Galatasaray Voleybol Şubesi Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kürşat Turkay' Alıntı:
Yunanistan maçında Meryem süper oynadı...İller Bankasındaymış acaba alınabilir mi??

Kesinlikle alınabilir. Fakat bizim pasör çaprazlarımız Ivana Djerisilo ve Dilara Bilge. İyi bir oyuncu Meryem ama oynama imkanı olmaz G.Saray'da.

Röportaj teklifimizi kırmayıp gerçekleşmesini sağlayan Orkun Darnel'e çok teşekkür ederiz.
Siz değerli üyelerimize soruları için teşekkür ederiz.

1) Orkun Darnel kimdir? Bize kendiniz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ?

Orkun Darnel sizler gibi çok iyi Galatasaray?li ve kendini Galatasarayın hizmetine adamış biri. Bunun için nelerden vazgeçmesi gerektiğini beni tanıyanların takdirine bırakıyorum ve bir an olsun geri dönüp keşke demeyip var gücümle Galatasaraya layıkıyla hizmet etmeye çalışıyorum.

2) Galatasaray da bir sporculuk geçmişiniz var bundan da biraz bahseder misiniz?

20 sene sutopu oynadım. İlk yıllarımızda 3.lüğe demir atmış bir sube idik, 1. Ve 2. Ile çok ciddi fark vardı aramızda, dönem yönetimlerimizin mükemmel kalkınma planlarıyla 4-5 sene içinde zirveye ondan 4-5 sene sonrada yenilmez armada olmaya başladık. Hale hazırda sutopu takımımız son 20 yılda 16 kez şampiyon olmuş bir takım.

3) Geçen sene Galatasaray?ımız da göreve başladınız. Orkun Darnel? in voleybola olan ilgisi nerde başladı ve Galatasaray da görev alma süreciniz nasıl gelişti?

Spora her zaman ilgiliydim, özelliklede takım sporlarına. Voleybola ilgimin derinleştiği yer Tenerife olmuştur. Oradaki idari menajerlik görevim süresince, bu dünyadaki belkide en önemli voleybol duayeni, rahmetli Quico Cabrera ile calıştığım dönemlerde özelliklede uluslararası voleybol piyasasında hatırı sayılır deneyimlerim oldu. Türkiye?ye döndükten sonra kulubümden bana gelen teklif üzerine bir an bile düşünmeden göreve başladım.

4) Branşımıza geçersek bu sene Medical Park ile bir sponsorluk anlaşması imzalandı, bu sponsorluk hakkında görüşleriniz nelerdir?

Çok ama çok önemli bir sponsorluk anlaşması olduğuna inanıyorum ve erkek voleybol dahil diğer branşlarımıza da farklı markalarla sirayet eder diye ümit ediyorum. Türkiye?de spor konseptinin futbolun dışınada biraz çıkmalı gerektiğine inanıyorum. Yanlış anlaşılmasın inanılmaz bir futbol seyircisiyim, maç kaçırmam, 12 yıldır kombine kartım var ama futbol maçı bittiğinde maç orada bitmeli, ondan sonra hangi futbolcu kimle nerede ne yapmış, kim neyi nasıl transfer ediyormuş (ki bunların çoğu doğru olmuyor) lar yerine diğer spor branşlarınada ilgi göstermek gerekir diye düşünüyorum.

5) Bu sponsorlukla birlikte, takımlarımız armanın verdiği sorumluluk ile yıllardır özlem duyulan şampiyonluğa ne kadar yakın? Şampiyonluk beklemek için biraz erken ise takımlarımızın bu seneki hedefleri nelerdir? Şampiyonluk beklentisine girmek için belirli bir süre daha beklemeliyiz mi?

Bunu her yerde açık yüreklilikle dile getiriyoruz, Medical Park anlaşması 1 ay önce olabiliseydi daha geniş bir kadro kurabilirdik belki... Belki diyorum çünkü enteresandır 2009-2010 sezonunun sonunda kontrati biten milli oyuncu (Türk) sayısı son derece azdı, yani çokda büyük transfer imkanları yoktu. Yabancı oyuncularda ise zaten geçen sezon ligin (TVF statistiklerine gore) en skoreri olan oyuncumuz Ivana ile anlaştık, onun yanına Sırplarin gelmiş geçmis en önemli oyuncularından, sade oyunuyla değil sahaya koydugu ve takııina yansıttiğı savaşcı karakteriyle ünlü Vesna Citakovic?i renklerimize bağladık. Daha sonra 3 tane yabancı yıldızdan birini almak için girişimlerde bulunduk, gönlümüzde Avrupa deneyimi daha fazla olan başka bir oyuncu vardı ancak onun aldığı beklenmedik karar yine bu üçlüden biri olan Erika?ya yönlendirdi bizi. Ben takımımızın geçen seneden daha kuvvetli olduguna inanıyorum, bunu sezon baslayınca hep birlikte göreceğiz. Öncelikli hedefimiz ligde ilk 3 içerisine girip şampiyonlar ligi için avantaj sağlamak, bir yanda da bu sene statüsu degişen ve çok daha zorlaşan CEV Cup?ta gidebildiğimiz yere kadar gitmek. İlk 3 icinde kalırsak play off larda işin renginin çok farklı olacağına inanıyorum. Türkiye kupası ise bu sene farklı bir statüde oynanacak. Yarı finalden sonra final four şeklinde bir hafta sonu oynanacak, yani yarı finale kalabilirsek her an herşey olabilir kanaatindeyiz.

