Gündemden

2 sene önceki gidişi anımsatıyor bana.Umarım şampiyonluğun rehavetinden erken çıkılır,sezon sonu olası bir başarısızlıkta taraftarla karşı karşıya gelmemek için dünyanın parası harcanmaz.

Yine 2005 yazına döndük.
Fener şampiyonluk kaçınca hemen çalışmalara başladılar ve çalışmalarını bitirmek üzereler.
Bizde hala tık yok.
Tamam işin doğru dürüst olması için teknik drktr ,oyuncular vs. geç belirlensin de bizi bu durum 2005 teki gibi etkileyecek olursa o zaman çok kötü olur.
Futbolda, basketbolda ne olacaksa biran önce olması lazım.Yoksa yine üzüleceğiz gibi geliyor.

Kulüpler Birliği'nin son toplantısında Başkan Aziz Yıldırım'ın, "Beni bu göreve zorla getirdiniz. Şimdi kulis yapıyorsunuz. Bu bir daha tekrar ederse istifa ederim" diye tavır koyduğu öğrenildi.

Kulüpler Birliği'nin son toplantısında ilginç olaylar yaşandı. Fenerbahçe ile ilişkileri bozulan Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, yakın çevresine bu gerginliğin Kulüpler Birliği toplantısında başladığını söyledi. Kızıl'ın iddiasına göre son toplantı öncesi Başkan Yıldırım odaya girip masaya vurarak, "Beyler beni bu göreve zorla getirdiniz. Şimdi sayın Yıldırım Demirören, sayın Adnan Polat ve sayın İbrahim Kızıl arkamdan kulis yapıyorsunuz" diyerek çıkıştı.

ÇOK ALINGANSIN BAŞKAN

Şaşkın bakışlar arasında konuşmasını sürdüren Başkan Yıldırım, "Geçen gün üçünüz toplanıp ne konuştunuz?" diye sorar. Adnan Polat buna, "Çok alıngansın başkan. Kulüplerin sorunlarını konuştuk" yanıtını verir. Yıldırım'ın yanıtı net olur: "Ne alınganlığı. Madem bunları konuşacaksınız benim yanımda konuşun. Bir daha bunu yaparsanız istifa ederim."

Azizi telaş sardı :p Bu kadarmı korkuyor caba Başkan Polat'tan :p

7_228313_gslogoooo570000_414_232.jpg

Sarı-Kırmızılılar tarihi bir virajı dönmek üzere. Son 10 yılda Sportif A.Ş'nin şirket yapısı yüzünden her yıl 5-6 milyon dolar gelir kaybına uğrayan G.Saray, bozuk şirket yapısını yeniden organize etmek için resmen harekete geçti.

Sarı kırmızılı yöneticiler bu yüzden Sportif A.Ş ve Futbol A.Ş'yi birleştirmek için uzun süredir çalışmalarını sürdürüyorlardı. Ancak şirket birleşmesi için gereken nakit 60-70 milyon doların bulunamaması birleşmeyi engelliyordu. Daha önce İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na yapılan bu girişimler de nakit sıkıntısı yüzünden gerçekleşmemişti.

Adnan Polat yönetimi şirket birleşmesini sağlayacak nakit girdisi için Goldman Sachs International ile anlaşma sağladı. Bu anlaşmaya göre G.Saray bu şirketi yeni yapılanmada aracı kurum olarak yetkilendirmiş durumda. Anlaşmaya göre G.Saray 100 milyon dolar kredi alacak ve bu kredinin 50 ile 70 milyon dolarını şirket birleşmesi için ayıracak. Şirketlerin birleşimi ile oluşacak olan yeni yapılanma ise "Galatasaray Grubu" olarak anılacak.

G.Saray Yönetimi'nin bu şirket birleşimini sağlamak için bu konuda genel kuruldan onay alması gerekiyor. Sarı kırmızılı yönetim şirket birleşimi için bütün gerekli koşulları sağladı ve 25 Ekim Cumartesi günü genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırdı.

UEFA'DA GALATASARAY'LA FİNAL DİLEĞİ

Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, mücadele ettikleri UEFA Kupası'nda finali Galatasaray'la oynama dileğinde bulundu.

UEFA Kupası'nda final karşılaşmasının Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak olmasının isteklerini daha da artırdığını dile getiren Erdoğan, ''Umuyorum Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Galatasaray'la UEFA Kupası Finali oynarız. Bu gururun iki Türk takımına nasip olmasını diliyorum'' diye konuştu.

"Vicdansızlar! Terbiyesizler!"

