Re: Gündeme dair!...
Bu yazı daha önce bu forumda yayınlandı mı bilmiyorum ama konu Müge Berkalp ve küme düştüğümüz sezon olunca bir taraftar forumunda okuduğum belki de burdaki üyelerden biri yamıştır.şu yazıyı geçmek istedim.
"sevgili arkadaşlar,
bir takım forma 200 ytl, bir takım eşofman. 300 ytl
toplam 500 ytl,
geçen yıl bu kızlar ilk maça eşofmansız çıktılar, ilk dört maçta da yıldız takımın eski formasını giydiler, sonra bir forma yaptırıldı, müsabaka sırasında rakip benzer forma giyince hakem zoru ile erkeklerin 5 sene önce giydiği forma kızlara giydirildi,
koca formaların içinde , kızlarımızın her yeri ortadaydı, ve sırtlarında mehmet, hüseyin, aptullah yazıyordu,
500 ytl, sadece 500 ytl ye galatasaray bu duruma düşürülebilir miydi,
bu sene , tamamı alt yapıdan gelen,hepsi yaşına göre milli çok yetenekli bir kadro,
ilk 4 macta 3 galibiyet almış.
takımın tüm maaşı, 10,000 $ yani 13,000 ytl senede yapar, 130,000 ytl
yani 100,000 $
bu da zaten verilmiyor ki kızlara,
eksik ne , sadece bir uzun oyuncu, mesela iusk daki bell gibi bir oyuncu,
ne alır bu kız, ayda 2000 sezonda 20,000 $
bizde olsa idi ne olurdu, küme düşmez, ilk 4 e oynardık.
ama ne yaptık, sezon sonu , iş işten geçtikten sonra yabancı almaya karar verdik, türk oyunculara soruldu, yabancı oyuncu alacağız , size para veremedik sorun olur mu?
hepsi tek bir ağızdan cevap verdi, küme düşeceğiz; birakin bize para vermeyin yabanci oyuncu alin ;
ama o da bilinçsizce yapıldı, imkan yaratılmadı, mevcut imkanlarla 4 yabancıya paralar saçıldı, 4 ünü toplasanız bir oyuncu etmez,
acıdır ki, eski oyuncularımızdan sadece ikisi, biri bjk da(andy) diğeri ise fb de (longin) o takımları şampiyon yapmanın mücadelesini veriyorlar,
bir de biri biz de olsa, biz de küme düşmek yerine şampiyonluğa oynardık, ne alıyor bu oyuncular, taş çatlasın 50,000 $ senede,
küme düşmenin faturası 20,000 $ sevgili arkadaşlar,
almanyadaki baloya gidiş dönüş için harcanacak paranın sadece 10 da 1 i,
başkanımızın deplasmana gitmek için tuttuğu uçağa verdiği paranın 5 te 1i
bu takım 20 - 30 bin dolar için küme düştü.
ben galatasaray'imin itibarını geri istiyorum,
100. yılında bizlere bu durumları yaşatanların cereme çekmesini, bedel ödemesini istiyorum,
galatasarayımızın vazgeçilmez değerlerini hiçe sayıp yok edilenlere karşı tavır alınmasını istiyorum,
100, yılında basketbol takımı küme düşen galatasaray'imizin şampiyonluğu beni zerre kadar ilgilendirmiyor,
ben galatasaray spor klubunun , taraftarıyım, kongre üyesiyim, aşığıyım,
eğer galatasaray futbol klubu diye bir klup kuruldu ise lütfen adı değişsin,
ben canaydın'ı galatasaray klubunun değerlerini, ananelerini, 100 yıllık geçmişini, gururunu , onurunu korusun diye seçtim,
şimdi verdiğim oyumu geri istiyorum, galatasaray spor klubumu de geri istiyorum, voleybol ve basketbol takımlarımı da istiyorum,
ama en önemlisi, 100. yıla yakışır bir şekilde bu klubun değerlerini koruyamayan bir başkanın hiç vakit kaybetmeden çekip gitmesini istiyorum.
saygılarımla" "
Yani sadece antrenörle bu iş olsa oh ne ala bence o sene antrenörümüz elinden gelenin en iyisi yapmıştı.