6) Kadın voleybol takımımıza Medical Park sponsorken, erkek takımımız içinde buna benzer bir sponsorluk anlaşmamız oldu mu? Olacak mı?

Hayır olmadı, umarım olur.

7) Önceki sene ezeli rekabette zaferler kazanmaya başlamıştık. Ancak özellikle bu sene ezeli rakiplere karşı alınan üzüntülü sonuçlara karşın rakiplerimize üstünlük kurabilecek takımlar oluşturuldu mu?

Bu dediğiniz Fenerbahçe maçlarında sadece erkek takımımız için geçerliydi, 2 sezon önce 3 maçın ikisini 3-1 ve 3-2 kazanmıştık. Geçen yıl erkeklerde 2 defa oynadık ve 1-3 ve 2-3 kaybettik. İki maçıda kazanabilirdik, geçen sene şans onlardan yana güldü. Önümüzdeki sene için ise rakibimizin transferdeki en büyük iki avantajı buldukları sponsor ve şampiyonlar ligine katılabilmek oldu. Transferler hakkında çok detay veremeyeceğim ancak şampiyonlar ligi etiketi her sporda olduğu gibi voleybolda da bir çok oyuncu için tercih sebebi olabiliyor. Diğer ezeli rakibimiz Besiktas karşısında ise 2 senedir bayanlarda hiç yenilgi almadık, erkeklerde ise bir sürpriz yenilgi hariç tarihi bir skorla bir galibiyet aldık. Önümüzdeki yıl inşallah bu çizgimizi daha yukara çekebiliriz.

8) Şuan her iki takımımız içinde yapılan transfer yeterli mi? Yoksa transferlerimiz devam edecek mi?

Erkek takımımızda transfer bitti. Bayan takımımıza ise avrupa kupalarınıda düşünürsek daha transfer yapabiliriz.

9) Üyelerimizden birçoğunun merak ettiği bir konu ise Ali Peçenin takımda kalma sebebi? Ali Peçen hakkında ne düşünüyorsunuz ve geçmişte yaşanan olaylar hakkında görüşünüz nelerdir?

Ali Peçen?in iki senelik kontratı vardı. Ali Peçen, Galatasaray formasını giyen bir oyuncumuzdur, benim nezdimde onu diğer takım arkadaşlarından farklı kılan tek şey şampiyonluk ve başarılarla dolu kariyeridir, onun dışında diğer her takım arkadaşı ile aynı mesafededir. Allah her sporcuya en az böyle bir kariyer nasip etsin. Geçmişte yaşanan olaylara gelince... Görüp yaşamadığım için kulaktan duyma bilgilere sahibim, Galatasaray tribunlerinin ta en derin noktalarında bulunmuş biri olarak sizlerden ricam voleybol/futbol/basketbol/vs hiç bir branşta hiçbir oyuncunun leyhte ya da aleyhte bu tip hareketlerine günlük değerlerin üzerinde paye vermeyin... Sporcular sezonluk yaşarlar, ekmek parası kazanıyorlar neticede ve Ali?ye gelene kadar ülkemiz ne örnekler gördü unutmayın. Bence şu an Ali?nin ??yaşanan olaylar?? i değil geçmişteki büyük kariyerinden Galatasaray?ımızı nasıl faydanlandıracağı tartışılmalı...

10) Erkek Takımımızda geçen sene pasörümüzden memnun değildik taraftar olarak, Bu sene Yannick Bazin pasörümüz olacak onun hakkında görüşleriniz nelerdir ve Barca bu sene takımımızda kaldı oda geçen sene pek etkili değildi yeni pasörümüz ile oda etkili olacak mı?

Yannick çok önemli bir pasor. Geçen sene pasör transferinde ciddi krızler yaşadık ve en son alternatifimizle anlaşmak durumunda kaldık. Bu krizlerin hiçbiri kulüp kaynaklı değildi bunu samimiyetle söylüyorum. Evet Philippe?in kalmasında Yannick?in transferinin çok önemli bir payı var. Önemli bir uyum sağlayacaklarını bekliyoruz.

