Gündemden

UEFA bombası üzerine çeşitlemeler..

"Türk futbolunun kara günü" diye kapkara bir birinci sayfa yapmış, HaberTürk Spor..
Fatih Altaylı kardeşim bu sayfayı onaylıyor mu?
İki kulüp, "Türk futbolu" mu demek oluyor?
Onlar ceza alırlarsa yerlerini başka Türk Kulüpleri alacak... O takımlar, onun bunun çocuğu mu? Onlar Türk değiller mi?
Türkiye'ye ceza yok... Milli takıma ceza yok... Niye Türk futbolunun kara günü, Fatih!
Yarın Yargıtay cezaları onaylarsa, bu defa "Kapkara" mı olacak günümüz?

Hıncal Uluç

Rahmetli ile 1987 yılında 14 yıl aradan sonra gelen şampiyonluğun oynanacağı günün gecesi ali sami yen bilet kuyruğunda saat 24 civarlarında fotoğraf çektirmiştim. Allah rahmet eylesin...

Salon sporları şu İtalya-Türkiye maçından dolayı güzel.Kültürü olan,doğru oynayan,potansiyel anlamında görece eksik olsa da sinekten yağ çıkarabilen elini kolunu sallayarak favoriyi yenebiliyor.
Barbolini özelinde Milli takım kararından hoşnut değilim.Takımın baya bir büyümesi gereken sezonun öncesinde turnuva üstüne turnuva oynayacak Milli takımla.Sevindiren tek şey Ergül'ün son setteki performansı oldu.Bir adım ileri atabilirse takım koşmaya başlar.

Son 2 senesi rezalet diye hatırlıyorum Taiwo için ... Geçen sene Milan elden çıkartmak için yana yakıla klüp aramıyor muydu zaten ?

Wesley Sneijder: “Gerçek Wesley Sneijder’ı Göreceksiniz”

Yeni sezon hazırlıklarına İngiltere’nin Birmingham kentinde devam eden Galatasaray’ın Hollandalı oyuncusu Wesley Sneijder, Galatasaray TV’ye açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’daki ilk tam sezonu öncesinde hayli heyecanlı olduğunu anlatan başarılı oyuncu, “Tekrar burada olduğum için çok mutluyum. Çalışmaların başlamasını dört gözle bekliyordum. Üç buçuk haftalık bir tatil yaptım; ama yeterliydi. Yeniden başlamak için açım. Hazırım! Ve harika bir tesisteyiz, burada çalışmak çok güzel” diye konuştu.

“Yeni sezonda nasıl bir Wesley Sneijder göreceğiz” sorusuna, “gerçek olanı” diyerek cevap veren Hollandalı yıldız isim, “Bu sezon gerçek Wesley Sneijder’ı göreceksiniz. Geçtiğimiz sezon sadece dört – beş ay birlikteydik. Ve takıma geldiğimde yaklaşık dört aydır oynamıyordum. Fiziksel anlamda yeniden %100’e çıkmak kolay değildi. Bu sezon kesinlikle farklı olacak. Sezon öncesi kampındayız, burada tüm çalışmaları hep beraber yapabileceğiz. Bu benim adıma çok önemli. Güzel bir sezon çıkaracağım” dedi.

Wesley Sneijder, Fenerbahçe ile oynanacak 2013 TFF Süper Kupa maçı ve takımın 2013-2014 sezonundaki hedefleri için ise şu şekilde konuşarak sözlerini tamamladı: “[TFF Süper Kupa] Sonunda kupa olan bir maç. Galatasaray, yarıştığı tüm organizasyonlarda kazanmayı hedefleyen büyük bir kulüp. Ben de bu yüzden buradayım. Yine yapacağız.”

2010 FIFA Ballon d’Or’da dördüncü olan Hollandalı, kariyeri boyunca dört farklı ülkede (Hollanda, İspanya, İtalya, Türkiye), dört farklı takımla (Ajax, Real Madrid, Inter, Galatasaray), dört farklı ligde (Eredivisie, La Liga, Serie-A, Süper Lig) şampiyonluk yaşadı.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Basın Toplantısı: Emmanuel Eboue ve Nordin Amrabat

