni Dudley'e verdiğimiz ribaundlar oldu.Murat maçın sonuna doğru turnike atamaz hale geldi.Ayakları çok yavaş.Ona özel set çizilmedikçe iyi takımlara karşı kayıpları oynar.
Uzun süre sonra kaybettiğimiz bir maça üzülmedim.Takımı ve seyirciyi görünce 4. sıraya dair endişem kalmadı.Önümüzdeki 3 kilit maçı kazanacağımızı düşünüyorum.Sezon sonuna kadar maksimum 2 mağlubiyet alırız.
Salondaki seyirci futbol seyircisiydi ama bir basketbol takımına nasıl destek olunur dersi verdi.Son yıllarda izlediğim en iyi basketbol tribünüydük dünkü performansımızla.
Maçı birlikte izlediğim Eyüp abime de teşekkürü borç biliyorum.Onla maç izlemek büyük zevk.Sağolsun maç sonrası beni Bakırköy'e bırakarak dönüşümü kolaylaştırdı.
Bu takımın arkasında durmalıyız.Uzun almak için hala geç kalmadık.İyi bir uzunla beklemediğimiz noktalara gelebiliriz...
 
Özgün Yazgan' Alıntı:
Giden taraftarın ağzına sağlık çok iyidiniz takıma birşey sölemeye gerek yok o yeni tezarat nasıl arkadaşlar ""kupaları şirketlere bırakmayalım""nasıl bişi onun sözünü yazarsanız iyi olur.
Onu en son 3 sezon önce söylemiştik.Yeni bir tezahürat değil.
Bu sene baskette tarih yazalım
Kupaları şirketlere bırakmayalım
Ne Efes,ne Ülker,ne de Telekom
Haydi bastır Cimbombom sensin şampiyon
 
Onur UNCU' Alıntı:
Maçı birlikte izlediğim Eyüp abime de teşekkürü borç biliyorum.Onla maç izlemek büyük zevk.Sağolsun maç sonrası beni Bakırköy'e bırakarak dönüşümü kolaylaştırdı.
Bu takımın arkasında durmalıyız.Uzun almak için hala geç kalmadık.İyi bir uzunla beklemediğimiz noktalara gelebiliriz...

Şu teşekküre ve son dileğe tamamen katılıyorum. :) Arabasını bize sonuna kadar açıyor;ayrıca çok iyi bir pankart getirdi.Umarım o pankartı her maçta beraber asarız.Bir de GSTV'de yeni bir oyuncu alınacağından söz edilmiş;kupaları sanırım şirketlere bırakmayacağız.(Ya utanıyorum aslında bunu söylerken,bizde şirketiz :( ,neyse şirketleşenler utansın ;) ) Ya umarım taraftar kendine hakim olur da şu Bjk maçında saha bi şey atmazlar. Ben FBÜLKER maçını izlemek istiyorum. FB+Ülker daha ne olabilir ya :ehue
 
Yine maçtaydım. He zaman ki yerimizde arkadaşlarla. Ama kimseyi göremedim bizden. Eyüp abiler karşıdaydı ama beni göremediler her neyse gelelim maça.

Taraftar artık bu takıma İNANIYOR. Maçı kaybettik olabilir her takım kaybediyor efes fener casa 20 sayı fark yiyor bu önemli değil. Önemli olan bizim ne olduğunuzu görmemiz. İstediğimiz ve hırsla çıktığımız her maçı başa baş oynarız. Tufa'nın üçlüklerinden sonra yaptıgı hareketlerr, yumruğunu sıkışı gözlerimi yaşarttı. İşte GALATASARAY ruhu dedim. Keza fitch'in tribğnle bütünleşmesi onlara hareket yapması, duyamıyorum demesi harikaydı.

Ancak şu da gözüktü ki sırtı dönük güvenerek verip sayı üretecek adamımız yok. Fatih bilmiyorum ama cok yetersiz hücümda. Cemai ise daha çok genç.

Murat Hoca bazı konularda hata yaptıysana kaliteli bir hoca olduğunu bir kez daha gösterdi.
Şimdi cok önemli 6 maçımız var. Bunlardan 4 ünü kazansak 4. garantileşir.

Bunu yapacak güçteyiz ve artık inancımız da sağlam.
Yalnız Şu kötü oldu ki ;

Telekomla eğer yarı finalde eşleşirsek onlar 1-0 önde başlayacak seriye.