11) Voleybol maçlarımıza gelen taraftar sayımız hakkında görüşleriniz nelerdir? Bu sene taraftarımızı salona çekecek ne gibi çalışmalarınız olacak?

??taraftarımızı salona çekmek??... tırnak içini azaltalım ??taraftar??... Tarafsanız, taraftarsanız salona/stadyuma/havuza gidersiniz, bunun için bir bedel, bir karşılık beklemezsiniz. En azından bu Galatasaray?da böyledir... ??istediğim oyuncuları almadılar maça gitmem?? ??bu antrenörü beğenmiyorum bana selam vermiyor, ben bu takıma destek vermem?? ??ezeli rakip bizi her maç yeniyor neden gideyimki ben maça?? vs türünden yaklaşımların ultrAslan ın felsefesini çok çok iyi bilen biri olarak çok net söylüyorumki taraftarlıkla uzaktan yakından alakası yoktur... Rahmetli Alpaslan Dikmen?in kulaklarını çınlasın bunu en net ve temiz o dile getirirdi ve şartlar ne olursa olsun takımlarimıza destek verirdi. Keza tribünlerimizin önde gelen isimlerininde benimle aynı fikirde olduğuna adım gibi eminim.
İşin moral kısmı böyle, gelelim gerçeklere. Evet kıstas son yıllarda başarılı olan Fenerbahçe ise, onlar kadar sanşli değildik ve sponsorumuz yoktu, sponsorları sayesinde başarı (ki 4 sezon sürdü) kazandılar ve salonları doldurmaya başladılar... Bizimde artık sponsorumuz var, tamam önümüzdeki sezon için geç yapıldı bu anlaşma ancak taraftarımız her maça yoğun ilgi gösterse, bu sayede belki erkek takımımıza da (aynı FB de oldugu gibi) bir sponsor buluruz ve bir anda zirve mücadelesi verir bir hale geliriz... Neden olaya bu açıdan bakmıyoruz?
Son bir iddiam olacak, geçen sene bayanlar finalinde, hem lig hem kupada, FB Acibadem ipi göğusledi. Hem kupada hem ligde önemli bir şekilde geri düşmüşlerdi, özelliklede lig finali ilk maçında (2-0 ve 11-4 VGS üstünlüğü vardı)... Eğer VGS takımının göğsünde Galatasaray Armalı bir forma olsaydı, aynı oyuncularla ama arkalarında salonun yarısını doldurmuş büyük Galatasaray taraftarı ile o iki kupayıda alırdı... Bugün herkes bunu konuşuyor olurdu... Medical Park sayesinde ümit ediyoruz ki 1-2 sezon içerisinde bu iddiamı gerçeğe dönüştüreceğiz.

12) Geçmiş günlerde Kadın Voleybol takımımızın hocası Gökhan Edman?ın bir açıklaması oldu ve bu açıklama hakkında resmi sitemizden bir açıklama yapıldı. Bu yaşananlar hakkında görüşleriniz nelerdir?

Bu konu hakkında yönetim kurulumuz gerekli açıklamayı yapmıştır.

13) Florya da bir salon yapılması gündemdeydi, Salon yapılması ne durumda acaba? Salon yapılacaksa bu salonda sadece antrenmanlar mı yapılacak yoksa maçlarımızda mı burada oynanacak?

En büyük projemiz. Eksik kalan 1-2 izinin çıkması müteakip inşaatına hızla başlanacak. Hedef 2011-2012 sezonunda antreman ve maclarımızı orada yapmak. Bir voleybol arena olacak, antreman ve maclar orada olacak. Subenin gelişimine tahminlerin çok ama çok üstünde bir ivme vereceğine inanıyorum.

14) Her iki takımımız için acaba ileriye dönük bir yapılanma var mı? Varsa bunlar hakkında bilgi alabilir miyiz?

23. Soruda beraber cevaplasak?

15) Diğer sorulardan bir tanesi de taraftar olarak eşiniz Neslihan Darnel?i takımımızda görmek istiyoruz. Bu gerçekleşecek mi? Uzun vadede gerçekleşecekse bunun sebebi nedir?