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı oyuncularından Emmanuel Eboue ve Nordin Amrabat, bugün İngiltere’nin Birmingham kentinde yapılan sabah antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray’daki iki sezonunda da ligde şampiyonluk sevinci yaşayan Emmanuel Eboue, bu başarılı seriye devam etmek istediğini belirterek, “İki senedir Galatasaray’dayım. Ve iki senede kazanılmış iki önemli lig şampiyonluğu var. Kişisel hedefim, Galatasaray ile üçüncü sezonumda da şampiyonluk yaşamak. Takım içindeki hedef de bu, herkes buna odaklandı. Bu sezon hem Galatasaray, hem de diğer takımlar için öncekilerden daha zor olacaktır. Yeni sezona en iyi şekilde hazırlanarak takımımla birlikte bir şampiyonluk daha yaşamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni transferlerden Aurelien Chedjou hakkında yorumlarda bulunan Fildişili savunmacı, “Chedjou’nun transferi bize güç katacak. Kendisi önemli bir futbolcu, eğer Galatasaray’a geliyorsanız, bu zaten iyi bir futbolcu olduğunuzu gösterir. Kendisi çok iyi karşılandı. Takımda benim olmam, Dany [Nounkeu], [Didier] Drogba ve [Nordin] Amrabat gibi Afrikalı oyuncuların olması da adaptasyon sürecini hızlandıracaktır. Diğer arkadaşlarımızın olduğu gibi onun da arkasındayız” dedi.

Emmanuel Eboue, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı oyuncu sınırlandırması hakkında sorulan bir soru üzerine, “Bu kural hakkında bilgimiz var. Hocamızla da bunun konuşmasını yaptık tabii ki. Ancak şu an alınmış bir karar. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmak için çalışacak. Önemli olan Galatasaray’ın başarısı; çünkü kazanınca hep beraber kazanıyoruz. Kaybedersek de takım hâlinde kaybediyoruz. Yabancı oyuncuların işi bir daha zorlaşmış olabilir; ama bu noktada kendinize güvenmelisiniz. Ve her şeyden önce Tanrı’ya inanmanız gerekiyor. Son sözü o söylüyor. Biz elimizden gelenin en iyisi için çalışacağız” diye konuştu.

Faslı oyuncumuz Nordin Amrabat ise 2012-2013 sezonunun ardından teknik direktörümüz Fatih Terim ile arasında bir konuşma olduğunu belirterek, “Tatile çıkmadan önce hocamla bir görüşmemiz oldu. Beni takımda isteyip, istemediğini sordum. Kendisi olumlu bir cevap verdi, benimle çalışmaya devam etmek istediğini söyledi. Benim de farklı bir düşüncem olmaz. Ben Galatasaray’ın futbolcusuyum. Ve kariyerimi Galatasaray’da sürdürmeyi hedefliyorum” sözleriyle kariyer amacına vurgu yaptı.

Nordin Amrabat, yeteneklerinin tam olarak sahaya yansımamasına ilişkin yapılan bir analizle ilgili olarak da şunları söyledi: “Kariyerimdeki diğer takımlarda oynadığım sistemle buradaki arasında bazu farklılıklar vardı. Daha önce 4-3-3 dizilişinde, kanatlarda ve biraz daha serbest oynuyordum. Ama Galatasaray’da farklı bir sistemde, iki forvetle beraber oynuyorum. Rakiplerimiz de genel olarak 10 kişiyle topun arkasına geçiyor. Bu yüzden Galatasaray’da bu yeteneklerimi gösterebileceğim yeterli alanı bulamadım; fakat Şampiyonlar Ligi’nde daha fazla açık alan bulabildiğim için başarılı maçlar çıkardım. Schalke 04 ve Real Madrid karşısında daha iyi oynadığımı düşünüyorum.”

Galatasaray’daki ilk sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan, TFF Süper Kupa ve Süper Lig’de ise şampiyonluk yaşayan Nordin Amrabat, “Türkiye Ligi’ndeki performansımı arttırmak ve daha iyi işler yapmak istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Emirates Cup Biletleri Satışta

3-4 Ağustos 2013 tarihlerinde Londra’da, Arsenal kulübünün ev sahipliğinde gerçekleşecek Emirates Cup’ın biletleri 9 Temmuz 2013 Saat 14:00 itibari ile bilet.galatasaray.org üzerinden satışa sunuldu.

İki farklı kategoride satılan Emirates Cup biletleri, Galatasaray’ın oynayacağı tüm maçlarda geçerli olacak.

Kategori I : 180 TL
Kategori II : 160 TL

Biletler, sadece internet üzerinden satılacak olup, teslimatlar 10 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında hafta içi saat 17:00’ye kadar Türk Telekom Arena Bilet ve Kombine Satış Ofisi’nden yapılacak.

