Galatasaray Voleybol Şubesi Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3 Mart'ta içeride Fenerbahçe'yi ağırlıyoruz ve 9-10 Mart'ta zurnanın zırt dediği yere geliyoruz.Final Four'da şampiyonluk bir maça endeksli,şampiyonluğun endeksli olduğu o maç da gerçekçi olursak tribünün sahaya çöküp Vakıfbank'ı bozmasına endeksli.Burhan Felek'te bugünküne ucundan köşesinden benzeyen bir ortam olursa Vakıfbank güle oynaya çıkar.Organizasyon çok kritik.

Neresinden bakılırsa bakılsın, zor maç.. Oyuncu, tribün, teknik kadro herkes %100'ünden daha fazlasını vermeli.. Çok ekstra şeyler olması gerekiyor ki bu maçı kazanalım..

Pazar 3'te Burhan Felek'te Yeşilyurt'u ağırlıyoruz.Efes galibiyetlerini kanıksadım,artık bana bir şey vermiyor diyenler varsa Burhan Felek'e geçebilir.Neden olmasın? :)

Kazandığımız setleri çok rahat kazanıp kaybettiğimiz sette 12 sayı alabildik.Biçimsel değişikliğe gittik bu tarz maçlara dair. :) Son setteki reaksiyon güzeldi 3. setin üstüne.Şunu da belirtmeden olmaz;takımın formaları çok güzel.

Çankaya Belediyesi karşısında ilk iki sette 20 sayı dahi almalarına izin vermedik. Ne olduysa (!) bu iki setin ardından oldu ve Çankaya sazı eline alıp galibiyete uzandı. Çankaya´yı yürekten kutluyorum, sonuna kadar hak ettiler.

Bize gelecek olursak; ilk iki sette sergilediği başarımla kalite farkını belli edip sonraki setlerde ezilmenin makul hiçbir açıklaması yok. Bu düpedüz laubaliliktir, giyilen formanın hakkını vermemektir, yönetilen takımın hakkını vermemektir.

Birileri bu oyunculara oynadıkları takımı hatırlatsın bir zahmet!

Bence Dragan Nesic yerine gerçek bir Erkek Voleybol antrenörü bulmalıyız gelecek yıl için Nesic'ten ve getirdiği Yugoslav'lardan istediğimiz verimi alamıyoruz.

Sezon başı Nesic'in erkek takımı için uygun olmadığını, bugüne kadar çalıştığı kadın voleybolunda dahi elit koçlar arasında yer almadığını, kariyeri için böyle bir değişimi pekiştirecek geçmişinin de bulunmadığını söylemiştik.
Kadın takımına Barbolini ve İtalya Fedrasyonunun anlaşmazlıkları dolaysıyla geçiş dönemi antrenörü olarak getirilen birinin yapılanma adı altında erkek voleybol takımı başına getirilmesi hangi voleybol aklının ürünüdür bu bir soru işareti.

Ural Ufa maçında rakip koçun saha pozisyonlarını çevirmesi Ufa'ya maçı getirirken Nesic'in bu hamleye cevap verememesi maçın kaybına yol açtı. Bugünkü Çankaya maçını ise konuşimaya gerek bile yok. Antrenör zaafiyeti yanında kadronun da kötü dizayn edildiğini söylemek gerek. Smaçör mevki için alınan Coskovic'in Fenerbahçe'de gerek sakatlık gerek antrenör ile olan problemleri neticesinde eline top değmediğini, Bojan Janic'in gerek Fakel'de gerek Sırp Milli takımında manşeti toparlaması için oyuna giren bir oyuncu olduğunu görüyoruz. Hakeza Murat Aslan'ın da istakrarlı bir manşetçi olmadığını düşünüyorum. Ligdeki yabancı kuralları çerçevesinde yabancı libero tercihininde hatalı olduğu görüşündeyim.

Netice itibarıyla pasör çaprazlarının son derece büyük bir öneme haiz olduğu ligimizde Nikolov form grafiğini yükseltmediği takdirde mevcut antrenör ile şampiyonluk şansımızın oldukça düşük olduğu ve bunun da sebebinin kötü yönetilen voleybol şubesi olduğu kanaatindeyim.