Türkiye?nin en önemli oyuncularından biri olan Neslihan?ı takımında görmek istemeyen bir taraftar olduğunu sanmıyorum. Buna gerek Fenerbahçe gerek Beşiktaş ve ülkemizde bayan voleybolda faaliyet gösteren tüm kulüplerin taraftarlarınıda dahil etmek isterim. Eşi olarak bu bana müthiş bir gurur veriyor ve Allah nazardan saklasın diyorum.
Galatasaray Medical Park?a gelince, daha öncede bu soruya verdiğim cevap üzerine Neslihan bize diğer her yıldız oyuncu ile aynı mesafede. Ancak Medical Park sayesinde bu mesafe bayaği bir kısaldı, artık bizde her an müsait durumundaki her oyuncuyu transfer edebilecek bir durumdayız.

16) Futbolda, basketbolda ülkemize Avrupa Kupası kazandırdık. Voleybolda da kazanıp kulüp olarak yine bir ilke imza atmak istiyoruz. Bu sene Avrupa da kupa kazanma ihtimalimiz size göre nedir?

En büyük dileğimiz. Geçen sene çok istedik ama olmadı. Bu seneye inşallah. Bu sene CEV Cup geçen yıla göre çok çok daha zor zira ilk defa bu sene şampiyonlar liginde guruplarda elenen takımların CEV Cup?a devam etmesi söz konusu. Şu an yürürlükte ama revize olmasıda muhtemel yönetmeliğe göre, CEV Cup?ta 3 tur geçersek Şampiyonlar Ligi gruplarındaki en kötü iki 3. Ve en iyi 2 4. Takımın katılımıyla 1/8 finallerinden devam edilecek.

17) Ortada bir sponsorluk anlaşması olunca taraftar olarak büyük oyuncular beklentisine girdik? Sizce daha kaliteli transferler yapabilir miydik? Erkek Takımımız geçen sene nispeten başarısızdı kupa finalimiz hariç taraftar olarak daha iddialı bir kadro görmek isterken çoğu oyuncumuz ile sözleşme yenilendi. Özellikle yabancı oyuncu konusunda taraftar olarak bir memnuniyetsizlik var bunun nedeni nedir?

Bu soruya daha önceki sorularda cevap verdiğime inanıyorum. Erkek takımı için biraz daha ilave etmek gerekirse, geçen sezonunun taraflı tarafsız herkes tarafindan kabul edilen sıkıntımız pasör konusunda çok başarılı bir transfer yaptığımiza inanıyorum. Nemer geçen sezon takımımızın en verimli oyuncusu idi. Philippe ise aslında geçen sene izlediğimiz Philippe?in çok çok üstünde bir oyuncu, Bazin?in gelmesiyle ona bu potansiyelini göstermesi için bir sanş daha verme kararı aldık. Takıma yeni kattığımız yerli isimlerinde gayet kaliteli olduklarına inanıyorum.

18) Kadın voleybol takımının menajeri Ebru Algür'ün resmi siteden görevinden ayrıldı haberi yayınlandı. Görevinden ayrılma sebebi nedir?

Yönetsel ve iki tarafın kararıdır, benim yorum yapmam doğru olmaz ancak Ebru Algür iyi bir Galatasaray?lıdır daima yanımızda olacaktır.

19) Yeni transferimiz Yasin bizde oynarken problemli ayrılmıştı ve tekrar takımımıza geri döndü. Geçmişte yaşanan ve tekrar bize gelmesiyle gelişen bu olaylar hakkında görüşleriniz nelerdir?

Yasin?in problemli ayrıldiğını biliyoruz. Yasin?de bunun bilincinde ve kanımca bu Yasin?i yapabileceğininde ötesinde yapmayı istemeye itecektir.

20) Güray? ın geçen sene kadro dışı kalmasının sebebi nedir?

Teknik bir karardır.

21) Volkan Güç transferi size göre Kemal?i nasıl etkiler?

Kemal takımımızın şimdiki ve gelecekteki en önemli oyuncularından biridir. Volkan transferinin Kemal?i çok daha üst seviyelere cıkmaya zorlayacaktır diye inanıyorum. Geçen sene Erkan gelene kadar (ki geç geldiğinden ötürü geldikten sonrada çok üst düzeye çıkamadı rekabet) rekabetin ??sıfır?? olduğu bu mevkide bu sezon takım içi en büyük rekabetin olacağına inanıyorum. Antremanların bile inanılmaz sert geçeceğine inanıyorum. Türkiye?nin en iyi 5 pasör çaprazından ikisinin bizde olduğu düşüncesindeyim.

22) Bu sene taraftarın beklediği büyük transferler gerçekleşmedi ve tabi herkesinde öğrenmek istediği bu sene Medical Parktan gelen miktar ne için kullanıldı? Veya ne zaman ne için kullanılacak?

Yukarıda cevapladim.

23) Göreve gelen yeni yönetim ve teknik heyetin 4 yıllık bir yapılanmadan bahsettiğini hatırlıyoruz. Yeni yapılanmakta olan bir takım için neler yapılıyor?