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, önce "Bazıları G.Saray?ın büyüklüğünden ve gücünden korkmaya başladı" dedi, ardından teknik direktör Michael Skibbe?ye karşı vicdansızlık, terbiyesizlik ve ayıp edildiğini söyledi. Sarı kırmızılı kulübün başkanı, takımın hazırlık döneminde tam kadro çalışamamasının ilk haftalarda sancısını yaşadıklarını, Skibbe?ye yönelik de karalama kampanyası yürütüldüğünü belirtti.

"AKSİLİKLER YAŞANDI"
Polat, "G.Saray takımı tam kadro halinde Steaua Bükreş maçından yalnızca 3 gün önce bir araya geldi. Beraber çalışma imkanı bile bulamadı. A takım futbolcuları Almanya?daki iki kampa hazır katılamadı. Transferler de gecikti diyorlar. Nasıl gecikti. Mayıs?ta mı bitecekti transferler. Ancak aksilikler ile takım bir kere çok geç bir araya geldi. Hoca 2-3 hafta bile takımla çalışma imkanı bulamadı. Futbolcular bile yeni yeni birbirini tanımaya başladı. İlk haftalarda bunun eksikliğini yaşıyoruz" dedi.

"YARGILAYIP ASAMAZLAR"
Teknik direktörleri Skibbe?ye yönelik eleştirilerin dozunun çok kaçtığına değinen Polat şöyle devam etti: "Bir kere burada kasıtlı saldırı var. Skibbe?ye ve bize haksızlık, vicdansızlık ve terbiyesizlik yapılıyor. Bu tek kelime ile adaletsizce saldırıdır. ?Yönetim hoca için bölündü? diyorlar. Hayır efendim, G.Saray Yönetimi 16 idarecisiyle tam kadro Michael Skibbe?nin arkasındadır. Biz teknik direktörümüzün yargılanıp, idam edilmesine izin vermeyiz.

Herkesin en azından 5-6 hafta bekleyip görmesi lazım. Biz aldığımız kararların arkasındayız. Kimse de 2 sonuçla ortalığı bulandırmaya çalışmasın. Bizi bölemezler. Bunların hepsi planlı olarak yapılıyor. Çünkü birçoğu G.Saray?ın büyüklüğünden korkuyor. İyi kadro kurduk, müthiş isimler aldık. Bu yüzden bizden çekiniyorlar.

G.Saray?ın çıkışı bazılarını açıkca korkutuyor. G.Saray sahadaki duruşuyla, kadrosuyla şampiyonluğun en büyük adayıdır. Bizden korkup, ürktükleri için bunlar ortaya atılıyor. Göreve geldik, 6 ay geride kaldı ve yaptıklarımız ortada. G.Saray Yönetimi yalnız sportif değil, mali-idari anlamda da büyüyor. Boşuna bizle uğraşıyorlar. Duruşumuzdan bir adım bile geri atmayız."

"BÜYÜK OLMANIN BEDELİ"
Steaua Bükreş maçında hatalarının olmasına rağmen futbol dışı faktörlerin de etkisiyle elendiklerini belirten başkan Polat, daha sonra sözlerini şöyle tamamladı: "7 ayrı ülkenin milli takımına futbolcu gönderdik. A Milli Takıma, Ümit Milli Takıma futbolcularımızı yolladık. 5-6 sakatımız var. Şu anda hocanın elinde yalnızca 8 futbolcu kaldı. Skibbe, onlarla çalışıyor. Söyleyin şimdi hoca ne yapsın. Ama rakiplerimiz tam kadro hazırlanıyor. Biz büyük olmanın bedelini ödüyoruz. Ama asla yılmayız. Milli Takıma futbolcu göndermekten onur duyarız."

"NE YAPTIĞIMIZI İYİ BİLİYORUZ"
Futbolcuların Skibbe?yi çok sevdiğini belirten Polat "Takımın uyumu da, disiplini de yerinde. Biz teknik heyetten de takımdan da memnunuz. Daha iyi neticeler alacağız. Ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. G.Saray?ı yıpratamazlar. Eleştiriler, sözler umrumuzda bile değil. Skibbe?ye karşı, ayıp ediyorlar. 2 haftada hangi hoca yargılanır." dedi.

"LINCOLN BİR ANDA MUCİZE YARATAMAZ"
Polat bir türlü bekleneni veremeyen ve sürekli eleştirilen Lincoln içinse "Lincoln?ü hoca oynatıyor, eleştiriyorlar. Oynatmıyor, neden yedek bekletti diyorlar, ayıptır artık. Ayrıca Lincoln de sahada elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bir anda Lincoln mucizeler yaratamaz. Formsuzluk her futbolcu yaşar. O da çıkışa geçecek göreceksiniz. Ayrıca takım içinde herhangi bir futbolcu disiplinsizlik yapsa onun cezasını ben veririm." açıklamasını yaptı.

