Galatasaray Voleybol Şubesi Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ozlem birakti herhalde voleybolu.Dilarada sakat bu sene yararlanamiyacagiz sanirim.Giolinin gelmesi halinde 4 tane tartismasiz oyuncumuz olur bana gore.Ben Fundaya guveniyorum liberoda.Selimenin performansi durumumuzu belirler.Ama ben mutlaka 2 tane yerli takviyenin yapilmasi gerektigini dusunuyorum.

Gioli yedek kalmayı pek sevecek yapıda bir oyuncu değil fakat iyi bir orta oyuncu olmak zorundayız,Nesic bir şekilde kendi rotasyonunu oluşturacaktır.Yine büyük bir sorun manşet sıkıntısı gibi gözüküyor.Ben Calderon'un manşet almasından yana değilim ki zaten üst düzey bir manşeti de yoktur.En büyük transfer isteğimde Esra Gümüş tü zaten bu yüzden Yine Funda'nın performansını yükseltmesi lazım.Orta oyuncu için Neşve nin kiralanması yararlı olabilir takıma.Gökçen maalesef pek yeterli değil.Yine yerli olarak benim katkı verebileceğini düşündüğüm isimler Polen ve Gizem Örge.Olası bu takviyelerle CEV Cup ta kesinlikle derece yapabileceğimizi düşünüyorum ve artık da yapmalıyız.

Bilgiler için çok teşekkür ederim o kadar da cahil değilim ama kuşlardan voleybol öğrencek kadar dermişim :)
Bu arada benim asıl merak ettiğim nokta şu bu oyuncuların ikisinin sadece İtalya milli takımında oynadığını biliyorum,dünya voleybolundaki yerleri hakkında nasıl bir kıyaslama yapabiliriz,kimlerle karşılaştırabiliriz?

Emel'in yazdıkları üzerinden ben de birkaç şey söylemek isterim. Alıntı yaparak sayfa harcamak istemedim.

Aslında benzer bir 'voleybol istatistik bilgilendirmesini' sanırım Savaş da yapmıştı bir ara. Biz Ankara ekibinin geçen gün konuştuğu siteyi hayata geçirebilirsek entelektüel anlamda güzel bir voleybol (ve diğer amatör branşlar) sitesi yakında sizleri bekliyor olabilir.

Takımımıza gelince. Takımın ne yazık ki 'bir takım' olarak değil oyuncular bazında oluşturulduğunu düşünüyorum. Manşet alan Seray pasör çaprazında ne kadar verimli olacak? Lo Bianco'yu yedekleyecek isim Gamze mi olacak? Özellikle Türkiye Ligi'nde çok güçlü orta oyuncuların olduğunu göz önünde bulundurursak Aslı-Gökçen çerez gibi kalmayacak mı? Herşeyden önemlisi Lo Bianco'ya nasıl toplar gelecek? Takımın zaten manşet sorunu var, sadece Funda arka alanı toparlamaya yetecek mi? Tabii ki Funda yetmeyecek çünkü Funda da harika manşeti olan bir isim değil. Gökçen-Aslı orta oyuncu mevkiinde zayıf kalacaklar. Gamze Lo Bianco'yu yedekleyecek bir pasör değil. Vesaire vesaire. Sezon boyunca olabilecek sakatlık vb. düşündüğümüzde bu kadronun 'eksik ve yetersiz' olduğu ortada. Yine de Emel'in dediği gibi Calderon ve (olursa) Lo Bianco'nun gelmesi voleybolda sınıf atlamak demektir ve bence coşkuyla karşılanmalıdır.

Benim anlayamadığım bir şey var ve eğer bu işle ilgilenenler bunu anlatabilirlerse sevinirim. Lo Bianco dünyanın en iyi pasörlerinden (hatta bence en iyisi), Calderon (eğer sakatlık vb. yaşamazsa) bu işin tepesinde yer alanlardan. Biz bu isimleri ikna edebiliyoruz da nasıl Neslihan'ları, Neriman'ları, hadi onları geçtim Meryem'i vs. ikna edemiyoruz. Ben inanın bunu anlayabilmiş değilim. Anlayan biri varsa, anlatırsa sevinirim.

Gioli çok hırslı bir oyuncu ve sanırım yedek kalmayı kabul etmediğinden dolayı gelmeyecek gibi gözüküyor. Del Core ile birlikte hakkında Rusya dedikoduları çıkmış.
Bizle ilgili çıkan haber ise şu;

Galatasaray bir transfer de filede patlatmaya hazırlanıyor. İtalyan Milli Takımı'nda forma giyen Sara Anzanello, La Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada "Yeni sezonda Galatasaray forması giyeceğim" dedi ve iki yıldır oynadığı Villa Cortese taraftarlarına veda etti. 17 yıllık kariyerinin tamamını ülkesinde geçiren 31 yaşındaki Anzanello, orta oyuncu olarak görev yapıyor.
Sabah

Şu durumda gayet yerinde bir transfer olur. Yıllarca üst düzey takımlarda üst düzey maçlar oynamış bir isim. Ayrıca habere göre geldiğini kabul edersek yedek kalmayı da sorun etmeyecek.