Ekonomik kriz sebebiyle oyuncuları kaçan, elde 2-3 tane ilk 6 oyuncusu kalan Çankaya'ya karşı 2-0'dan 2-3 maç vermek terbiyesizlik, formaya saygısızlıktır, o koç bu maçtan sonra kovulmadıysa ne zaman kovulur?

Değişim ihtiyacı olduğu muhakkak, Ziraat Bankası bile çok iyi hocayla anlaşıp getirdi, yeni yabancılarla beraber de çıkışa geçtiler o koç sayesinde. Bu kadar zor olmamalı çok iyi bir hocayı getirmek, sezon başı belliydi Nesic'in erkek voleybolunda başarılı olamayacağı ki kadın takımı gibi servis atan bir takıma sahibiz, yapılan transferlerde o noktaya bakılmamış mesela. Ligde bizden daha kötü servis atan takım olmayabilir, neyse gidişat belli, Nesic değişmediği sürece ligde belki de ilk turda elenme ihtimalimizin yüksek olduğu aşikardır, erkek voleybolunda hocanın çok önemli olduğunu gösteren örnekler çok, biz de yıllardır hocasız ilerliyoruz maşallah, böyle şube mi olur?

Dragan Nesic'in yerine Ahmet Reşat Arığ getirildi.

Reşat Hoca alt yapı baş antrenörümüzdü. Göreve geldiğini öğrendiğimde ya sene sonuna kadar,ya da geçici sanıyordum ama kulüp 3,5 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Açıkçası Dragan'dan sonra İtalyan bir antrenör bekliyordum Reşat Hocanın 3,5 yıllık sözleşmeyle gelmesi şaşırttı beni.

İyi bir insan ve çok iyi bir Galatasaray'lı olan Reşat Hoca umarım başarılı olur.

Önce şu meşhur Çankaya maçı için bir iki kelam edelim. Umarım oyunculara laubaliliklerinden dolayı gereken cezalar verilmiştir. Kesin bir maaşlarını bakalım bir daha böyle bir şey yapabiliyorlarmı. Böyle rezillik olmaz.

Reşat Arığ iyi adamdır, güzel Galatasaraylıdır ama erkek voleybol takımını idare edecek kadar yeterli değildir. Hayret Ya!

Ümit Hızal'ın dönüşü Fatih Terim etkisi oluşturur,son topa kadar oynayan voleybol takımı izleriz.Kafamızda mağlubiyet yazdığımız maçları alırız.İnsanlar hafta sonularını bu takıma göre ayarlar.

Kendisinin 2007'de verdiği röportaj: Röportaj: Ali Ümit Hızal (Voleybol)

Fenerbahçe'yi yendikten sonraki hafta maç kaybetmez,Halbank'ı 2-0'dan 3-2 yeneriz.Kenarda bizimle savaşan hocamızı çok özledik ve geri istiyoruz.

Ümit Hızal'ın dönüşü Fatih Terim etkisi oluşturur,son topa kadar oynayan voleybol takımı izleriz.Kafamızda mağlubiyet yazdığımız maçları alırız.İnsanlar hafta sonularını bu takıma göre ayarlar.

Kendisinin 2007'de verdiği röportaj: Röportaj: Ali Ümit Hızal (Voleybol)

Fenerbahçe'yi yendikten sonraki hafta maç kaybetmez,Halbank'ı 2-0'dan 3-2 yeneriz.Kenarda bizimle savaşan hocamızı çok özledik ve geri istiyoruz.

Nesic ayrılırsa ilk yabancı bir koçla anlaşılır sanmıştım ama Reşat Hoca geldi. Bence Reşat Hoca başarılı olacaktır.

Ümit hocaya gelirsek; açıkçası bana Nesic ayrılacak yerli olarak kimi başa getirsinler istersin deseler Ümit Hoca derdim. Onun Ali Alp Çayır'lı , Krnic'li,Ahmet Pezük'lü hiç pes etmeyen,sürekli toplara atlayan Galatasaray'a yakışır mücadele eden takımı çok benimsemiştim(k).

Yollarımız bir gün tekrar kesişecek Ümit Hocayla buna da inanıyorum.

