Gündeme Dair

Yaklaşık bir buçuk aydır her şeyi kenardan izliyor ve Galatasaray Erkek Basketbol Şubesi'nin akibetini zaman zaman merakla, zaman zaman endişeyle düşünüyorum.

Türk Telekom'a elendikten sonra, bir süre sessizliğin ardından evvela Murat ÖZYER'in ipi çekildi. Bunun "basketbol" dışında sebepleri var; fakat bu yarayı deşmek istemiyorum. "Bu kulüpten kimler gelip geçti" deyip sineye çekmekten başka yapabilecek pek bir şey yok!

Akabinde, Erman Kunter, Kaya Peker, Kerem Tunçeri gibi isimler ortaya atıldı. Kerem, Rusya'ya gitti; Kaya'nın ise hâlâ netleşmiş bir durumu yoık! Bahsi geçmişken ayrıca Sayın KUNTER ile ilgili bazı düşüncelerimi de paylaşayım!

Sayın KUNTER, bildiğiniz gibi 2002-2003 sezonunda Galatasaray'ı çalıştırmış ve normal sezonu 3. tamamlayarak takımı play-off'a dahil etmiş; play-off'ta ise F.bahçe'yi 3-2 ile eleyip, ardından Efes Pilsen'e 3-0'la elenerek göreve veda etmişti. KUNTER, 1994 yılında başladığı antrenörlük kariyerinde Darüşşafaka, Beşiktaş, Milli Takımı, Galatasaray, Cholet Basket, Asvel ve son olarak tekrar Cholet Basket takımlarıın çalıştırdı. Beşiktaş'ta görev aldığı sene takım küme düştü. Kariyeri boyunca ne Türkiye'de, ne de Fransa'da hiç şampiyonluk görmedi. Kazandığı tek kupa geçtiğimiz sezon Cholet takımı ile elde ettiği "Haftanın As'ı" idi. (Bu kupa Fransa'nın 3. büyük kupası olarak biliniyor) KUNTER'in, kariyerinde şampiyonluğa oynayan tek takım Asvel idi. Asvel'de iyi başladı. Ancak daha sonra başarılı olamayıp, son derece dramatik bir şekilde ayrılmıştı. (Bir sonraki sezonun ilk beş maçını kaybederek...) Sayın KUNTER, oynattığı basketbolla kimileri tarafından övülsede, şu zamana dek ne yazık ki pek parlak bir kariyer elde edemedi. Asvel'de başarılı olabilseydi, daha büyük takımlarda görev alabilirdi; fakat sıçrama yapamadı. Büyük takımlara henüz kendini kabül ettiremedi! Şimdi ise adı erkek basketbol takımımızla anılıyor, hatta takımın başına getirildiği söyleniyor ve şubeyi şampiyon yapacağına inanılıyor!... Geçmişine bakarak bunu kabul etmek güç... Üstelik TBL son yıllarda son derece zor bir lig haline geldi. 2002-2003 sezonunda oynanan basketbolun kalitesi ve ayrılan bütçeler ile günümüz arasında dağlar kadar fark var. Federasyon destekli ve oturmuş bir düzene sahip F.bahçe Ülker hegomonyasını yıkacak; Efes Pilsen, Türk Telekom gibi büyük bütçelerle oynayan takımları aşacak ve Galatasaray'ı şampiyon yapacak kişi Erman KUNTER' midir? Koskoca bir soru işareti!

Ne olursa olsun, Galatasaray basketbol takımının başında olduğu sürece KUNTER'in arkasında durmak ve başarılı olacağına inanmak zorundayız. İlk şampiyonluğunu Galatasaray'da yaşaması ve ULEB Cup'ta en az yarı final oynatması için elimizden gelen desteği vermeliyiz!

Transferde yine papatya falı açılıyor! Şu Gelecek, bu gelmeyecek teraneleri dönmeye devam ediyor! Kimileri Domercant'lardan, Lavrinovic'ler'den başlıyor; kimileri NCAA'de alınmadaık oyuncu bırakmıyor!Ancak bir gerçek varki; biz şu an transferde Efes Pilsen, F.bahçe Ülker ve Türk Telekom'la aşık atacak bütçeye sahip değiliz! Yani durum şimdilik keşmekeş devam ediyor... Galatasaray, önümüzdeki sezonlarda sağlam bir sponsor bulamadıkça da bu hengame süreceğe benziyor...

Sponsor demişken, "Galatasaray - Türk Telekom birşleşmesi" bahsine de değinmek lazım.