Bu soru icin cok teşekkür ederim. Bazı Galatasaray forumlarında bu yönde eleştiriler görüyorum... Sporun mihenk taşı nedir? Olimpiyatlar... Kaç yılda bir yapılır? 4... Dünyadaki hemen her ülkenin yine hemen her federasyonu, olağanüstü genel kurullar hari., kaç senede bir yenilenir? 4? Yani buradan çıkartacağımız sonuç sporda kalıcı ve anlaşılır bir ??başarı?? nın 4 yıldan önce ortaya çıkmasının öngörülmediği sporun temelinde mevcut? Başarı kelimesine özellikle tırnak içi yaptım zira bunun tanımı çok dikkatli ve iyi yapılmalıdır. Bir takımın nereden, hangi şartlardan nereye geldiği, şampiyon olup olamamaktan önce gelir. Arada bir yüklenme ile kazanılmış şampiyonluğun arkası boş kalır ancak sağlam bir yapıdan adım adım gelinmiş bir şampiyonluğun arkası dopdolu olur?
Bu prensibe göre herhangi bir kulübun herhangi bir branşına talip bir yönetimin 4 senelik planının bu kadarda eleştirilmesini aklım almıyor?
Sorunuzun net cevabına gelince, bu sezon 2. Sezon yaşanacak bu planda ve geçtiğimiz sezona baktığımızda bayan takımımızın ciddi bir biçimde bir önceki sezona göre başarılı oldugunu, erkek takımımızın ise Türkiye Kupası hariç bir önceki seneye göre yerinde saydığını görüyoruz. Altyapılarda ise durum farkli, 6 yaş gurubunun 4 ünde finallere kalmış ve bu finallerden 1 şampiyonluk birde 2.lik cıkarmış bir Galatasaray var önümüzde. En büyük arzumuz 2-3 sezon içerisinde alt yapıdan, Galatasaray kültürü ile yoğrulmuş genç arkadaşlarımızı A takım seviyesine getirmek ve çok üst düzey yabancı oyuncu takviyesi ile şampiyonluğa oynamak, şampiyonluklar kazanmaktır. Bunun yanında da kulüp içi yönetiminde oyuncuların psikolojik performansını olumlu bir biçimde yönlendirecek istikrar ve mali disiplinde hedeflerimiz arasındadır ki özellikle mali disiplinde gayet başarılı gidiyoruz diye düşünüyorum.

24) Alt yapımızdan yetişen İbrahim Akşeker?in bonservis bedeli karşılığında ligdeki önemli bir rakibimize verdik. Sizce bu transfer karşılığında alınan para, Kemal Elgaz, Senad Ok, İbrahim Akşeker, Ahmet Pezük, Caner Dengin gibi 10 yılı aşkın süredir formamızı giyen oyuncular için yeni yapılanmakta olduğunu ileri süren bir takım için tezat oluşturmuyor mu?

Saydığınız isimlerden İbrahim Akşeker haricindekilerin hepsiyle sözleşme yeniledik... İbrahim?in böyle bir arzusu vardi bizde uygun gördük. Neden tezat oluşturması gerektiğini anlayamadım ki antrenörümüz Işık Menküer?in İbrahim Akşeker?in üzerindeki emeğini kimse tartışamaz sanırım... Ben İbrahim?in ileride tekrar Galatasaray?da oynamak isteyeceğine inanıyorum.

25) Yeni yapılanma adına, Genç İbrahim ile sözleşme yenilenmeyip Murathan ve Yasin ile sözleşme imzalanması sizce tezat oluşturmuyor mu?

Bu sorunuzuda pek anlamadım. Yasin?in transfer etme sebebimiz ayrı ancak Murathan, Ibrahim Akşeker?den 2 yaş daha genç. Bu durumda İbrahim genç ise, Murathan?a ne demek gerekiyor?

26) Son dönemde Galatasaray Voleybolunun da tartışıldığı forumlarda çeşitli konulardan duyulan rahatsızlık yanında teknik heyet ile ilgili olarak tüm voleybol camiasının dile getirdiği bazı olumsuzluklar var. Biz bunlardan rahatsızlık duyuyoruz. Özellikle erkek takımımızda geçtiğimiz dönemlerde görülen arkadaşlık ortamının bozulmuş olduğu sıkça dile getiriliyor. Sizce bunların sebepleri nelerdir?

Elimden geldiğince her forumu takip etmeye calışıyorum? Teknik ekibimize olan rahatsızlığın geniş bir Galatasaray kitlesine yayılmış olduğuna inanmıyorum. Teknik ekibimiz geçen sezon bir geciş dönemi yaşadı oyuncularımızla, her hocanın farklı bir stıli vardır, önümüzdeki yıl oyuncularımız bunun bilincinde daha verimli bir sezon geçireceklerdir. Voleybol camiası derken neyi kastettiğinizi pek anlayamadim, Isik Menkuer bu kadar tepki gören bir antrenördu ise neden milli takımlarda ??yerli hoca?? dendiğinde ilk teklif hep kendisine yapılıyor?