Diğer iki ismin dünya voleybolunda ki yerini ifade için biriyle kıyaslamak zor. Zira kendileri zaten zirvedeki isimler. :)
Lo Bianco için, artık Fofao'nun sona geldiğini düşünürsek, faal pasörler içinde Takeshita ve Kun Feng ile birlikte dünyanın en iyi üç pasöründen biri diyebiliriz. Kimi için birdir kimi için üç, ama asla dört değil. Zaten avrupanın tartışmasız en iyisi.

Calderon'a ise kendi mevkisinde hücum anlamında en iyisi diyebiliriz, ama bir 4 numara oyuncusunun hücumu kadar manşeti de defansı da önemli, bunlar noktasında zayıf bir isim. Hücumu çoğu Küba'lı gibi çok sert, smaç yüksekliği de çok yüksek(sanırım 3,30 ile en yüksek onun olması lazım), bunlar onu özel bir oyuncu kılan unsurlar.
Onunla ilgili baya video var aslında, resmi açıklama geldikten sonra hepsini paylaşırız ama şu görüntü bence onu özetliyor:
http://www.youtube.com/watch?v=Q-iwZ3KCBSQ&feature=related

Ben Turk oyuncularin tembel,kurulu duzeni bozmama ve riske girmek istemediklerini dusunuyorum.Zaten Eczacida,Fenerbahcede ve Vakifbankta buyuk paralara oynuyorlar ve cok buyuk kadro derinligi var.Hicbir zaman kimsenin uzerine buyuk yuk binmiyor yuku genelde yabancilar ustleniyor zaten.Bunu dile getirmedikleri icin buyuk hedeflerimiz var o yuzden Galatasaraya gelmedik yalanini soyluyorlar.Gercekten kendine guvenen bir milli oyuncunun Galatasaraya gelerek Galatasarayi sirtlayip Fenerbahce,Eczaci ve Vakifa kafa tutmayi istemesi lazim.Bu buyuk bir karakter gosterisi ve ayni zamanda oyuncunun kalitesinide tam olarak ortaya koyan bir davranis olur.O yuzden Neslihan neden gelsin,Eda,Seda neden gelsin soylemlerinin gercegi yansitmadigini dusunuyorum.Galatasarayi sirtlayip CEV cupi kazandirip ligde final oynatip bir sonraki senede sampiyonlar liginde Galatasarayi sirtlayacak Turk milli voleybolcunun unutulmazlar arasina girecegi asikar.Eczaci,Fener yada Vakifbankta kimse unutulmazlar arasina giremez cunku 10 tane iyi oyuncuyla oynuyor zaten.
Olayin diger yonude idarecilerimizin bu durumu oyunculara anlatabilecek kapasitede olmamasi.Idareci kendisi buyuk hedefleri oldugu icin tercihlerini bizden yana kullanmadilar diyorsa o idareciye hemen tesekkur edip yollari ayirmak gerekir.Galatasarayin buyuklugunun farkinda olmayan idareciler bu buyuklugu oyunculara nasil anlatacaklar.voleybolda Galatasaray finali olursa bircok oyuncunun ben neden daha once Galatasaraya gelmemisim diye buyuk pismanlik duyacagina eminim.Galatasarayin oldugu yerde o isin rengi cok farkli olur.Bayan basketbolda 10 bin kisiyi salona ceken bir gucten bahsediyoruz.

Guldenizin bizi reddedidis bicimi Turk oyuncular hakkinda yukarda yaptigim tahlilin dogrulugunu kanitlar nitelikte.Meryemle maddi konularda anlasamamisiz onu anlamak guc.Meryem ne kadar ucret istemis olabilir.

Hocanın açıklanması için sanırım Gökhan Edman'ın sözleşmesi bitmesi bekleniliyor. Daha hoca açıklamadan yabancı transferi açıklamak saçma geliyor fakat o zaman yerli oyuncular neden açıklanıyor derseniz cevabım yok.

Galatasaray bayan voleybolunda donum noktasi.Sukurler olsun Allah a bu gunleride gorduk.Lo Bianco transferinde emegi gecen herkese helal olsun.
Kurtulus bey
Ben Lo Bianco,Calderon ve Anzanelloyu kastettim uc yabanci olarak.Anzanello henuz kesinlesmemis olsa dahi olacak gibi.

Arkadaşlar yeni transferlerden sonra gelecek yılki kadro yapımızı ve ulaşabileceğimiz hedefleri açıklayabilecek biri var mı? özetle yani

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...