Malum, Sayın ŞARDAN ve DEDEHAYIR, bir süre önce Türk Telekom yetkilileriyle görüşmeler yaptı. Oldu, olacak derken; mevzu yine koskaca bir soru işareti ve koskaca bir ünlemle esrarengiz halini korumaya devam ediyor. Son olarak TT CEO'su Paul Doany'in yaptığı açıklamalar son derece çarpıcı ve bu sponsorluğu bekleyenler için ümit kırıcı idi. Zira, Doany, "Biz, sadece nezâketen görüştük, konuyu gündeme Galatasaray yönetcileri getirdi" beyanında bulundu. Yani meâlen; "Bizim Galatasaray'a ihtiyıcımız yok. Onların bize ihtiyacı vardı, bizde ihtiyaçlarını karşılamadık" demeye getirdi. Telekom yetkilileri şayet gelecek sene için anlaşma yapmaya sıcak bakıyor olsalardı, Galatasaray'ı bu derece rencide edecek açıklamalar yapmak yerine; "Galatasaray büyük camia, bizde büyük bir markayız..." vb. gibi yuvarlak cümleler kurabilirdi kanaatindeyim.

Bu sponsorluğa bazı Galatasaray taraftarları dahil, o kadar çok kişi karşı çıktıki iş çıkmaza girdi. Galatasaray'ın büyümesini istemeyen kişilerin rakip camialarda olması normal. Ama içeride olayı kavrayamamış o kadar çok ses varki Galatasaray bu zihniyetle asla F.bahçe'yi yakalayamaz, Avrupa takımı olamaz! Bunu görmek lazım... Galatasaray lokal-cemiyet takımı mı olacak, yoksa Dünya kulübü mü olacak taraftarın bunu sorgulaması lazım.

Taraftarın bir kısmı "bizim Telekom'la birleşmeye ihtiyacımız yok" derken, diğer taraftan F.bahçe'ye rakip olmaya çalışması kadar abes bir düşünce olamaz. Eğer F.bahçe bizim rakibimiz değil, biz kendimize rakibiz diyenler varsa onlar Galatasaray'ın büyüklüğünü kavrayamamış demektir! Galatasaray'ın olduğu hiç bir branşta domestik ikincilikler başarı sayılamaz! F.bahçe, Galatasaray'ı geçiyorsa başarısızsın demektir. Başarıya endeksli olmamak gibi bir durum söz konusu olamaz.

Düşünsenize, Galatasaray sayısız kupalar ve şampiyonluklar kazanmasaydı bugün "büyük camia" olarak adledilebilecek miydi?! Mektebi Sultani'de Ali Sami Yen, Asım Tevfik Sonumut, Reşat Şirvani, Cevdet Kalpakçıoğlu, Abidin Daver ve diğerlerinin kurduğu o takım başarılı olamasaydı bugünlere gelebilir miydi?! O günün şartlarında bir çift ayakkabı, bir forma, bir top ve yola çıkmak için gerekli olan para var olduğunda başarılı olmak mümkündü. Fakat aradan bir asır geçti, artık herşey değişti. Paran varsa, varsın. Yoksa köy takımı, cemiyet takımı olursun. Lokallerde çay-kahve içip kozandan seyredersin Avrupa'yı!

Kulübün gelişimine pranga vuranların artık bazı şeyleri aşmanın zamanı gelmedi mi diye düşünmesi lazım! Mesela mevcut örneğe bakalım... F.bahçe Ülker'le birleşti, ama ilelebet değil. 10 senelik anlaşma yaptılar. 10 senede 100 milyon dolar alacaklar ve bu sürede kim bilir ne başarılar yakalayacaklar. Şimdiden İki şampiyonluğu elde ettiler bile! Cabası da var: Euroleague çeyrek finali! Belki seneye final four! Peki 10 sene bittiğinde ne olacak?! F.bahçe Ülker gidecek, sadece Fenerbahçe kalacak! Arada Ülker adı geçsede bu sürede kazandığı başarılar Fenerbahçe'ye ait olacak! F.bahçe büyüyecek!... Yani şimdi bizim birleşme dediğimiz şey, bir süre sonra sponsorluk olarak hatırlanacak.

Bize dönecek olursak; zaten "Galatasaray Cafe Crown" olmuşuz bir kere, daha neyin korkusu bu!? Kim daha fazla veriyorsa, Galatasaray isminin arkasına adını yazdırır, bu kadar basit! Ama 5 sene, ama 10 sene! Biz kendi ayaklarımız üzerinde duramadıkça buna mecburuz!