27) Sizce 4 yıllık yapılanma adı ile lanse ettiğiniz süreçte hedef nedir? Dört senenin sonunda taraftar olarak neleri göreceğiz?

Cevap yukarıda.

28) Son olarak buradan taraftara ne söylemek istersiniz?

Lutfen ama lutfen, maç seçmeden, armamıza, rengimize ve takımımıza sahip çıkalım. Sizler varsanız bizim takımlarımıza maddi destek bulmamız o kadar kolaylaşır. Ayrıca bu desteği verirken sadece ve sadece kendi takımımıza odaklı olalım. Galatasaray taraftarına yakışan bir duruşla salonları dolduralım. Biz şube olarak diyaloğa açığız, özellikle üniversitelerdeki organizasyonlarınızda, forumlarınızda sizlerle birliklte olmak zevk duyarız. Gelin Türkiye?deki bütün voleybol salonlarını sarı-kırmızıya boyayalım.

KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.
GALATASARAY AMATÖR BRANŞLAR
B.E

Mert Göker' Alıntı:
[quote="Kürşat Turkay":3kag7ctk]Yunanistan maçında Meryem süper oynadı...İller Bankasındaymış acaba alınabilir mi??

Kesinlikle alınabilir. Fakat bizim pasör çaprazlarımız Ivana Djerisilo ve Dilara Bilge. İyi bir oyuncu Meryem ama oynama imkanı olmaz G.Saray'da.[/quote:3kag7ctk]

Bir süredir izliyorum Meryem'i. Buraya da yazmıştım alınsa harika olur diye. İller Bankası'nın Fenerbahçe ile olan maçında ilk kez canlı izlemiştim. Hırsı, gücü ve zaman zaman da Neslihan gibi aklını kullanarak oynaması çok hoşuma gitmişti. İddialı bir takım olmak istiyorsak böyle gençleri kaçırmamalıyız. CEV var, kupa var. Kendisine Facebook'tan transfer durumunu sormuştum ama yanıt vermedi. Eğer Ankara'da kalmak gibi bir zorunluluğu yoksa oynayabileceği en uygun takım Galatasaray.

Bence biz elimizdeki Dilara'ya önem vermeliyiz diye düşünüyorum. Geçen yıl hatırlayalım Gökhan Edman'ın verdiği süre içerisinde ne kadar olumlu ve faydalı olacağını gösterdi bizlere. İyi manşet alırsa gerçekten çok iyi bir çapraz olucaktır.

Bu Yasin Sancak ın ne işi var bu kulupte anlamıyorum. .Galatasaraya yakışmıyor bu adam.Kulubün önünden bile geçmemesi gerekir ama adam tekrar kulubün içine giriyor.Bu nasıl iştir.Nasıl bir şube anlayışıdır anlamak zor gerçekten.

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
http://www.voleybolunsesi.com/content.php?cid=08&id=6728&topic=2

Arkadaşlar SGK kapatılıyormuş söylenenlere göre

Orada işimize yarayacak oyuncu yokmu?

röportaj için de teşekkürler
birçok konuda bilgi var.

Çok fazla izlemedim ama Falasca diye bir yabancıları vardı. Gelene geçene vuruyordu :) Gerçi transferi bitirmişiz erkeklerde.

Falasca yurt dışında bir takıma transfer oldu diye biliyorum.

Voleybolu yönetenler futboluda yönetse Emre yi alırlardı fenerden....Tuncayı da alırlardı hatta Serhatı alıp biz şube yönetiyoruz diyorlardı..Bu ne ya taraftar ne kadar sevmediği adam varsa geliyor..Ayrıca takımımız için canımız feda ama biraz insaf bizle sorun yaşayan adamları almayın onların yerine genç,deneyimsiz adam koyun ama böyle isimler almayın...

Savaş abi;

Son yapılan transferler göre yani yeniden şekillenen kadrolara göre Erkek ve Bayan takımımızı geçen seneyle kıyaslasak durum nedir?
Bu sene kadrolar daha mı güçlü daha mı zayıf ?

Yorumlarsan sevinirim abi.

