Gündemden

Umut Öncel' Alıntı:
Arkadaşlar Serhat Ulueren dediğine göre; artık lig maçlarının özetlerini Lig TV ve TRT yayınlayabilecekmiş.Diğer Tv'lere son maç oynandıktan 24 saat sonra tüm maçların özetlerini yayınlayacaklarmış.Bu konu hakkında ayrıntılı bilgisi olan var mı?

Birde Ntv ve Ntvspor programı nasıl götürdü?

Umut; benim bildiğim kadarıyla NTV kuruluşu, yüksek miktarlar ödeyerek özet görüntülerini LigTv'den aldı. Hatta bunu haberlerinde belirtmişlerdi. Zaten o görüntüleri alamazlarsa maç sonu sıcağı sıcağına % 100 futbol programının anlamı olmaz. Ayrıva Digitürk bu ihalede çok para harcadı, özetleri belli fiyatlara satıp ödediği parayı çıkarmak zorunda...

Aynen umudun dediği gibi oluyor. LigTv özetleri satma hakkına sahip değil zaten. Maçın özet haklarını trt aldı. Maç bittikten bir saat sonra yayılayabilecekler görüntüleri, geniş özet olarak. Son maç pazartesi olduğuna göre salı günüde tüm kanallar lig maçalrımızın kısa özetini yayınlayabilecek.

Sühan Cem' Alıntı:
Aynen umudun dediği gibi oluyor. LigTv özetleri satma hakkına sahip değil zaten. Maçın özet haklarını trt aldı. Maç bittikten bir saat sonra yayılayabilecekler görüntüleri, geniş özet olarak. Son maç pazartesi olduğuna göre salı günüde tüm kanallar lig maçalrımızın kısa özetini yayınlayabilecek.

O zaman % 100 futbolda Rıdvan ne derse inanacaklar desene be abi...

Hiç unutmuyorum geçen yıl Fener'den yediğimiz ilk golde ofsayt demeye dili varmadı, şöyle dedi böyle dedi kıvırarak atlattı pozisyonu. Hatta Alex'in kendisini attığı pozisyonda hangi hakem olursa olsun beyaz noktaya koşar dedi...

Demek şimdi pozisyonsuz yorum yapacak; düşünemiyorum !

Bahsettiğim pozisyonlar da fazlası ile beraber şunlardı...

82098708.jpg

42708505.jpg

71964655.jpg

63000934.jpg

Rıdvanı bu maçtan sonraki yorumları ile kalbimin unutmayacağım köşesine yazmıştım...

Bu takımın taraftarı eğer oturup Rıdvan'ı kaale almak, futbol dinlemek için TV karşısına geçiyorsa takkesi önüne koyup düşünmelidir...

Vatan gazetesinde "Aman Hoca Konuşmasın" diye bi haber var ayrıntılarını aşşağıya kopyalıyorum. Doğruluk payı varmıdır bilmiyorum ama eğer doğru ise çok yazık. Nefret ediyorum sansür'ün her türlüsünden.

Çevir kazı yanmasın!, Çeviri değil bu!, SANSÜR!

Rijkaard?ı ?susturmakla görevli? tercüman Yücedağ, ?Transfer olmuyor. İşler yürümüyor? sözlerini yuttu.

G.SARAY?DA teknik direktör Rijkaard ne zaman transfer ile ilgili konuşup olumsuz bir şey söylese sansüre uğruyor. Almanya?daki F.Bahçe yenilgisinin ardından ?Elimizdeki malzeme bu? sözleri çevrilmeyen Hollandalı?nın Sivas?taki açıklamaları da basına aktarılmadı. Geçen sezon Rijkaard?ın tercümanlığını yapan Mert Çetin?in yerine sportif direktör Adnan Sezgin?in operasyonuyla takımın eski oyuncusu Mustafa Yücedağ getirildi.

YÜCEDAĞ, Sivas maçı sonrası ?G.Saray kadro kurmakta gecikti mi?? sorusunu, ?Üç kulvar için kadro yeterli mi?? şeklinde hocaya iletirken, asıl olay bir gazetecinin ?Geçen sene ve bu sezonki G.Saray arasındaki farkın nedeni nedir? Kadro yetersizliği mi, takviye yapılmaması mı ya da takviye yetersizliği mi?? sorusunun ardından patladı.
RIJKAARD ?Transferler olmuyor. Olmuyor ve nedenini ben de bilmiyorum. Belki olanaklar yeterli değil, belki de istediğimiz oyuncularla şu ana dek anlaşma olanağı bulamadılar. Ama işler yürümüyor. Nedenini bilmiyorum? yanıtını verirken, tercüman ise ?Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Ama transferle ilgili kulüp şu an uğraşıyor? demekle yetindi. Camiada bu durumla ilgili ?Yücedağ bunları yönetimin talimatıyla mı yapıyor?? sesleri yükselmeye başladı.

