Sabah yazdığım mesajda Gökhan Hoca'nın açıklamalarını sahte ve politik bulmuştum. Öğleden sonra konuyla ilgili kulüpten açıklama yapıldı.
Öncelikle şunu söyleyeyim, ben de gazeteciyim ve bu haberdeki tek yanlışın başlıkların seçimi olduğunu düşünüyorum. Başlıklar Gökhan Hoca'nın söylediklerinin ilk kısmını kapsıyor. Örneğin Gökhan Hoca diyor ki "Fenerbahçe bizi geçti ama..biz de iyi kadro kurduk". Başlık şunu söylüyor: "Fenerbahçe bizi geçti". Bu gazeteciliğin vazgeçilmezlerinden biridir. Burada yapılan bir yanlış yoktur, gazeteci başlığı istediği gibi seçme hakkına sahiptir. Medyayı bu haberden dolayı suçlamak doğru değil. Şu başlığı da öne çıkarabilirdi gazeteci: "Maç sahada kazanılır". (Eğer Gökhan Hoca söylediği bu söze kendisi inanıyor olsaydı belki gazeteci de buna ikna olabilirdi)
Burada yanlış olan sayın Gökhan Edman'ın
ne demek istediğiyle ne dediği arasındaki farktır. ve aklı başındaki her kişi bunun ayrımına varabilir.
Birincisi hiç Rijkaard'ın çıkıp da başka bir takımın transferleri hakkında bir yorum yaptığını duydunuz mu? Bizim hocalarımızda bu çok var. Eğer Gökhan Hoca bizim gibi sıradan bir taraftar olsaydı ya da eleştirmen olsaydı yaptığı yorumlara 'aferin adam iyi laf etmiş' derdik.
Ama hayır, Gökhan Hoca Galatasaray Bayan Voleybol takımının başındaki kişidir. Siz, Fenerbahçe'ye övgüler düzeceksiniz, hem de yaptığı oyuncu-hoca transferinden, yönetimine kadar isimler vererek, biz de çıkıp onlarla baş etmeye çalışacağız diyeceksiniz, sonra da taraftarın maça gelmesini bekleyeceksiniz. Üstelik bunu sponsorluk anlaşması yeni imzalanmış ve takım taraftarı ve şubesiyle bir sinerji yakalamışken yapacaksınız.
İkincisi, politik davranmaya, sahte olmaya hiç gerek yok. Fenerbahçe şöyle iyi böyle iyi diyerek onbeş cümle kurup, ama biz de iyiyiz demek hiç inandırıcı değil. Sayın hocamızın önce kendi takımındaki yapılanmalar hakkında yorum yapması gerekiyordu. Gazeteciye 'Fenerbahçe'yi tebrik ederim, iyi transferler yaptılar' demesi yeterliydi. "Fransa'da tanınıyor"muş, "M.Ali Aydınlar çok başarılıymış" vesaire tarzı açıklamalar haddini aşan açıklamalar. Senin sponsorun iki gün önce M.Ali Aydınlar'a rakip olacaksın diye sana para vermiş, sen adamı övüyorsun.
Gökhan Hoca, Fenerbahçe ve Eczacıbaşıyla mücadele edemeyeceğimizi satır arasında söylemişken CEV'de final four'a kalacağımızı hangi mantıkla düşünüyor acaba, onu da anlayabilmiş değilim.
Zaten bu saatten sonra takımın muhteşem transferler yapmasını beklemiyordum ama önce Orkun Darnel sonra da Gökhan Edman'ın demeçleri beni tam anlamıyla hayal kırıklığına uğrattı. Bir sponsorluk anlaşmasını bile nasıl yapamadığımızın göstergesi oldu bu. Umarım gerekli dersler çıkarılır. Görev başındaki insanlar nerede nasıl demeç vereceklerini bilirler.