Bayan takımımız geçen seneye göre biraz daha iyi. Avrupa Kupası için bir yabancı daha almak gibi bir düşünce var ama kaliteli bir oyuncu bulmak zor bu satten sonra. Ligde ve kupada rakiplerimize göre çok daha iyi transfer yaptığımız söylenemez. Pasör ve libero konusunda tam emin değilim. Yabancılarımız geçen seneye göre daha iyiler ama. Ligde 3.lük çok zor değil. VGSTT bence bu sene beklenenin altında olacak. Bu da bizi 3.yapabilir. Cev Cup statüsü değiştiği için henüz birşey söylemek çok doğru olmaz.
Erkeklerde ise ismen daha iyi oyuncular alındı gibi gözüküyor.
Fransız Pasör ve Barca geçen seneye göre daha iyi iş yapacaklardır. Nemer den bu sene verim alınacak mı? Zor bir soru gerçekten!
Volkan önemli bir oyuncu. Gücü yerinde olur ve takım için faydalı olmayı seçerse takım için çok iyi olacaktır. Kemal bu duruma ne kadar müsaade edecek merak ediyorum. Zira rekabette öne geçmesi için çok daha fazla çalışması gerekecek. Liberoda tercih, umarım Caner Dengin'den yana olur!
Orta da ise Yasin'i çok sevmeme rağmen keşke transfer edilmeseydi diyorum. Ama bugüne kadar hangi Galatasaray etiğine uyuldu ki Yasin transferinde uyulsun!
Erkek takımı için tek sorunun;
Teknik ekibin paranoyaları ve takıma olumsuz etkileri, takım içindeki oyuncuların bağlarında ve arkadaşlık duygularındadır diye düşünmekteyim.
Ligde ne olur? İlk dört zor gibi. Ama SGK dan sonra Halkbank ta eğer geçen sene gibi başlar ve yolun yarısında antrenör değiştirirse belki 5.lik falan olur.
Tek tek isimlere baktığımızda kaliteli bir takım imajı veriyor ama geçen sene gibi takım içi huzursuzluklar devam ederse fazla birşey olmaz.
Ahmet'in kalması iyi, İbo'nun gitmesi kötü olmuştur.

Kadınlarda bence pasör ve orta oyuncu transferleri beni memnun etti açıkçası. Geçen sene Bjk'de oynayan Seda ve Vsgtt'den Arzu Göllü alındı. Arzu'nun ne kadar iyi bir pasör olduğunu hatırlatmak bile gereksiz yani. Diyecek laf yok yaşına takılanlar oluyor fakat bir pasör ne kadar yaşlı olursa o kadar iyidir bana göre. Yıllanmış şarap misali... Çünkü takımın beynidir ve takımı yöneten oyuncudur her zaman. Seda transferine gelicek olursak genç bir oyuncu geçen sene Bjk'de gayet iyi oynadı ve bize gelmesi kendinisini geliştirmesi açısından da önemli bir etken. Pasör mevkinde sıkıntımız olmaz.

Libero konusunda Ayça herhalde önümüzdeki sezon olmayacak. Bu yüzden Ankaragücü'nden Funda ve ismini şuan da hatırlaymadığım bir takımdan Merve alındı. Geçen sene yaşadığımız savunma sıkıntısını bu sene bu iki isim ile aşacağımızı düşünüyorum.

Orta oyuncu konusunda geçen sene Krsmanoviç'ten hiç verim alamadık. Kendisini çok severim yıllardır formamızı giyimiş bir oyuncu. Yerine alınan Vesna Citakoviç ise kendini ispat etmiş ülkesinin en önde isimlerinden biridir. Krsmanoviç'in yerine alınabilecek en uygun isim alınmıştır bence.Tabi ki gönül ister Fürst, Poljak gibi isimler alınsın ama... !

Arzu Göllü Galatasaray Medical Park'ta

Galatasaray Medical Park, Türkiye'de kadın voleyboluna damga vuran milli sporcu Arzu Göllü ile anlaştı.

İki sezondur Vakıfbank Güneş Sigorta'da mücadele eden Arzu Göllü kariyerindeki pek çok başarının yanı sıra milli formayı da 270 defa giydi. 1969 doğumlu Arzu Göllü pasör pozisyonunda oynuyor ve 1.72 metre boyunda. Sporcumuza Galatasaray Forması ile başarılar dileriz.

başka kaldımı açıklanacak transfer acaba?
bizim bilip te resmi sitenin yayınlamadığı.....

Galatasaray, Samet Olcay ile anlaştı
13/07/2010 18:53:37

Galatasaray Medical Park Bayan Voleybol Takımı, daha önceleri Vakıfbank Güneş Sigorta ve Eczacıbaşı?nda görev yapan tecrübeli istatistik antrenörü Samet Olcay ile anlaştı.