Her neyse sevgili kardeşlerim; şu ana dek yazdıklarım pek müspet değildi... Bu satıra dek okuyanların canını sıkmış olabilirim. Ama gerçekleri de görmemiz lazım!

Son olarak şunlarıda ekleyeyim;

Galatasaray'ın daha güçlü olması için yapılması gerekenler bellidir.
Yöneticlerimizin iyi niyetle hareket ettiklerini düşünüyorum.
Fakat salt iyi niyetle hareket etmenin yeterli olmadığı da aşikârdır!
İdarecilerimizin Galatasaray markasını çok iyi değerlendirmeleri lazımdır!
Paul Doany, vb. kişilerin yarım ağızla Galatasaray'ı anmalarına fırsat vermemek gerekir!
Galatasaray taraftarı gözlerini açmalı!
Nasıl büyürüz, nasıl gelişiriz bunu düşünmeli!
"Ben Galatasaray'ı Dünya Kulübü olarak görmek istiyorum" diyenler çıkarlarımıza sahip çıkmalı!
Galatasaray artık sadece bir lise takımı değildir!

Dilerim yakında, gündemimiz; kupa kaldırmanın sevincini paylaşmak olur!
 
Re: Gündeme dair!...

Belkide ilk kez Ahmed abinin yazdığı bir yazıda farklı düşündüğüm bir bölüm bulabildim

Erman Kunteri bizler zaten iyi bir şekilde tanıyor Galatasarayda geçmişte elde hiçbirşey yokken neler yaptığını ve neler yapabileceğini biliyoruz bunu değerlendirmek için Fransada neler yaptı diye bakmaya gerek yok kaldı ki bir çok kişinin kalmasını istediği Murat Özyerin kariyeride parlak değildi hatta "Stajyer Hoca" olduğunu söylüyorduk bizler.

Yazının diğer kısımlarına tamamen katılıyorum
 
Re: Gündeme dair!...

Erman Kunter'e sonuna dek destek olacağım ama yukarıdaki gerçekleri de gözardı etmemek lazım. Ahmet Abinin yazısının tamamına katılıyorum.
 
Re: Gündeme dair!...

Sen bir hoca söyle onunla anlaşalım nedendir anlamıyorum bu erman hoca takıntılığı aranızda bir husumet geçti galiba beşiktaşlılar bile senin kadar dile getirmedi. Hangi şartlarda çalıştığından bi haber habire yaz murat hocamı götürecekti bizi şampiyonluğa sence 7 milyon dolar harcanan takım bu sene ne kadar başarılı veya son iki senedir toplam 12 milyon harcanmış sonuç koca bir sıfır liseci zihniyete habire giydiriyorsun Adnan POLAT'ı kim seçti liseli istemeseydi başkan olabilirmiydi bilip bilmeden atıp tutmakla bu işler olmaz ikilik yaratmanın bir anlamı yok bir de gizliden giydirme alenen ne düşünüyorsan yaz ve söyle bizde direk cevabını verelim hep aynı terenna

M.DURAN
 
Re: Gündeme dair!...

Artık kaybedilecek 1 sezona bile tahammulüm yok. Ne olacaksa olsun ama bu takım şampiyon olsun bir an önce. Ayhan Şahenk´ten uzaklaşalım Ahmet Cömert´e geri dönelim. Kücük olmasına ragmen rakibi bogan bir ambiyansı vardı.
 
Re: Gündeme dair!...

yeni sezon salonumuz henüz belli değil. bence bir an önce ahmet cömerte dönmemiz gerek. 2 yıl sonra darüşşafakaya metro geliyo. ancak o zaman düşünülebilir ayhan şahenk. sizin düşünceleriniz ne salonla ilgili?
 
Re: Gündeme dair!...

İyi de yeni salonumuz belli oldu diye biliyorumm ben abdi ipekçi spor salonu
yanlış mı biliyorum? :roll: :roll: :roll:
 
Re: Gündeme dair!...

Gündemde yer alan çeşitli konular değişik bakış açılarıyla değerlendirilince katıldığım ve katılmadığım fikirler var.

Erman Kunter´in gelişi Galatasaraylı basketbolseverlerin büyük bir bölümünde bayram havası yarattı. Eğer Kunter iki sezon önce gelmiş olsaydı benzer duyguları ben de yaşıyor olabilirdim. Kendinden kaynaklanmayan nedenlerle bu gelişinde yaşanan gelişmeler içimde bir burukluk yarattı. Sonuçta Erman Kunter takımın başına geldiyse bir taraftar olarak bana düşen sonuna kadar hocaya güvenmek, güvenmek, güvenmektir. Belki Türkiye Kupasında işler yolunda gitmeyebilir, sezona da iyi başlamayabiliriz. Kimimiz Türkiye Kupasında sergilediğimiz oyunla neler yapabileceğimizi öngörebilir ama ben biraz kalın kafalı olduğum için değerlendirmemi her zamanki gibi sezon sonu yapmayı tercih ederim.

