GSbasket Film Kulübü

Son Görev

444414l.jpg


Geçen gün izledim ve acayip derecede beğendim. Konu ve kurgu olarak çok iyi bir filmdi.. Dünyanın en korkulan teröristi Carlos'a yani Çakal'a benzediği için başı derde giren bir deniz subayının macerası harika anlatılmış. Küba asıllı Amerikalı Ramirez İsrail'de tatil yapan bir deniz subayıdır. İsrail ajanları tarafından tutuklanıp sorguya çekilince neye uğradığını şaşırıyor ancak daha sonra meşhur ve bir o kadar da korkulan terörist Çakal Carlos Sanchez?e ( adı Sanchez olarak kalmış aklımda tam emin değilim ) ikizi gibi benzediği anlaşılıyor..

CIA'de görevli olan Jack Shaw, Amerikalı Ramirez'i keşfedip onu Çakal Carlos'a benzetmeye ve daha sonra eğitmeye çalışması kurgusu inandırıcılığı ve devamlılık açısından hiç fena değidli. Ancak Ramirez görevi kabul etmesi üzerine ailesine büyük ölçüde veda etmesi gerekiyordu. ( Burası tıpkı KV'de ki Ali Candan'ın hikayesi gibi )

Neyse Ramirez bir şekilde bu görevi ülkesi adına kabul ediyor ve olaylar ona göre gelişiyor, bunu yaparken de hayatında ki herkesi kandırmayı başarıyor yani Carlos olduğuna inandırıyor.. Daha fazla yorum yapmadan bulup izleyin, gerçekten pişman olmazsınız...

8/10

--------------------------------------------------

Electra

Dün gece ActionMax'te izlediğim bir filmdi. Güzel olduğu kadar müstehcenliğide bayağı vardı. Üvey anne rolünde ki kadın ( Shannon Tweed ) gerçekten harikaydı o nasıl bir şeydi yarabbim! İnsanın başını döndürecek cinstendi. ( Yanlış anlamayın oyunculuğu baş döndürüyor.. :) )


8/10
 
Kesinlikle/Belki.. 8/10

Karısından boşanmış bir adamın kızına eski aşk maceralarını bulmaca şeklinde anlattığı romantik/komedi türünden bir film..Türü bakımından gayet güzel bir yapım..Filmdeki küçük kız ileride epey iyi bir oyuncu olacak izlenimi veriyor izleyenlere..Bu arada filmde Clinton ve Bush'u da görmek mümkün.. :)

definitely+maybe.bmp


*************************

Traitor.. 8/10

Amerikan özel operasyonun başında olan bir adamın kimliğini gizleyip Amerika'da toplu intihar saldırısı düzenlemeyi hedefleyen müslüman bir örgütün içine sızmasını ve sonraki zamanları anlatan macera/dram ağırlıklı bir film.Başrolde Hotel Rwanda ve Oceans serilerinden bildiğimiz Don Cheadle var..

traitor.jpg


*************************

21.. 9/10


Bir grup Bostonlu zeki MIT öğrencisi kart sayımında hocaları tarafından ustalaştırılarak Las Vegas'ta epey yüklü paralar kazanmaya başlarlar.Bu filmi izlerken Oceans serisi gelmiyor değil ama benzerlik olarak tek ortak yanları sanırım ana temanın Casinolarla ilgili olması.Sonunu sürprizmiş gibi yansıtmaya çalışsalar da "ben bunu zaten bekliyordum" diyebileceğiniz bir film..

21.jpg
 
saolsun arkadaş Catherine Breillat ın setini getirdi "Romance" harici pek bir filmini izlememiştim dün "Parfat amour" kusursuz aşk adlı filmini izledim
Deli bir film değil yani ama sonuçta değişik bir aşk filmi tavsiye ederim sonu falan etkileyici!

Asıl bahsedeceğim filmi haftasonu izledim 2003 yapımı BROWN BUNNY
"Palmetto" ile başlayan ve "Dogville" saplantıya dönüşen bir CHLOE SEVİGNY saplantım vardır bu saplantı sapıklığa kadar gider zaman zaman neyse :=)

Vincent Gallo yu ise bir o kadar sevmem üstüne geçenlerde spermlerini 1 milyon dolara satışa çıkartarak egoda tavan yapmış olmasıyla artık bende çekilmez mertebesine ermiştir.Hem yönetip hem oynadığı BROWN BUNNY i çok beğendim güzel bir altyapı ve içine çeken bir film ama herşeyi geçtim
BROWN BUNNY de bir sahne varki ulan yeter beeeee bilerek mi yapıyorsun Chloe beni uyuz etmeyemi :=) izleyin görün anlatmayım
 
Abdullah SAYGILI' Alıntı:
Başrolünü Will Smith'in oynadığı

I'm Legend

iamlegendteaser.jpg


Konusu ; Robert Neville başarılı bir bilim adamıdır ve insanlığı yok edeceğine inanılan,önüne geçilemez tehlikeli virüs ona bulaşmamıştır. Virüs çok kısa bir zamanda insanların ölümüne sebep olmuş, sonuçta Neville New York'ta hayatta kalan tek insan olmayı başarmıştır. Ancak Neville'in durumu çok zordur çünkü belki de dünya üzerindeki tek insan kendisidir. Üç yıl boyunca dolaşmakta, yaydığı radyo mesajları ile hayatta kalan insanlara ulaşmaya çalışmaktadır.