3 Ağustos 2013, Cumartesi
16:00 Galatasaray – Porto (Portekiz)
18:20 Arsenal (İngiltere) – Napoli (İtalya)

4 Ağustos 2013, Pazar
16:00 Napoli (İtalya) – Porto (Portekiz)
18:20 Arsenal (İngiltere) – Galatasaray

Avrupa futbolunun sezon öncesindeki en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Emirates Cup’ta Galatasaray ve ev sahibi Arsenal’ın yanı sıra 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde muhtemel rakiplerimiz arasında olan Porto ve Napoli de yer alacak.

Tek devreli lig usulü gerçekleştirilecek olan turnuvada her galibiyete üçer, beraberliklere ise birer puan verilecek. Emirates Cup’ta hücum futbolunun desteklenmesi maksadıyla takımların attıkları her gol için toplam puan hanesine birer puan eklenecek. Herhangi puan ve averaj eşitliğinde ise takımların buldukları isabetli şutlarının sayısına bakılacak.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Didier Drogba: “Elimden Gelenin En İyisini Yapacağım”

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı oyuncularından Didier Drogba, Birmingham’daki sezon öncesi hazırlık kampında Galatasaray TV’nin sorularını yanıtladı.

Güzel bir tesiste çalıştıklarını belirten Fildişili oyuncu, “Ekipmanlar ve çalışma imkânları çok iyi. Ama en iyisi tekrar çalışmaya başlamak” sözleriyle konuşmasına başladı.

Öğle yemeği öncesinde takım arkadaşlarından Aurelien Chedjou, Dany Nounkeu, Emmanuel Eboue ve Kazım Kazım ile masa tenisi oynayan Didier Drogba, aralarında düzenledikleri mini turnuva hakkında esprili bir dil kullanarak, “Normalde yemeğimiz saat 1’deydi. Ancak biz saat 12.30 gibi geldik. Ve ben de onlara karşı sürekli kazanıyordum, dedim ki, ‘pekâlâ, yemeğe kadar, 15 dakika içinde hepinizi yeneceğim.’ Ama karnım acıktı ve açlık bastırınca kaybettim. Normalde hep ben kazanıyorum” diye konuştu.

Yıldız oyuncu, yeni sezon hakkındaki beklentilerinin sorulması üzerine, “Sezon öncesinde asla, ‘bu sezon şunu yapacağım, bunu yapmak istiyorum’ demem. Sahaya çıkarım ve neler yapabileceği nasıl hissettiğime bağlıdır. ‘Bu sezon 100 gol atacağım’ diyebilirsiniz; ama önemli olan bunu sahada gerçekleştirebilmektir. Ben elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi.

Yaz mevsiminde Miami Heat ve San Antonio Spurs arasındaki NBA Finalleri’nin son iki maçını yerinde takip eden Didier Drogba, bu maçlar hakkında ise, “Harika bir seriydi. Altıncı maç çılgıncaydı. Orada bulunabildiğim için şanslıydım. Yedinci maç, bir öncekine göre normaldi; ama gerçek anlamda iki şampiyon takım izlediğimi söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’daki ilk maçına Şubat 2013’te çıkan Didier Drogba, profesyonel kariyerinin 300. golünü takımımız adına Real Madrid ile gerçekleşen UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında atmıştı. Bu, aynı zamanda Fildişili efsanevi oyuncunun turnuva tarihinde grup aşamasından itibaren bulduğu 40. gol olarak kayıtlara geçiyordu.

İbrahim Akın Erzurumlu Hoca'ya kumardan kazandığı parayı utandığı için şike gibi sormuş. UEFA'dakiler neresiyle güldüler acaba. Şike yüz kızartıcı suçtur :) Ondan utanmamış kumardan utanmış.

Bugün 17.00'de hazırlık maçımız var. Shrewsbury - Galatasaray mücadelesini ülkemizden tv yaynını D-Smart'ta şifreli.

Opel Dostluk Maçı: Galatasaray-Malaga Biletleri Satışa Çıkıyor!

21 Temmuz Pazar günü saat 20:30’da başlayacak Opel Dostluk Maçı İzmir Atatürk Stadyumu’nda oynanacaktır. Karşılaşmanın biletleri, bugün (16 Temmuz Salı günü) saat 14:00’de bilet.galatasaray.org ve aşağıda belirtilen noktalarda satışa sunulacaktır.