(Ali Naci Küçük - Hürriyet)

Sigara içen Fenerbahçeli yıldız!

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Daniel Güiza?yı geçen gün görenler büyük şaşkınlık yaşadı.

Geçen hafta izin gününde Bağdat Caddesi?nde bir Cafe-Bar?da İspanyol arkadaşları ile birlikte oturan golcü futbolcu, arka arkaya içtiği sigaralarla herkesi hayrete düşürdü.

Vatan'ın haberine göre; Geçen sezon İspanya?da gol kralı olan ve F.Bahçe?de henüz resmi maçlarda tek bir gol attığı için biraz sıkıntılı olan Güiza, yaklaşık 2.5 saat kaldığı mekanda 6 bira içerken, birini söndürüp, birini yaktığı 10 sigarayı bitirdi.

Selim Aktepe' Alıntı:
Sigara içen Fenerbahçeli yıldız!

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Daniel Güiza?yı geçen gün görenler büyük şaşkınlık yaşadı.

Geçen hafta izin gününde Bağdat Caddesi?nde bir Cafe-Bar?da İspanyol arkadaşları ile birlikte oturan golcü futbolcu, arka arkaya içtiği sigaralarla herkesi hayrete düşürdü.

Vatan'ın haberine göre; Geçen sezon İspanya?da gol kralı olan ve F.Bahçe?de henüz resmi maçlarda tek bir gol attığı için biraz sıkıntılı olan Güiza, yaklaşık 2.5 saat kaldığı mekanda 6 bira içerken, birini söndürüp, birini yaktığı 10 sigarayı bitirdi.
Yarasın koçuma :p

SEZGİN ÖZCİMBOMLU

Galatasaray'ın unutulmaz amigoları arasına giren amigo Sezgin soyadını Özcimbomlu olarak değiştirdi. 4 ay süren mahkemenin ardından Sezgin, Kaçmaz olan soyadının Özcimbomlu olduğunu belirterek, "Mezar taşımın üzerine de cimbom adını yazdırmış olacağım" dedi.

Galatasaray takımı ve taraftarlarının gönlünde taht kuran ve Galatasaray'ın unutulmaz amigoları arasına giren Sezgin, 4 ay süren mahkemenin ardından Kaçmaz olan soyadını Özcimbomlu olarak değiştirdi. Sezgin, "Yıllardan bu yana Galatasaray'ı takip ediyorum. Galatasaray sevgisi benim için her şeyden üstün. Karda kışta iç saha da dış sahada hep takımımın yanındaydım. Ben Amigo Sezgin olarak mezar taşıma hep Galatasaray adını yazdırmak istedim. Çünkü benim bütün her şeyim Galatasaray. Yıllarca da benim lakabım Özcimbomlu olarak geçiyordu. 6-7 yıl önce soy ismimi değiştirmeyi yani mezar taşıma cimbom yazısını yazdırma kararı aldım. İmkanlarım olsa ilkem cimbom olsun. Doğum tarihim 1905, ilim Galatasaray, ilkem Florya olsun isterim. Ama ben yalnızca elimden geleni yani soyadımı değiştirdim. Attığım adım Galatasaray yürüdüğüm adım Galatasaray evimin rengi Galatasaray" diye konuştu.

Sezgin, en sevdiği futbolcunun Prekazi olduğunu belirterek, "Prekazi bana sevgisini emeğini ve her şeyini verdi. Bu arada Galatasaray taraftarı da bana çok büyük güç veriyor. Soğuk havalarda hareketsiz duruyorum ama o taraftarın sıcaklığı beni güçlendiriyor. Bu arada benim için Fatih Terim sevgisi bambaşka. Hem takımımızı 4 yıl üst üste şampiyon yaptı. Bu arada Lucescu'nun ilk şampiyonluğu benim için önemli. Bu arada Hagi, Okan, Hakan Şükür gibi futbolcular içinde jübile yapılmasını isterim. Her şey bir yere kadardır ama onların yalnız bırakılmasını istemem. Galatasaray kulübü vefasız değildir bunların karşılığını verecektir" şeklinde konuştu.

