Galatasaray Voleybol Şubesi Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eğer sahadaki yabancı sayısı 3 olursa, bizim Calderon,Lobianco ve bir kaliteli bir yabancı smaçörle çıkmamız lazım Gioli'yle değil,zaten yabancı hakkımızın birini pasörden yana kullanmışken birinide orta oyuncuyla kullanmak bence saçma,takımı hucümda Calderon dışında

eğer sahadaki yabancı sayısı 3 olursa, bizim Calderon,Lobianco ve kaliteli bir yabancı smaçörle çıkmamız lazım Gioli'yle değil,zaten yabancı hakkımızın birini pasörden yana kullanmışken birinide orta oyuncuyla kullanmak bence saçma,takımın hucümda Calderon dışında bir oyuncuya ihtiyacı var,Neriman'da o oyuncu değil,zaten bence Türkiye'de Neslihan dışında böyle bir oyuncu yok bu yüzden yabancı bir yıldız lazım,ben hep söylediğim isim Sauri Kmura…

Yanilmiyorsam ilk defa kariyerinde erkek takimi calistiracak, o gecis cok kolay olmaz ama insallah ustesinden gelebilir, cunku cok seviyoruz kendisini.

Galatasaray Voleybol Portalında da yazdığım üzere tüm kariyerini kadın takımlarında geçirmiş, kadın voleybolunda bile ''iyi'' bir antrenör olup olmadığı tartışılabilecek bir ismi erkek voleybol takımının başına getirmek gerçek bir vizyonerlik olsa gerek.

Işık Menküer Galatasarayda başarısız olmuş olabilir, her antrenör her takımda başarılı olacak diye bir kaide de yoktur elbet bunda yapılan ve yapılamayan transferler de rol oynamıştır. Şunu söylemek lazım en azından Işık Menküer'in erkek voleybolunda yaptıkları malumdur.. Transfer dönemi içinde herhangi bir zorunluluk yokken böyle bir transfer yapmak olsa olsa voleybol şubesi yönetiminin çarkları kendi istediği gibi döndürmeye devam etmesinden başka bir şey değildir

Son olarak madem Dragan Nesic'e bu derece bir güven vardı alanı olan üstelik hedef büyüten kadın takımında en azından bir sene daha niye verilmedi?

bence erkek takımının bu yerli kadrosuna,Arkas'tan ayrılan Nuri ve Halkbank'tan Resul'u katması lazım,bunun yanında Bell'in sorununu çözmek lazım,diğer yabancı hakkımızada öncelikle fb'deki İvan ayarında bir oyuncu alınmalı,bence pç Giba,Soto,Gomez vb oyunculardan biri alınmalı,tabi birde kaliteli smaçör alınmalı,mesela Dante,Leon o ayarda birisi olabilir,bu isimlerden biriside olur.
Bu oyuncular alınırsa,Nesiç değil ben geçsem şampiyon oluruz:)

Galatasaray Voleybol Portalında da yazdığım üzere tüm kariyerini kadın takımlarında geçirmiş, kadın voleybolunda bile ''iyi'' bir antrenör olup olmadığı tartışılabilecek bir ismi erkek voleybol takımının başına getirmek gerçek bir vizyonerlik olsa gerek.

Işık Menküer Galatasarayda başarısız olmuş olabilir, her antrenör her takımda başarılı olacak diye bir kaide de yoktur elbet bunda yapılan ve yapılamayan transferler de rol oynamıştır. Şunu söylemek lazım en azından Işık Menküer'in erkek voleybolunda yaptıkları malumdur.. Transfer dönemi içinde herhangi bir zorunluluk yokken böyle bir transfer yapmak olsa olsa voleybol şubesi yönetiminin çarkları kendi istediği gibi döndürmeye devam etmesinden başka bir şey değildir

Son olarak madem Dragan Nesic'e bu derece bir güven vardı alanı olan üstelik hedef büyüten kadın takımında en azından bir sene daha niye verilmedi?
Çünkü kadın voleybol takımımızın başına bize geçtiğimiz yaz Nesic'i öneren Barbolini geldi.Normal şartlarda geçtiğimiz sezon da takımın başında Barbolini olacaktı.
Nesic-erkek voleybolu bilinmezliğine dair eleştrinize katılırım.Ama esas vizyonsuzluk bu takımı 3 sezon boyunca Işık hocaya bırakmaktı.2008-2009'da yakalanan aile ortamının üzerine yerli oyuncuların 3-5 gruba bölündüğü,ciddi ortamlarda kazanmak için amiyane tabirle hayvan gibi servis atmak zorunda olan,zaman zaman parlasa da şampiyonluk ve final için hiç umut vermeyen takımlardan bıktık.
Bu takım her şeyden önce bizim takımımız olmalı.Tıpkı bu sezonki futbol,erkek basketbol ve kadın voleybol takımlarımız gibi.Geçtiğimiz sezon kadın voleybolda sinekten yağ çıkaran,takımdan maksimumu alıp 2009'dan bu yana ilk kez Burhan Felek'ten keyif almamızı sağlayan Nesic'e bu anlamda güveniyorum.Nesic'in teknik yeterliliğini sezon içinde göreceğiz ama yönetimin ilk planda doğru yaklaştığı kanısındayım.
Ulaş'ın kalacağını düşünüyorum.Şayet yerine daha iyisi alınamayacaksa Kervin de Ulaş'la birlikte geçtiğimiz sezonun kazanımı olur.

Barbolini-Nesic olayı zaten bilinendir onu belirtelim buradaki basit bir sorudur ya da denklemdir çok güvenilen ve bu güven karşılığı hiç kariyeri bulunmayan bir alanda göreve getirilecek koç ihtisası olan alanda neden bir sene daha denenmemiştir. Antrenör önerme işi üstelik göreve geldiğinde kendi ekibinde olmayacak bir antrenörü önerme işi ise ayrıca komedidir neyse.