Mustafa Yücedağ Ntvspor'a bağlanmış ben tekrar tekrar dinledim kesinlikle tek kelime bile yanlış çeviri yapmadım ne dediyse onu çevirdim diyor, bunu yapmam demek galatasaraylılara ihanettir falan gibi ağır sözler söyledi. İçim biraz olsun rahatladı şahsen, en azından bu sansür konusunda.

Bir de Flemenkçe tercümanı Rijkaard istemiş yönetimden Mustafa Yücedağ öyle söyledi artık ne kadar doğrudur bilinmez.

Fotospor gazetesi yeni çıkmış daha.. İlk defa bir spor gazetesi.. Ben de ilkokulda falanım, hangi akla hizmetse artık her gün Fotospor alıyorum.. Bir gün baktım, bu Mustafa Yücedağ'ın önüne 3 tane forma koymuşlar.. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları.. O da hemen başına çökmüş. Hangisini seçecek falan deniyordu. O zaman Sarıyer veya Zeytinburnu'nda oynuyordu galiba, hatırlayamıyorum.. Kuvvetle muhtemel Sarıyer.. Çok meşhur olmuştu o sene.. Bize geldikten sonra pek bir icraatını hatırlamıyorum ama..

foruma ayrı bir bölüm açılabilir mi ? basına hakettiği küfürleri edebileceğimiz , sonra burda rahatlamış olarak yaqabileceğimiz bi yer ?

bu arada tercümanımız açıklama yapmış eğer sansür koyarsam bu benim işime yaptığım ihanet olur diye yani kısacası basın uydurdu diyor ..

Çıbanın başı Adnan Polat!
Havalar atıyor etrafa. Bence bu da şov. Çünkü geçen bir sene boyu, anlamaz gözlerle baktı, tribünler bu herif 'futboldan anlamıyor'a gelmeye başladılar, şimdi sinirlenmiş numaraları yapıyor. Yani 'Ben çok şey istiyorum da futbolcular yapamıyor, hakemler bizi satıyor'a getiriyor. Sahadaki tek kusursuz o. Galatasaray yönetimi kötü, hakemler kötü, kadro kötü; ne yapsın zavallı Rijkaard!.. Şov yapıyor resmen ve bu şovu Adnan Polat yiyor. Onun için Galatasaray'da, Rijkaard ile ilgili eleştiri yapmamak lazım.

Galatasaray'da çıbanın başı Adnan Polat. Adnan Sezgin yüzünden, Haldun Üstünel'i harcadı, Yiğit Şardan yüzünden Cemal Özgörkey'ü harcadı. Cemal'in de istifasının eli kulağında... Ortalarda göründüğü yok. Niye?
Adnan Polat'ın aleyhinde çok kötü şayialar dolaşıyor. 'Adnan Polat'ın ekonomik durumu bozuk. Bu yüzden Adnan Sezgin ve Yiğit Şardan'dan kopamıyor' diyorlar. Böyle bir durumu, bir kere daha söylüyorum, eskilerin lafını kimse unutmasın; "şüyuu vukuundan beter" derler. Bu kadar dedikodunun içine düşmüşse bunların gerçek olup olmaması önemli değil. Bu dedikodularla bu Galatasaray gitmez.

Adnan Polat'ın, Yiğit Şardan'dan ve Adnan Sezgin'den vazgeçmesine imkan olmadığına göre, sebebini bilmiyoruz, o zaman Galatasaray kongresi tez elden, Adnan Polat'tan vazgeçmeli.

Şu anda bir yorumcu olarak değil, iyi bir Galatasaraylı olarak konuşuyorum. Galatasaray'ın geçen sene kümede güç bela kalan, Ankaraspor düşmese otomatikman düşecek olan Sivas'a yenilmesinde bir hayır var. Hatta bu hafta Bursa'ya da yenilirlerse o zaman bu Adnan Polat'tan, bu Yiğit Şardan'dan da bu Adnan Sezgin'den ve bu Rijkaard'dan kurtulma umudu doğar. İki haftada kaybedilen 6 puan hiçbir şey değil. Galatasaray şampiyon bitirir. Çünkü Bursa yenilgisi de gelirse o zaman ne Adnan Polat, ne Rijkaard hiçbir mazeret üretemezler. Yer yerinden oynar. İyi Galatasaraylının Sivas yenilgisine hayırdır gözüyle bakıp, Bursa karşısında da yenilirse daha da hayırlı olacağına inanması lazım.

HINCAL ULUÇ