Kendi Düşüncem ; Filmin türü Bilim Kurgu / Dram gayet başarılı beğendim.
Eee Sonuçta Will Smith Oynuyor :) herkese tavsiye ederim ;)
 
Bakire ile Kurtlar

14bm9fk.jpg


2008 Fransa yapımı olan filmde konu 1918 dolaylarında geçiyor.. Angele adındaki bir kız o dönemlerde veteriner olmak istiyor ancak ailesi ve o zaman ki çevresi kadınlardan veteriner olmaz diye söylenip kıza başla meslek seçmesini söylerler. Tabii kız dinlemeyerek veteriner olmaya çalışır...

Konu Birinci Dünya Savaşı'nda geçtiği için Fransa'nın genç erkeklerini askere alırlar, Angele'nin de erkek kardeşinide silah altına alan devlet daha sonra çocuğun öldüğünü iletirler.. Angele küçüklüğünden bu yana kurtlara çok düşkündür o yüzdende onlara yakın olmak için bir seyehate çıkmak ister, ilk zamanlar başaramasa da inatçılığı ile seyehate çıkar ancak yolculuk sırasında uçak kaza yaparak dağda rehin kalır. Bu kaza sonrası kurtlar ve o köyün delisi kızı kurtararak hayata döndürür ve daha sonrada kıza aşık olur..

Sonra hikaye kurtlar, Angele ve ona aşık olan adam üçgeni ekseni etrafında anlatılıyor...

7/10

--------------------------------------

Eros

ac08546b91e746ab18dd923da442f12b.jpg


Dün izledim ancak valla filmin ne anlattığını hala çözemedim. Biraz erotizm kokan bir filmdi ama dedim ya pek beğenmedim..

Terzi ve ünlü bir kişi arasında geçen erotik kokan hareketler vs. falan var, öyle izlenecek ahım şahım bir film değil...

6/10
 
erenbekdemir' Alıntı:
Eser Atalay' Alıntı:
"nine songs" kız arkadaşınızla bir cumartesi gecesi alın pahalı olmayan bir şişe şarap sonrada bu filmi koyun bana dua edersiniz:=) ne brit pop severim ne de micheal winterbottom ama bu film dediğim ortamda süper gidiyor

:ehue :ehue :ehue

filme şöyle bi göz attım...gözlerim hala dönüyor!!!

:) Eren sana yeni tavsiyem Bertolucci nin 2003 yapımı DREAMERS ı
pişman olmayacaksın
 





. IMDB puan 8.4/10, şahsi fikrim 9/10 .

Kore'de savaşmış, çocukları tarafından değer verilmeyen, huysuz ve ırkçı Walt Kowalski (Clint Eastwood)'nin karısını kaybettikten sonra yan komşusu ''çekik''lerin sebep olduğu olaylarla değişen hayatını anlatıyor.Mutlaka izlenilmesi gereken bir film.
 
En son Taçsız Kral Metin Oktay'ı izledim 8) .Gerçekten o zamanın şartlarına göre çok iyi olmuş bir film.Konusuda güzel.İzlerken Galatsaraylılığımla gurur duydum 8)
 
Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Muro nalet olsun içimdeki insan sevgisine filmini izledim. Nalet olsun bu filmi neden izledimki.

Ben bu filmi ilk izlediğimde birazda olsa gülmüştüm.. Ama geçenlerde tekrar izledim ve ben bu saçma filmin neresine gülmüşüm dedim.. Sanırım salonda tavuk gibi gülen adama gülmüşüz başka açıklaması yok bunun... :)
Şimdi ki aklım olsa asla gidipte izlemem.
 
The Wrestler/Şampiyon

Klasik olarak yine çeviri komedisi var tabi. Gelelim filme...

Ram, 80'lere damga vurmuş bir güreşçidir. Şöhretli biri olmasına rağmen gösterişsiz yaşamaktadır. Profesyonel güreşi bırakan Ram, okullarda vb. gösteri maçlarında yer alıp para kazanmaya çalışmaktadır.

Yine bir gösteri maçındayken sinyal veren vücuduna aldırış etmeyen yaşlı Ram, soyunma odasına yığılır ve doktorlar bir daha güreşmesinin kendisinin sonunu getirebileceğini söyler. O zamana kadar egoistçe bir hayat sürmüş olan Ram, ölüm lafının dayanılmaz etkisiyle, dostu olarak gördüğü ve derinlerde ince duygular beslediği striptizci Cassidy?nin peşinde dolaşmaya başlar. Cassidy ise kendi derdinin yanında bir de onun derdiyle uğraşamayacağını ?Tek ailen kızın.Onunla görüşmen gerekir.? cümlesiyle dile getirir.
Ram yola koyulduğunda aklında hem yıllardır yokmuş gibi davrandığı kızıyla arasını nasıl düzelteceği, hem de Ayetullah ile maçının 20.yıldönümüne özel bir müsabakaya nasıl katılacağı soruları vardır.

Mickey Rourke, Ram karakterini harika canlandırmış. Kurguda bazı eksiklikler var ama izlemeye değer bir film.
 
Vicdan, izleme izlettirme...

Bir nevi Nurgül Yeşilçay hatrına izledim ama O da artık biraz seçici olmayı öğrensin. Teklif edilen her filmde oynamak zorunda değilsin yahu!
 

Üst