Gündemden

Sergen:"Galatasaray?ın eski futbolcuları neden sürekli kulüp hakkında atıp tutuyor bilmiyorum, o camia Beşiktaşlı olduğumu bile bile beni iki defa kabullendi, şimdi gitsem yine kabul eder. Ben eski futbolcularını kabul etmemesi için bir neden göremiyorum. Efsane futbolcular yuhlandı deniyor, benim de çok kötü oynadığım, hatta puan kaybettirdiğim maçlarım oldu ama Ali Sami Yen?de herkes beni alkışladı ve desteğini esirgemedi"

Beyzade demiş ki; ben olmasam Galatasaray bir hiçti, bugünlerde 300 Milyon TL bütçeden bahsediliyorsa bu benim eserim, yabancı transferlerinde oyuncuları ikna eden bendim...

Madem bu kadar büyüktün, Galatasaray´dan ayrıldıktan sonra neden gittiğin hiçbir takımda dikiş tutturamadın?

Bizde kaldığı süre yıllarla değil aylarla sınırlı olan Sergen kadar bile olamadınız.

Beyimiz buyurdu o olmasaymış,Galatasaray'ın şu anda 300 trilyon bütçesi olmazmış,biri şuna buyursa ya o takım olmasaydı sen şimdi 30 milyon dolar değerindeki çiftliğinde oturamazdın,o takım olmasaydı sen o programa çıkamazdın.
Hakikaten yüzünü gördüğümde midem bulanıyor,bir insan bu kadar ben merkezli olamaz,bu kadar nankör olamaz.Egoları uğruna bu adamın yapmayacağı şey yok.

Haldun Üstünel Lincoln'e az bile yapmış,Zira o dönemlerde ben Lincoln'ü sokakta görsem neler yapardım bilmiyorum,içimden defalarca biri şu adama haddini bildirmiyor mu diyordum,demek ki bildiren Aslan gibi bir yöneticimiz varmış,işte belkide bu yüzden seviyorum Haldun Üstünel'i.Birde Lincoln o dönemde yaptığı tüm rezilliklerin üstüne birde Bülent Korkmaz'a küfretmiş,Haldun Üstünel'de o lafları o yüzden etmiş Lincoln'e.Galatasaray'dan böyle futbolcular her zaman uzak olsun,önce karakter,önce ruh yıldızlar gökte olur.

G.SARAY'DA ORTALIK TOZ DUMAN!

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Galatasaray?da ortalık toz duman oldu. İç çekişmeler ve hesaplaşmalar sarı-kırmızılı kulüpte krize yol açarken, isimleri Milliyet?te saklı olan iki yönetim kurulu üyesi, ortadaki flu fotoğrafı netleştirdi. Bu idareciler, yaşanan krizin Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel?le sınırlı olmadığının da altını çizdi. Haldun Üstünel?in pasifize edilip Yiğit Şardan?ın ön plana çıkarılmasının ise Adnan Polat?ın uzun vadeli ince bir statejisi olduğu bildirildi.

Görüşlerine başvurduğumuz ilk yönetici, medya üzerinden verilen mesajlar için, ?güç gösterisi? yorumunu yaptı ve başladı anlatmaya: ?Bu güç gösterisi, el ense çekmeye döndü. Bunu kabul etmek gerek. Herkes birbirine el ense çekiyor, biz de olan biteni izliyoruz. Bunun sonu da iyi gözükmüyor. Durup düşünmek gerekiyor. Nerede hata yaptık? 24 aylık bir yönetimin 3. ayına girmeden bu sorunlar yaşanıyorsa o zaman bu süre dolar mı?

Özgörkey mesafe koydu
Krizin ayaklarına iyi bakmak lazım. Bir tarafta Yiğit Şardan var. Adnan Polat?a liseli kanadın oylarını getireceği söyleniyor, ama son seçimde ortaya çıkan sonuç her şeyi anlatıyor. Liseden oy mu getirir yoksa oy mu götürür? Oyları getirecekse bu Polat?ın devam edeceğinin bir işareti değil mi? Burada da bir mantık hatası yok mu? Cemal Özgörkey, Yiğit Şardan?a karşı mesafeli. Özgörkey liseli ve rahatsızlıklarını yüksek sesle dile getirdi. İkisinin aynı karede olması bile tuhaf. Diğer tarafta ise Haldun Üstünel var. Ona dokunan yandı bugüne kadar. Ali Haşhaş çıktı ve son derece medeni bir şekilde ?Transferi yapan arkadaşlarımız şimdi daha iyi düşünecekler? dedi. Ne oldu Haşhaş?a? O dönemdeki görevi neydi, (başkan yardımcısı) şimdi ne (yönetici)??