Salona gelen herkesin ayağına sağlık. YÜREĞİNE SAĞLIK.
 
valla ben mactan once yazdigim yazıda bu macta kazanmaktan cok rekabetci gusel basketin onemli oldugunu soylemistim bu oyunu fb ve bjk ye karsı oynasak kesinlikle onumuzde duramazlar bu oyunu surdurdugumuz surece 3. veya 4.luk idaamızın gerceklesmesi kolaylasacaktır.
ayrıca taraftar hakkaten superdi ben kuzenlerle kardesim vardı oyuzden bizimkilerin yanına uğriyamadım isallah bidaki maca orda olucam tatil oldugu icin kucuklerde gelmek istemisti neyse en azından benim kucuk kuzenlere GS ruhunu asılamıs olduk oyle bir atmosferde hepsi büyülendi.
takımı yinede tebrik ediyorum
 
Gökce Başaran' Alıntı:
Yine maçtaydım. He zaman ki yerimizde arkadaşlarla. Ama kimseyi göremedim bizden. Eyüp abiler karşıdaydı ama beni göremediler her neyse gelelim maça.

Taraftar artık bu takıma İNANIYOR. Maçı kaybettik olabilir her takım kaybediyor efes fener casa 20 sayı fark yiyor bu önemli değil. Önemli olan bizim ne olduğunuzu görmemiz. İstediğimiz ve hırsla çıktığımız her maçı başa baş oynarız. Tufa'nın üçlüklerinden sonra yaptıgı hareketlerr, yumruğunu sıkışı gözlerimi yaşarttı. İşte GALATASARAY ruhu dedim. Keza fitch'in tribğnle bütünleşmesi onlara hareket yapması, duyamıyorum demesi harikaydı.

Ancak şu da gözüktü ki sırtı dönük güvenerek verip sayı üretecek adamımız yok. Fatih bilmiyorum ama cok yetersiz hücümda. Cemai ise daha çok genç.

Murat Hoca bazı konularda hata yaptıysana kaliteli bir hoca olduğunu bir kez daha gösterdi.
Şimdi cok önemli 6 maçımız var. Bunlardan 4 ünü kazansak 4. garantileşir.

Bunu yapacak güçteyiz ve artık inancımız da sağlam.
Yalnız Şu kötü oldu ki ;

Telekomla eğer yarı finalde eşleşirsek onlar 1-0 önde başlayacak seriye.

Salona gelen herkesin ayağına sağlık. YÜREĞİNE SAĞLIK.
Gökçe seni aradım ama bulamadım keşke yanımıza gelseydin...
ayrıca araba konusuyla ilgili teşekküre gerek yok sizin gibi insanlarla maç izlemek ve beraber gitmek çok keyifli BJK maçında görüşmek üzere!!!
 
bugunu bekledım ama demekkı taraftar sadce ıcerıde olanlarla ılgılenmıs. ılk once sunu belırteyım dısarıda bıletlerı oldugu halde salona gıremeyen seyırcılerden haberı olan varmı arkadaslar. bu ne acıdır kı bır galatasaray gorevlısı ıcerı bedava gıren seyırcılere bıletlerı ben verdım dıyerek, dısarıda bıletlerı oldugu halde gıremeyen seyırcılere bılet konusu bızım meselemız deıl, bu salon gorevlılerının sorumlulugundadır.galıba bızler ahmet comertı desteklemeye gıdıyoruz. ben ıcerıdeydım ama bıletlerı oldugu halde dısarıda bekleyen arkadasları gorunce ve onları ıcerı almayınca mactan kopmus olarak dısarı cıktım. ama salona gırıs yonumuz ıse arka kapıdandı. ne kadar komık.. on ve vıp gırısı kapalı arka taraf acık.. ben kendı adıma ve galatasaray maclarına getırmek ıcın caba sarfetıgım (genelde aıleler) bı daha maclara gelmeyecekler.. sanırım yonetımın de ıstedıgı bu..
onun dısında tufanla maca gerı donduk, ama tutku gıbı bı adamı durdurmak cok zor. kım ne derse desın tutku cok guzel oynadı.. tabı bıde muratcanın o bal basketı.
mac sonunda ıse polıs bır hanfendı kılıklının arabasını butun arabaların onunu tukaması nedenıyle kaan kural ıle sohbet guzeldı...
bıde halen salona bıseyler atan seyırcıye lafım ıse; 7 sayı gerıde ve 1dakıka kalmasaydı yıne salon dısı kalacaktık.
ve bır mısafır seyırcısı bu kadar cok olmamalı.. ama galatasar yonetımı ve bılet alarak acızce maca gelen bıletlı seyırcı.. bız bunlar hakedıyoruz..
daha ıyı basket macı seyretmek ıcın efes maclarına gıtmek gerek galıba..
kımse kusura bakmasın cok sınırlıyım..
bıde gsbasketten kımseyı goremedım pankartın arkasındaydım ama
kımse yoktu..
 