- İzmir Atatürk Stadyumu Bilet Gişeleri
- Forum Bornova AVM GSStore
- Alsancak GSStore
- Karşıyaka GSStore
- Capitol GSStore (Sadece bilet teslimatı yapılacaktır.)
- Profilo GSStore (Sadece bilet teslimatı yapılacaktır.)

Karşılaşmanın bilet fiyatları aşağıda belirtilmiştir.

Kategori I (Kapalı Tribün) : 60 TL
Kategori 2: (Açık Tribün): 45 TL
Kategori 3: (Kale arkası): 30 TL

----------------------------------------------------------------------------------------------

urak Yılmaz’ın Doğum Günü Kutlandı

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı oyuncularından Burak Yılmaz’ın 28. yaş günü, İngiltere’nin Birmingham kentindeki hazırlık kampında kutlandı.

Birmingham kampının son akşam yemeğinde bir araya gelen oyuncularımız ve teknik heyetimiz, başarılı oyuncunun yeni yaşı vesilesiyle bir organizasyon düzenledi. Burak Yılmaz, daha sonra kendisi için hazırlanan doğum günü pastasını üfledi.

Arkadaşları tarafından uzun süre alkışlanan milli golcü, doğum gününü hatırlayan herkese teşekkürlerini sunarak tebrikleri kabul etti.

Galatasaray’daki ilk sezonunda forma giydiği 39 maçta 32 gol atan Burak Yılmaz; Metin Oktay, Tanju Çolak, Hakan Şükür ve Mario Jardel’in ardından Galatasaray tarihinde tek sezon içinde 30 gol barajını geçen beşinci isim olmayı başarmıştı.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Gordon Milne Fatih Terim’i Ziyaret Etti

İngiliz futbol adamı Gordon Milne, bugün Birmingham kentindeki St. George’s National Football Centre’da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray kampını ziyaret etti.

Takımımızın kaldığı otelde bir araya gelen ikili, bir süre eski günlerden bahsederek sohbet etti. Gordon Milne, daha sonra Galatasaray TV’ye açıklamalarda bulunarak Fatih Terim ile eskiye dayanan bir dostlukları olduğunu anlattı. Tesislere yakın oturduğu için kampımıza uğramak istediğini ifade eden 76 yaşındaki İngiliz, Galatasaray’ın mevcut form durumuna dair de yorumlarda bulunarak, “Galatasaray çok iyi bir kadroya sahip. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde oldukça başarılı bir performans sergiledi. Bölgedeki futbolseverler, Galatasaray’ın burada olmasından dolayı çok heyecanlı” diye konuştu.

Futbol kariyerinin başında Preston North End için oynadıktan sonra 1960 senesinde efsanevi menajer Bill Shankly tarafından Liverpool’a transfer edilen Gordon Milne, 1987 ila 1994 yılları arasında Beşiktaş’ı çalıştırmıştı. Beşiktaş ile ligde üç şampiyonluk yaşayan İngiliz futbol adamı, daha sonra Bursaspor ve Trabzonspor’da kısa süreli görev yapmıştı.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Spor Toto Süper Lig'de Fikstür Çekiliyor

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre; Spor Toto Süper Lig’de 2013-14 sezonu fikstür çekimi, 17 Temmuz 2013 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Tören, Süper Lig’in yayıncı kuruluşu olan Lig TV’nin Ayazağa'daki merkez stüdyolarında saat 14.00’te başlayacak. Spor Toto Süper Lig’in 56. sezonunun ilk hafta maçlarının ise 17-18-19 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Özledim valla bizim takımı. Merakla bekliyorum maç saatini.

Ağabey gözün aydın :) 2.maçımız :)

Maça Doğru: Notts County – Galatasaray

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, İngiltere’nin Birmingham kentinde sürdürdüğü yeni sezon hazırlıkları kapsamındaki son hazırlık maçını futbol tarihinin profesyonel olarak varlığını sürdüren en eski kulübü Notts County ile yapacak. Nottingham’daki Meadow Lane’de gerçekleşecek olan mücadele, 16 Temmuz 2013 Salı akşamı, TSİ 21.30’dan itibaren DSmart platformunda yer alan Smart Spor’dan naklen yayınlanacak.