Konu Işık Menküer ile devam etme konusu da değildir Işık Menküer antrenördür çalışırsınız başarısız bulur çalışmazsınız. Esas olan katkısızlığı nedeniyle çalışmadığınız antrenör yerine transfer döneminin başında hedef büyütmesi istenen beklenen takımın başına o alanda hiç kariyer yapmamış kariyer alanı olan kadın voleybolunda dahi elit antrenör sayılıp sayılamayacağı tartışılabilecek birini getirmektir. Zaruri bir sebep antrenörün sağlık sorunları gibi ya da kan değişimi için kısıtlı zaman ve şartlarda böyle bir transfer makul görülebilir ki böyle bir zaman da dahi Galatatasaray voleybol takımını çalıştıracak birileri elbet bulunur. Hal böyle iken zorunlu bir durumda bulunmuyorken bu transferin mantıklı bir tarafı bence yoktur.

Erkek-Kadın voleybolunda geçiş yapmış bir kaç antrenör örnek verelim Jose Roberto Guimaraes, Zoran Gajic, Hugh McCutcheon, Cengiz Göllü bu koçların ortak özelliği hepsinin efsane olarak anılıyor olmaları yani sağlam arkaplanları kariyerleri olmasıdır. Dragan Nesic için ise erkek voleyboluna geçişte başarı gösteceğine dair böyle bir emare dahi yoktur.

Vizyon konusunda; Işık Menküer'i erkek-kadın voleybol takımlarına teknik danışman yapanlar, Ümit Hızal'ın yerine Işık Menküer'i göreve getirip üç sene boyunca oyuncuları alanlar da bugün onu gönderip yerine Nesic'i getirmeye de çalışanlar da aynı kişilerdir ya da kişidir.

Tabi ki , iş trafleks üzerinde neticelenecek bekleyip görelim.

Esas olan katkısızlığı nedeniyle çalışmadığınız antrenör yerine transfer döneminin başında hedef büyütmesi istenen beklenen takımın başına o alanda hiç kariyer yapmamış kariyer alanı olan kadın voleybolunda dahi elit antrenör sayılıp sayılamayacağı tartışılabilecek birini getirmektir. Zaruri bir sebep antrenörün sağlık sorunları gibi ya da kan değişimi için kısıtlı zaman ve şartlarda böyle bir transfer makul görülebilir ki böyle bir zaman da dahi Galatatasaray voleybol takımını çalıştıracak birileri elbet bulunur. Hal böyle iken zorunlu bir durumda bulunmuyorken bu transferin mantıklı bir tarafı bence yoktur.

Katılıyorum.
Belki Nesic çok başarılı olacak bilemeyiz ya da ondan çok daha kariyerli bir hoca başarısız olabilir. Ama mesele o değil. Galatasaray voleybolunun artık "belki" ile çıkılacak yollardan vazgeçmesi lazım. Nasıl Barbolini ismi için, eline saçma sapan bir kadro verilmezse başarılı olur düşüncesini taşıyorsak, erkek voleybolu için de böyle isim olması gerekendi. Madem hedefler büyütülecek, amaç şampiyonluk o zaman garanti işlere ihtiyacımız var.
Daha kesin değil diyenler var, eğer kesinse başarılı olmasını dilemekten başka yapacağımız birşey yok. Birde takımın başına geçecekse eli boş gelmesin, Sırp olmasından mütevellit Korkunç İvan'ı da yanında getirsin.

Orkun Darnel ile yapılan bir söyleşiyi okudum .Voleybolda milli takımda kaç tane türk oyuncu göndermeyi düsünüyorsunuz sorusuna söyle bir cevap vermiş.

Valla her iki takımımızda da en az 3*4 tane oyuncumuzun olması beni çok mutlu eder. Erkek takımında zaten var o kadar oyuncu. Bayan takımımızdan da şuan Ankara’daki kadroda vardır belki birkaç tane :} Belki bir sene sonra 3*4 tane olur :}

Bu sene kadrodan bayan takımımıza oyuncu yok demek ki milli takımda oynuyan tahmini 2 oyuncuyla anlaşmısız bayanlarda.Ayrıca belki 1 sene sonra 3 veya 4 tane olur diyor .Acaba 1 sene sonrası için 2 oyuncudan söz alınmış olabilir.

Yoğun söylentiler yüzünden bütün turnuvayı Neriman seneye bizim oyuncumuzmuş gibi seyrettim. Ben ağzıma sürülen bu kadar baldan sonra acı biber yemeye dayanamam Orkun Darnel, haberin olsun. :)) Bir de Gözde Sonsırma'da gözüm var sadece ama o konuda 2013'ten bile umutlanamıyorum.

Yoğun söylentiler yüzünden bütün turnuvayı Neriman seneye bizim oyuncumuzmuş gibi seyrettim. Ben ağzıma sürülen bu kadar baldan sonra acı biber yemeye dayanamam Orkun Darnel, haberin olsun. :)) Bir de Gözde Sonsırma'da gözüm var sadece ama o konuda 2013'ten bile umutlanamıyorum.

katılıyorum, bir an önce resmi sözleşme imzalandı haberini görmek istiyorum, yoksa içim rahat etmeyecek

Başak Koç az önce twitter hesabından yazdı

"Yarin sabah 10'da Turk Telekom Stadi'nda Neriman Ozsoy'un imza toreni yapilacak. Olimpiyat yolcusu Neriman'a Galatasaray'da basarilar."

işte bu çok güzel haber

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...