Yazıdaki destekçi kuruluş (sponsor) konusu ise Ahmet Bey´e katılmadığım en önemli nokta. Burada kimse günün şartlarını gözardı edip destekçi kuruluşa karşı çıkmıyor. Ancak birleşme ile sponsorluk arasında büyük farklar var. Neyse ki Mithat Bey´in tüzüğümüz birleşmeye imkan vermez demesi içimi rahatlatıyor. Demek ki tüzüğümüzün işe yaradığı zamanlar da oluyormuş.

Yazının diğer bölümlerinde de katılmadığım ufak tefek noktalar mevcut ama onlara değinmeye gerek yok.

Not: Umarım bu konu başlığı seviyesini korur ve M. Özyer-E. Kunter tartışmasının yeni mekanı olmaz.
 
Re: Gündeme dair!...

Ahmed abi'nin yazısının tamamına katılıyorum. Umarım yöneticilerimiz bu durumun bir hal çaresini bulur ve en kısa sürede Cafe Crown'dan daha doğrusu Ülker'den kurtuluruz.
Son olarak bizim görevimiz Erman Hoca'ya sonuna kadar destek vermek...
 
Re: Gündeme dair!...

Mithat Duran' Alıntı:
Sen bir hoca söyle onunla anlaşalım nedendir anlamıyorum bu erman hoca takıntılığı aranızda bir husumet geçti galiba beşiktaşlılar bile senin kadar dile getirmedi. Hangi şartlarda çalıştığından bi haber habire yaz murat hocamı götürecekti bizi şampiyonluğa sence 7 milyon dolar harcanan takım bu sene ne kadar başarılı veya son iki senedir toplam 12 milyon harcanmış sonuç koca bir sıfır liseci zihniyete habire giydiriyorsun Adnan POLAT'ı kim seçti liseli istemeseydi başkan olabilirmiydi bilip bilmeden atıp tutmakla bu işler olmaz ikilik yaratmanın bir anlamı yok bir de gizliden giydirme alenen ne düşünüyorsan yaz ve söyle bizde direk cevabını verelim hep aynı terenna

M.DURAN

Tartışmak istemiyorum. Sana cevaben son bir mesaj yazıp daha fazla uzatmayacağım...

"Gizliden giydirmek" değil. Murat ÖZYER'i göndermek için başarısız olmasıın bekleyenler olduğunu; bunun için fırsat kollayanları defalarca yazdım. Bilen biliyor zaten!

Murat ÖZYER, baş antrenörlük kariyerine başlayalı daha üç sene bile olmamışken şampiyonluk yaşamış bir koç konumunda... Telekom serisinde ikinci maçta hekem skandalı olmasaydı ve seri 1-1'e gelseydi turu kim geçecekti!?

Neyse, dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylemekten-yazmaktan sıkıldım... Murat ÖZYER'e yaptıklarından ötürü müteşekkirim deyip geçiyorum...

Erman KUNTER'le aramızda hiçbir husumet geçmedi. Bilâkis kendisi sevdiğim bir insandır. Daha evvel hangi şartlarda çalıştığını biliyorum. Zaten yazımda da belirttim... Kariyeri boyunca şampiyonluğa oynadığı tek takım Asvel idi, bunun dışında son derece kısıtlı bütçeli takımlarda görev yaptı.
Peki ama neden hep kısıtlı bütçeli takımlarda çalıştı? Lütfen bunu kendi içinde sorgula!
Büyük başarısı olsaydı, şimdiye dek daha büyük liglerde, daha büyük takımlarda şans bulmaz mıydı?! Fransa milli Takımı ile adı geçtiği söylendi, ama sadece söylenti olarak kaldı! Asvel'de yaşadığı faciayı görmezden gelemem!

Neticede, şahsen Sayın KUNTER hakkında büyük bir soru işareti taşıyorum. Siz taşımıyor olabilirsiniz... Seneye takımı şampiyon yapamazsa, kendisini suçlamayacağım! Zira, kariyeri şampiyonluk vaad etmiyor! sadece kendisini göreve getirenleri eleştireceğim.
Kişisel kanaatimi bir kenara koyup, başarılı olması için her Galatasaray'lı elinden geleni yapmalıdır diyorum. Bu konuda daha fazla polemiğe girmeye gerek yok!