Maç: Notts County – Galatasaray
Yer: Meadow Lane, Nottingham
Tarih: 16.07.2013 Saat: 21.30 (TSİ)
Yayın: Smart Spor (Canlı)
İnternet: ampiyonluk Almana Yarn Bayilerde (Canlı Anlatım)

Birmingham Kampı Tamamlanıyor
Yeni sezon hazırlıklarına İstanbul’daki bir haftalık çalışmanın ardından İngiltere’de devam eden Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Birmingham’daki St. George’s National Football Centre’da sekiz gün süren hazırlıklarının sonuna geliyor. Kamptaki son idmanını bugün (15 Temmuz 2013 Pazartesi) gerçekleştiren takımımız, ikinci hazırlık maçını Notts County ile oynayacak. Fatih Terim’in öğrencileri, İngiltere’deki ilk dostluk karşılaşmasında League One ekiplerinden Shrewsbury Town’u Emre Çolak, Nordin Amrabat ve Burak Yılmaz’ın golleriyle 3-0 mağlup etmişti. Notts County maçının ardından İstanbul’a dönecek olan Galatasaray, 20 Temmuz 2013 Cumartesi günü İzmir’e hareket edecek. Bir gün sonra İspanya’nın Malaga takımıyla İzmir Atatürk Stadı’nda oynacağı dostluk maçının ardından Slovenya’nın Bled kentine uçacak. Takımımız, bu etapta da bir maç yaptıktan sonra 28 Temmuz 2013 Pazar günü İstanbul’a dönerek çalışmalarını sürdürecek.

Galatasaray, 2013-2014 sezonu öncesindeki son hazırlıklarını ise 3-4 Ağustos 2013 tarihlerinde İngiltere’nin Londra kentinde Arsenal’ın ev sahipliğindeki Emirates Kupası’nda yapacak. Takımımız, 3 Ağustos 2013 günü Porto ile karşılaştıktan sonra 4 Ağustos 2013 günü ev sahibi Arsenal ile Emirates Stadyumu’nda mücadele edecek. Karşılaşmanın ardından yurda dönecek olan takımımız, 11 Ağustos 2013 Pazar günü Kayseri Kadir Has Stadı’nda 2013 TFF Süper Kupa şampiyonluğu için Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

Notts County: Ligdeki İlk 12 Kulüpten Biri
Notts County, 28 Kasım 1862 günü Nottingham kentinde kuruldu. İlk zamanlar İngiltere ve İskoçya’dan bazı takımlarla dostluk maçları yapan kulüp, Nottingham Kalesi’ndeki Park Hallow’dan taşınarak Aralık 1864’te Trent Brigde’de rakipleriyle yüzleşmeye başladı. Notts County, 1888 yılında ise 11 takımla birlikte dünyanın en eski futbol organizasyonlarından olan The Football League’in kurucuları arasında yer aldı. Şu anda Championship, League One ve League Two seviyesini temsil eden Football League, 1992-1993 sezonundan önce Premier League yapısının kurulmasına kadar lig seviyesinin en üst basamağını temsil ediyordu. Notts County ile birlikte diğer kurucu kulüpler şu şekildeydi: Accrington, Aston Villa, Blackburn Rovers, Bolton Wanderers, Burnley, Derby County, Everton, Preston North Ende, Stoke FC (Stoke City), West Bromwich Albion ve Wolverhampton Wanderers. Notts County, ilk sezon sonunda (1888-1889) puan tablosunun 11. sırasında kalıyordu.

Harwood Greenhalgh: Notts’un İlk Milli Oyuncusu
The Football League organizasyonunun kurulmasından önce 1869 ila 1883 yılları arasında Notts County için yaklaşık 150 maça çıkan Ernest Harwood Greenhalgh, savunmadaki lider karakteriyle takımına önemli başarılar kazandırmıştı. Mansfield doğumlu oyuncu, futbol tarihinin en eski milli maçı olarak bilinen İngiltere – İskoçya karşılaşmasında forma giyerek Notts County’nin ilk milli oyuncusu olmuştu. Kasım 1972’de Glasgow’daki 4.000 taraftarın şahitlik ettiği maçta 1-2-7 formasyonundaki tek savunmacı olan Greenhalgh, ayrıca golsüz tamamlanan karşılaşmanın ardından bir sene sonra Londra’da gerçekleşen ikinci maça davet edilen iki oyuncudan (Charles Cheney, Crystal Palace) biri olacaktı.

