Gündemden

Enes Kömürcü' Alıntı:
Kamuoyuna Duyuru

Galatasaray Futbol A.Ş.?de Basın ve Operasyon Yönetmeni olarak görev yapan Sayın Yako İgual görevinden ayrılmıştır. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz

Basın ve Operasyon Yönetmenliğine, Sayın Hasan Tankaya getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.

Galatasaray Futbol A.Ş.
Ben açıkçası rahatsız oluyorum yıllardır görevini yapan kişilerin birden görevden alınıp yeni isimlerin getirilmesinden.İçeriğini bilemem ama seçimden sonra herkes görevinden alınıyor yenileri getiriliyor,Neyse olayın içeriği neyse öğrenebilirsek öğreniriz yazarız.

Bazı haberlerin dışarıya sızdırıldığı düşünülüyor sanırım,başkan geçenlerde böyle bir imada bulunmuştu,alınan kelle bunla ilgilimidir,olabilir yani.Yeni yapılanma olacakmış zaten böyle çok kelle daha alınacaktır.

başkanın kellesinden bahsediyon herhalde.kimsenin başkanın kellesini almaya gücü yetmez.doğru dürüst aday çıkar,seçimi kazanır olur biter.bu bütün kulüpler için geçerli.

Benim dediğim şu ,baştaki adam gücünü kullanıp istediği kişinin kellesini alıyor,tamam bu isimler hatalıdır veya başarısızdır ve görevden alırsın,ama Başkan kendisi başarısız olduğunda aynı hassasiyeti gösterip istifa edecek mi ?

Başkan seçilmiş kişidir,hata yapıldığında atanmış kişilerin kellesini alması kadar doğal birşey yoktur.Ancak Başkan hata yaptığında bunun hesabı seçimli genel kurulda görülür.Kısacası seçimle gelen seçimle gider.Başkanın istifası veya kellesinin alınması doğru tabirler değil.Galatasaray başkanının kellesini kimse alamaz,bu isimden bağımsız makama saygısızlıktır.

başkan şimdiye kadar hangi yöneticinin kellesini almış.pasifive edildiği söylenen haldun üstünel şuan nerde yurtdışında,ne amaçla transfer görüşmeleri için.pasifize edilmiş birine böyle bir sorumluluk verilirmi.ayrıca başkan istifa etse ne değişecek.altı ay yöneticilik yapmış biri herşeyi düzeltecekmi.elinde sihirli değnekmi var.

Bir kere kellesini almak zaten sevimsiz bir ifade,bunu kullanmak istemiyorum.Galatasaray'da kademeler var,bunlar futbolcular,teknik direktörler,yöneticiler ve başkan.Bir başarısızlık yaşanıyor bir sürü futbolcu gönderiliyor,bir başarısızlık yaşanıyor teknik direktörler gönderiliyor,yöneticiler görevden alınıyor ama başarısızlık devam ediyorsa en üst makamdaki kişinin hatayı kendinde bulma zaman'ı gelmiştir,bu tüm kulüpler için geçerlidir,aynı şekilde yıldırım demirören'in koltuğa yapışmasını tuhaf buluyorum buda Beşiktaş taraftarına yapılmış saygısızlıktır,Aynı durum bizde olsun istemem Adnan Polat önümüzdeki yılda başarıyı yakalayamazsa görevi bırakmalıdır,korkmasın kimse koltuğu bırakınca kimse ölmüyor bilakis ardından insanlar o kişileri iyi bir şekilde anıyor,benim düşüncem şudur ki Adnan Polat'ın Galatasaray camiası içinde büyük bir sevgisi,saygısı var fakat önümüzdeki sezon'da işler kötü giderse bu sevgi ve saygı zarar görecek,bu yüzden şunu diyorum Adnan Başkan işler kötü giderse zorlamasın,hem kendi yıpranacak,hem Galatasaray yıpranacak,birşey kötü gidiyorsa bırakmak en iyisidir,millet inat et devam et der ama bu gaza geldiğin zaman işler daha'da kötü gider,ne diyelim hayırlısı olsun.