Fatura Şardan?a
Galatasaraylı diğer yönetim kurulu üyesinin hedefinde ise Haldun Üstünel bulunuyor. İşte sarı-kırmızılı yöneticinin sözleri...?Taşlar şimdi yerine oturacak. Bana göre olması gereken de buydu zaten. Bugün tüzüğe bakarsak amatör şubelerin genel sekretere bağlı olduğunu görürürüz. Futbol ise Adnan Sezgin?e bağlı. Sezgin doğrudan Polat?a hesap veriyor. O zaman Haldun?a ne gerek var ki??

Bu arada Galatasaraylı eski bir yönetici kulüpteki gerilimle ilgili dikkat çekici bir tespitte bulundu. Haldun Üstünel?in geri plana çekilmesi operasyonunu Başkan Polat?ın gerçekleştirdiğini savunan eski idareci, ?Şimdi Yiğit Şardan ön plana çıkarılıyor. Çünkü olası başarısızlıkta Adnan Polat yine kenara çekilecek ve başarısızlık Yiğit Şardan?a fatura edilecek. O zaman da Yiğit Şardan?ın önü kesilecek? görüşünü savundu.

Üstünel rahatsız
Futbol komitesinin kapatılacak olması nedeniyle yetkileri azalan Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel?in yaşanan gelişmelerden büyük rahatsızlık duyduğu bildirildi. Şubelerin kapatılmasıyla ilgili fikrini 4 yıl önce Başkan Adnan Polat?la paylaştığı söylenen Üstünel?in, Sezgin?in futbolun başına getirilmesi nedeniyle şaşkınlık içinde olduğu kaydedildi. Sezgin?in futbolun patronu olmasına içerleyen Üstünel?in, istifayı düşünmediği ancak geri plana çekileceği öğrenildi.

Galatasaaray'ın gözden çıkardığı Avustralyalı yıldız Harry Kewell, ?Türkiye?de çok mutluyum. G.Saray formasıyla yine o muhteşem taraftarın önüne çıkmak için umudumu ve isteğimi koruyorum? dedi

Güney Afrika?da Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Harry Kewell?ı HABERTÜRK yakaladı. Söze Türkçe ?Merhaba? diyerek başladığımız Avustralyalı bizi çok sıcak karşıladı ve o da selamımıza Türkçe karşılık verdi. Galatasaray?da çok mutlu olduğunu ifade eden yıldız oyuncu sarı-kırmızılı formaya ve taraftara elveda demek istemediğini belirtti. ?Tabii ki herkes evinde rahat eden ama ben Türkiye?de çok mutluyum. İnsanların bize yaklaşımı çok iyi. Ortada basının yazdığı gibi ailemin benim İstanbul?dan ayrılmam için bir baskısı yok? diyen tecrübeli oyuncu, kariyerine İstanbul?da devam etmek istediğini kaydetti. ?G.Saray?da kalıp kalmayacağımı bilmiyorum çünkü bana söylenen net bir şey yok. Bu yüzden ben yine Galatasaray formasıyla o muhteşem taraftarın önüne çıkmak için umudumu ve isteğimi koruyorum. Taraftarın beni çok sevdiğini biliyorum. Özellikle benim için yapılan tezahüratlar çok az futbolcuya nasip olur. Bu kadar sevildiğiniz bir yerden ayrılmak her zaman zordur? diyerek taraftarı son derece heyecanlandıracak bir mesaj göndermiş oldu.

?KENDİMİ RİSKE ETMEDİM?
Yaşadığı sakatlık nedeniyle Cimbom?da bekleneni veremeyen Kewell, Dünya Kupası için kendisini riske etmediğini itiraf etti. Fizik ve sağlık olarak kupaya hazır olduğunu ifade eden yıldız oyuncu ?Sakatlığımı atlattım ve Dünya Kupası?na hazırım. Bu benim için çok önemli bir turnuva. Çünkü yaşım ilerledi. Yaşınız ilerledikçe Dünya Kupası?na bir daha katılıp katılamayacağınızdan emin olamıyorsunuz. Bu yüzden ben de sezon içinde kendimi riske atmak istemedim? diyerek ilginç bir açıklamada bulundu.