Gelmişse hoşgelmiş!

Kendisi var olduğu sürece desteğimiz devam eder...

Arkadaşım rakamları sürekli yanlış veriyorsun. Dee Brown geldiğinde basın 1.2 milyon dolara oynayacak diye kolpa bir söylenti çıkarmıştı. Murat Özyer ise bizde o parayı tüm yabancılar toplamda alıyor demişti. Geçtiğimiz sezon vergiler hariç 3.5 milyon dolarlık bir ödeme yapıldığını söyledi. Bu rakamları ben bizzat Murat ÖZYER'in ağzından duydum! Basına da bu açıklamaları yaptı. Murat ÖZYER görevdeyken göz göre göre yalan mı söylüyordu!? O yalan söylemiyorsa, kim yalan söylüyor!?

Saptırıyorsun... Benim liselilerle bir derdim yok. Liseye büyük saygım var! Ama Galatasaray'ın büyümesine karşı çıkan herkese karşıyım! Çağdışı kalmış kim varsa ayakbağıdır! Adnan POLAT'ı da şimdilik savunmuyorum ya da eleştirmiyorum. Birkaç hamle yaptı, bakalım bu hamleler nelere sebep olacak bekleyip göreceğiz!

Bu işler Domercant'lar, Lavrinovic'ler vs. geliyor demekle de olmuyor!
Gönül isterki Siskauskas, Diamantidis gibi oyuncuları alalım; ama şimdilik bunlar sadece hayal!
Naçizâne bildiğim her şeyi burada yazmayacak kadar dikkatliyim!
Hiç değilse taraftarın ucuz yalanlarla oyalanmasını istemiyorum.
Onları umutlandırıp sonrada hayalkırıklığına uğramalarına sebep olmak istemem!

Neyse...

Hoşçakal Mithat DURAN!
 
Re: Gündeme dair!...

Benimde anlam vermedıgım neden hala murat hoca konusu acılıyo suan imza atmıs bir hocamız varken artık murat hoca konusunu kapatsak olmazmı burda murat hocayı gercekten sevenler olabılır gitmesını sindremeyenlerde olabılır belkı kendılerine göre haklılardır ama artık murat hoca bahsi kapansın vede erman hoca destek verelim !!! bende mithat abi gibi düsünüyorum
 
Re: Gündeme dair!...

Ahmed Salih' Alıntı:
[quote="Mithat Duran":1nvtz57u]Sen bir hoca söyle onunla anlaşalım nedendir anlamıyorum bu erman hoca takıntılığı aranızda bir husumet geçti galiba beşiktaşlılar bile senin kadar dile getirmedi. Hangi şartlarda çalıştığından bi haber habire yaz murat hocamı götürecekti bizi şampiyonluğa sence 7 milyon dolar harcanan takım bu sene ne kadar başarılı veya son iki senedir toplam 12 milyon harcanmış sonuç koca bir sıfır liseci zihniyete habire giydiriyorsun Adnan POLAT'ı kim seçti liseli istemeseydi başkan olabilirmiydi bilip bilmeden atıp tutmakla bu işler olmaz ikilik yaratmanın bir anlamı yok bir de gizliden giydirme alenen ne düşünüyorsan yaz ve söyle bizde direk cevabını verelim hep aynı terenna

M.DURAN

Tartışmak istemiyorum. Sana cevaben son bir mesaj yazıp daha fazla uzatmayacağım...

"Gizliden giydirmek" değil. Murat ÖZYER'i göndermek için başarısız olmasıın bekleyenler olduğunu; bunun için fırsat kollayanları defalarca yazdım. Bilen biliyor zaten!

Murat ÖZYER, baş antrenörlük kariyerine başlayalı daha üç sene bile olmamışken şampiyonluk yaşamış bir koç konumunda... Telekom serisinde ikinci maçta hekem skandalı olmasaydı ve seri 1-1'e gelseydi turu kim geçecekti!?

Neyse, dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylemekten-yazmaktan sıkıldım... Murat ÖZYER'e yaptıklarından ötürü müteşekkirim deyip geçiyorum...

