Gündemden

oldu da fener men edildi diyelim(inşallah), bu durumda bu sene kim ön eleme oynayacak onların yerine ? yoksa tek biz mi katılcaz ve fenerin ŞL parası geçen seneki gibi bize mi aktarılacak ?
Sıralamadaki diğer takımlar katılacak. Bursa Şampiyonlar Ligi ön elemesine, Kayseri ve Kasımpaşa da Avrupa Ligine gidecek. Tabi ceza gelirse...

1-Sebo Reis'in amcasi vefat etmis. Merhuma Allah'tan rahmet,basta Sebo Reis olmak uzere ailesine ve sevdiklerine de sabr-ı cemil diliyorum. Mekani Cennet olsun inşaAllah. 2- AMK'nin haberine göre Aziz Yildirim,Demirören'e bütün Türk takimlarinin ceza almasini sağla yoksa Galatasaray'ı tutamayiz demis. Eğer bôyle birsey varsa ben böyle bir yaratik görmedim diyorum. Analar bôyle birisini nadir doğurur...

Seneye yedi,rakamla 7 takimimizla şampiyonlar liginde mücadele edeceğiz. Ne Türkiye'de ne Avrupa'da ne de Dünya'da böyle bir Spor Kulübü yok. Galatasaray Spor Kulübü'dür !!

Fener ceza alacak almasına da;Daha öce gezi parkına Trabzonspor formasıyla katılanlar için mesaj yayınlayan,Kongrede Siyasiler bizim hakkımızı yedi diye kampanya yürüten,en sonunda da dün Kazlıçeşme de siyasi parti temsilcisi gibi kürsüden halkı selamlayan Hacıosmanoğlu'nu görünce Trabzon'a kupanın sapını bile vermezler diye düşünmeden edemedim.Rüzgar nerden eserse oraya dönen bu tip insanlar Türk sporundan gitmedikçe hiç bir şey değişmez.

3 MAÇ 3 KUPA

Galatasarayımız ve Fenerbahçe yeni sezona girerken futbolda Süper Kupa, basketbolda ise hem erkeklerde hem kadınlarda Cumhurbaşkanlığı Kupası maçları oynayacaklar.

Bu 6+0+4 kuralına göre ilk 11'de 5 Türk oyuncu olması lazım.Bizim kalitemizdeki takımlar için bu 5 Türk'ün kalitesi olması lazım.Ayrıca oyunun herhangi bir anında skoru değiştirecek 3 tane Türk oyuncunun da kenarda beklemesi lazım.Sezon içinde sakatlık ve cezalıları düşünür isek bizim ölçeğimizdeki takımların kadrolarında minimum 10 adet kaliteli Türk oyuncu barındırması gerekiyor.Kaliteli Türk demek te milli takımda oynuyor demek.Milli takıma 18 adet Türk oyuncuyu zor buluyoruz,bulduklarımızın da çoğu Türk liglerinde oynamıyor.Ve Bulabildiğimiz 18'in de son yıllardaki performansı berbat.Sanki alt yaşlardan gelen çok muhteşem oyuncular var da aman onlar oynasın yetişsin diye bu karar alındı ki öyle bir durum da yok.İnsanın aklına tek bişi geliyor,aman Galatasaray ve belki fb ekonomik güçleri ile yeni kaliteli yabancılar almasın bjk ile arayı açmasın diye bir karar almışlar gibi ... Unutmadan İngiltere'den 7 gol yediğimizde Türkiye Liglerinde 2 yabancıya izin vardı ...

Yabancı sayısını azaltalım, Türk oyuncu yetişsin mantığı futbolu kötüye götürür, oyuncu iyiyse oynar, değilse oynamaz. Kimse elinde iyi türk varken, bir yabancı almaz. Hem bu fragman, asıl film seneye 5 yabancıya düştüğünde, Türk takımları grup aşamasını bile geçemediğinde, elindeki fazla yabancılarla sorun yaşarsa başlayacak :)

AB vatandaşlarının yerli statüsünde oynayabilmesi için Lahey Adalet Divanı'na başvuruda bulunursak; sonuçlanması ne kadar sürer? Uluslar arası hukuktan anlayan üyeler (varsa) bilgi verirlerse sevinirim.

Mevlüt Erdinç,Cenk Tosun,Sinan Bolat ve Ömer Şişmanoğlu ile anlastiği haberleri var Beşiktaş'ın.. Doğruysa isim olarak iyi isimler. Ama 3 yerli forvet ne kadar doğru olur orasi muamma...

Cenk kadar kazmasını ömrümde görmedim. 10 tane karşı karşıya kalsa en fazla 5 ini atabilir. Mevlüt nasıl durumda bilmiyoruz, Ömer başarılı bir oyunu. Sinan'ı da uzun zamandır takip etmiyorum.