Sezgin, Galatasaray sevgisi için hastaneden kaçarak maça geldiğini belirterek, "Ben bir gün kalp krizi geçirdim kalbime stent taktılar. O gün de Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray'ın maçı var. Hava da çok soğuk. Dayanamadım ve elimde serumla maça gittim. Her tarafım mosmordu ama ölüm de olsa beni Galatasaray'dan ayıramazdı ve ben o halde o maça gitmiştim. Hayatımda o maça gittiğim günü unutmuyorum" diye konuştu.

Amigo Sezgin, bu sene Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden elenmesine çok üzüldüğünü belirterek, "Bu sene Şampiyonlar Ligi'ne çıkamadık. Fakat UEFA'da tekrar kupayı alacağımıza inanıyorum. En önemlisi de UEFA Kupası'nın finali bu yıl Türkiye'de hatta Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak. Biz ilk aldığımız UEFA Kupası'nın tesadüf olmadığını göstereceğiz ve bunu ezeli rakibimizin sahasında yapacağız. Bu arada Türkiye Milli Takımı'na da başarılar diliyorum" dedi.

06.09.2008
Kaynak : İHA

Zorunlu Açıklama: Vatan Gazetesi

Bugün yayınlanan Vatan Gazetesi'nde Beşiktaşlı bir yöneticinin Galatasaraylı bir sporcunun adının da geçtiği demeci yer almıştır.

Sayın Murat Çelik'in verdiği demeçten, futbocumuz Milan Baros bahane edilerek Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile medya arasındaki bir sorunun gündeme getirilmek istendiği anlaşılmaktadır.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü medya ile olan ilişkilerini bir Galatasaray sporcusunun yıllar öncesinde kalmış davranışının arkasına saklanmadan da doğrudan gündeme getirebilecek konumdadır. Beşiktaş JK yöneticisi Murat Çelik'in bu demecini Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kurumsal bir davranışı olarak değerlendirmiyor, Sayın Çelik'i mevkine yakışır bir sorumlulukta davranmaya davet ediyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü
İletişim Koordinatörlüğü

Linderoth şoku!

Galatasaray'ın İsveçli futbolcusu Tobias Linderoth, ülkesinin Dünya Kupası elemelerinde Arnavutluk ile oynadığı maçın başında sakatlanarak oyunu terk etti. Tiran'da oynanan İsveç-Arnavutluk maçında sahaya ilk 11'de çıkan Sarı-kırmızılı futbolcu, karşılaşmanın henüz 2. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Kaynak : İHA

-----------------------------------------------------------------
Yahu bu kadar mı olur :(

Bizden önce sakatlık nedir bilmeyen adam, sahalarda zor görünür oldu :?

Umarız ciddi bir durumu yoktur :(

-----------------------------------------------------------------
Yahu bu kadar mı olur :(

Bizden önce sakatlık nedir bilmeyen adam, sahalarda zor görünür oldu :?

Umarız ciddi bir durumu yoktur :([/quote]
Ciddi olma ihtimali cok yüksek cünkü isim Linderoth!!

Anlamıyorum ya bizim takımda sakatlanan rahat 1 ay yok . Kondisyon acısından en gücsüz takım biziz ve buna rağmen en sert takımda biziz helal olsun valla

Linderoth konusunda taraftardan saklanan bir sey yoktur umarım. Cok sık sakatlanıyor, iyiye isaret degil. 3,5m euro bonservis bedeli ve 1,5m euro yıılık ucret verdigimiz oyuncudan bir turlu faydalanamadık. Umarım sadece sanssızlıktır. Sene sonu bir yıllık mukavelesi kalacak, sene sonu durumu mutlaka ele alınmalı, boyle gitmez.

Yazık gerçekten.Bu senede böyle geçerse alın size elde patlamış bir transfer daha.Umarım ciddi değildir diye ümit ediyorum.Eski sakatlığı değildir kesinlikle ama acaba bu sefer ne???

Linderoth çok iyi bir futbolcu ama bizde sakatlıklar yakasını bir türlü bırakmadı.Gerçekten Linderoth'tan tam anlamıyla bir türlü yararlanamadık.Umarım bir sakatlığı yoktur da onu da keyifle izleriz.

Böyle bir şansızlık var mıdır? Kariyerinde sakatlanmayan bir oyuncu bir oyuncu bize gelince sakatlıklardan yakasını kurtaramaz oldu. Umarım ciddi değildir...

G.Saray'a gelmeden once mr bile çektirmemiş denen Linderoth, Everton'dayken sakatlıklardan oturu bir hayli maç kaçırmış. Galiba transferde hatayı gecen yıl Feldkamp, Lincoln ve (sakatsa) Linderoth da yaptık.

Oyunculuguna lafım yok, hatta cok takdir eder severim ama bu kadar az faydalandıktan sonra...