2005-2006 sezonunda Vakıfbank Güneş Sigorta Spor Kulübünde yıldız ve genç takım yardımcı antrenörlüğü yapan Samet Olcay, 2006-2009 yılları arasında Eczacıbaşı A Bayan Voleybol Takımında istatistik antrenörlüğü, 2008-2009 yıllarında da A Bayan Milli Takımı istatistik antrenörlüğü görevinde bulundu.

vOLeybolunsesi.

Mert Göker' Alıntı:
Kadınlarda bence pasör ve orta oyuncu transferleri beni memnun etti açıkçası. Geçen sene Bjk'de oynayan Seda ve Vsgtt'den Arzu Göllü alındı. Arzu'nun ne kadar iyi bir pasör olduğunu hatırlatmak bile gereksiz yani. Diyecek laf yok yaşına takılanlar oluyor fakat bir pasör ne kadar yaşlı olursa o kadar iyidir bana göre. Yıllanmış şarap misali... Çünkü takımın beynidir ve takımı yöneten oyuncudur her zaman. Seda transferine gelicek olursak genç bir oyuncu geçen sene Bjk'de gayet iyi oynadı ve bize gelmesi kendinisini geliştirmesi açısından da önemli bir etken. Pasör mevkinde sıkıntımız olmaz.

Libero konusunda Ayça herhalde önümüzdeki sezon olmayacak. Bu yüzden Ankaragücü'nden Funda ve ismini şuan da hatırlaymadığım bir takımdan Merve alındı. Geçen sene yaşadığımız savunma sıkıntısını bu sene bu iki isim ile aşacağımızı düşünüyorum.

Orta oyuncu konusunda geçen sene Krsmanoviç'ten hiç verim alamadık. Kendisini çok severim yıllardır formamızı giyimiş bir oyuncu. Yerine alınan Vesna Citakoviç ise kendini ispat etmiş ülkesinin en önde isimlerinden biridir. Krsmanoviç'in yerine alınabilecek en uygun isim alınmıştır bence.Tabi ki gönül ister Fürst, Poljak gibi isimler alınsın ama... !
Sevgili Mert'in yazısından anladığım kadarıyla pasör konusundaki yazımı iyi ifade edememişim.
Çocukluk arkadaşım olan Arzu Göllü'nün ne tecrübesi, ne yaşı, ne de yetenekleri ile kariyerine zerre kadar toz konduramam. Sadece Arzu'nun zor zamanlarda yararlanılacak bir oyuncu olduğunu ve Seda'nın da nasıl bir performans göstereceğinden emin olmadığım için böyle yazdım.
Açıklama gereği duydum.

Savaş Bey size katılıyorum. Ben Arzu Göllü'nün 1.pasörümüz olacağını düşünüyorum. Bilmem katılır mısınız ? Çünkü geçen sene Vgstt-Fba final serisinde bazen oyuna girdiğinde, ne kadar güzel işler yaptığını biliyoruz. Diyeceğim şu sizin görüşünüzün tam tersi; Bu sene Cev'de oynayacağız, gidebileceğimiz yere kadar gitmeye çalışacağız.Böylesine önemli bir kulvarda ben Gökhan Edman'ın Arzu'ya görev vereceğini düşünüyorum. Seda'nın ikinci pasör olucağı yönünde kanaatim...

Yaş konusundaki cümlem size değildi, bazı sitelerdeki futbol patentli voleybol yorumcularına idi...

:)
CEV Cup geçen seneki halinden daha da zor sevgili Mert.
İki Yuna ekibinden sonra üst gruptan gelen iki takım ile 4lü final gibi oynanacak.
Bu bittikten sonra da Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlarla challenge turu oynanacak.
Bu sene ilk kez uygulanacak bu yöntem hakkında fazla yorum yapamıyorum bu sebeple.
Arzu konusuna gelince;
ben yine de 1.pasör olacağını düşünmüyorum.
Teknik ekipten gelen duyumlara göre da böyle olacak gibi görünüyor.
Ama sonuç itibarı ile Arzu Göllü, her takıma lazım olan bir oyuncu.

Pekala Savaş Bey :)

Statü'den haberim var, örneğin fb'a da Fofao - Naz oynayacak. Bizde de Arzu - Seda gibi bir durum olur diye düşünüyordum ben takımda. Kim oynarsa oynasın, hayırlısı neyse o olsun diyorum...

Galatasaray Cok iyi transferler yaptı.Gecensene ki?sorunumuz servis atmasını bilmeyen bir Galatasaray takımı vardı attığı servis ya yavastı yada kötüydü,Fener bu servisleri sayesinde Gecensene Şampiyon oldu

Nilmer,volkan güc kemal,,barca,yasin,hepsi toplara sert vuruyorlar,Göreceksiniz Şampiyonlugu zorluyacaz hatta şampiyonda olabiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...