FA Cup: 1891 Finalist, 1894 Şampiyon
FA Cup’taki ilk finaline Mart 1891’de çıkan Notts County, ligde 7-1’lik skorla mağlup ettiği Blackburn Rovers’a 3-1 yenilerek kupadan uzak kalırken sezonu üçüncü sırada bitirerek ligdeki en iyi derecesini elde etti. Ancak 1892-1893 sezonunda bir alt lige düşmekten kurtulamayan Nottingham temsilcisi, 1894 senesinde bir kez daha yükseldiği FA Cup finalinde hata yapmayarak Bolton Wanderers’ı 4-1 yeniyordu. Bu, FA Cup tarihinde en üst seviye ligde mücadele etmemesine karşın bir takımın kazandığı ilk şampiyonluk olarak da kayıtlara geçecekti. 1897-1898 sezonunda üst lige geri dönen Notts County, 1912-1913 sezonunda küme düşse de bir sezonluk aranın ardından yeniden mücadelenin içindeydi. Ancak 1920-1923 arasındaki ikinci lig macerasından sonra 1923-1924 sezonunda lige çıkan siyah-beyazlı kulüp, 1926 yılında düştüğü birinci ligde 55 sene uzak kalacaktı.

Notts County: 1920’lerden 1969 Yılına
Notts County, 1926 yılında ikinci lige düştükten sonra burada da tutunamayarak dört yıl içinde kendisini ilk kez üçüncü ligde buldu. Otuzlu ve kırklı yıllar boyunca ikinci ve üçüncü ligde yer alan Nottingham temsilcisi, 1947 yılında İngiltere Milli Takımı’nın yıldızlarından Tommy Lawton’ı kadrosuna kattı. Chelsea ile kariyerinin zirvesinde yer alan Lawton’ın bu kararı futbol dünyasını şok etse de İngiliz oyuncu, bir dönem Chelsea’de fizyoterapistlik yapan Arthur Stollery’nin takımını seçiyordu. Kısa sürede yerel bir kahramana dönüşen Lawton ile birlikte oldukça büyük bir kalabalık önünde oynamaya başlayan Notts County, 1949-1950 sezonu sonunda üst lige çıkmayı başaracaktı. Ezeli rakibi Nottingham Forest’ı geride bırakan “Saksağanlar”, 1959-1960 sezonunda dördüncü lige kadar geriliyordu. En son 1950-1951 sezonunda Nottingham Forest’ın üstünde bir ligde yer alan Notts County, 1964-1971 yılları arasında da dördüncü ligde mücadele etmek durumunda kalacaktı.

Notts County’de Jimmy Sirrel Mucizesi
Notts County adına inisiyatif kullanmaya başlayan Parlamento Üyesi Jack Dunnett, Kasım 1969’da takımın başına futbolculuk döneminde Celtic için oynayan Jimmy Sirrel’ı getirdi. Sirrel yönetimindeki Notts County, 1970-1971 sezonu boyunca Meadow Lane’de yenilgi yüzü görmeden dördüncü lig şampiyonluğuna ulaştı. İskoç menajer, iki yıl sonra bir lig daha yukarı çıkardığı kulüpten 1975 yılında Sheffield United için ayrıldı. Ancak iki senelik aranın ardından Nottingham’a döndü. Jimmy Sirrel, Mayıs 1981’de Chelsea’yi Stamford Brigde’de 2-0 yenerek 55 yıl sonra en üst seviye lige dönme başarısı gösteren Notts County’nin teknik adamlığını yaptı. Kulüp takip eden sezonun açılış maçında sezon sonu UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kaldıracak olan Aston Villa’yı Villa Park’ta 1-0 yendi. Nottingham Forest deplasmanındaki 2-0’lık galibiyet de kulübün unutulmazları arasında kendisine yer buldu. Siyah-beyazlı kulüp, 1983-1984 sezonunun sonunda ikinci lige düşerken 1985 ila 1990 yılları arasında üçüncü ligde mücadele etti. 1986-1987 sezonu tamamlandığında kulübün efsane isimleri arasına giren Jimmy Sirrel emekli oldu.

