Re: Gündeme dair!...
Bugüne kadar olayları kişiselleştirmemeye ve gençler arasında kutuplaşma ortamı yaratmamaya çalıştım ama bir noktadan sonra oyunu kuralına göre oynamazsan üzülen tarafta yer almaya mahkum oluyorsun. Üzülmemek ve bazı kişileri üzmemek için ortaya bir karışık alayım.
Mithat Duran' Alıntı:
[quote="Onur Yavuz":uf6etsm5] ... "Sizce bir hocanın oyuncu transferinden komisyon alması etik midir?"
Onur böyle bir şey bizim için ayıp sayılır ama avrupa bu olaya farklı bakıyor
ama bence etik değil hoca bunu yapıyorsa kulüp kasasından çalıyordur.Yani yemek yediği kaba pisliyordur.[/quote:uf6etsm5]
Mithat Duran' Alıntı:
... bak Onur abin bana bir soru sordu demek ki onun da kulağına kar suyu kaçtı ...
Mithat Bey, yanlış anladınız. Benim kulağıma kar suyu son iki sezon değil onun öncesinde kaçtı. Her ne kadar sizin ithamlarınızın ispatını göremesek de benim bahsettiğim olay gazetelere belgeleriyle yansıdı.
Murat Özyer´in Efes Pilsen ile görüştüğünü ve anlaştığını söylemiştiniz. Hatta forum aracılığı ile hesap sormuştunuz Özyer´den; Efes´le anlaştınız mı anlaşmadınız mı diye. Anlaşabilirdi bu gayet doğaldı çünkü iki sezondur çalıştırdığın takım ilk planda seninle devam etmeyi düşünmüyorsa
sezon bittikten sonra başka takımlarla görüşmesinden doğal ne olabilir ki. Peki Erman Kunter Galatasaray´ı çalıştırdığı dönemde
sezon bitmeden transfer görüşmeleri yaptı mı? Ayrıca Ülker´in kadrolu elemanı onlar nereye isterse oraya gider diyorsunuz. Peki Ülker Özyer´i Efes Pilsen´e mi gönderme kararı almıştı da onlarla görüşmesine izin verildi?
Ali Demirci' Alıntı:
Hahahahaha işte olay budur!!!
Adamlar işi çözmüş! Hem kendi adamlarını başta tutacaklar hem de transferde akıllarınca taraftarın ağzına bir parmak bal çalıp susturacaklar,şirin gözükecekler!
Ama bunu yiyen mutlaka olacaktır,kaldıki Murat ÖZYER'in Avery,McGowan,Hollman,Brittonn,Dee,Green gibi benzeri balon adam alışları hâlâ hafızalarda ama ne hikmetse bunlar hiç söylenmiyor söylendiğinde hemen sindirmeye çalışılıyor; Yok neymiş GS Lisesi mezunuymuş,bizden çıkmaymış saha da olup bitene bakan yok hep kişiliğe bakılıyor.
İlk yıl 4. Play-off yarı final
İkinci yıl 5. Play-off süpürülüş(bütçe attırılmasına rağman)
...
Ali Bey Erman Kunter´in önünde tek engel olarak gördüğünüz Özyer´in yerli/yabancı transferlerini eleştiriyorsunuz. O halde Kunter´in takımın başında olduğu sezon takımdaki oyunculara bir göz atalım;
Muratcan Güler, Arda Vekiloğlu,
Jason Robert Koch, Roy Hairston , Ersin Görkem, Ali Ton, Yiğit Özmen, Serdar Tabay, Önder Külçebaş,
Terrell Lyday, Aaron Mitchell ,
Thomas Kelley, Sedat Asarcıklı, Şemsettin Baş,
Geoffrey Owens , Fatih Altın.
O dönemki kadroya bakıldığında toplamda 16 oyuncumuz olup bunların 6´sının yabancı olduğu görülüyor. Peki bu kadroda altyapıdan oyuncu var mı? Benim hatırladığım yok. (Ama yanılıyor da olabilirim.)
Peki başarılarını ti´ye aldığınız 2 yıllık koç Özyer ile yılların deneyimli koçu Kunter´in kariyerini bir kıyaslayalım. Evet adil bir kıyaslama yapıp sizlerin başarı kıyaslamanızdan yola çıkalım ve iki hocanın şampiyonluklarını sayalım. Ülker ile bir şampiyonluk yaşamış Murat Özyer. Peki Erman Kunter? Haksızlık yapmak istemem sonuçta o dönem Ülker´in rakibi; yabancıları gelecek sezon oynayacağı takımları belirleme telaşında olan yabancılara sahip, dağılmış bir Efes. Ama sporun bir cilvesi olsa gerek sadece şampiyonlar hatırlanıyor.
Bu konu hakkında benden bu kadar. Murat Özyer - Erman Kunter cepheleşmesinde benim de bir harcım olsun istedim. Çimentonun ayarını kaçırdıysam affola ...
Not: Murat´a katılıyorum. Özyer kararını verirken bu ortamda kalmasının mı yoksa gitmesinin mi Galatasaray´a faydalı olacağını iyi düşünmeli.