Erman KUNTER'le aramızda hiçbir husumet geçmedi. Bilâkis kendisi sevdiğim bir insandır. Daha evvel hangi şartlarda çalıştığını biliyorum. Zaten yazımda da belirttim... Kariyeri boyunca şampiyonluğa oynadığı tek takım Asvel idi, bunun dışında son derece kısıtlı bütçeli takımlarda görev yaptı.
Peki ama neden hep kısıtlı bütçeli takımlarda çalıştı? Lütfen bunu kendi içinde sorgula!
Büyük başarısı olsaydı, şimdiye dek daha büyük liglerde, daha büyük takımlarda şans bulmaz mıydı?! Fransa milli Takımı ile adı geçtiği söylendi, ama sadece söylenti olarak kaldı! Asvel'de yaşadığı faciayı görmezden gelemem!

Neticede, şahsen Sayın KUNTER hakkında büyük bir soru işareti taşıyorum. Siz taşımıyor olabilirsiniz... Seneye takımı şampiyon yapamazsa, kendisini suçlamayacağım! Zira, kariyeri şampiyonluk vaad etmiyor! sadece kendisini göreve getirenleri eleştireceğim.
Kişisel kanaatimi bir kenara koyup, başarılı olması için her Galatasaray'lı elinden geleni yapmalıdır diyorum. Bu konuda daha fazla polemiğe girmeye gerek yok!

Gelmişse hoşgelmiş!

Kendisi var olduğu sürece desteğimiz devam eder...

Arkadaşım rakamları sürekli yanlış veriyorsun. Dee Brown geldiğinde basın 1.2 milyon dolara oynayacak diye kolpa bir söylenti çıkarmıştı. Murat Özyer ise bizde o parayı tüm yabancılar toplamda alıyor demişti. Geçtiğimiz sezon vergiler hariç 3.5 milyon dolarlık bir ödeme yapıldığını söyledi. Bu rakamları ben bizzat Murat ÖZYER'in ağzından duydum! Basına da bu açıklamaları yaptı. Murat ÖZYER görevdeyken göz göre göre yalan mı söylüyordu!? O yalan söylemiyorsa, kim yalan söylüyor!?

Saptırıyorsun... Benim liselilerle bir derdim yok. Liseye büyük saygım var! Ama Galatasaray'ın büyümesine karşı çıkan herkese karşıyım! Çağdışı kalmış kim varsa ayakbağıdır! Adnan POLAT'ı da şimdilik savunmuyorum ya da eleştirmiyorum. Birkaç hamle yaptı, bakalım bu hamleler nelere sebep olacak bekleyip göreceğiz!

Bu işler Domercant'lar, Lavrinovic'ler vs. geliyor demekle de olmuyor!
Gönül isterki Siskauskas, Diamantidis gibi oyuncuları alalım; ama şimdilik bunlar sadece hayal!
Naçizâne bildiğim her şeyi burada yazmayacak kadar dikkatliyim!
Hiç değilse taraftarın ucuz yalanlarla oyalanmasını istemiyorum.
Onları umutlandırıp sonrada hayalkırıklığına uğramalarına sebep olmak istemem!

Neyse...

Hoşçakal Mithat DURAN![/quote:1nvtz57u]


Ben rakamları yanlış vermem ortada bir yalancı varsa bu ben değilim bu sene harcanan para 7 milyon doları az da olsa geçti ben bu işlerin nasıl olduğunu çok ii biliyorum yok sen daha ii biliyorsan ki buda meçhul sen bir transfer politikası izle bizde öğrenelim o isimleri bende isterim ama onları almak için paradan önce prestij gerekli bunun içinde euro lig şart iki senedir söylenen o kadar çok yalana şahit oldum ki ben bunları yazsam o elini öpen kardeşlerim gelip kulübü taşlar artık sıkıcı bir hal alan murat hoca konusuna gelince ergin atamanın kurduğu takımı finallerden önce bıraktığı takımı final serisinde 8 oyuncusu başka takımlarla antlaşmış efesi yenerek kazandı sence bu gerçekçi bir başarımıdır. bizde ne yaptı iki sene 12 milyon dolar harcadı ezeli rakibinden tarihi fark yedi son iki senede süpürüldü yanlış transfer politikasıyla kupadan elenmemizi sağladı hiç bir başarı yok atılım yok alt yapı yok her planda sponsoru kulübün üstüne çıkardı.Bu arada domercant lavrinoviç kardeşler hakkında bilgi istersen özel mesaj yazarım kendileriyle nasıl bir bağlantım olduğu konusunda

NOT : uleb cup yarı finali benim için başarı değildi o yüzden yazmadım başarılı bulan arkadaşlar bunu ekleyebilirler. Birde murat hocanın zaten başarısız olucağını bütün basketbol camiası biliyordu.

HOŞÇAKAL


AHMET SALİH
 
Re: Gündeme dair!...