Neden hep bir tarafımız eksik kalıyo, ya kadromuz iyi olur, hoca vasat, yada çoğunlukla olduğu gibi yabancılar vasat olur, bu yıl kadro bence iyi bu kadro şampiyon olabilir, hem yerliler, hemde yabancılar iyi bence, Reşat hocayı beğenmem zaten anca bizim şube sorumlarından beklenecek bir hamle, ama kadro iyi bence, Coşkoviç'i beğenmeyenlere bir sorum var, Bu Coşkoviç'ten daha kaliteli bir yerli smaçör varmı?(adam yerli oyuncu sonuçta). Bence Burutay'da dahil en iyisi Tomi...

Erkek voleybolunda yabancı koçun gelmesi gerektiğini her zaman yazmışımdır, biraz düz mantık olacak ama Avrupa'da erkekler voleybolunda yıllardır gerek kulupler gerek milli takım bazında ne durumdayız da çok iyi yerli koç çıkaracağız? Bunların hepsi birbiriyle bağlantılıdır, Avrupa voleyboluna çoğu yerli koç çok uzakta kalıyor. Ligimizde çok iyi örnekler var bu konuda da ve biz hala yanlış yapmaya devam ediyoruz.

Maliye Milli Piyango bütçe olarak çok iyi durumda olmamasına rağmen, Cev Cup'ta finali altın setle kaçırdı, o tura kadar inanılmaz maçlar çıkardı, ligde de 2 senedir oynadığı voleybol ortada, işte orada çok iyi işler yapan Murat Aslan bizde yedek şu an, oynadığında da ne halde olduğunu görüyoruz, yabancı koçlarıyla beraber çok iyi uyum sağladılar.

Halkbank sanırım geçen sene ortasında Vukovic ile anlaşmıştı, sene sonuna kadar fena götürmediler bu sene de güzel yatırım yaptılar, dengeli kadro kurup şu an Cev Cup'ta finaldeler, bence kupanın da net şekilde favorisiler. O tura kadar müthiş maçlar kazandılar, ligde de son haftalarda inanılmaz oynuyorlar, Arkas'ın yenilmezliğine de son vermişlerdi, özellikle yapılan yabancı transferleri oldukça yerinde, Dünya voleybolunu iyi bilen hocaya sahip olmanın avantajıyla.

Arkas'ın zaten Glenn Hoag ile 2 senedir Şampyionlar Ligi'nde yaptıkları ortada, lige yansıtamıyorlar yabancı sınırı sebebiyle ama bu sene daha iyi durumdalar, dengeli bir takıma sahipler lig için de. Bence Halkbank ile beraber ligin favorisi durumundalar net şekilde.

Ziraat Bankası sene başı federasyon ile yaptığı anlaşmayı bozup Alman milli takımının hocasını getirdi, getirdiği 2 yabancıyla da beraber çok iyi çıkış yapan Ziraat Bankası kafa tuttu üstteki takımlara gençlerden oluşan yerli kadrosu + 2 yabancısıyla.

Geçen sene Fenerbahçe dökülürken bir anda göreve gelen Castellani tüm sezonun akışını değiştirdi ve playoffta inanılmaz bir Fenerbahçe vardı, neyse ki mallık yapıp kovdular onu, şimdi Castellani Kozle ile Şampiyonlar Ligi'nde F4 oynayacak, yıllardır süren Skra dominasyonuna da son verecekler ligde çok büyük ihtimalle.

Sezon içinde Halkbank'ı, Arkas'ı, Fenerbahçe'yi yenebiliriz ama iş playoffa girince, geçen sene Fenerbahçe'nin çıktığı seviye, bu sene Halkbank'ın Arkas maçındaki performansı, çok zorlu fikstürün arasında Fenerbahçe'yi İstanbul'da ezen Arkas performansı geliyor aklıma ve o seviyelerde göremiyorum takımı bir türlü, yeni hocamızın da bu seviyelere takımı çıkaracağına inanamıyorum, umarım yanılırım. Kadro olarak potansiyel var doğrudur ama oyun olarak takım hiç 'bu sene şampiyon oluruz' sinyalini vermedi bana, çok sağlam bir yabancı koç gelse o seviyelere çıkabilirdik belki...

Gözde Sonsırma ile gelecek sezondan başlamak ûzere yıllık 500.000 Dolardan 3 yıllık sözleşme imzalanmış. Kaynak Galatasaray Basketbol Facebook Sayfası...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...