Neil Warnock: Üçüncü Lig’den Birinci Lig’e
Notts County, 1988 yılının sonunda Neil Warnock’u menajerlik görevine getirdi. Yardımcı antrenör olarak Mick Jones ile çalışan Warnock, ayrıca daha önce Football Conference’dan The Football League organizasyonuna dâhil ettiği Scarborough’daki çalışma arkadaşlarını da yanına aldı. İngiliz menajer, ilk tam sezonunda Notts County ile üçüncü ligde üçüncü sırayı aldı. Ve kulübün Wembley’deki ilk maçına çıkmasını sağladı. Notts County, ikinci lige yükselme karşılaşmasında Tranmere Rovers’ı 2-0 yenerek ikinci ligde yer alma hakkı kazandı. Ama burada kalmaya niyeti yoktu. 1990-1991 sezonunda dördüncü sırayı alan Notts County, üst üste ikinci yıl Wembley’e çıkıyordu. Tribünlerde 25.000’i Notts County taraftarı olmak üzere toplam 60.000 kişi vardı. Brighton’ı 3-1 mağlup eden Nottingham temsilcisi en üst seviye lige çıkıyordu. Ancak Notts County, Premier League’den önceki son sezonu 21. sırada tamamlayarak bir kez daha küme düşmekten kurtulamayacaktı.

Ocak 1993’te Neil Warnock’un ayrılmasının ardından göreve gelen Mick Walker ile ilk yılda play-off oynama hakkını son anda kaçıran Notts County, bir sonraki sezon sadece dokuz galibiyet alarak bir alt lige düşüyordu. Sam Allardyce’ın takıma başına geçtiği 1997-1998 sezonunu en yakın rakibinin 17 puan önünde tamamlayan siyah-beyazlı kulüp, tecrübeli menajerin Ekim 1999’da takımdan ayrılmasının ardından sıkıntılı bir döneme girdi. 2003 yılında yaşanan finansal krizler, futbol tarihinin en eski kulübünü profesyonel liglerin dışına itme tehlikesi yaşatsa da taraftarlar ve lokal iş adamlarının desteğiyle problemli günler aşıldı. 2009’da Katarlı bir yatırım fonu olan Qadbak tarafından hisseleri satın alınan Notts County’de İsveçli Sven-Göran Eriksson, Futbol Direktörlüğü’ne getirildi. Daha sonra mali kayıtlarındaki dengesizliklerden dolayı gözetim altına alınan County, Eriksson’un Man City’deki yardımcısı Hans Becke’den itibaren aralarında Paul Ince’in de olduğu sekiz farklı menajerle çalıştı. Notts County, 2012-2103 sezonunu League One’da 12. sırada bitirdi.

Notts County: Lig Tarihinin En Çok Maç Yapan Takımı
Futbol tarihinin profesyonel anlamda varlığını sürdüren en eski kulübü olan Notts County, İngiltere’de 1888-1889 ila 2012-2013 sezonu arasında en fazla lig maçı yapan takım konumunda. Saksağanlar, 151 senelik tarihi boyunca 4710 lig maçında 1727 galibiyet ve 1181 beraberlik alırken, 6707 gol attı, kalesinde ise 6858 gol görmekten kurtulamadı.

Galibiyete iki, beraberliğe ise bir puan verilen ligler tarihi tablosu ise şu şekilde:
Sıra Takım Sezon O G B M A Y P
1. Man United 110 4366 2096 1040 1230 7583 5544 5232
2. Liverpool 109 4334 2046 1058 1230 7378 5323 5150
3. Arsenal 109 4334 1973 1084 1277 7262 5482 5030
4. Preston Norht End 114 4684 1810 1185 1689 6964 6612 4805
14. Notts County 114 4710 1727 1181 1802 6707 6858 4635

Siyah & Beyaz: Notts County & Juventus
Notts County, Avrupa futbolunun dev kulüplerinden Juventus’un tarihinde ayrı bir yer tutuyor. İtalya’nın Torino şehrinde bir grup öğrenci tarafından 1897 senesinde kurulan Juventus, ilk yıllarında pembe forma ve siyah şort giyiyordu. Ancak zaman içinde pembe renkli formaların yıkanırken solmaya başlaması, Juventusluları arayış içine itecekti. O dönem Juventus’ta oynayan kulübün İngiliz üyelerinden John Savage, İngiltere’den bir arkadaşıyla iletişime geçti. Savage’in Nottingham’da yaşayan Notts County taraftarı İngiliz arkadaşı ise Torino’ya deniz yoluyla Notts County’nin 1890’lı yıllardan itibaren kullanmaya başladığı siyah-beyaz çubuklu formalardan gönderdi. Ve tarih boyunca en önemli başarılarını bu renklerle elde eden Juventus, siyah-beyaz ile 110 yılı geride bıraktı.