Herhangi bir konu oluyor,sadece futbol takımının başarısına bakılıyor diye eleştiriyoruz,ama başkanın başarısızlığından bahsedilirken de yapılan projeler,bayan takımlarında sponsorla gelecek yükseliş,erkek basketbol takımında yeniden yapılanmayla geleceğe umutlu bakışımızdan hiç bahsedilmiyor.Önce 3 sene önceye bakalım,sonra da şu ana bakalım,gerçekten güzel gelişmeler görüyoruz,ama muhalefet cidden çok iyi ve kapsamlı çalışıyor,bu sene de futbolda şampiyonluk görmezsek Adnan Polat'ın üstündeki baskı onu istifaya götürebilir.

M.Furkan Şenbabaoğlu' Alıntı:
Herhangi bir konu oluyor,sadece futbol takımının başarısına bakılıyor diye eleştiriyoruz,ama başkanın başarısızlığından bahsedilirken de yapılan projeler,bayan takımlarında sponsorla gelecek yükseliş,erkek basketbol takımında yeniden yapılanmayla geleceğe umutlu bakışımızdan hiç bahsedilmiyor.Önce 3 sene önceye bakalım,sonra da şu ana bakalım,gerçekten güzel gelişmeler görüyoruz,ama muhalefet cidden çok iyi ve kapsamlı çalışıyor,bu sene de futbolda şampiyonluk görmezsek Adnan Polat'ın üstündeki baskı onu istifaya götürebilir.
Etmesi'de lazım zaten,Adnan Başkan'ı çok severim ama önümüzdeki yılda şampiyonluk göremezsek ortada büyük bir başarısızlık olur çünkü biz en kısıtlı kadrolarla bile,en parasız olduğumuz zamanlarda bile şampiyon olmuş bir takımız,gelirler bu kadar yükseltilmiş,yatırımlar bu kadar artmışken sportif başarı gelmiyorsa istifa doğal'dır,kimsede yönetim düşmanı falan ilan etmesin beni bu işler aklı,beyni çalışan camialarda böyle,anca hiçkimsenin umrunda olmayan,ufak kulüplerde başkanlar başarısızlığa rağmen yıllarca görevinde kalırlar,düşünün Galatasaray'ın tarihinde görmediği başarıları yaşatan Faruk Süren bile başkanlığını sürdüremiyorsa,bugün kü tablo devam ederse şuan ki başkanımız görevini bırakmalı,ama 1 yılı daha var önünde,inşallah takım futbol'da başarılı olur,camia karışmaz ve herşey normal ilerler,seçimle gelen başkan seçimle gider.

Turkcell Süper Lig'de geçen sezon şampiyonluğu son maçta kaçıran Fenerbahçe taraftarlarının psikolojisi, bazı dersanelerce uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) deneme sınavında soru oldu.

Bir yayın evinin, 10-11 Temmuz'da lisans düzeyinde yapılacak KPSS'ye girecek adaylar için hazırladığı ve bazı dersanelerce kullanılan deneme sınav kitapçığında ilginç bir soruya da yer verildi.

Kitapçıkta, Fenerbahçe'nin son maçta Trabzonspor'la berabere kalması sonucu, Beşiktaş'ı yenen Bursaspor'un lig tarihinde dört büyükler dışında ilk kez şampiyonluğa ulaşması sonrası Fenerbahçe taraftarının psikolojisine ilişkin şu soru yer aldı:

''Uzun ve yorucu bir ligin son maçında şampiyon olabilmesi için yenmesi gereken rakibi Trabzonspor'la berabere kalan, maç sonunda yanlış bir anons nedeniyle kısa bir süre şampiyonluk sevinci yaşayan, ancak şampiyonluğu Beşiktaş'ı yenen Bursaspor'a kaptıran Fenerbahçe taraftarları bu duruma oldukça üzülmüştür. Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarının en az Bursaspor taraftarları kadar sevindiğini gören bazı Fenerbahçelilerin, 'Şimdiye kadar 17 kez şampiyon olduk. İlerleyen yıllarda da bu şampiyonluklar devam edecektir. Dört büyükler dışında bir takımın şampiyon olması lige hareket getirir. Aslında şampiyon olamamamız Türkiye'de futbolu olumlu etkiledi' dediği gözlenmiştir.

Fenerbahçeli taraftarların bu görüşü psikoanalitik yaklaşıma göre hangi savunma mekanizması ile açıklanabilir?''

Sorunun altında ise ''Hayal Kurma'', ''Yansıtma'', ''Bastırma'', ''Yer-yön Değiştirme'' ve ''Bahane Bulma'' şıkları yer aldı.

Deneme sınavının cevap anahtarında ise sorunun yanıtının ''Bahane Bulma'' olduğu belirtildi.