bu yenilginin tek mimarı bence uzun skorer transfere ihtiyaç olduğunu bildiği halde transfer yapmayan yönetimdir.ii 1 ve 2 uzun oyuncuyla ligde firtına gibi eseriz.bu taraftar ile şampiyon bile olunur(birkaç seyirci hariç)
 
Herkes yazmış ben sakinleşmeyi bekledim.
Maçın teknik yorumunu yapılmış zaten gerek yok.
Sadece 2 fitchsiz periyod oynadık.Birinde fark açıldı birinde fark kapandı.
Neyse kısa kısa birşeyler geçeyim

*Son hücumda Telekomun sayı attığını bugün öğrendim.Çünkü son 15 saniye Fitch e kitlenmiştim.Kimse dikkat etmedi sanırım.Murat ın kaçırdığı turnikeden sonra bir adım geriye atıp kenara çekildi.Tutku yanından geçti gitti.Murat hoca çıldırıyor bu arada.Banane der gibiydi.Son düdükten sonrada Mitchell a hesap sordu son top neden bana gelmedi şeklinde.
Fitchi değil burada tartışmak kendi kafamda çok tartışıyorum.İlk yarı mükemmel oynadı kabul.O olmasa belki maçı baştan kaybedicektik.O da kabul.Ama adamın kullandığı şutların yarısından fazlası yanlıştı.Girdi girincede birşey diyemiyorsun.O çıkınca takım topladı kendini.Özellikle Tufinin sayılarıyla ortak olmuşken risk alıp Fitch alındı.3 top kaybıyla gitti zaten maç.

*Maçı çok isteyen 3 kişi vardı takımda.Tufan, Murat ve Cemal.Bu hırslarını görmek beni motive etti öncelikle.
Fitchin kaptırdığı 2. topta Tufinin yere vurması ve içinden geçenler delirtti beni.

*Hakemler bize karşı hassas mı dersiniz artniyetlimi dersiniz ne derseniz diyin ama saçma sapan işler var.Bu maça atanan isimler inanılmazdı zaten baştan.Hakem konuşmak istemiyorum ben yinede.

*Telekom a %20 verildi yer olarak.Haftaiçinde yer verilmiyecek dendiği halde böyle bir karar varmış.Vermek zorundaymışız.Yahu neden böyle şeyler hep bize karşıyken veriliyor.

*Aslında hep yazmak istediğim ama unuttuğum bir konu var.Bu pota seçimlerini kim nasıl yapıyor.Neden ikinci yarı rakip takım hep basın tribününe şut atıyor.Aslında küçük birşey gibi görünsede bence çok kritik birşey.Hadi pota arkası tam tribün olmadı bu maçta ama yarım bile olsa oraya ikinci yarı en kritik yerlerde şut atmlarını tercih ederim basın tribününe göre.Biri umarım buna dikkat eder.

*Tribünlere denicek hiçbirşey yok.Atılan maddeler bile son derece doğal karşılıyorum ne yazıkki.Acaip gergin bir hava vardı sahada.Ona rağmen o fiziksel olay olmadan önce sahaya birşey atılmadı.
Dün yenseydik telekomu bu tribünler bir daha boş kalmazdı.Gerçi şimdi maçlar yine dolacak maçlar.Kazanırsak tam süper olacak.

*Yöneticiler kendine dikkat etmeli der susarım.

*Mitchell inanılmaz zeki oynuyor.Her geçen gün daha da kendini buluyor.
Maç gecesi görüştüm kendisiyle.Birbirimizi görür görmez zaten hala sinir içinde olduğumuzu söyledik.Dediği birşeyi size iletmek istiyorum sadece.
"Playoff larda mutlaka rövanşı alıcaz söz veriyorum"

*Yeni bir uzun bulunmuş sanırım.NCAA çıkışlı yada oyuncusu 2.06 boylarında 4-5 oynıyan bir oyuncu üzerinde duruluyormuş gibi şeyler duydum.

*Fitch?
 
Fitch'in kalacağını sanmıyorum sezon sonunda...
Dünya yıkılsa adamın umuru değil...
alır bavulunu gider =)
bari yararı zararından çok olsa sezon sonuna kadar...
şu uzun da bir an önce gelsin artık...
 

Üst