Mithat bey,

Yazmayayım diyorum uzun zamandır ama şu sürekli bahsettiğiniz Lavrinovicleri, Domercantları bir görelim artık ne dersiniz?

Murat hoca başarılıdır yada başarısızdır tartışılır ama ona karşı tavrınızı ve laflarınızı hiç beğenmiyorum.

Erman Kunterin gelmesine bende sevindim ama bunun için Murat hocaya sürekli laf sokmaya hiç gerek yoktu! Herkesin düşüncelerine saygılı olmak zorundasınız ve daha öncede anketlerde defalarca gördüğünüz gibi bu forumda birçok kişi Murat hocanın kalmasını istiyordu. Murat hoca ne yaptı da kalmasını istiyorsunuz gibilerinden laflarla kimseyi yargılayamazsınız...
 
Re: Gündeme dair!...

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Mithat bey,

Yazmayayım diyorum uzun zamandır ama şu sürekli bahsettiğiniz Lavrinovicleri, Domercantları bir görelim artık ne dersiniz?

Murat hoca başarılıdır yada başarısızdır tartışılır ama ona karşı tavrınızı ve laflarınızı hiç beğenmiyorum.

Erman Kunterin gelmesine bende sevindim ama bunun için Murat hocaya sürekli laf sokmaya hiç gerek yoktu! Herkesin düşüncelerine saygılı olmak zorundasınız ve daha öncede anketlerde defalarca gördüğünüz gibi bu forumda birçok kişi Murat hocanın kalmasını istiyordu. Murat hoca ne yaptı da kalmasını istiyorsunuz gibilerinden laflarla kimseyi yargılayamazsınız...

Yönetim bu zihniyette olduğu sürece göremessin ben nokta gibi sabitim virgül gibi kıvrılmam tavrım bellidir vede nettir.Kimseye laf sokmam yüzüne alenen söylerim düşünceye saygı eyvallah işi dalga boyunda ele alınıca orda dur derim.Ben yargıç değilim yargılayamam ama hataları yanlışları söylerim kim yalan söylüyorsa açıklarım.Bütün forum üyeleri tek bir noktada birleşiyor iii insan buna kimse hayır demedi zaten ama antrenörlüğü tarttışılır bizde bunu yapıyoruz şimdi söylettireceksiniz bana ama neyse
 
Re: Gündeme dair!...

Benim bugüne kadarki çoğu yazdıklarından edindiğim izlenim eleştiriden öte hep Murat hocayı suçlayıcı şeyler. Anlatmak istediğim Erman Kunteri takımın başında görmek için buna hiç gerek yoktu. "Murat hoca yetersiz, Erman hocayı takımın başında görmek isteriz" diye bir cümle gayet yeterli ve açıklayıcı.

Forum üyelerinin birleştiği tek nokta sadece Murat hocanın iyi bir insan olduğu değildir. "Murat hoca gitsin mi kalsın mı?" konusuna bakarsan çoğunluk kalmasından yana oy kullanmıştır. Bana göre de Murat hoca gitmeliydi çünkü kalsaydı hem kendisi hemde Galatasaray zarar görebilirdi.

Ben kesinlikle virgül gibi kıvrılıyorsun demek istemedim önceki yazımda. Gelene gidene karar veren mercide olmadıktan sonra şunu getireceğiz,bunu yapacağız demekle olmuyor işte. Sonra böyle "nokta gibi sabitim virgül gibi kıvrılmam" diye açıklama yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yoksa ben istemezmiyim Domercant, Lavrinovic gibi isimleri bu takımda görmek ve bunu yapacak olan insanlara destek olmak? Birilerine güvenip büyük konuşmak sonra insanı böyle zor durumda bırakabiliyor işte.

şimdi söylettireceksiniz bana ama neyse
Ben özellike burasını merak ettim. Madem söylenmesi gereken şeyler var, ima etmektense söylemeni tercih ederim ki herkes de bilsin neyin ne olduğunu. Yok söyleyemeyeceksen böyle birşey yazmak ne kadar doğru o zaman?
 
Re: Gündeme dair!...

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Benim bugüne kadarki çoğu yazdıklarından edindiğim izlenim eleştiriden öte hep Murat hocayı suçlayıcı şeyler. Anlatmak istediğim Erman Kunteri takımın başında görmek için buna hiç gerek yoktu. "Murat hoca yetersiz, Erman hocayı takımın başında görmek isteriz" diye bir cümle gayet yeterli ve açıklayıcı.