Juventus, 8 Eylül 2011 günü yeni evi Juventus Stadium’a taşındığında açılış maçı için Man United, Real Madrid, Barcelona veya Avrupa’nın diğer dev kulüplerinden birini Torino’ya davet edebilirdi. Ancak aralarındaki tarihsel dokuya istinaden Notts County, yeni stadın ilk ziyaretçisi oldu. Yaklaşık 41.000 kişinin takip ettiği karşılaşmada Luca Toni’nin golüyle geri düşen Notts County, bitime üç dakika Lee Hughes’un attığı golle beraberliği yakaladı.

1. HAFTA
Beşiktaş - Trabzonspor
5. HAFTA
Beşiktaş - Galatasaray
7. HAFTA
Fenerbahçe - Trabzonspor
11. HAFTA
Fenerbahçe - Galatasaray
13. HAFTA
Fenerbahçe - Beşiktaş
16. HAFTA
Galatasaray - Trabzonspor

2013-2014 Sezonu, 1. Hafta

Konya Torkuspor - Fenerbahçe
KDÇ Karabükspor - Kasımpaşa
Akhisar Bld. - Elazığspor
Kayserispor - Sivasspor
Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği
Beşiktaş - Trabzonspor
MP Antalyaspor - Kayseri Erciyesspor
Galatasaray - Gaziantepspor
Eskişehirspor - Bursaspor

Galatasaray'ın 2013-2014 sezonunun ilk yarısındaki maçları şu şekilde:

1. Hafta: Galatasaray - Gaziantepspor
2. Hafta: Bursaspor - Galatasaray
3. Hafta: Eskişehirspor - Galatasaray
4. Hafta: Galatasaray - MP Antalyaspor
5. Hafta: Beşiktaş - Galatasaray
6. Hafta: Galatasaray - Çaykur Rizespor
7. Hafta: Akhisar Bld. - Galatasaray
8. Hafta: Galatasaray - KDÇ Karabükspor
9. Hafta: Kayserispor - Galatasaray
10. Hafta: Galatasaray - Konya Torkuspor
11. Hafta: Fenerbahçe - Galatasaray
12. Hafta: Galatasaray - Sivasspor
13. Hafta: Kasımpaşa - Galatasaray
14. Hafta: Galatasaray - SB Elazığspor
15. Hafta: Gençlerbirliği - Galatasaray
16. Hafta: Galatasaray - Trabzonspor
17. Hafta: Kayseri Erciyesspor - Galatasaray

2. yarının 10. haftasında fenerbahçe ile aramızdaki farkı 15 puana çıkartırsak 11. hafta oynanacak derbide alınacak galibiyetle bitime 6 hafta kala şampiyonlugu yine Kadıköy'de kutlayabiliriz :D

bence mümkündür :D

Umarım sakatlıklardan uzak ve şampiyonlukla biten bir yıl olur; olacağına da inancım tam. Fikstürün bizim için güzel tarafı bence en zor maçlarımız olan Beşiktaş(5. hafta), Fenerbahçe(11. hafta), Bursa(2. hafta), Kasımpaşa(13. hafta) ve Eskişehir(3. hafta) deplasman maçlarını ligin ilk yarısında bitirmiş olmamızdır. Böylece ikinci yarıda stresi daha yüksek olacak zor maçlarda TT Arena'da oynuyoruz. Yalnızca Trabzon deplasmanı ikinci yarıya kalıyor. O da sağlık olsun :)
Bursa'nın kadro kalitesi her zamanki gibi iyi ve deplasmanı tam deplasman. Kasımpaşa güçlü kadro kurdu. Forvet hattı Ryan Babel ve Kalu Uche'den oluşuyor. Korkutan bir forvet hattı var. Eses deplasmanı hep sıkıntılı. Beşiktaş ve Fenerbahce de cezalar haricinde iyi kadrolara sahip. Bu maçlar ve derbi maçlar haricinde çok ekstrem durumlar olmazsa puan kaybetmeyiz diye düşünüyorum.
Rakipler nasıl olursa olsun hiçbirisinde Burak+Drogba gibi forvet hattı, Melo+Selçuk+Hamit+SNEIJDER gibi yetenekli, tecrübeli orta saha, Muslera gibi kaleci ve (bana göre) Semih+Chedjou gibi defans göbeği var. Bu yüzden "Bugün senle yarışan yarın herkes perişan!" diyorum, aslanlara başarılar diliyorum.

Türk futbol tarihinin en büyük utancını, kendi kulübüne, taraftarına ve Türk futboluna yaşatmış basiretsiz bir yönetimin....

Bizimkiler iyi kapak yapmış şikecilere.