?GRELLA?YA G.SARAY?I ANLATTIM?
Galatasaray?ın anlaşmaya vardığı Blackburn Rovers?ın orta saha oyuncusu Vincenzo Grella hakkında da konuşan Kewell, ?Ona Galatasaray?la ilgili gereken bilgileri verdim. Ama son durumu hakkında benim yerime kendisinin konuşması daha doğru olur? dedi. Türkçe ?Merhaba? diyerek Avustralyalı yıldız, daha sonra bize Türkçe ?İyi akşamlar? diyerek takım otobüsüne hareket etti.

Yunus Gökyıldız' Alıntı:
Bu Haldun Üstünel ile ilgili yazılanlar doğru mudur ?

%80i yalan.Sadece bizim yıkıcı muhalefetimizin gazı ve medyanın nifak tohumları ekme çabası ile yazılmış yazılar.

Öncelikle şunu iyi anlamak lazım GS çok ciddi bir yapısal değişiklik geçiriyor.Şirketlerin birleşmesi bunu zorunlu kılıyor.'Şube Sorumlusu' kavramınında kalkmasını 2 yıldır her zaman savunan ve destekleyen isimde Haldün Üstünel'dir.Şimdi kendi fikri faliyete geçiriliyor diye rahatsızlık duyacak kadar bencil biri değildir Üstünel.

Şardan konusunda çok yanlış yorumlar söz konusu.Galatasaray Kongrelerini ilgi konusu yapmış 1. ve 2. ağızdan bunu takip eden çoğu kişi bilirki.Adnan Polat, Şardan'ı listesine alırken kendinden sonraki dönem için onu ön plana çıkartacağının,onu destekleyeceğinin sözünü vermiştir.Bu bencede doğru bir hamledir,bir yönetimce başlanan projelerin devamlılığı ve sonuçlandırılması hayali yönetim için fikir devamllılığı olma fikrini besler.Şardan bana kalırsa başkanlığa son derece uygun duruşu ve yeteneği olan bir kişidir.İşte Şardan'ın ön plana çıkartılmasının asıl sebebi Üstünel'in transferlerinin başarısızlığı değil, stratejinin ta kendisidir.

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
[quote="Yunus Gökyıldız":ez8fyvcw]Bu Haldun Üstünel ile ilgili yazılanlar doğru mudur ?

%80i yalan.Sadece bizim yıkıcı muhalefetimizin gazı ve medyanın nifak tohumları ekme çabası ile yazılmış yazılar.

Öncelikle şunu iyi anlamak lazım GS çok ciddi bir yapısal değişiklik geçiriyor.Şirketlerin birleşmesi bunu zorunlu kılıyor.'Şube Sorumlusu' kavramınında kalkmasını 2 yıldır her zaman savunan ve destekleyen isimde Haldün Üstünel'dir.Şimdi kendi fikri faliyete geçiriliyor diye rahatsızlık duyacak kadar bencil biri değildir Üstünel.

Şardan konusunda çok yanlış yorumlar söz konusu.Galatasaray Kongrelerini ilgi konusu yapmış 1. ve 2. ağızdan bunu takip eden çoğu kişi bilirki.Adnan Polat, Şardan'ı listesine alırken kendinden sonraki dönem için onu ön plana çıkartacağının,onu destekleyeceğinin sözünü vermiştir.Bu bencede doğru bir hamledir,bir yönetimce başlanan projelerin devamlılığı ve sonuçlandırılması hayali yönetim için fikir devamllılığı olma fikrini besler.Şardan bana kalırsa başkanlığa son derece uygun duruşu ve yeteneği olan bir kişidir.İşte Şardan'ın ön plana çıkartılmasının asıl sebebi Üstünel'in transferlerinin başarısızlığı değil, stratejinin ta kendisidir.[/quote:ez8fyvcw]
Hıncal Uluç'un sözleri Abi ?

Yunus Gökyıldız' Alıntı:
Hıncal Uluç'un sözleri Abi ?

Hıncal günde 2 kez doğruyu gösterir,demek ki o ana denk gelmemişiz Yunus.
O adamı rakip takımları eleştirirken takıcaksın ama rotası bize döndüğünde sadece dinleyeceksin,hep şüpheyle yaklaşıcaksın.Zira kuyruk acısından dolayı bize karşı hiç bir konuda objektif olamıyor.

Kamuoyuna Duyuru

Galatasaray Futbol A.Ş.?de Basın ve Operasyon Yönetmeni olarak görev yapan Sayın Yako İgual görevinden ayrılmıştır. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz

Basın ve Operasyon Yönetmenliğine, Sayın Hasan Tankaya getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.

Galatasaray Futbol A.Ş.