Forum üyelerinin birleştiği tek nokta sadece Murat hocanın iyi bir insan olduğu değildir. "Murat hoca gitsin mi kalsın mı?" konusuna bakarsan çoğunluk kalmasından yana oy kullanmıştır. Bana göre de Murat hoca gitmeliydi çünkü kalsaydı hem kendisi hemde Galatasaray zarar görebilirdi.

Ben kesinlikle virgül gibi kıvrılıyorsun demek istemedim önceki yazımda. Gelene gidene karar veren mercide olmadıktan sonra şunu getireceğiz,bunu yapacağız demekle olmuyor işte. Sonra böyle "nokta gibi sabitim virgül gibi kıvrılmam" diye açıklama yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yoksa ben istemezmiyim Domercant, Lavrinovic gibi isimleri bu takımda görmek ve bunu yapacak olan insanlara destek olmak? Birilerine güvenip büyük konuşmak sonra insanı böyle zor durumda bırakabiliyor işte.

şimdi söylettireceksiniz bana ama neyse
Ben özellike burasını merak ettim. Madem söylenmesi gereken şeyler var, ima etmektense söylemeni tercih ederim ki herkes de bilsin neyin ne olduğunu. Yok söyleyemeyeceksen böyle birşey yazmak ne kadar doğru o zaman?


Ben kimseye güvenmedim daha önce söylediğim iki isimde biz istersek gelir domercant'ı bosna vatandaşı yapanda lavrinoviçi hapisten çıkaranlarda bellidir.Kim mi bu insanlar herkesin varlığını bildiği ama kim olduklarını öğrenemediği kişilerdir hadi bunlara amcalar diyelim tabi bu bir espiri.


Şimdi madem sordun o zaman ii oku son iki senedir kendini sömürge valisi ilan eden Hakan aydınol ile vali yardımcısı sayın Murat özyer bu kulube hiç bir katkı yapmamışlar aksine zararları olmuştur bu kulübü kendi amaçlarına göre yönetmiş ülker gurubunun çıkarlarına göre haraket etmişlerdir.Ülker bu kulübe verdiği parayı bize vermese devlete vergi verecekken bize verip hem vergiden yırtıp hem kendi reklamını yapmakla beraber açıkta kalan elemanlarına çalışacak bir kapı bulmuştur.son iki yılda galatasaray kulübünde basketbol da çalışan ve 6,7 ay maaş almadan çalışan insanlar bir gecede kendilerini kapı önünde buldular o özverili insanlar bu muameleyi hak etmiyorlardı bilmeden eleştirmeyin ülker üç takıma sponsor diğer iki takımda ülkerde görev yapıpta bu takımlara giden varmı söyleyim yok.Ama bize top yekün geldiler peki ne yaptılar iki senede koca bir hiç sonra televizyona çıkıp biz bu kadar harcadık deyip yalan konuşan kimler bu sene harcanan gerçek rakamlar bizde mevcut bitmedi son 20 gündür erman kunterin transferine taş koyanlar ve murat hocayı kabul ettirmek isteyenler kim onuda söyleyeyim sömürge valisi çünkü sistem değişince kendi adamları yani kulübün kanını emen asalaklar bir bir temizlenecek hatta bu işi tehdit boyutuna getirip murat olursa 7 mil. dolar olmassa 3.5 milyon dolar veririz söylentileriyle aba altından sopa gösteren kimdi dışardasınız içeride olanları bilmeminizi anlarım ama bilenleri doğru söyledi diye eleştirmenizi kabullenemem burası dingonun ahırı değil gün gelir adama hesap sorarlar 12 mil. dolar ne oldu diye nereye gitti bu para derler işte o zaman birileri bu ülkede barınamaz .

İki sene önce yunanistana transfer olunuyordu xanti yanılmıyorsam o haberde yalandı öyle bir transfer teklifi hiç olmadı basındaki arkadaşlarına rica edip yazı yazdıran kimdi o isimler bellidir kim oldukları kimin ricasıyla yazdıklarını ben çok ama çok ii biliyorum

Şimdi 9 yılını bu kulübe vermiş bir insanım bu kulüp için maddi manevi çok fedakarlık yaptım helal olsun yalnız şunu bilmeliler ki!!bu kulübü onlara peşkeş çektirtmem azdan az çoktan çok gider beni tanıyanlar nedemek istediğimi anladılar

M.DURAN
 
Re: Gündeme dair!...

Mithat abi peki biz dediğin gibi bu sene şampiyon olacak mıyız?
Herkesi umutlandırdın, şampiyon olacak mıyız abi? ;)
 

Üst