MARATON

Bence sorunun doğru cevabı bastırma :)

Adnan Polat'tan Transfer Açıklaması

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, öncelikli olarak defansif 2 tane orta saha oyuncusu alacaklarını söyledi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, öncelikli olarak defansif 2 tane orta saha oyuncusu alacaklarını söyledi.
Sapanca Kırkpınar parkurunda düzenlenen Türkiye Büyükler Kürek Şampiyonası'nı izleyen Adnan Polat, transfer konusunda önemli açıklamalar yaptı. Başkan Polat, tranferin yeni başladığını ve bu yüzden acele etmeyeceklerini belirterek, "Transfer sezonu yeni başladı. Bizim önceliğimiz 2 tane defansif orta saha oyuncusu almak. Acele etmeyeceğiz. Transferin bitmesine 2,5 ay var. 2 defansif orta sahaya oyuncusuna ihtiyacımız var. En fazla 2 oyuncu alacağız. İhtiyaç olursa diğer mevkilere de transfer yapabiliriz. Ama önceliğimiz 2 defansif orta saha oyuncusu. Görüşmelerimiz devam ediyor. Benim idealim yıldız oyuncu değil de transfer ettikten sora yıldız oyuncu yaratmak. Esas önemli olan bu" dedi.

Fenerbahçe'nin Stoch transferindeki tutumunu Galatasaray'ın yapmayacağını ifade eden Polat, "Genelde biz yapmıyoruz. Yani yurt dışından bir transfer için bir Türk kulübü gidiyorsa biz o futbolcunun peşinden koşmuyoruz. Herkesin kendine göre bir anlayışı var. Onun için değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyorum. Zaten bizim birinci önceliğimiz sol taraf değil onu bilin. Sizde biliyorsunuz ki, Galatasaray'da sol tarafta Arda oynuyor. Oraya öncelik vermemize gerek yok. Eğer oraya Stoch'u alabilseydik iyi bir yatırım olacaktı. Ancak daha fazla para veremezdik" diye konuştu.

Galatasaray ile Fenerbahçe kürek takımlarının Haliç'te yarış düzenleyeceğini ifade eden Polat, "İngiltere'de böyle büyük kürek yarışları her sene düzenleniyor. Biz de İstanbul Haliç'te her sene böyle bir yarış yapmak istiyoruz. 8 teklen Galatasaray ve Fenerbahçe sporcuları yarıştırılır. İşte kürek sporunu kamuoyuna biraz daha duyurmak istiyoruz. Bana göre çok hoş bir şey olacak. Eylül ayında bunu herhalde gerçekleştiririz diye düşünüyorum. Böyle bir karar aldık" dedi.

Başkan Polat, amatör spor branşlarda başarı için bir zamana ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, "Amatör sporda başarı için yeni bir süreç zaman lazım. Türkiye'de insanlarda her şey var sabır yok. Hemen başarı olsun istiyorlar. Biz şuanda kendi amatör sporlarımızla ilgili yapmış olduğumuz bir program var. Tesis yatırım programı makine ikmal programı ve genç sporcuları yetiştirme programı. Bu biraz zaman alacak. Ama biz şuanda alınan günlük neticeleri çok bakmaksızın o yatırımlarımızı o programımızı sürdüreceğiz. Belli bir süreç sonunda netice alacağımızı ümit ediyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe ile 100 yılı aşkın bir dostluklarının olduğunu ifade eden Polat, "Bu sporun içinde olan bir şey. Bizim Fenerbahçe ile üst düzey bir rekabetimiz var. Ama 100 yılı geçen bir dostluk da var. Tabi bu rekabet bazen bu dostluğun sıkıntıya sokacak şeyler oluyor. Olabilir de ama yani anlık günlük şeyler diye bakıyorum. Sporun zaten ruhunda dostluk kardeşlik yatıyor. Biz, onu Galatasaray olarak hep koruyup kollayıp muhafaza etmeye çalışıyoruz." dedi.

Şu futbol'la tamamen başkan ilgilense bu kadar sorun yaşamayacağız,hep diyoruz defansif orta sahada büyük sıkıntımız var,Başkan'da farkındaymış bunun,inşallah takıma faydalı olabilecek tipte oyuncular alırız bu bölgeye,ayrıca bırakalım rakipler show peşinde koşsun,biz iş yapacak oyuncular alalım,sonunda gülen biz olacağız.